Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

KWF - Smack!Up & WAR - Tygodniówki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

W tym temacie będę umieszczał tygodniówki oczywiście możecie je komentować, a nawet do tego zachęcam.

Smack!Up

Słychać theme Smack!Up - Limp Bizkit - My Way !

Jim Ross: Witamy na pierwszym epizodzie Smack!Up, nie wiem jak Ty Jerry, ale ja już nie mogę się doczekać

Jerry Lawler: Tak Jim, w końcu ta federacja istnieje niecałe dwa dni, a jest już jedną z najpopularniejszych federacji na świecie.

J.R:Proszę państwa, nie będziemy wam zawracać głowy naszymi opiniami zatem przejdźmy do walk ! Słyszałem odbędą się 4 walk, więc nie wiem czy te walki będą emocjonujace ale na to liczę!

J.L:Tak Jim, ja również tak słyszałem, a więc zacznijmy pierwszą walkę!

Kane_S1.jpgvs.Rob_Van_Dam.jpg

Pierwszy na ring z wielką reakcją publiczności wbiega Rob Van Dam i wykonuje jego znany taunt. Teraz Kane, powoli "wlecze" się bez większego zachwycenia publiczności.Gdy już obaj byli w ringu, zabił gong! Zaczęli! RVD od razu zaatakował Kane'a kilkoma punchami, lecz tego w ogóle to nie ruszało, więc wśkiekły wykonał potężnego Big Boota. Kane pomógł wstać Robowi i zaatakował go potężnymi uderzeniami w podbródek i dwoma kickami w brzuch. Obolały Rob Van Dam, wyturlał się z ringu i postanowił odpocząć, lecz nie udało mu się to bo zaraz za nim wyszedł Kane. Sędzia zaczął odliczać 1... 2... Kane znów zaatakował serią punchów. 3...4...5... RVD chcąc zkontraatakować, nabił się na rękę Kane'a, którą Potwór trzymał na gardle Roba.. I ChokeSlam od Kane'a świetny ChokeSlam za ringiem. Słyszymy kolejne słowa 6...7...! Kane musi się pospieszyć, żeby wygrać przez wyliczenie, więc szybko wszedł do ringu! Ale co to ? Jeff Hardy wybiegł z trybun i zaczął mówić do sędzi, że za szybko odlicza, a Matt Hardy wturlał RVD na ring, więc walka toczy się dalej! Jeff i Matt stali obok kwadratowego pierścienia i dopingowali Van Dama! Gdy Kane miał już kopnąć po raz kolejny na ring wkroczył Hardy tym razem Matt i zagadał sędzie. Korzystając z tego, Jeff był już na ringu i kopnał Kane'a w brzuch, że ten się aż nachylił! I Twist of Fate od Jeffa Hardy'ego! Teraz to obaj zawodnicy są zmęczeni i nie wiadomo kto wygra ! Ale co to Jeff jeszcze wchodzi na narożnik i SWANTON BOMB! Świetne Swanton Bomb od Hardy'ego. Charismatic Enigma szybko uciekł z ringu wraz ze swoim bratem, a RVD położył rękę na klatce piersiowej przeciwnika. Sędzia odlicza 1..2...3! NIE ! NIE MA! Two Count! Van Dam nie wierzy własnym oczom! Po Swantonie i Twist of Fate jeszcze nie przegrał! A teraz? Kane podnosi się w stylu Undertakera, wstaje równiż RVD! Wymierza kilka ciosów w stronę Kane, lecz ciosy Roba tylko determinują Kane'a! I teraz wyniesienie w górę ChokeSlam! Przypięcie... 1... 2... ! Nie ma liczenie przerywa Jeff Hardy, zagadaując znów sędziego !

J.R:Jasna Cholera ! Co tu się dzieje!??

J.L: Walka! Walk! I to świetna walka się dzieje!

Matt Hardy zabiera laptopa, Jima Rossa i wchodzi z laptopem do ringu!

J.R:EJ ! Oddawaj mojego laptopa, tam są ważne dane o WWE!

