Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

MMA: Gracie powróci?, Mayhem, Couture ciąg dalszy

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

:arrow: Perypetii z zakończeniem kariery przez Randy Couture ciąg dalszy. Randy powiedział ,że może zawalczyć w 2011 r. ,lecz jeśli jego przeciwnikiem będzie ktoś z dwójki Brazylijczyków , Lyoto Machida lub Mauricio "Shogun" Rua. Shogun chyba odpada bo on jest mistrzem wagi półciężkiej i ma już dwie walki prawie pewne na przyszły rok z Evans'em o pas i Rampage ,jeśli obroni swój pas. Więc zostaje Lyoto ,ale to też mało możliwe bo Dragon już nie chce walczyć dla UFC.

RoyceGracie_display_image.jpg?1292111167

:arrow: Ostatnio na Twitter'ze byłej gwiazdy MMA Royce Gracie pojawiła się wiadomość o tym że myśli nad powrotem do UFC na jedną walkę ,a mianowicie UFC ,które ma się odbyć w Rio de Janeiro. Numer tego UFC nie jest znany ,ale będzie to najprawdopodobniej UFC 130. Royce ostatni raz do octagonu wbiegł na UFC 60 i zniszczył w pierwszej rundzie Matt'a Hughes'a. Ostatni raz w MMA walczył z Kazushi Sakurabą i po walce ,którą wygrał Gracie w jego organizmie wykryto nie dozwolone substancje i został zawieszony na rok ,ale potem już nie wrócił do MMA.

:arrow: Już za niedługo UFC 125. Emocje będę jak zawsze w UFC wielkie ,ale dzięki połączeniu się UFC i WEC na ringach UFC zobaczymy najlepszych zawodników wagi lekkiej i koguciej. Właśnie UFC 125 będzie pierwszym pokazem tych wag na arenie UFC. W walce wieczoru o pas wagi piórkowej między posiadaczem tego pasa Frankie'm Edgar'em ,a pretendentem do tego pasa Gray'em Maynard'em.

(W spoilerze promo.)

:arrow: W nocy z czwartku z piątek WEC zakończyło swoją przygodę z MMA po 53 galach ,większość zawodników przenosi się do UFC ,ale też wielu zostało bez pracy. Na ostatnim WEC ,działo się wiele. Dominick Cruz obronił pas wagi koguciej po pokonaniu Scotta Jorgensena i tym samym został pierwszym mistrzem UFC w wadze koguciej. W walce wieczoru Anthony Pettis pokonał Bensona Hendersona i został pretendentem do pas wagi lekkiej w UFC.

(W spoilerze coś ciekawego z gali.)

:arrow: Najprawdopodobniej na najbliższej gali Strikeforce znów zawalczy legenda MMA czyli Fedor Emelianenko ,a jego rywalem ma być Brazylijczyk Antonio Silva. Fedor na ringu nie pojawił się do swojej porażki w walce z Fabricio Werdum'em(To była dopiero jego druga porażka ,a walczył 34 razy) ,a Silva ostatnio walczył w tym miesiącu na Strikeforce i pokonał Mike Kyle'a. Mówi się że ten pojedynek wyłoni następnego pretendenta do pas wagi ciężkiej Strikeforce ,który obecnie jest w posiadaniu Alistair'a Oveerem'a.

8.jpg

:arrow: Mamed Khalidov zawalczy jeszcze w tym roku. Mamed zmierzy się po raz 3 na gali spod szyldu Sengoku(2 walki z Jorge Santiago) tym razem będzie walczył w nocy z 31 grudnia na 1 stycznia ,a przeciwnikiem naszego Czeczena będzie Japończyk Yuki Sasaki.

:arrow: Znany przez wielu z brutalnych walk Jason Miller ostatnio zdobył czarny pas w Brazylijskim Ju-Jitsu. Mayhem odebrał swój pas ,ale nie obyło się bez dość zabawnej celebracji z jego strony.

(W spoilerze filmik z odebrania pas przez Mayhem'a.)

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• elo3856

1

• Kazek

1

• Zaq123

1

Top użytkownicy w tym temacie

Dziwi mnie ta sytuacja z Randym. Wielu promotorom na pewno zależałoby na takiej oficjalnej 'ostatniej' walce na ich gali. Jednak wymogi mnie zastanawiają. Wydaje mi się, że jak na koniec kariery to zmierzył trochę za nisko i ktoś taki jak Machida to nie jest najlepszy fighter na koniec. Nareszcie zobaczę aktualne walki Gracie, oczywiście mam tu nadzieję że powróci do UFC. Jego walki oglądałem tylko na YT i przyznam że jest na prawdę znakomity. Potrafiłby chyba każdego rozwalić, ale po takiej przerwie bałbym się o formę. W każdym razie z chęcią znowu zobaczyłbym go w akcji. O k***a, nie oglądałem WEC i nie miałem pojęcia że to miało wtedy miejsce. Po necie krąży pełno tych gifów i szczerze byłem pod wielkim wrażeniem. No i na koniec mam nadzieję, że to wszystko potwierdza, że Mayhem chociaż na pare walk wróci do poważniejszych gal MMA. Dzięki za newsy.

No cóż, Randy to legenda, i miło by było jeśli by zawalczył jeszcze raz, dlatego liczę na jeszcze jedna walką Couture'a, chętnie bym zobaczył go w ringu z Machidą właśnie, tylko ten nie chce walczyć dla UFC.. Dlaczego? Połączenie UFC i WEC to dobra rzecz, z jednej strony UFC ma popularność, szeroki zasięg oraz dobrą dywizję Heavyweight, a z drugiej WEC ma dobrych "lżejszych" fighterów, więc ich wspólne gale mogą być ciekawe. Ten kick był osom :P Trzymam kciuki za Khalidova. Dzięki za njusy.