Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

NXT 4- oficjalna dyskusja/Co dalej? Kto ma szanse zaistnieć?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

nxt4bannerkopia.jpg

Czwarty sezon NXT rozpoczął się tydzień temu, w tym temacie będziemy omawiac wszystkie wydarzenia z nim związene. W przeciwieństwie do innych męskich edycji tym razem mamy tylko 6, nie 8 zawodników. Troche o nich poczytałem, pooglądałem walki więc postaram się Wam troche przybliżyć te postacie. Tak więc zaczynając od lewej (według obrazka).

Brodus Clay (pro Ted DiBiase with Maryse)- na początek zaznacze że jest to jeden z moich 2 faworytów. Znany głównie dzięki temu że był ochroniarzem Snoop Dog'a. Kiedyś walczyć w rozwojówce WWE jako G- Rilla, został zwolniony, niedawno wrócił no i jak widac chyba tym razem mają na niego jakiś pomysł. W rozwojówce zasłynął głównie w TT z Andrews'em, kręcił się troche wokoł Uso's i innych TT. W ringu moim zdaniem sprawdza się w roli jaką ma grać i nadaje się na zastępce Big Showa czy Henrego. Plus fakt że jego pro jest DiBiase moim zdaniem też działa na jego korzyśc. Pamiętamy że pare miesięcy temu Ted szukał swojego własnego Virgila, w końcu sprowadził oryginalnego, potem zastąpił go Maryse ale myśle że teraz ten wątek może wrócić bo Brodus idealnie nadaje się na bodyguarda.

Johny Curtis (pro R- Truth)- Były mistrz TT w FCW, zresztą nie jednokrotny, posiadał pasy między innymi z Tylerem Reksem. W rozwojówce siedzi już bardzo długo i w sumie nie znalazłem o nim żadnych istotniejszych faktów ani ważnych informacji. Nie daje też mu większych szans na zwycięstwo, niby wygrał pierwszą walke droopkikiem z narożnika ale jest bardzo nijaki i troche dziwny ma gimmnick, taki jakby na siłe. R- Truth już raz doprowadził swojego rookiego do ścisłego finału ale wątpie żeby tym razem to powtórzył.

Jacob Novak (pro Dolph Ziggler with Vickie Guerrero)- Kolejna dosyc nijaka postać o której nie ma za wiele informacji. W FCW nic nie osiągnął, ostatnio jest jednym z przydupasów Saxtona. Pierwszą walke w NXT przegrał, potem niby wygrał zadanie ale na razie nie widze w nim nic ciekawego. Ma Dolpha no i Vickie więc może się troche utrzymać ale nie za długo moim zdaniem.

Derrick Bateman (pro Daniel Bryan)- Równierz były TT Champion FCW zresztą mistrzem był razem z Curtisem i podobnie jak partner w rozwojówce siedzi już bardzo długo, zaczynał w OVW. Miał gimmnick striptizera którego na szczęście nie zachował do NXT. Wydaje się dosyć charyzmatyczny no ale zobaczymy. Jego pro jest małym terminatorkiem pozatym jest pierwszy byłym rookim który już jest pro więc może to też pozwolić mu się utrzyać jakiś czas. Pierwszą walke TT przegrali.

Conor O'Brian (pro Alberto Del Rio)- Jak dla mnie jedna z ciekawszych postaci. Mega pasuje mu gimmnick szczurowatego szemranego typka tylko ja bym go bardziej widział z jakimś oryginalniejszym przydomkiem kojarzącym się ze szczurami i bardziej podkreślającym to gimmnicku. Wcześniej znany jako Ryan O'Reilly, pare lat temu pojawiał sie w ECW jako ochroniarz Paul'a Heymana, walczył w atmtym czasie w darkmatchach zarówna SD jak i Raw na którym nawet zdarzyło mu się pokonać Codiego Rhodes'a. Jednak potem został zwolniony i podobnie jak Brodus niedawno wrócił ze sporym impetem. Myśle że może być największym zaskoczeniem tej edycji. No i ma Del Rio za pro oraz pierwszą wygraną walke na koncie.