Sędzia nie widział tego , że Matt miał ze sobą laptopa , ponieważ dyskutował z Jeffem. Co on robi! WHAT?!! Piekielnie mocne uderzenie w głowe Czerwonej Maszyny laptopem ! Kane upada z hukiem na matę nieprzytomny ! RVD powoli się podniósł a Kane cały czas leży ledwo przytomny! Rob wchodzi na róg... Świetny Five Star Frog Splash! Ale czemu nie przypina? Jeszcze jeden Frog Splash? Tak! Kolejny Frog Splash od Roba Van Dama, teraz przypina 1...2...3! Więc Rob Van Dam zostaje zwycięzcą pierwszego meczu w historii KWF!

J.L:Ależ to była walka, dopiero pierwsza walka dzisiaj a już taka emocjonująca prawda Jim? Jim... Jim!.. Jim!! JIIM!?

J.R:Może i była emocjonująca, ale nigdy nie zapomnę tego Mattowi...

J.L: Oj Jim.. Nie smuć się, w końcu jesteś bogaty kupisz sobie nowego i lepszego.

Backstage

Na Backstagu rozmawia Edge z Christianem o Jeffie i Macie Hardym.

Edge:Widziałeś Matta i Jeffa? Musimy być zgrani tacy jak oni! Nawet lepsi..

Christian:Tak, widziałem i powiem nawet, że są lepsi niż przed kilkoma laty.

E: No właśnie , mogą być bardziej zgrani od nas! Mają szansę z nami wygrać, publiczność woli ich!

CC: Jasne! Ale my możemy jednym gestem wszystko zmienić, umiemy rozśmieszać publiczność, a Jeff i Matt tak nie potrafią.

E: Może i tak, ale nie liczy się rozśmieszanie, liczą się umiejętności w ringu.

CC: Przecież sam wczoraj jeszcze gadałeś, że mamy wszystko umiejętności, mamy dobrą gadkę itd.

E:Mówiłem, mówiłem do czasu tego pojedynku, który był przed chwilą. Oni również posiadają umiejętności, ale możemy ich załatwić, oskarżając ich o coś!

CC:Czekaj, czekaj! Chcesz ich wrobić?

E:Tak! Publiczność przestanie mieć do nich zaufanie, może, np. zawołamy jakiegoś gościa, który nam załatwi kilkunasto-stronną umowę, i że w niej małym druczkiem będzie napisane "My Jeff i Matt Hardy mówimy, że jesteśmy skończonymi sku#$%^&i piszemy do was, że również nimi jesteście!

CC:Hmm.. Dobry pomysł, jeszcze do tego wytniemy ich podpis i skserujemy to wszystko na tyle widzów ile dzisiaj jest na arenie i im wszystkim to damy, jeszcze z ich podpisem, publiczność w to bardziej uwieży!

Po załatwieniu umowy, Edge przebrał się za jednego ze sprzątaczy KWF! Założył perukę łysego i skierował się do szatni Matt i Jeffa.

Edge, przebrany za sprzątacza: Halo czy tam Matt i Jeff Hardy?

Matt: Tak, już otwieram.

Jeff: A więc co chcesz?

Edge, przebrany za sprzątacza: Przyniosłem papiery, które pytają czy chcecie aby w szatni każdego wrestlera zostało zrobione jacuzzi?

Jeff i Matt: Jak najbardziej. Jeff najpierw podpisze starszy brat.

Jeff: Dobra, dawaj jak już się podpisałeś.

Edge, przebrany za sprzątacza: Dobrze, dziękuję, do zobaczenia i Wesołych Świąt !

Edge szybko pobiegł do szatni Christiana i opowiedział mu o tej sytuacji i że się udało!

Edge: No więc się udało, teraz wystarczy napisać na jednej karteczce to co mówiłem wtedy i dokleić ich podpis a potem skserować.

CC: Dobra, ja zaraz to wszystko zrobię, a Ty idź odpocznij trochę.

E:Dobra spotykamy się po tej walce na rampie KWF!

CC:See You.

Arena KWF

JIm Ross: Proszę państwa, trochę już się pozbierałem więc możemy zaczynać kolejną walkę.

Jerry Lawler: W końcu Ci przeszło, ale to nie na temat. Więc w kolejna walka będzie o niezwykle ciekawej stypulacji.

