Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wrestling by dancersvithdw

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Jasny

Więc tak na wstępie chciałbym opisać, co właściwie będę tworzył. Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł na storyline. Żeby go nie zgubić, to postanowiłem go opisać. Początkowe plany zakładały, że walk nie będę pisał, ale te uległy zmianie. Co prawda nie uważam się za mistrza w bookerce, ale będę nad sobą pracował. Jednak będę stawiał na backstage, segmenty itp.

Garść informacji praktycznych:

- rostery na razie tak jak w chwili obecnej. Wszystkie zmiany personalne, decyzje które tygodniówki będą, a które nie będę uwzględniał podczas gal.

- będę pisał tylko te walki, które wniosą coś do scenariusza.

- gale będą pojawiały się nieregularnie. Jak napiszę to wrzucę :)

- zaczynam pisać od main eventu TLC. Następne będzie Raw.

Proszę o komentarze i o konstruktywną krytykę. Chce wiedzieć co poprawić, nad czym popracować. Piszcie też, który moment był najlepszy, który najsłabszy, co się podobało, a co nie.

Z góry przepraszam za wszystkie błędy gramatyczne, ortograficzne (jeśliby się pojawiły).

No to zaczynamy:

Cole: I o to czas na Main Event TLC. Ta walka będzie wspaniała!

King: Muszę się zgodzić z tobą. Kane, Edge, Alberto i Rey Misterio! To wspaniali zawodnicy. Na pewno będziemy dzisiaj mieli nowego mistrza. Mój typ to Rey MIsterio.

Striker: Ja bym obstawiał Edge’a.

Cole: Dobra bądźcie już cicho, zaczyna się.

Justin Roberts: Powitajmy specjalnego aanouncer’a Roberto Rodrigueza!

Roberto: [hiszpańskie powitanie Alberto del Rio]

Muzyka Del Rio

[Na arenę wjeżdża w luksusowym samochodzie Alberto del Rio. Wychodzi i uśmiechając się wchodzi na ring]

You think you know me…

Justin: I jego przeciwnik pochodzący z Toronto, Kanada: Edge.

[Edge wchodzi na ring]

Fajerwerki i muzyka Kane’a.

[ On sam się nie pokazuje.]

Po paru sekundach muzyka Rey’a.

[On jednak też się nie pokazuje.]

King: Ciekawe co się stało.

Cole: Czemu Big Red Monster nie wchodzi na ring? Musi obronić swój pas!

Striker: A co z Misterio? Może Kane napadł go za kulisami?

Cole: Chwilka… Mamy obraz z zaplecza.

[Widać zdemolowaną szatnię. Na podłodze leży nieprzytomny Kane. Obficie krwawi z czoła. Obok leż zakrwawione krzesło.]

Cole: O Boże, co to jest!? Ile krwii!

King: Dzieci nie oglądajcie tego!

Striker: To może Rey napadł na Kane’a?

[ujęcie kolejnej szatni. Również zdemolowana. W ruinach stołu leże nieprzytomny Rey Misterio]

Striker: No to dupa. Moje teorie padły.

Cole: Kto to zrobił?

Muzyka Teddy’ego Longa

[Teddy wchodzi na arenę i staje na rampie.]

Long: Panie i Panowie. Mam dla was złe wiadomości. Jak widzieliście, Kane i Rey zostali brutalnie pobici i nie mogą uczestniczyć w dzisiejszej walce. Dlatego pas zostanie zakatowany. Ten mecz to będzie Triple Threat TLC. I niestety muszę przedstawić wam trzeciego uczestnika. To on jest odpowiedzialny za zamieszanie dzisiaj. Ale niestety nie mogę mu odmówić. Muszę także poprosić was WWE Universe o coś. To co widzieliście dzisiaj to było już za dużo. Dlatego błagam was. Niech wszyscy poniżej 14 roku życia opuszczą arenę. [boo] Też tego nie chcę, ale nie mam wyjścia. Od dzisiaj wszystkie programy WWE będą w kategorii od 14 lat. Koniec z PG.

[Ochrona wyprowadza dzieci z Sali]

Long: A było już tak pięknie… Trzeci przeciwnik to:

Another Me is what there will never be...

[ Wychodzi Jeff Hardy i staje obok Teddy’ego. Obejmuje go ramieniem. Long nie wygląda na zadowolonego.]

Cole: What the F*CK!? Co ten ćpun tu robi!?

King: Nie wierze w to co widzę.

Matt: Przecież on należy do T… Nie, nie wymówię tego.

King: Chyba chce coś powiedzieć.