Byron Saxton (pro Chris Masters)- Zdecydowanie najbardziej znana postać no i mój drugi faworyt. Kojarzony przede wszytkim z roli komentatora w ECW. W FCW jest jedną z barwniejszych postaci mimo że żadnych pasów tam nie posiadał. Jest bardzo charyzmatyczny a w ringu sobie radzi. Wydaje mi się że miesjce w rosterze ma zapewnione czy wygra czy nie. No i ciekawa sprawa z jego pro. Najbarwniejsza postać dostała najmniej znaczącego pro. Wydaje mi sie co zresztą już po pierwszym odcinku można stwierdzić że będzie tu feud pro vs rookie z którego Byron może wyjść zwycięsko.

Są tez wielcy nieobecni edycji, wiele osób bankowo typowało Seth'a Rollins (Tyler Black) ale z tego co możemy wyczytać z newsów można odnieśc wrażenie że WWE będzie chciało go wprowadzić bez NXT i to już niedługo. Mówiło się też dużo o obecnym Heavyweight championie, mini Batiście, Masonie Rayne. Kolejnym kandydatem był Peter Orlov (Alex Kozlov), spodziewałem się że będzie wschodnim akcentem ale zastąpił go Novak. Są jeszcze takie postacie jak Jider Mahal który wszedł z impetem do FCW no i Xavier Wood który jest bardzo barwną postacią i nie może się doczekąć swojej kolejki. Te braki mogą świadczyć że niestety pojawi się kolejny edycja NXT więc kogoś sobie musieli na nią zostawić ciekawego.

Tak więc na chwile obecną ja typuje finał Saxston vs Clay a na pierwszą eliminacje Curtisa albo Novaka. A jak tam Wasze odczucia na temat składu tej edycji i jak wyglądają Wasze typy? Zapraszam do dyskusji :)

Dyskusja otwarta!!!

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brem

5

• fanfanfan

1

• Rosa

1

• JRTNA1

1

Top użytkownicy w tym temacie

No ta edycja będzie dość dziwna, bo miała byc to głośna edycja w której pojawią się znane już twarze. Nadal szansy nie dostał Tyler Black, ku jego zdziwieniu. Myślę, że to był czas na niego, no bo wątpię by tak od razu jego zwycięstwa na Smackdown były realizowane. Dla niego lepiej by było wyrobić sobie dobre imie w NXT, a potem walczyć na SD! WWE jednak ma jak zwykle inny plan i jedziemy dalej. Z koslovem myśle, że powinno być tak jak z Blackiem, tylko, że oni obaj powinni zdecydowanie wygrać swój sezon NXT.

Co do uczestników tego roku, to najwięsze oszołomienie dla mnie to było jak zobaczyłem Brodusa Claya! Prawie sie w obiektywie kamery nie mieścił, ale jak przeczytałem, że zrzucił 100 funtów to biłem mu brawo, bo i tak musiał być jeszcze bardziej wielki. Na zapowiedzi jakoby miał by to być nowy Show to nie pora, bo on bardziej pasuje mi do roli ochroniarza Teda i Maryse, a nie do walk. Zdecydowanie nie wygra, ale może odpaść dopiero przed finałem, bądź dopiero w nim.

Johnny Curtis według mnie pierwszy do odstrzału. Facet jakoś nie powala jak sie na niego patrzy w odróżnieniu od Claya, Pro tez taki, że to chyba tylko push dla R-trutha może go zatrzymać w programie.

Jacob Novak według mnie odpada jako 3 do odstrzału, bo myślę, że on tu jest tylko po to by nadal kontynuować dwarazy w tygodniu Feud Kaitlun, która może będzie wracać do domu aby powkórzac Vickie, a Dolph będzie tylko sobie stał i leciał do Kaitlyn jak Vickie nie patrzy :) Więcej echa zrobią jego Pro'si niż on sam.

Derrick Bateman - Myślę, że chłopak może dojść nawet do finału. Bryan też był kiedys Rookie i nie zrobi tego co mu zrobił Miz, więc licze na zgrany duet i wróżę mu finał, ale przegrany.

Conor O'Brian to kolejny zawodnik, który może jednynie wejść w feud ze swoim Pro, no bo Alberto raczej nie da mu wjechać na arenę swoim wozem :) Skłucą się i pewnie odpadnie jako pierwszy lub drugi, ale chyba pojawi się od czasu do czasu na SD! aby pownerwiać Alberto.

Byron Saxton to zawodnik, którego nazwisko przebijało się w WWE, ale znany z roli komentatora. Wyszedł zza stołu i on musi zostać zwycięzcą. Może to będzie łączona wygrana, bo to pewnie zapewni push Mastersowi, który raczej jest najmniejszą gwiazdą z tej stawki, ale chyba nadszedł jego czas.