J.R:Tak, będzie to Table Match, zawodnik musi wykonać jakiś signature move na przeciwniku na stole.

J.L:Myślę, że każdy zna tą stypulację a więc zaczynajmy!

Table Match

111_John_Cena.jpgvs.Raven_02.jpg

Widzimy tauntującego i wbiegającego Cenę na ring przy piosence World Life. Teraz Raven powoli zmierza do ringu nie zwracając uwagi na publiczność. Raven i John zrobili kilka kółek po ringu, myśląc jak zaatakować przeciwnika. Pierwszy zaatakował Cena punchem, teraz Raven również punchem. Cena teraz kopnął Ravena w brzuch, lecz to był lekki kop, a ten od razu zkontratakował mocniejszym kopnięciem w brzuch i korzystając z tego, że John się nachylił wykonał na nim DDT. Kruk wyszedł za ring po krzesło i bez wahania uderzył leżącego Cene krzesłem w plecy. Raven zostawił krzesło na ringu, i znów z niego wyszedł. Tym razem poszedł po stół, lecz gdy obrócił się w stronę ringu zauważył, że Cena jest na nogach i rzuca w niego krzesłem. Kruk upadł chwilowo i wydawało się, że zemdlał... Ale to była tylko zmyłka przed Johnem. Gdy już Cena poszedł po stół , który stał nad Ravenem , Kruk się podniósł i kopnął Johna w krocze! Wziął szybko ze sobą stół i wbiegł do ringu z nim. Potem poszedł po kolejny stół i położył ten drugi obok pierwszego stołu. Gdy Cena się ocknął dostał potężnego puncha od Ravena w okolice oka, a po chwili dookoła oka zrobiło się sina skóra. Po prostu Raven podbił oko Cenie. Mr.Prototype był po tym bardzo zdeterminowany i miał zapas adrenaliny! Wziął krzesło uderzył nim poteżnie Ravena w głowę, a ten poległ! John wszedł na stół komentatorski i wykonał na Ravenie Flying Leg Drop !!

J.L:Holly Shit! Ależ fantastyczny Leg Drop!

J.R: Szczerze się z tobą zgodzę, ale John podeptał mi dokumenty, a teraz jestem wnerwiony i smutny, bo już kolejny zawodnik coś mi popsuł..

J.L: Znów narzekasz??! Lepiej patrz na to widowisko.

Raven, leży niemrawy za ringiem a John tauntuje właśnie w ringu. Raven wturlał się pod stół komentatorski Jima Rossa, i zaczął się kłócić z Rossem, żeby go tu przechował na chwilkę. John zobaczył, że Ravena nigdzie nie ma zaczął go szukać w publiczności krzyczał "Gdzie jesteś tchórzu?" "Gdzie?!" Gdy John wchodził pod ring, Kruk go kopnął i uderzył się o coś pod ringiem, miał już podbite oko, a zaczęła mu jeszcze lecieć krew z głowy. Ravenowi również leci krew, a na twarzy jest cały czerwony, po potężnym uderzeniu krzesłem w jego głowę. Raven szybko wszedł do ringu, a John powoli się podnosił i również wszedł do ringu. Kruk jest już o pełnych siłach, szybko podbiega do Johna i Raven Effect ! Świetny finisher Ravena! Kruk wychodzi za ring i szuka pod ringiem drabiny. W końcu ją znalazł.. Wrzucił ją na ring , a potem sam wszedł do kwadratowego pierścienia. Ustawił drabinę po środku ringu, a obok tego stół.. Ale chwila stół na stole! Podwójny stół Raven ustawił na pierwszym stole drugi stół i te dwa stoły były wyższe od drabiny! Raven o ostatnich siłach wziął na ręcę Johna i wszedł z nim na szczyt drabiny! Położył go na szczycie dwóch stołów. Potem sam na nie wszedł... Stoły się bardzo trzęsły ale to nie przestraszyło Ravena i pomógł wstać Cenie i wykonał... RAVEN EFFECT NA DWÓCH STOŁACH! JASNA CHOLERO! HOLLY SHIT! Dwa stoły zostały zarwane, w ringu prawie zrobili dziurę ! Ale to Raven Effect zostanie w pamięci każdego fana wrestlingu! Więc już szystko wiemy!.. Raven wygrał przez wykonanie swojego finishera na stole , a nawet na dwóch stołach! Obu nieprzytomnych wrestlerów zniesiono na noszach!