Jeff: Panie i Panowie, Charismatic Enigma jest tutaj! Przybyłem tu by zniszczyć tą nicość, która panuje w tej żałosnej federacji. Federacji, w której więźniem byłem przez wiele lat. Jednak dopiero tacy wspaniali ludzie jak Hulk Hogan czy Eric Bischoff otworzyli mi oczy. Byłem zaślepiony fałszem i naiwnością jaka tu panuje. Ten dzień jest historyczny. To dzisiaj WWE jakie znacie przestaje istnieć. Dzisiaj jest dzień TNA!

[słychać ciche chanty TNA, TNA.]

Jeff: Zamknijcie się idioci! Jak śmiecie wymawiać tą nazwę! Jesteście zdrajcami. Kupując bilety napełniacie kieszenie temu sk*****lowi Vince’owi McMahon. Jest teraz w śpiączce i osobiście dopilnuje by się nie obudził. To nawet lepiej. Staruszek mógłby dostać zawału.

[Jeff kieruje się w stronę ringu]

Jeff: Jestem tu aby udowodnić dominację prawdziwego wrestlingu nad tandetą. Zamierzam zostać pierwszym, prawdziwym, niezaprzeczalnym mistrzem świata. Pierwszy krok jest już za mną. Posiadam TNA World Championship. Immortal World Championship! Ta siła jest nieśmiertelna i wiekopomna. I to właśnie dzięki niej wykonam dzisiaj drugi krok. Zdobycie WWE World Heavyweight Champioship. A o to przedstawiam wam moich przyjaciół.

Theme Immortals

[Na rampę wchodzą członkowie Immortals: Ric Flair, Eric Bischoff, Beer Money, AJ Styles, Kazarian, Jeff Jarett i Abyss. Teddy Long chce przejść i opuścić arenę, ale nie jest przepuszczony. Wtedy Abyss chwyta go za gardło i Chokeslam! Po tym kierują się w stronę ringu.]

Jeff: Tak, to moi przyjaciele będą świadkami mojego dzisiejszego triumfu. Ale dosyć tego pieprzenia. Zaczynajmy!

[immortals stają na końcu rampy. Kazarian wyciąga spod ringu krzesło i podaje je Flair’owi. Ten na nim siada.]

Gong!!!

Przez chwilę wszyscy trzej krążą wokół siebie, ale po chwili Edge i Alberto rzucają się na Hardy’ego. Okładają go pięściami i nogami. Jeff opiera się o liny i Edge za pomocą Clothesline’a wyrzuca go i siebie po za ring. Jeff powoli wstaje, a tymczasem Alberto przy linach. Szykuje się Crossbody po za ring. Ale nie!! Jeff odsuwa się i Del Rio ląduje na Edge’u. Hardy uśmiechając się bierze krzesło. Czeka aż meksykanin wstanie. I potężny chairshot w głowę! Alberto obficie krwawi. Chwyta go i ciska o barierki. Podchodzi do Edge’a i kopie go. Chwyta go za nogi i Leg Drop na brzuch! Jeff bierze stół i rozkłada go poza ringiem. Po chwili obok niego także drugi. Łapie drabinę i wsuwa ją na ring. Sam bierze pare krzeseł. Część kładzie na rozłożonych stołach, resztę wrzuca na ring. Sam także na niego wchodzi. Rozkłada drabinę i wspina się na nią. Ale Edge wbiega na ring i także wchodzi na drabinę! Trwa wymiana ciosów, którą wygrywa Rated R! Hardy spada z drabiny prosto na leżące na ringu krzesło. Edge chce już sięgać po pas, ale na drabinie jest już Alberto. Tym razem to Alberto wygrywa. I szykuje się na suplex! Udało się. Edge ląduje na macie. Alberto wstaje i wchodzi na drabinę.

Cole: To koniec meczu. Teraz na pewno zdejmie pas.

King: Czekaj, patrz co on robi!

Alberto odwraca się na stopniu w stronę leżącego Edge’a. Skacze, ale nie! Edge ucieka z ringu. Alberto próbował Senton, ale sam uderza plecami w matę. Wszyscy leżą na ringu. Ten kto pierwszy się podniesie będzie miał ogromne szanse na zwycięstwo! Ale chwila! To AJ Styles podchodzi do rozłożonych stołów i polewa je benzyną. AJ Styles podpala stoły! Tymczasem Edge wstaje i powoli wchodzi na drabinę. Widać, że sprawia mu to dużą trudność. Ale jest już prawie na szczycie drabiny! Już sięga po pas. Nikt z przeciwników nie wstaje. O nie! James Storm i Robert Roode wbiegają na ring i łapią za drabinę.

Striker: Mam nadzieję, że to nie to co myślę.