Podsumowując Pro'si strasznie dobrani do Rookies, bo zdaje mi się, że każdy ma coś innego od swojego mentora. Alberto nie wytrzyma, Truth latwo pozwoli odpaść, DiBiase bedzie rządził Clay'em, ale ten bedzie się zgadzał i tak można wymieniać wszystkie scenariusze. Szkoda, że pominięto Blacka, bo idealnie bym go widział w finale z Saxtonem, Tyler wygrywa i obaj trafiają do WWE, a tak pozostają według mnie nadal 2 miejsca, ale to drugie dla Brodusa Claya.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Według mnie wygra Byron Saxton. Jest znany z komentatora ECW. Drugi faworyt to Conor O'Brian. Pierwszy pójdzie Jacob Novak, w FCW słabo się prezentował, nie widzę go w WWE. Szkoda trochę, że nie ma Rollinsa i Steamboata, chociaż ten pierwszy od razu pojawi się w głównym rosterze...

ROH + TNA = wyższa jakość niż McMahon Land.

Dopiero 1 raz oglądałam ostatnio tą edycje NXT. Brodus ma duże szanse na zwycięstwo ze względu na gabaryty , ale Byron Saxton też może wygrać. Z początku nawet nie wiedziałam , że był on jeszcze rok temu jako komentator jakiegoś brandu , który nie istnieje , czy tam miał jakieś swoje show.

jeffh.png

• 4 tygodnie później...

Za tydzień pierwsza eliminacja więc można zrobić pierwsze podsumowania, pierwsze typowania, zaraz dodam ankiete ale najpierw chciałbym poruszyć temat NXT troche ogólniej. Patrząc na te idiotyzmy które Ci biedni zawodnicy musza robić naszła mnie pewna myśl. Mianowicie chodzi mi o ich przyszłość. Czy myślicie że taki np Undertaker byłby tym kim jest gdyby na początku musiał robić z siebie idiote, śpiewać w karaoke, biegać z orłem w taczce dookoła ringu czy występować w pokazie niby talentów (swoją drogą to była jedna z najbardziej żałosnych rzeczy jaką widziałem w wrestlingu... Conajmniej w połowie trudno się było zjarzyć jaki to talent jest...)? Przecież te kretynizmy będa zapamiętane, moim zdaniem WWE powinno zmienić troche konwencje tego b\progamu. Zrobić to jednak troche bardziej na poważnie bo to jest żałosne... Taki Brodus Clay, który ma gimmnick wielkiego goryla który nie wiele mówi a teraz psują mu całą wiarygodność... Co o tym myślicie? A i jeszcze jedno pytanko, czy myślicie że te zadania też są reżyserowane? Bo przecież niektóre bardzo ciężko by było zaplanować, reakcje publiczności czy minimalne różnice czasów?

Dobra ale przejdźmy do podsumowań pierwszego miesiąca:

Brodus Clay- Challenge immunity points: 0, Win/loss record: 1-1

Olbrzym narazie nie robi wielkiego wrażenia. Nie wygrał żadnego zadania. Dał się przypiąć Saxton'owi po zwykłym uniku i upadku na ring. Ponadto początkowe wyobrażenia że Brodus może być "Virgilem" Ted'a raczej się nie sprawdzą bo cierpliwość Clay'a jest na wyczerpaniu i myśle że skończy się to feudem pro vs rookie. Tak czy siak raczej napewno nie odpadnie on teraz i myśle że mimo wszystko dojdzie wysoko i ma szanse wygrać. Zresztą nie miał jeszcze ani jednej singlowej walki więc nie mógł się całkiem wykazać w ringu a dzisiejsze rozwalenie wszystkich pozostałych jednak idzie mu na plus.

Johnny Curtis- Challenge immunity points: 5, Win/loss record: 1-2

Tu sprawa jest ciekawa. Jak dla mnie jest to najgorszy zawodnik. Może nie ringowo ale jest kompletnie nijaki, nie ma raczej perspektyw by się wyróżnić czymś, robi z siebie zniewieściałego dziwaka a zdecydowanie prowadzi w zadaniach. Jego gimmnick jest conajmniej dziwny i czasem zachowuje się tak jakby wymyślał go na poczekaniu. Dziś z Bateman'em zachowywali się jak Kaitlyn z AJ w poprzedniej edycji. Podskakuje jak panienka, macha wstąrzką a tu nagle ten dzisiejszy foch na Truth'a... Dla mnie postać conajmniej dziwna i powinien odpaść jako pier... no max drugi mimo że w ringu jest nieźły. No ale niestety może zdobyć nietykalność.