J.L:Ten mecz był lepszy od tego pierwszego! Było w nim bardzo dużo harcoru, a zwłaszcza pod koniec.

J.R:Tak cieszę się , że przynajmniej to na moim stole nie został wykonany finisher.

J.L:Ty nieszczęśniku! Jeszcze dwie walki każdy może wpaść na twój stół a zwłaszcza, że za chwilę odbędzie się mecz stypulacji Hardcore.

J.R:Niee Boże zlituj się nade mną!

J.L:Chwila Jim, patrz na rampę pod titantronem stoją Edge z Christianem z jakimiś karteczkami.

Pod Titantronem

Edge:Witamy was wszystkich! I chcemy wam coś smutnego ogłosić!

Christian: Tak związane z waszymi ulubieńcami, więc zaraz ja z Edgem rozdamy wam pewne karteczki, które was obrażają, a jeśli w to nie wierzycie to jest nawet ich podpis!

Edge z Christianem po długim czasie rozdali wszystkim karteczki, ale publiczność nie wierzyła w to.

E: I co nie wierzycie w to? Tak? Sam znalazłem to po drodzę na basen!

CC: Możecie nie wierzyć , ja na początku też w to nie wierzyłem, ale potem uwierzyłem i ...

Słychać theme Hardy Boyz'ów! Jeff zaatakował Edga i wykonał mu Twist of Fate, a następnie wykonał na leżącego Edge'a Moonassault z miejsca. A Matt zrzucił Christiana z rampy, szybko zawołał Jeffa, i młodszy brat wykonał Whisper in The wind z rampy na leżącego CC za rampą!

Jeff:Więc chcieliśmy wam powiedzieć, że to wszystko nieprawda! To wszystko blef. Matt wam o tym opowie.

Matt: Dzisiaj do naszej szatni przyszedł chyba Edge, który był przebrany za sprzątacza i prosił o podpisy o wybudowanie jacuzzi. Nie przeczytaliśmy tego z Jeffem i wyszliśmy na głupków. Z tej umowy wycięli nasze podpisy i nakleili na jedną z karteczek na której napisali o was wulgaryzmy, skserowali tą jedną karteczkę na tylu ilu was tu jest i wam to dali.

Publiczność zaczęła klaskać na cześć Jeffa i Matta, za to, że pokonali niesprawiedliwość.

J.R:Jak ja lubię tych Hardy Boysów, lubię ich za ich pomysłowość i dynamikę do walki.

J.L:Nie obraź się, ale jestem wkurzony, ponieważ Hardys pokonało Edge'a i Christiana a to mój ulubiony tag team...

J.R:Dobrze, przejdźmy do kolejnej walki tym razem walki handicapowej na takich zasadach, że tag team będzie walczył z jednym zawodnikiem i będą się oni zmieniać, a nie walczyć 2 na 1, tylko minus dla tego jednego zawodnika, nie będzie miał się z kim zmienić.

