Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Co dalej ze Straight Edge Warriorem?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

cmpunkkk.jpg

Co dalej ze Straight Edge Warriorem?

Postanowiłem napisać jeszcze jedną dyskusję, mam nadzieję, że będziecie się wypowiadać. Jak można się spodziewać chcę poruszyć kwestię jednego z najciekawszych wrestlerów WWE - The Straight Edge Warriora CM Punka. W ostatnim czasie Punk nabawił się kontuzji, przez którą nie mógł walczyć. WWE postanowiło dodać go do komentatorów, gdzie powiedzmy sobie szczerze, dość dobrze się spisywał. Creative Team albo ma na niego pomysły, albo nie chce robić kolejnego story z "powrotem" gdyż już za horyzontem pojawia się Mr. H i Christian. Zastanawiałem się, czy przejście ze SmackDown! na Raw przyczyni się do rozwinięcia kariery CM Punka. CM nie zaczął zbyt obiecująco, ale nabawił się kontuzji no i dołączył jak wspomniałem do komentatorów. Kiedy kontuzja nie daje się tak we znaki, trzeba zacząć pożądny feud, który wciśnie go do Main Eventu. I tu pojawia się... Czekajcie, ja go nie widzę. Przynajmniej on tak mówi... Dobra tam, pojawia się John Cena! Tak widzę cię! I co białasie? Ale skończmy to, przejdźmy dalej. Punk zaatakował kilka razy Johna Cenę krzesłem, ale to było bezpodstawne. Sam na chwilę obecną nie jestem w stanie powiedzieć jak tę kwestię rozwiąże Creative Team. Może do wszystkiego wtrąci się Nexus? CM Punk może przecież zacząć jechać jak to Cena wszędzie się pojawia, na Raw nie daje nikomu szansy się wybić. Według mnie to by wystarczyło. Jak długo potrwa ten feud? Do Elimination Chamber. Tak się sprawa prezentuje. Jeśli nawet dojdzie do walki na RR to wygra ją pewnie Cena ale to nie zakończy feudu, obaj pewnie dostaną Title Shot do Elimination Chamber o pas WWE gdzie powalczą między sobą, później sprawa rozejdzie się po kościach i Punk dostanie nowy feud, a Cena będzie się dalej użerał z Nexusem. Na WM'ce odbędzie się pewnie walka Barrett vs. Cena o przyszłość Ceny i Nexusa i w końcu Nexus się pewnie rozpadnie, a możliwe, że jeśli Cena odsunie się od pasa WWE, to na jego miejsce wskoczy Straight Edge Warrior, czego bardzo chcę. Punk to utalentowany zawodnik, ma dobry mic i ring skill, ogólnie dobrze się prezentuje. Chłopak ma "To coś", więc powinien walczyć o pasy. Jednak jeśli w trakcie przygotowań do WM'ki, Punk nie wciśnie się do feudu o pas WWE, to osobiście myślę, że czeka go feud z Danielem Bryanem - obecnym US Championem. Punk pofeuduje z nim ze dwa miesiące, może nawet odbierze mu pas, później wcisną tam jeszcze Morrisona, jeśli ten nie odegra znaczącej roli na RR 2011 (tj. nie wygra) i jakoś to się będzie kręcić. CM wpadnie do otchłani Mid Cardu, z której, powiedzmy sobie szczerze, prawdopodobnie uratuje go tylko SmackDown. Ale i tak stanie się to najwcześniej na Drafcie, bo na chwilę obecną Main Event SD! jest w 100% zapchany. Po prostu dla Punka nie ma miejsca. Nie chciałbym, żeby pojawiał się na Superstars, bo to by po prostu oznaczało, że skończyły się na niego pomysły. Dobra, może teraz ogólnie. Teraz są na Punka pomysły, będzie prowadzić feud z Ceną, po którym albo wejdzie na stałe do Main Eventu Raw, albo zapadnie się do Mid Cardu. Jak wy widzicie przyszłość CM Punka na Raw? Czy draft na SmackDown mógłby w czymś pomóc? Jak rozwinie się feud Ceny z Punkiem?
  • Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yanki

2

• The Kamil

2

• Brem

1

• JRTNA1

1

Top użytkownicy w tym temacie

CM Punk vs. Cena = żal. Cena ma feud z Nexusem, to po jaką cholerę mieszają go w feud z Punkiem? Przecież powiedział, że zniszczy Nexusa, a Nexus dalej jest. CT zawiódł na całej linii. A wracając do Punka, draft na Smackdown byłby nietrafiony, bo przecież niedawno przedraftował na Raw. A po feudzie z Ceną, nie mam pojęcia. Może jakiś title shot na WWE Champ? Tak czy siak, Punk musi walczyć o jakieś pasy, bo jest za dobry na mid card.