Jacob Novak- Challenge immunity points: 1, Win/loss record: 1-1

No właśnie, jeśli Curtis miałby nie odpaść jako pierwszy to tylko dlatego że ten pan powinien to zrobić. Ten zawodnik nie ma nic, nie ma osobowości, nie ma charyzmy, nie ma specjalnych ringskilli, nie ma nawet muskulatury, ma tylko jedno, Ziggler'a z Vickie i story do pociągnięcia. Podwala się do Guerrero i pewnie będą chcieli jakoś ten wątek pociągnąć ale ja mam ogromną nadzieje że tak się nie stanie i Jacob za tydzień opuści program bo zupełnie nic ciekawego do niego nie wnosi.

Derrick Bateman- Challenge immunity points: 3, Win/loss record: 0-3

Kolejny bardzo dziwny gimmnick ale ten w przeciwieństwie do Curtisa ma sens i mi się podoba. Bateman bardzo zyskał w moich oczach, wcześniej nie brałem go pod uwagę do ściślem czołówki, teraz tak. Gimmnick rozentuzjazmowanego kolesia z ADHD bardzo fajnie mu wychodzi. To tego tygdonia był liderem w zadaniach tylko troche niepokoi statystyka walk. Co prawda jedną walkę przegrał z Del Rio, jedną w teamie no ale dziś już mnie troche zaskoczyło gdy przegrał z O'Brian'em, myślałem że będą chcieli go pushować. A może ma podzielić los swojego pro który jak pamiętamy miał statystyke walk 0:10? Jak dla mnie powinien jeszcze posiedzieć w programie bo jest bardzo ciekawą postacią.

Conor O'Brian- Challenge immunity points: 0, Win/loss record: 2-0

Conor jeszcze niczym się nie wyróżnił, nie za wiele się z nim dzieje no i zdarzają mu się jakieś dziwne wpadki jak w tym quizie (miasta w którym odbywały się WM'ki- Pee Wee Herman :shock:) czy dziś mega żalosny występ na pokazie talentów ale temu nie ma się co dziwić bo nie każdy gimmnick pasuje do robienia z siebie kretyna. No a własnie apropa gimmnicku uważam że jest świetny, może być genialnym heel'em, ma fajny finisher i ogólnie ja bym go bardzo chętnie widział w głównym rosterze tylko nie wiem czy fakt że nie za wiele się z nim dzieje w tym NXT nie świadczy o btraku pomysłu i obawiam się że jest kandydatem do odpadnięcia... Chociaż z drugiej strony tez jakby rozpoczęło mu się story bo wydaje mi się że Ricardo będzie chciał z nim konkurowac o względy szefa a to też ciekawy wątek by był.

Byron Saxton- Challenge immunity points: 1, Win/loss record: 2-1

No i gwiazda programu. O Saxtona raczej można być spokojnym. Wysoko dojdzie. Dziś pokonał DiBiase'go, co prawda przez DQ ale jednak, wbrew wcześniejszych przypuszczeń nie feuduje z Mastersem a wręcz zaczeli się dogadywać. Jak można się było spodziewać ładnie radzi sobie z mickiem, w ringu też jest dobry. Dalej pozostaje jednym z moich głównych faworytów.

No i podsumowując, myśle że za tydzień zakłądając że Curtis będzie nietykalny pożegnamy Novaka. Jest najsłabszą postacią pod każdym względem, nic nie wnosi, tylko kurcze to story... Obawiam się też że drugim kandydatem do odpadnięcia jest niestety O'Brian z którym nie wiele się dzieje. Ale żeby to się nie stało oddałem na niego swój głos w sądzie na wwe.com :D Swoją drogą troche za szybko te noinacje. W NXT pierwszy były po jakichś dwóch miesiącach minimum. Nie wiem po co się śpieszyć. No dobra a kogo Wy obstawiacie do odpadnięcia a na kogo zagłosowaliście na oficjalnej stronce?

