Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WFC by Kazek & Oner - Info

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

wfc.png

Ostatnio jak wielu pewnie widzi próbuje rozkręcić dział MMA. To tego sportu zaraziłem już kilku userów i właśnie kimś takim jest Oner. A co do samego WFC jest to federacja MMA ,pomysł by Oner'a. Nasze gale będę tylko w systemie PPV ,czyli 1-2 gale na miesiąc ,oczywiście wcześniej będzie podana karta na galę. Liczymy z Oner'em że może zaciekawią was nasze galę bo nie ukrywając jest to coś czego raczej na BGZ jeszcze nie było.

Zasady WFC

1.Walki WFC odbywają się w oktagonie

2.Walki nie mistrzowskie trwają 3x5min

3.Walki Mistrzowskie 5x5min

4.Walka może skończyć się przed czasem z powodu:

-Poddania(odklepanie)

-Niezdolności do walki(decyduje sędzia lub lekarz ringowy)

-Poddania przez narożnik(rzucenie na ring ręcznika)

5.Nie dozwolone są uderzenia:

-w kroczę

-w tył głowy

-Kolanem na głowę(to tylko w parterze)

6.Po trzech przegranych walkach z rzędu zawodnik zostaje zwolniony

7.Co dwa tygodnie zarząd WFC ogłasza mediom ,najważniejsze informacje z federacji

8.W WFC są 4 kategorie wagowe:

-Heavyweight(Ciężka)

-Light Heavyweight(Półciężka)

-Middleweight(Średnia)

-Welterweight(Półśrednia)

Pasy WFC

WFC Heavyweight Championship

WFC Light Heavyweight Championship

WFC Middleweight Championship

WFC Welterweight Championship

Roster WFC

Heavyweight:

Alistair Overeem

Antionio Silva

Damian Grabowski

Fedor Emelianenko

Mirko Cro Cop

Gabriel Gonzaga

Cheick Kongo

Brock Lesnar

Frank Mir

Antonio Rodrigo Nogueira

Cain Velasquez

Fabricio Werdum

Shane Carwin

Mariusz Pudzianowski

Bobby Lashley

Junior Dos Santos

Roy Nelson

Brendan Schaub

Light Heavyweight:

Ryan Bader

Stephan Bonnar

Rashad Evans

Forrest Griffin

Quinton "Rampage" Jackson

Chuck Liddell

Lyoto Machida

Tito Ortiz

Mauricio Rua

Matt Hamill

Jon Jones

Krzysztof Soszynski

"King Mo" Lawal

Randy Couture

Renato "Babalu" Sobral

Łukasz Jurkowski

Igor Pokrajac

Tomasz Drwal

Peter Sobotta

Karlos Vemola

Middleweight:

Michael Bisping

Rich Franklin

Wilson Gouveia

Dan Henderson

Anderson Silva

Vitor Belfort

Ricardo Almeida

Kendall Grove

Chris Leben

Demian Maia

Nate Marquardt

Drew McFedries

Yushin Okami

Gegard Mousasi

Martin Kampmann

Mamed Khalidov

Frank Shamrock

Cung Le

Jason "Mayhem" Miller

Murilo Rua

Welterweight:

Carlos Condit

Dan Hardy

Dustin Hazelett

Dong Hyun Kim

Paulo Thiago

Thiago Alves

Jon Fitch

Matt Hughes

Anthony Johnson

Josh Koscheck

Karo Parisyan

Amir Sadollah

Georges St-Pierre

Jake Shields

Nick Diaz

Efrain Escudero

BJ Penn

Diego Sanchez

Matt Serra

Marius Zaromskis

Maciej Górski

Niko Puhakka

Joachim Hansen

Komentatorzy

Joe Rogan

Joey Styles

Announcer

Bruce Buffer

Reporterka

Arianny Celeste

Pierwsza galą będzie już w styczniu ,ale jeszcze nie wiadomo kiedy dokładnie. W tym tygodniu będzie już karta na WFC 1 i plakat. Mogę powiedzieć tyle ,że na tej gali odbędą się turnieje o pasy mistrzowskie.