ROH + TNA = wyższa jakość niż McMahon Land.

Obecna sytuacja Punka jest rzeczywiście ciekawa. Szczezrze mówiąc po tym całym komentowaniu spodziewałem się faceturn'u bo komentatorem był takim hmm no nie całkiem heelowym, no i na dodatek ta fryzura... Jednak do turnu nie doszło a zaczął on atakowac Cenę. Wyniknąć z tego moga różne scenariusze. Albo po prostu Punk rozpocznie feud z Ceną ale to by była bardzo słaba opcja bo podkład pod ten feud jest delikatnie mówiąc słaby. Ja zdecydowanie bardziej walałbym żeby Punk dołączył do Nexus i razem z Barrett'em prowadził stajnie przeciwko Cenie który pozbierałby sobie swoją ekipe z Nexusowaych odpadków czyli Young Tarver Otunga i może ktoś jeszcze odpadnie, najlepiej Gabriel. No i Punk jako ten doświadczony poprowadziłby stajnie ku prawdziwej dominacji czyli ku pasom i po EC mógłby feudować z Ceną o ten najważniejszy. Ale ta opcja niestety byłaby ze szkodą dla Barrett'a, chyba że Punk podporządkowałby sobie jego ludzi a sam Wade zostałby wyrzucony z Nexus ii no niewiem jakoś by się to toczyło na 3 fronty. Co do draftu to jeżeli już go przeżucili na to Raw to niech tak zostanie, na SD nie ma obecnie teraz miejsca pozatym tam się mają nowe twarze do ME kreować. Jest tez możliwość tego feudu z Bryan'em ale tego bym bardzo nie chciał. Punk feudujący o US? Żenada...

W obecnej sytuacji liczył bym na to, że Punk stworzy własną stajnię, gdzie zgromadzi byłych członków Nexusa, i będzie feudować z Jaśkiem. Wtedy Jaśko by miał "zajęcie" i mam nadzieję, że nie dobierał by się do pasów. :D Co do Wade'a, to fajnie by było, gdyby teraz poprowadził single'ową karierę i powalczył o jakiś pas albo jakiś porządny feud? Chociaż bo CT WWE spodziewałbym się, że spieprzą to wszystko i skończy się na kilku atakach, a Cena i tak będzie walczył o pas. Oby nie.

Moim zdaniem to CM bedzie miał coś wspólnego z nexus...a Jasiu pewnie bedzie musiał zebrać woją ekipe bo sam nie da sobie rady....mi sie podoba to ze narazie jasia odciągneli od pasa WWE bo ile to mozna go z pasem widziec co chwile...zobaczymy co nan poniedziałkowe raw pokaże :D:D i co zrobią z CP punkiem po tym feudzie z cena

evemagazinemarch121kopi.th.png

Never Give Up

Sytuacja CM Punka zmienił się diametralnie, kiedy poniedziałkowej nocy ten zawodnik nałożył na swe wytatuowane ramię żółto czarną opaskę Nexusa. Wcześniej nękał już Janusza, a teraz zyskał nowych podwładnych.

Feud tej dwójki, odpowiednio poprowadzony, może być dosyć ciekawy. Zwłaszcza po tym, jak CM Punk dołączył do Nexus.

Zakładając, że BezCenny wykuruje się przed RR i ta dwójka nie minie się w RR matchu, jeśli oboje w nim będą, mogą jeszcze bardziej podbudować rywalizację, i, co za tym idzie, podburzyć publikę. Feud Cena - Punk może doprowadzić do walki na WM'ce, a jeśli będzie to walka o stawkę, czyt. o pas, Punk powinien się cieszyć.