/EDIT

Nie wiem czy nikt tu nie ogląda NXT ale ponieważ za tydzień kolejna eliminacja zrobie kolejne podsumowanie i ankiete :P Tyle że minął tylko tydzień od poprzedniej, wiele się nie wydarzyło więc opisze tylko istotne wydarzenia. Zacznijmy od statystyk:

Brodus Clay: Challenge points: 0, Win/loss record: 2-1

Byron Saxton: Challenge points: 0, Win/loss record: 3-2

Conor O’Brian: Challenge points: 0, Win/loss record: 3-0

Derrick Bateman: Challenge points: 4, Win/loss record: 0-3

Johnny Curtis: Challenge points: 0, Win/loss record: 2-3

Najistotniejszym faktem od ostatniego podumowania jest zmiana rookiego przez Zigglera. Bardzo dobrze z tego wybrnęli, wywalili beznadziejnego Novak'a zostawiając Ziggler'a który jest bardzo barwna postacią. Kolejnym istotnym faktem jest uściślenie nagrody o którą walczą rookie. Nie moga już sobie wybrac dowolnego pasa o który chca walczyć na ppv, teraz walczą ooo Tag Team Championship!!! :applause: -.- Teraz to już w ogóle ten program traci resztki sensu, nie ma juz mowy o debiutach takich jak Barrett'a. Jedynie pasy TT mogą na tym troche zyskać. Pozatym troche to utrudnia zadanie wielu zawodnikom. Nie wyobrażam sobie żeby o pasy TT miał walczyć na przykład Del Rio ze swoim szczurkiem... DiBiase nie dogaduje się z Brodus'em, kwestia czasu jest zanim olbrzym wybuchnie i go zgniecie więc też raczej nie będą razem walczyć. Dla Ziggler'a pasy TT byłyby cofnięciem się i to ogromnym chopciaż mogliby być dobry team'em z Saxtonem. Tak więc na mojego faworyta wyrasta Bateman, ale nie tylko dlatego że nadaje się z Bryanem do tych pasów, jest on teraz najbarwniejszą postacią, przycmiłwszystkich, wszędzie go pełno, wygrywa wszystkie wyzwania, co prawda nie wygrał jeszcze żadnej walki ale wymiata segmentami i gimmnickiem, Przyćmił moim zdaniem nawet Saxtona i na chwile obecną uważam że to on powinien wygrać. Lubie też bardzo O'Brian'a, ma fajny gimmnick, jest niepokonany jak narazie, nie przegrał żadnej walki jako jedyny no iszykuje się story z Rodriguez'em co też może wyjśc ciekawie. W sumie nie wiem czy ta sytuacja nie ma wypromowac Ricardo, ostatniuo po kogoś dzwonił kto ma się pozbyć Conor'a, może przybędzie zamaskowany zawodnik? Bez żadnych wątpliwości teraz powinien odpaść Curtis, jest najbardziej nijaki tylko niestety pokonał jako pierwszy pro. Jeżeli odpadnie ktokowliek inny będzie mi szkoda, Curtis jest zdecydowanie najsłabsyzm ogniwem. A kogo Wy obstawiacie do odpadnięcia?

• 3 tygodnie później...

Za tydzień kolejna eliminacja więc czas na podsumowania. Nie będę już edytował żeby się nie zlało to wszystko. Co prawda chyba i tak juz nikt nie ogląda NXT no ale mniejsza. Dobra, to zacznijmy od statystyk a potem wydarzenia ostatnich tygodni.

