Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

AAA by Yao-Diary

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Witam.Ostatnio miałem wrócić do pisania gal.Osobiście myślałem że znowu będę prowadził GRW jednak nie mam czasu na pisanie tej fedki gdyż pomysł na nią jest obszerny i mam mało czasu na jego realizacje.Jednak postanowiłem zrobić diary o najlepszej meksykańskiej federacji Lucha Libre AAA.Jednak będzie to kompletnie inna federacja.Gdyż akcja rozpoczyna się w 2011 roku gdzie ja obejmuje władzę na fedką i nie co zmieniam ją.Dodaje nową galę TV i kilka PPV.Mam nadzieje że wam się to spodoba i nie będzie to jedno z tych słabych diary którymi przepełnione jest wiele forum.

AAA-sin-limite.png

Gale TV:

AAA Sin Limite-Co niedziele

AAA Heroes del ring-Co dwa tygodnie we wtorek

Gale PPV:

Marzec:Rey de Reyes

Czerwiec:TripleManía

Sierpień:Verano de Escándalo

Sierpień:Antonio Peña Memorial Show

Październik:Héroes Inmortales

Grudzień:Guerra de Titanes

Diary na podstawie obecnego rosteru z grudzień 2010

Tytuły:

AAA World Cruiserweight Championship

Aerostar

AAA World Heavyweight Championship

El Zorro

AAA Reina de Reinas Championship

Sexy Star

AAA World Tag Team Championship

Los Maniacos (Silver Cain & Ultimo Gladiador)

1 stycznia 2011roku-Sobota

7:45

Zaspany,nie ogolony witam nowy rok.Rok wielkich zmian w moim życiu.Przez ostatnie trzy lata pracowałem dla Asistencia Asesoría y Administración jako ich booker.Dziś jest dzień na który czekałem od początku mojej kariery.Nareszcie dostałem władzę.Ostatnie dni grudnia nie były zbyt ciekawe dla AAA.Rodzina Rolandów normalnie oszalała. Joaquin i Dorian nie mogli się kompletnie dogadać w sprawach federacji i zaczęli toczyć pomiędzy sobą wojnę.AAA strasznie to odczuło,atmosfera na backstagu nie sprzyjała,gale robiły się coraz gorsze.Uwierzycie taki chaos w ciągu miesiąca.Joaquin nie wytrzymał tego i poszedł na tak zwaną emetyturę a jego synek widząc coraz gorszą sytuację federacji przeszedł do konkurencji DTU.Może się wydawać dziwne że nawet Perro del Mall go nie chciało,w sumie niema się co dziwić gdyż nie jest to postać z którą łatwo się współpracuje.Sam to wiem bo przez trzy lata użerałem się z jego kaprysami.Podczas tych okoliczności zarząd AAA postanowił dać mi od nowego roku panowanie nad tą fedką w postaci posady General Menagera.Nie należę do osób które muszą się zastanowić nad taką ofertą,od razu wziąłem to na siebie.Jednak dopiero teraz dochodzi do mnie że wziąłem na siebie naprawdę duży syf.Ciężko będzie ogarnąć sytuację na Backstagu,wiele osób już szykuje wypowiedzenia np tacy ludzie jak Jack Evans,La Park,Faby Apache,Konan do czego nie mogę dopuścić.Na razie jednak muszę się doprowadzić do lepszego stanu.Przecież nie mogę tam pujść jak wieśniak.W sumie ciekawi mnie jak będzie wyglądać moja praca.Na razie nie było kolorowo..Wiele osób myśli że bookerzy pracują w jakiś siedzibach,mają jakiś specjalny sprzęt i tak dalej.Że chodzą po budynku rozmawiają i omawiają program z luchadorami.Nic bardziej mylnego.Dostajesz czas na napisanie "programu" zazwyczaj robisz to w domu,potem spotkanie z zarządem,omówienie programu jak jest dobry to kilka poprawek i tyle.Jeśli nie to nie nadajesz się do tego fachu.Z tego co wiem nadal mam pełnić role głównego bookera jaki i GM.Może być odrobinę ciężko ale kocham tą pracę,więc dla czego miałem z niej rezygnować?? Jestem umówiony na dziewiątą,gdy tam przyjadę mam poznać moje nowe biuro.Biuro jak to dumnie brzmi.Słyszałem że koło Rolandów całkiem dużo osób skakało i podlizywało się im tylko po to by dostać awans.Ja taki nie byłem a jednak i tak więcej osiągnąłem niż oni ale szczegół.