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Kazek

2

• Zaq123

2

• elo3856

1

• The Kamil

1

Top użytkownicy w tym temacie

No chłopaki, nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć powodzenia! Roster wygląda zachęcająco, jak fakt wprowadzenia paru polaków np. Pudzian. Myślę, jednak że przy bookowaniu nie weźmiecie pod uwagę tylko narodowości, a umiejętności. Naprawdę jestem ciekaw jak to wyjdzie. Czekam na pierwszą galę, bo nie będzie zwykła. Mam nadzieję, że MMA na BGZ trochę na tym zyska bo o to tuż też chodzi. Ciekawe jak będzie wyglądała karta :)

P.S. Mówiłem że zrobicie super logo.

No cóż, będzie to odmiana w kąciku bookera, czekam z niecierpliwością. Szczególnie ciekaw jestem jak wyjdą wam walki. Nie znam się za bardzo na MMA, ale będę śledzić ten temat.

Zapowiedź: WFC 1: Two Worlds

plakatkopia.png

Main Event:

Semi-final for WFC World Heavyweight Championship

Fedor Emalienko vs Can Valazquez

Główna karta:

Semi-final for WFC World Heavyweight Championship

Brock Lesnar vs Fabricio Werdum

Semi finals for WFC Light Heavyweight Championship

Quinton 'Rampage' Jackson vs Lyoto Machida

Tito Ortiz vs Randy Couture

Semi finals for WFC Middleweight Championship

Dan Henderson vs Anderson Silva

Rich Franklin vs Jason 'Mayhem' Miller

Semi finals for WFC Welterweight Championship

BJ Penn vs Amir Sadollah

Georges St-Pierre vs Jake Shields

Gala planujemy wstawić w piątek, lub jak dobrze pójdzie, to w czwartek ;)

Wiem, plakat ssie.

Tak plakat ssie ale nie jest najgorzej. Co do karty to chętnie przeczytam walkę Rich Franklin vs Jason 'Mayhem' Miller oraz Georges St-Pierre vs Jake Shields. Ogólnie całość się nieźle zapowiada. Więc czekam na pierwszą galę.

ahfo.png

luba_049.png

Newsy WFC

:arrow: Fabricio Werdum podczas swojej ostatniej walki z Brock'iem Lesnar'em doznał kontuzji, która wyklucza go z występów oktagonie na miesiąc. Werdum złamał prawą rękę i kilka żeber też zostało złamanych.

:arrow: Randy Couture potwierdził informację, która mówiła że walka z Tito Ortiz’em była jego ostatnią w karierze MMA.

:arrow: Szef WFC jest bardzo zadowolony z postawy Jake Shields'a. Oto notka z jego twitter'a. "Jake od początku był skazywany na porażkę, ale pokazał serce do walki i tym pokazał że należy do najlepszych zawodników w wadze półśredniej. Ma jeszcze do poprawienie kilka aspektów, ale jest jeszcze młody i widzę w nim jedną z największych gwiazd WFC w przyszłości "

:arrow: WFC już planuje pierwszą galę poza Stanami Zjednoczonymi, a konkretnie galę w Polsce. Powodem mogłoby być to że w WFC jest wielu zawodników z Polski, a do tego prezesi też pochodzą z tego kraju i na pewno WFC przybyło by fanów w tym kraju. Gala miałaby się odbyć na Warszawskim Torwarze.

:arrow: Według szacunków pierwszą galę WFC oglądało ponad 2 miliony ludzi. Jest dobry wynik, przypominamy że gala była do obejrzenia w systemie PPV. Widownia była wypełniona do ostatniego miejsca co daje wynik 20 tysięcy widzów.

:arrow: Na WFC 2 czeka nas Main Event o pas WFC Light Heavyweight – Lyoto Machida vs Tito Ortiz. Oto co obaj zawodnicy twierdzą nt. swoich rywali:

Lyoto Machida: “Tito miał spore problem ze swoim rywalem, pomimo tego że Randy był kondycyjnie sto razy słabszy. Sądze że mam spore szanse wygrać tą walkę, nawet przed czasem, choć oczywiście nie jestem aż tak pewny siebie. Widze, gdzie Tito ma braki, dlatego postaram się tą wiedzę wykorzystać w naszej walce.”