Brodus Clay: Challenge points: 0, Win/loss record: 4-2

Byron Saxton: Challenge points: 0, Win/loss record: 3-5

Derrick Bateman: Challenge points: 2, Win/loss record: 2-4

Johnny Curtis: Challenge points: 3, Win/loss record: 2-5

Co do istotnych wydarzeń to najwazniejszy jest fakt o kolejnej zmianie pro. Tym razem Brodus wygrał Fatal4 match i miał takową możliwość. I oczywiście z niej skorzystał zamieniając Ted'a DiBiase na Albertooo Deeeel Rioooo. Czy dobrze zrobił? Z jednej strony od początku nie układało mu się z Ted'em więc raczej słabo by funkcjonowali jako TT ale mimo to jak dla mnie był to błąd który odebrał mu wszelkie szanse na wygrana. Alberto wygrał RR, będzie walczył o WHC w ME WM'ki, dostał ogromny push i nie będzie się rozdrabniał na jakieś pasy TT. Zresztą podobnie sytuacja wygląda z Ziggler'em dlatego dwóch zawodników którzy byli moimi faworytami jak dla mnie obecnie nie mają już szans. Brodus pewnie i tak się dostanie (może Nexus? pasowałby), Saxton prędzej czy później też chociaż wbrew oczekiwaniom nic ciekawego się wokół jego postaci nie dzieje. Co do Curtis'a to głosowałem na niego już poprzednio i tym razem też. Jest on nijaki i nijaki będzie. Widać że bardzo się stara być zauważonym ale słabo mu to wychodzi. Moim faworytem na obecną chwilę zdecydowanie jest Bateman. I wydaje mi się że na 85% to on zostanie zwycięzcą. Po pierwsze zdominował tą edycję NXT, wszędzie go pełno, jest mega charakterystyczny i ma bardzo fajny gimmnick. Co prawda z tym gimmnickiem nigdy nie będzie kimś ważnym ale będzie solidnym midcarderem. No a poza tym on z Bryanem najbardziej nadają się do pasów TT. Dobrze się prezentują jako team, są pushowani jako team bo Derrick chyba nie wygrał żadnej walki singlowej a TT wszystkie i tylko wystarczy żeby Daniel stracił pas, wymyślą sobie jakąś nazwę i solidny TT zasila dywizje od razu z titleshotem. A jak tam Wasze odczucia?

Dotąd przechodziły wyłącznie osoby, które nie miały jako tako potężnej masy. Ja oczywiście oddaję głos na Brodusa Claya, w końcu jakaś innowacja. Pomimo tego kreuję niezły charakter, wyróżnia się no i w końcu przeciwstawił się DiBiase'mu.

56484161122925498653.png

Ja uważam że szansze ma Johnny Curtis, co nie oznacza że bardzo bym tego chciał. Najwięcej się dzieje właśnie w okół niego i Bateman'a. We dwóch wygrywają najwięcej konkursów (z czwórki która pozostała) i tak dalej.

Jeżeli chodzi o Byron'a, to nie robi on na mnie wrażenia. Jest on dla mnie nijaki. Często ma swoje dziwne teksty na temat mięśni, ma też on kilka wpadek i jego umiejętności w ringu nie powalają. Jedną z jego wpadek było np. to, że jak Striker powiedział coś w stylu " Fajna koszulka, możesz nam coś o niej powiedzieć ? " to Saxton odpowiedział coś w stylu " Mam się świetnie.Właśnie nasmarowałem mięśnie olejkiem ", więc sami widzicie ;D

Powrócę na chwilę do Bateman'a. Jest on dosyć zabawny, a jeszcze bardziej zabawne jest to ,jak się zachowuje. Gdy wygra jakiś konkurs, zachowuje się jak by miał ADHD ;D przy czym się cieszy, ale to dobrze, "promuje" się na face'a. Niektórym dzieciakom podobają się na pewno gadki typu: "Wolność i Sprawiedliwość". Mówi on tak wskazując po kolei na swoje ręce.

Przejdę teraz do ostatniego zawodnika, o którym jeszcze nic nie dodałem. Jest nim potężny Brodus Clay i to właśnie on jest moim faworytem. Według mnie ma nie złe umiejętności w ringu, przy mikrofonie jest średni. Ostatnio zmienił pro, co moim zdaniem mu pomoże. Dibiase może nie był by złym mentorem, lecz ciągłe wtrącanie się Maryse nie było zbyt pomocne. Brodus dobrze wygląda (no, może nie tyle dobrze co "przeraźliwie"), jego masa również robi swoje. Mam nadzieję że to właśnie on wygra i że mają tam na niego jakiś pomysł. Może np. wstąpienie to Corre ? W "Nowym" Nexus'ie jakoś go nie widzę. Może solowa kariera ? Lecz żeby nie było tak jak w przypadku Kaval'a, że kazali mu tylko jobbować. To tyle z mojej strony ;)

2wptncg.png

• 4 tygodnie później...