King: Obawiam się, że to jest to…

Beer Money popychają drabinę. Edge spada na płonące stoły! O Boże! Rated R Superstar sam zaczyna płonąć! Tymczasem Abyss wrzuca coś do ringu. To krzesło owinięte drutem kolczastym! Podnosi je Storm i potężnie uderza powoli wstającego Alberto del Rio w plecy! Teraz razem z Roodem pomagają wstać Hardy’emu. Jeff wchodzi na drabinę i sięga po pas. Tak, zdejmuje go!

GONG!!!

King: To koniec. To była najgorsza noc w całym moim życiu.

Cole: Och zamknij się. To było Awesome!

Justin: Zwycięzcą tego meczu, nowym WWE World Heavyweight Championem i ciągle TNA World Heavyweight Championem jest Charismatic Enigma, Jeff Hardy!

[Jeff ściskając oba pasy klęczy na ringu. Członkowie Immortals wchodzą na ring i wszyscy ściskają się i celebrują zdobycie pasa przez Hardy’ego.]

WWE TLC schodzi z anteny…
  • Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Lech Poznań

2

• wiewiura21

1

• cumer1077

1

• fanfanfan

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

Mi się nawet podoba, walki mogły być być dłuższe, bo trochę krótki ten Main Event TLC. Taka jakby inwazja TNA na WWE, to mi się podoba. Fajne były też ataki na Kane i Mysterio. Jeff Hardy ma 2 pasy hehe, ciekawe co się będzie działo na twoim RAW, a co jeszcze na SmackDown! wystarczy czekać. :D:D

O w mordę, zatkało mnie. Ten pomysł to mistrzostwo świata, dobrze, że swoim wykonaniem, go nie spieprzyłeś. Wręcz przeciwnie, rozegrałeś to świetnie. Walka też niczego sobie. Mam nadzieję, że szybko dasz następne gale.

Podobały mi się komentarze komentatorów, czasem nawet śmieszyły. Trochę dziwnie zaczynasz bo od ME na TLC? Lepiej zawsze od tygodniówki, ale nic. Walka długością słaba! Wygrana Hardy'ego była pewna dlatego nie emocjonowała mnie za bardzo ta walka. Kilka ciekawych akcji było i mam nadzieje, ze Immortials nadal będą wszystkich cisnąć również na tygodniówkach. Estetycznie dość dobrze, długością słabo.Wybrałeś taką stypulację - TLC i jeszcze Triple Threat Match no to ta walka musi się ciągnąć i ciągnąć i wygrywa Jeff, a nie cały czas Immortials i Jeff i tak wygrywa. Brakowało mi jakiejś sceny typu, Edge wykonuje Spear i Hardy spada na Abbysa, a Rio i Edge na resztę Immortials, aby jakoś chociaż na chwile zmienic przebieg tej walki. Narazie nie jest źle, ale może być dużo lepiej. Ocena za tę jedną walkę to tak pomiędzy 5,5/10, a 6/10. Popracuj nad długością, bo skoro taka krótka była walka 3 zawodników i w dodatku TLC to się boje co bedzie na tygoniowce, na ktora czekam. Zapraszam do mnie na komentowanie Raw i niedługo ECW :)

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Powiem wprost - nie spodobało mi się. Pojawienie się Immortals w WWE to w ogóle jakiś żart. Wiem, że to twoja federacja, i możesz robić z nią co chcesz, ale wg. mnie za szybko kończysz erę PG. Spadną ci ratingi :P TNA na WWE??? Widziałeś kiedyś żeby inna federacja paradowała na gali innej federacji i mówiła jaka jest do dupy? Trochę realizmu stary. Lech Poznań, albo nie masz gustu, albo po prostu mu się podlizujesz. Ale każdy ma swój wybór. Wiesz co mogłeś rozegrać inaczej? Już przełknąłbym zwolnienie wszystkich Immortals i zatrudnienie ich przez WWE, ale na serio to wszystko ma banalny motyw. Trochę to dziwnie wszystko wygląda, ale do takich "planów" nie przywykłem w Kąciku Bookera. Zwycięzcą i nowym WWE Champem i nadal TNA Champem zostaje... takie słowa nigdy nie zostaną użyte w Main Streamie. Ale rób co chcesz i nie przejmuj się moją oceną. Jak wspomniałem każdy ma inny gust.

3/10

Kamiloo9, to była moja opinia. Mi się po prostu spodobał taki pomysł, bo to coś zupełnie nowego. Co z tego, że w rzeczywistości nigdy takie coś nie będzie miało miejsca. W bookerce chodzi właśnie o to, by wymyślać co raz to nowe rzeczy, niekoniecznie mające potwierdzenie w realnym świecie.