8:37

Siedziba AAA

Tak byłem podekscytowany tym dniem że szybko wsiadłem w moje BMW i pojechałem na miejsce spotkania.Gdy dojechałem nie mogłem uwierzyć że jestem na miejscu.Spodziewałem się dużej siedziby,pięknej,w okół niej piękny parking a tu powrót do rzeczywistości,zwykły trzy piętrowy biurowiec.Jednak niema co się załamywać na starcie.Po chwili zastanowienia wszedłem to tego "syfu".W środku jednak nie było tak źle,na starcie podszedł do mnie jakiś krawaciarz i coś nawija jak on się cieszy że mnie widzi.Poszliśmy po chwili na ostatnie piętro,tam czekał już gabinet z tabliczką GM AAA-El Yao.Muszę przyznać że zrobiło to na mnie wrażenie.Po chwili Pan przedstawił mi się jako Alberto Cortez oraz powiedział mi że jest moim prezesem od spraw z mediami.Wydawało mi się dziwne dla czego to on mi przedstawia stanowisko a nie jakaś ważniejsza osoba ale osobiście w tej chwili było mi to obojętne.W moim biurze było biurko,telefon,komputer i wiele,wiele,wiele papierów oraz co najlepsze wielki skórzany fotel.Rozsiadłem się wygodnie a w tej chwili Alberto przyszedł z resztą ekipy i zaczął mi ją przedstawiać.Zaczął od Artura Rivery którego bardziej znałem jako komentatora Sin Limite.Jednak prawda była inna Arturo był tak naprawdę Road Agentem zawodników AAA i to on ma mi dostarczać informacji o moich pracownikach.Kolejna osoba to starszy dziadzio w wieku o 69 lat.Po twarzy widziałem że należy do jednych z tych weteranów z którymi jak zaczniesz dyskusje to jesteś spalony w sekundę.Nie wyglądał zbyt przyjacielsko,wielkie okulary nadawały mu okrutny wyraz twarzy.Jednak ten człowiek to specjalista w szukaniu nowych talentów na scenie wrestlingowej.Mimo iż trochę się go bałem to cieszyłem się że mam go w swojej ekipie,jak potem się okazało nazywał się Diaz Casa.Kolejna osoba była szczególnie piękna.Alberto przedstawił mi moją sekretarkę Monicę....To jedna z tych latynosek z wielkim tyłkiem i niezłą figurą.Dziewczyna z temperamentem prosto z Meksyku.Ładnie się z nią przywitałem jednak przeszedłem dalej bo niema co tracić czasu.To by było na tyle przywitania.Zostałem poinformowany że jutro Sin Limite w Arena Mexico i najlepiej jak bym ułożył nowe storylinne bo te obecne jak każdy wie nie są najlepsze.Rozsiadłem się i patrze na roster.Obecny Cruiserweight Championship to Aerostar..Danie mu tego tytułu to strzał w dziesiątkę.Jednak bez sensu bo niema żadnego feudu dla niego.Chyba z godzinę myślałem nad tym aż doszedłem do wniosku że najlepiej by było zrobić z niego Rudos i stworzyć program z Extreme Tigerem.Z początku myślałem żeby to zrobić z Tigerem ale jakoś nie pasował mi jako Rudo.Obmyślając kolejne pomysły doszła godzina 15.00.Nagle do pokoju weszła Monica i powiedziała że jutro o 15.00 mam przedstawić zarządowi swój program na rok 2011.Co to oznacza??Miałem dać im listę głównych projektów których chce wprowadzić w tym roku.Wbrew pozorom nie było to łatwe zadanie.