Big_Show_2_5.jpgvs.Kurt_Angle_06.jpg&.R_Truth_cutout_by_dipset4.jpg

Kurt Angle i R-Truth zmierzali przy themie R-Trutha What's Up! Big Show szedł do ringu przy swojej znanej piosence. W ringu na początku byli R-Truth z Big Showem. Giant rzucił się na Trutha, lecz w niego nie trafił i uderzył w narożnik. Kwik wziął rozbieg i wykonał na nim dropkick. Big Show, zaczyna się gibać, a R-Truth wykonuje kolejnego Dropkicka, i właśnie po tym kopnięciu Big Show pada na matę. K-Kwik zmienia się z Kurtem. Ten wchodzi na narożnik i wykonuje Moonassaulta! Świetny Moonassault! Big Show, leży na brzuchu, a to oznacza, że zaraz możemy ujrzeć finisher Kurta Angle ! Tak jest, Kurt zauważył i to i trzyma teraz nogę Big Showa, a dźwignia, która on wykonuję to Ankle Lock! Jedna z najgroźniejszych sumbissionów.Big Show w wielkich bólach doczołgał się do lin i je złapał, więc teraz Kurt Angle puścił Big Showa, lecz od razu po puszczeniu zaatakował go serią punchów. Kurt pomógł wstać Giantowi i ...! Niesamowite! Jak to możliwe!! SUPLEX ! Suplex na Big Showie! Na Big Showie, na najcięższym zawodniku w federacji ! Zmiana z R-Truthem.. Truth chciał skoczyć z narożnika na Big Showa, ale dla pewności zadał kilka kopnięć Bigowi i wszedł na narożnik aby wykonać splasha! I jest! Piękny splash w wykonaniu R Trutha . Teraz kolejna zmiana, rozbieg Kurta Angle i Shoudler Block! Big Show upadł na matę.

J.R:Świetne akcje techniczne w wykonaniu obu wrestlerów, Big Show nie może przejąć nad nimi władzy.

J.L:Tak, a ten suplex najbardziej mnie zadziwił.

I kolejna zmiana, widać że są zgrani. R-Truth podbiega do Big Showa i DDT... Kolejna zmiana! Kurt na narożniku i kolejny Moonassault! Kurt przypina 1...2...! Sędzia kończy liczenie... Bo w ringu jest Mick Foley! Szybko podnosi Big Showa i potężny cios w głowę! Więc Big Show wygrał! Ale to nie koniec , Foley wykonuje na Kurcie DDT i DDT na Truthie. Mick tauntuje, ale na ring wbiegają Hardy Boyz! Mick dostaje Side Effect od Matta i już leżący na macie Swanton Bomb od Jeffa, ale chwila kto jeszcze ? Brock Lesnar! F5 na Matt'cie Hardym i na Jeffie! Jeszcze ktoś? Tak Stone Cold! Stuner na Lesnarze! Steve otwiera dwa piwa , jedno wypija a drugie wylewa na każdego pewną ilość browara..

J.L:Świetna walka się zapowiadała a tu tak niespodzianka, ale chociaż zobaczyliśmy jednego wieczoru większość gwiazd Smack!Up

J.R:Jerry, zgodzę się z Tobą, bo dawno takiej demolki na ringu nie widziałem i jeszcze ten wymysł Stone Colda na koniec!

W jednym momencie Stone Cold podchodzi do stołu komentatorskiego i przybija piątkę z Jimem Rossem, niestety przez przypadek oblał piwem garnitur Jima Rossa.

J.L:Jim masz dziś bardzo nieszczęśliwy dzień! Najpierw został zniszczony twój laptop, potem podeptał i pogniótł twoje dokumenty John Cena, a teraz Stone Cold oblał Ci Twój nowy garnitur śmierdzącym browarem!

J.R:Wiem Jerry.... Dlatego dzisiaj już mam dość! Po prostu dziś nie komentuję ! Dobranoc.

Jim wychodzi z areny KWF i jedzie do swojego domu! Chcąc wykąpać się w swoim dużym basenie patrzy, a w woda jest czarno - zielona. Wkurzony Jim wchodzi do domu, i gdy mył ręcę jego dłoń przez przypadek przesunęła wodę aby leciała gorąca i oparzył się. Postanowił więc, przespać się na swoim łóżku wodnym. Ale gdy kładł się spać, zahaczył guzikiem o powierzchnie łóżka, a z łóżka zaczęła się lać woda...