Tito Ortiz: „Lyoto zadziwił mnie w swojej walce, sądziłem że przegra, no może wygra na punkty, ale o nokaucie nawet nie myślałem. Czuje że będę miał z nim poważne problemy. Sądziłem wcześniej że Lyoto jest bardzo dobry w parterze, ale w stójce słabszy, ale to co pokazał na WFC 1 rozwiało wszelkie wątpliwości. No mamy mało czasu, więc na razie skupiam się tylko na treningach, całe dnie spędzam na siłowni. Mam nadzieje że te przygotowania nie pójdą na marne.”

:arrow: Wielu ludzi było zaskoczonych faktem, że Anderson Silva przegrał swoją walkę na WFC 1. Sam zainteresowany mówił, że po prostu był słabszy, a werdykt sędziów uważa za słuszny. Jeden z prezesów WFC również wypowiedział się w tej sprawie:

„Cieszę się z wyniku tej walki, nie dlatego że faworyzuje jakiegoś z zawodników, ale dlatego że spełnia się nasz zamysł tej federacji. WFC miało zaskakiwać, dostarczać czegoś nowego, czegoś lepszego niż zwykłe MMA. Oglądając naszą pierwszą gale, mogę dumnie stwierdzić, że to się nam udało.”

Karta na WFC 2: Dragon vs Bad Boy

Walka Wieczoru:

WFC Light Heavyweight Championship: Lyoto Machida vs Tito Ortiz

Główna karta:

Heavyweight: Brendan Schaub vs Bobby Lashley

Middleweight: Frank Shamrock vs Yushin Okami

Welterweight: Dong Hyun Kim vs Dan Hardy

Middleweight: Mamed Khalidov vs Drew McFedries

Pozostałe walki:

Middleweight: Kendall Grove vs Gegard Mousasi

Light Heavyweight: Karlos Vemola vs Peter Sobotta

Welterweight: Niko Puhakka vs Efrain Escudero

PS. Plakat wkrótce.

Szkoda, że chcieliście tak szybkiego końca kariery Coutura. Mogliście zaplanować jakieś pożegnanie, czy coś specjalnego ale to Wasza decyzja. Szczerze uważam, że Schields to dobry fighter i danie szansy na pas to dobre rozwiazanie. Heh, widzę że dosyć szybko sprowadzacie federację do Polski. Myślę, jednak że nie mierzycie wysoko biorąc się za Torwar? Może Atlas w Łodzi, lub spodek w Katowicach? Przecież tworzycie tutaj elitarną organizację MMA. Walka wieczoru przyszłej gali zapowiada się ciekawie, oczywiście liczę na Machidę, bo nie przepadam za Ortizem. Karta zapowiada się interesująco, cieszę się że uwzględniliście takich fighterów jak Lashley oraz oczywiście Khalidov. Nawet pozostałe walki mają ciekawą obsadę. Czekam na plakat i mam nadzieję, że przebije ostatni bo nie zachwycił, był nawet gorszy niż te od TNA. Powodzenia.

No Newsy ciekawe :D Widzę że mój pomysł aby wprowadzić do tej waszej federacji coś z Polski nie poszedł na marne. Fajnie wymyśliliście że po gali są jakieś poważnego kontuzje - z resztą tak jest w prawdziwym MMA :D Ciekawy pomysł z Twitterem, że jakieś notki się tam pojawiły dotyczące WFC, podana oglądalność gali - to wszystkim to jeden ogromny plus w waszą stronę. Najważniejsze w Newsach federacji jest podanie daty i kolejnej karty walk. No wy to spełniliście i karta zapowiada się ciekawie. Teraz tylko czekać co wasza wyobraźnia naniesie na klawiaturę :D Dzięki za newsy i czekam na kolejną galę 8)