22.00

Za oknem ciemno,ulicę oświetlają światła samochodów wracających do domu a ja siedzę i myślę co jutro powiedzieć przed tymi krawaciarzami.Na razie doszedłem do wniosku że głównym celem AAA w tym roku będzie kompletne przejście na politykę federacji Lucha Libre Entertainment czyli klasyczny main stream.Jak by to powiedzieć coś na styl WWE w USA,tyle że współpracą z innymi federacjami.Ważnym celem będzie też mocna współpraca z Total Non-Stop Wrestling,ich gwiazdy bardzo nam się przydadzą.Za czasów Jeff Jarretta było by to o wiele łatwiejsze ale teraz TNA również wchodzi na szerokie wody i będzie ciężko o pozyskanie jakiś dobrych gwiazd.Bo wkończu przydało by się sprowadzić kogoś pokroju AJ Stylesa czy choćby Amazing Reda.O właśnie to jest dobry pomysł,Red świetnie by pasował do rosteru.Ważnym projektem będzie też wprowadzenie drugiej tygodniówki,nie będzie to brand tylko tygodniówka opierająca się na tych samych zasadach co Sin Limite jednak będzie odbywać się co dwa tygodnie.Zastanawiałem się też nad współpracą z CMLL jednak oni nigdy nie byli tym zainteresowani i w oczach oficjeli mógł bym taką gafą dużo stracić.Dlatego skoro nie będziemy mogli znimi współpracować to będziemy walczyć.CMLL ma co tydzień galę na ok 5 halach to wszystko emitowane w TV.Z tych pięciu gal tylko jedna jest dobra,reszta to gówno.My będziemy mieli dwie ale za to wyśmienite.Kolejnym ważnym punktem mojego projektu jest odmłodzenie rosteru,do tego przyda się Diaz.Będzie trzeba go poprosić by nam znalazł kogoś o właściwych umiejętnościach,mam nadzieje że mnie nie zawiedzie.W mojej głowie jest jeszcze wiele pomysłów jednak wszystkiego nie zrealizuje w jednym sezonie.W budunku już cisza,nie zdążyłem się obejrzeć a dozorca już zamykał budynek i poprosił mnie o opuszczenie go gdyż doszła godzina dwunasta.Nie robiłem mu żadnych problemów że wygonił obecnego szefa federacji gdyż w sumie za to mu płace.Ten dzień był całkiem dobry.Jutro Sin Limite i ciężka rozmowa z oficjelami jednak jestem pozytywnie nastawiony.Miejmy nadzieje że wszystkie moje plany uda się zrealizować i nie zawiodę na całej linii.
#SmartFanZone
  • Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

1

• Rocky1674304328

1

• fanfanfan

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

No i wreszcie coś pożądnego. Dawno nie było jakiegoś dobrze zapowiadającego się diara. Ostatnim był chyba ten od Tomka. Ten jak narazie podoba mi się bardziej, ponieważ jest w nim ukazana moja ulubiona federacja.

Ok zaczne od tego, że bardzo podoba mi się wprowadzenie i ogólnie sytuacja przez którą, zawładnąłeś federacją. Fajnie że ukazane jest to wszystko od takiej strony... jakby to powiedzieć/napisać takiej prawdziwej, nie wszystko jest cukierkowe tak jak w innych diarach

Fajne przedstawienie ekipy która z tobą pracuje. El Yao zdecydowanie na plus. Ze wszystkimi pasami się zgadzam. No jasne Wagner jest moim ulubieńcem, ale on ma swoje lata, a o ile dobrze przeczytałem to chcesz federacje odmłodzić. Za to Tiger ma mieć feud o pas. Aero jako Rudo. Ciekawie. Druga tygodniówka zajebiście.

AAA jako totalny mainstream.... no fajnie. Współpraca z TNA nic nowego :) Próba pozyskania Amazing Reda też na +.

Nie ma rzeczy które mi sie nie podobają jak narazie. Oczywiście pożyjemy zobaczymy. Mam kilka propozycji, ale to kiedy indziej na PW.

PS.Sorry że tak haotycznie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

No po tym pierwszym wpisie widać, że przykładasz się do tego, bo wszystko jest estetycznie poukładane. Fajnie, że ktoś kto się zna na czymś innym niż WWE i TNA chce pokazać, że AAA też da się samemu prowadzić. Był fajny poczatek, ale co dalej? :P Mam nadzieje, że ten przestój jest spowodowany tym, że piszesz wyje*aną galę i dlatego tyle trwaprzerw do następnego wpisu, bo ja mocno czekam na pierwsza gale. Troche w tym wprowadzenu brakuje mi takiej pełnej, przejrzystej listy całego rosteru, bo dla tych, którzy isę za bardzo na AAA nie znają ułatwiło by to sprawę. Cieszę się, że jednak rozwarzasz do rosteru wprowadzić kogoś typ Styles ;) No to na razie tyle, bo czekam na pierwsza gale i teraz zapraszam do mnie na ECW :)

Yao:Postój spowodowany przez okres świąteczny.Za rok powinna powstać nowa gala i wpis opisujący drugi dzień.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png