No to czas na ostatnie podsumowanie. Już we wtorek finał NXT4 i poznamy nową gwiazdę WWE. Skład finału jest moim zdaniem bardzo zaskakujący, przynajmniej jeśli o jedną osobę chodzi. W każdym razie do finału doszli Brodus Clay i Johhny Curtis. Dla przypomnienia, Brodus zmienił pro z Ted'a DiBiase na Alberto Del Rio a Johnny wciąż jest podopiecznym R- Truth'a. Pamiętajmy też, że zwycięzca razem ze swoim pro dostanie titleshot'a na Tag Team Championship. Ten aspekt według mnie bardzo wszystko komplikuje. Alberto Del Rio jest teraz w drodze po WHC i raczej nie będzie się rozdrabniał na jakieś bezwartościowe pasy TT. Dlatego szanse Brodusa spadają, według mnie jedyną jego szansą jest fakt jakby razem z nim podpuszowany by był Ricardo Rodriguez który zresztą cały czas zastępuje Alberto którego jeszcze ani razu nie było na NXT od czasu gdy został pro Brodusa. Jednak z drugiej strony Curtis jest kompletnie bez wyrazu, jego zwycięztwo byłoby napradę żałosne, dostali by z Truthem te pasy albo w sumie niekoniecznie, mogliby shota zmarnować co w takim składzie byłoby całkiem prawdopodobne. W ogóle nie rozumiem co Curtis robi w finale. Powinien odpaść jako drugi, poza Novakiem każdy był od niego lepszy. Byłem niemalże w 100% pewny że wygra to Bateman i to by było najlepsze rozwiązanie. Z Bryanem idealnie nadawliby się na mistrzów Tag Team i może nawet coś ciekawego mogłoby się z tymi pasami dziać w takim układzie. Bateman miał więcej charyzmy niż wszyscy inni razem wzięci, w ringu może nie wymiatał ale był znośny, zresztą ringowo nadrabiałby Daniel a Derrick charyzmą której Daniel nie ma i wszyscy byliby happy. Nie rozumiem tego posunięcia. No dobra to jeszcze na koniec statystki:

Brodus Clay: Win/loss record: 6-3

Johnny Curtis: Win/loss record: 3-6

Podsumowując jednak mimo wszystko mam nadzieję, że wygra Brodus i jakoś rozwiążą problem z Alberto, może dostanie możliwośc doboru sobie innego Tag Team partnrera bo Alberto stwierdzi, że nie ma czasu, tak by było najlepiej. Jeżeli wygra to Curtis wartość programu NXT spadnie z zera do minus miliard. Zresztą tylko Barrett z NXT do czegoś doszedł, Kavcal zaraz się zwolnił a Kaitlyn stała w ringu chyba 2 razy od wygranej. Swoją drogą ta edycja trwała tylko niecałe 2 miesiące i była zdecydowanie najkrótsza, czego też nie rozumiem, WWE chce masowo produkowoać sobie gwiazdy do zmarnowania? No mniejsza, a Waszym zdaniem, kto zostanie zwycięzcą NXT and the new breakout star of WWE? Odpowiedź uzasadnić.

Nie chce mi się rozpisywać, będzie krótko. Brudus to ten od Alberto? Jeżeli tak - jaki problem dac mu title shota z...Ricardo Rodriguezem? Ricardo z tego co wiem walczy teraz w masce w FCW, więc umiejętności ma na pewno. No wiadomo, na początku będzie musiał udawać ciotę, ale potem można zrobić z niego wrestlera. Ten Brudus to całkiem fajna postać (obejrzałem ostatnie dwa NXT) i mam nadzieję, że zabłyśnie jeszcze w głównym rosterze i to jemu będe z pewnością kibicował we wtorek/środe. Albercik teraz dostanie złoto, więc raczej nie będą potrzebne mu najmniej prestiżowe w WWE pasy.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Co dalej? Kto ma szansę zaistnieć?