J.L:Więc zostałem sam, i następną i ostatnią walkę będę komentował sam! Będzie to walka na zasad First Blood Match czyli ten komu pierwszemu poleje się krew przegrywa! Jeden zawodnik będzie nie z tego brandu tylko z WAR będzie to pojedynek Triple H vs. Stone Cold

Stone_Cold_S1.jpgvs.TripleH_18.jpg

Stone Cold wchodzi na ring z piwem w ręku lecz po chwili wyżłopał całe i wyrzucił puszkę. do tyłu. Triple H zmierza na ring przy swoim themie "The Game". Steve od razu po gongu kopnął HHH i wykonał na nim Suplexa. The Game pomógł wstać Stone'owi, lecz otrzymał mocne uderzenie w korpus, i kolejne. Triple H, skulił się z bólu, Stone Cold i Stunn! nie! unik HHH, Steve upada mocno zadem na matę. Triple H zaczął tauntować.. Ale jednak zauważył wstającego Steve i z obrotu kopnął go potężnie w brzuch! Cold leży na macie niemrawy i nie rusza się, a HHH cały czas tauntuje, w końcu niemądry Triple H dostał potężną "sztangę" zrobił się sztywny i upadł. Wszystko przez głupotę The Game'a , nie atakował Stone Colda tylko popisywał się przed publiczności, Steve, podnosi z maty HHH i wykonuje Russian Leg Sweep. Spod ringu wychodzi Mick Foley tylko komu będzie pomagał. Stone nie chciał wychodzić z ringu, bo może Mick był jego przeciwnikiem, ale samymi pięściami i nogami ciężko by mu było wykończyć tak przeciwnika, że leciała by mu aż krew. Po kilku chwilach z drugiej strony, spod ringu wyłania się Undertaker! Mick szybko pobiegł do Undertakera i zadał mu kilka ciosów i tak nawzajem wymieniali między sobą ciosy. W ringu nadal niemrawy leżał Triple H, lecz zaczął machać rękoma i nogami, pewno to oznaczało przypływ adrenaliny. Po pewnym momencie podniósł się i zaatakował Stone Colda spearem ! Stone Cold i HHH leżeli obaj na ringu nieruchomo jednak pierwszy podniósł się The Game. A za ringiem cały czas była walka między Mickiem Foleyem, a Undertakerem. Obaj byli bardzo zakrwawieni, ale w ringu jeszcze nie polała się krew. Triple H podniósł z maty Steve'a i Irish Whip, Stone Cold odbija się od liny biegnie wprost na Triple H'a ale ten wykonuje na nim Spinebuster.. Znów Triple H zaczyna niepotrzebnie tauntować, ale wchodzi na narożnik i skaczę z niego kolanem na Stone Cold'a. Austin zwija się z bólu, a za kwadratowym pierścieniem ciągle trwa walka między Undertakerem i Mickiem Foleyem jednak to Undertaker przejął kontrolę i wykonał na Micku Last Ride na stół komentatorski! Dobrze że Jim Ross poszedł sobie, bo to jego stół został połamany! I już wiadomo komu dopinguje Undertaker, podaje Stone'owi Cold'owi kij na której owinięty jest drut kolczasty. Stone Cold nie czując bólu szybko podnosi się i atakuje Triple H'a kijem z drutem kolczastym! The Game przyjął potężne uderzenie w głowę, Triple'owi zaczęła lać się krew z głowy, więc wygrał Stone Cold z pomocą Undertakera!

J.L:Więc na dzisiaj koniec tego pięknego widowiska, mam nadzieję, że kazdemu z widzów Smack!Up spodobał się i że będzie regularnie oglądał KWF. Żegnam się z państwem w imieniu Jim'ego Rossa i moim.

SMACK!UP SCHODZI Z ANTENY

Pytania do was:

Najlepszy wrestler dzisiejszej gali?

Holly Shit moment dzisiejszej gali?

Najlepsza walka dzisiejszej gali?

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Koksik

2

• Lech Poznań

1

Top użytkownicy w tym temacie

Najlepszy wrestler dzisiejszej gali? - Jeff & Matt Hardy

Holly Shit moment dzisiejszej gali? - Raven Effect na podwójny stół

Najlepsza walka dzisiejszej gali? - Cena vs Raven

Komentatorzy chyba najlepsi, jakich kiedykolwiek widziałem, Backstage również świetny, i ciekawy. Walki mogły by być trochę dłuższe, dajesz za mało SIganture Moves'ów, na plus to, że w trakcie pojedynków dużo się dzieję. Pisz dalej, bo zapowiada się interesująco.

Dzięki za ocenę :D postaram się nastepnym razem walki wydłużyć i bedzie git :D