I to by było na tyle.

Przypominam, że do feudu wmieszała się kontuzja Johna Ceny. Osobiście nie chcę końca tego feudu, chciałbym, żeby na czas nieobecności Johna CM Punk powiedział, że stłukł pożądnie Cenę. Takie zagranie nie zakończyło by feudu. Mam nadzieję, że Wade narazie odejdzie z podkulonym ogonem na SmackDown i będzie walczył z Undertakerem na Wrestlemanii, coś nawet ostatnio o tym mówili. Nexus, z CM Punkiem na czele.. Nowe SES? Ciekawe, czy będą musieli zgolić włosy. Nie chcę końca tak obiecującego feudu, niech Cena się szybko kuruje. Moim zdaniem, narazie są trzy opcje feudu.

Oto one:

1. Jakiś członek Nexusa pomaga CM Punk'owi wygrać EC o pas WWE, na tygodniówce mamy rewanż, na WM walka o pas WWE z Ceną.

2. Feud ciągnie się i ciągnie aż do WM, gdzie mamy walkę Team Cena vs. Nexus o przyszłość Nexus.

3. Hmmm... Punk i Nexus zapominają o Cenie, a on zapomina o nich.

Postaram się też omówić wszystkie trzy punkty. Pierwszy, chyba najbardziej prawdopodobny. Nie będzie byle wieśniaka w ME, będzie Cena, będzie $$$, będzie fajnie :) Moim zdaniem Vince powinien się zdecydować na coś takiego. Drugi. No też w sumie nie jest zły. Nexus rozpadło by się z wielkim Boom, a nie na wieśniackim i mało znaczącym Extreme Rules. No i ostatni. Moim zdaniem CT nie będzie tak głupi, by zrezygnować z tak fajnego feudu. Ten pomysł zdecydowanie do wywalenia. Cena wraca, realizuje się punkt 1 lub 2. Będę się wypowiadał, wraz z rozwojem akcji.

Na moje to CT, trochę zagubił się z feudzie pomiędzy Nexus i Cena i na dobrą sprawę Nexus powinno już przestać istnieć. Nie bardzo wiadomo co zrobić z z zawodnikami z Nexusa i dlatego wkręcono tam CM Punka, aby w jakiś sposób to dalej pociągnąć. Z tego co pamiętam to Punk już kilka razy walczył z Cena i wszystkie walki przegrał. Mam nadzieje, że ich feud nie będzie tak jednostronny jak ich dotychczasowe walki. Uważam, że aby miało to jakikolwiek sens Punk powinien niszczyć Cene na początku, aby odbudować Nexusa. W przeciwnym razie nie będzie miało to sensu. Prawda jest taka, że Punk od czasu feudu z Hardym siedzi w mid cardzie, gdzie zdecydowanie nie pasuje to świetny zawodnik i ME to miejsce dla niego.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

Opcja numer 3 jest jak dla mnie najgorsza z możliwych. Bo jak można, do jasnej cholery, zapomnieć o swoim największym rywalu?

Serwisy wrestlingowe twierdzą, że kontuzja Ceny nie jest tak straszna, jak się wydaje. Że okres, w jakim będzie pauzować, to może być tylko jeden tydzień.

Kontuję Janusza Nexus może wykorzystać jako dowód swojej siły, żeby każdy się ich bał, obawiał ich ataku.

Moim zdaniem fajnie by było, gdyby z Nexusa zrobiła się tak potężna stajnia jak z NWO, w której będzie multum wrestlerów, a może i sędziowie, którzy pomagaliby im zwyciężać. Potem stworzono by stajnię wrestlerów, którzy mają dość rządów Nexusa i zaczną stawiać opór. Sukcesywnie eliminować ich członków, aż w końcu samego Punka(Bądź kogoś, kto będzie wtedy zarządzał Żółtymi(czyt. Nexus). Co prawda starszym fanom, którzy oglądali produkt Turnera(czyt. WCW) oże to się wydawać oklepane i nudne, ale dla młodszych fanów już nie.

Swoją drogą - ten feud NIE MOŻE być jednostronny. Bo jakoś nie wierzę, żeby Nexus nie pomagał Punkowi w walkach...