No i finał za nami. Jak dla mnie wielkie rozczarowanie, od początku nie lubił Curtisa, i według mnie tylko Novak był od niego w tej edyzji gorszy. Nie powiem żeby Curtis był beznadziejny, Novak owszem, był beznadziejny ale Curtis'a najlepiej określa słowo przeciętniak. Nie ma w sobie nic ciekawego, w ringu jest całkiem dobry ale no nic poza tym, zupełnie nic. Dodatkowo co przyniesie jego zwycięstwo? Jego pro był R- Truth więc razem z nim sobie będzie siedział w midcardzie i nigdy z niego nie wyjdzie bo niema ku temu warunków. Jak dla mnie będzie typowym zapchajdziurą supers starsów. Nie wiem co kierowało zarządem bo brak osobowości Curtisa sięgał takich rozmiarów że przygrywał on konkursy gdzie liczyło się poparcie publiki nawet z heel'ami. Nawet jeśli zdobęda pasy TT to zupełnie nic nikomu to nie da, będzie to jedna wielka nuda. No dobra ale kto poza nim ma szansę na główy roster? Jak dla mnie dwóch zawodników ma awans jak w banku. Po pierwsze Brodus Clay który może dużo namieszać a jego speach na koniec tego odcinka, juz po przegranej wymiótł w kosmos, ostatni tak głośny heat z tego co pamiętam dostała Vickie po TLC w segmencie z Ceną. Brodus zdecydowanie powinien się znaleść w którymś z brandów bo trzeba szykować zastępstwo dla Big Show'a i Henrego a on się nadaje do tego świetnie. Myśle że może zadebiutowac już niedługo i to z impetem, pasowałby do Nexus lub Corre ale każda z ekip ma juz olbrzyma więc żadnej drugi nie jest potrzebny. Chociaż ekipa Punk'a straciła dwóch ludzi i zostało ich 3 więc ktoś by się przydał. Kolejnym murowanym kandydatem jest człoiwiek który bez dwóch zdań powinien to wygrać a mianowicie Derrick Bateman. Pierwszy raz widziałem żeby rooki wywałał taką reakcję publiki jak to miało miejsce dzisiaj. Gdy na początku NXT wyszli finaliści czyli Brodus i Curtis publika zaczeła skandować "We want Bateman", to samo było póxniej w trakcie tagteam meczu. Derrick jest przecharyzmatycznym zawodnikiem i ma duże szanse być kims. Może nie ME ale idealnie pasuje do pasa US, zwłaszcza z jego obsesją na punkcie Ameryki i myśle że go z czasem dostanie. Chętnie zobaczyłbym też O'Brian'a bo mega mi się spodobał jego gimmnick jak i jego umiejętności i on jak dla mnie mógłby spokojnie do Nexus dołączyć. Saxton który był faworytem zawiódł na całego i okazał się nudnawy. Dobra a co Wy myślicie na tem temat? Jak dalej potoczą się losy zawodników 4 edycji NXT?

Jeśli o to chodzi to muszę się z tobą zgodzić. Jeśli chodzi o Curtisa no to owszem w ringu coś tam pokazał.Tylko że aktualnie żeby się gdzieś przebić nie wystarczy być tylko dobrym w ringu, trzeba też mieć gadane. No i na końcu widać było jak Clay zmiażdżył gadaną Curtisa. W jakiej to stawia sytuacji tych dwóch zawodników? Dokładnie tak jak powiedział Brem. Curtis i R-Truth poza tym że będą jakiś tam TT i może coś razem zdziałają ale nic poza tym. Będzie o nich trochę głośno w najbliższym czasie ale potem to tylko Superstars. No a co do reszty. Clay ma ogromną szanse być kimś. No ok, przyznam że w ringu może nie zachwyca. Ale wszystko nadrabia swoją osobowością i z biegiem czasu jest to prawie pewne że zastąpi któregoś z tych dosłownie wielkich zawodników.Czy od razu dołączy do stajni, nie wiem. Może na początku będzie niewidoczny ale nie wydaje mi się żeby WWE zmarnowało kogoś takiego jak on. No i czas na Batemana. On pokazuje jak nie wygrywając NXT można stać się zawodnikiem pełnowartościowym. Wydaje mi się że przetarł szlaki dla innych. Pokazał że nie wygrał a mino to publiczność go uwielbia. Chcą go oglądać. I to jest jego ogromny sukces. To jest pewne że WWE to zauważyło. Wydaje mi się że jeśli chodzi o debiut powyższych zawodników to właśnie Bateman ma największą szansę żeby być pierwszym. Wydaje mi się że gdyby zdobył pas US to podniósł by trochę jego range. Może jeszcze nie teraz, ale powinno tak się stać za kilka miesięcy. Tyle na temat NXT. Czekamy na kolejne, jeśli w ogóle będzie. Może moje modły zostaną wysłuchane i w NXT5 znajdzie się Hunico ;]

Punksigcultkopia.png

Sygna i Avek zrobiona przez Tuptusia.

gggggc.png

WCE INTERNATIONAL CHAMPION

17.07.2011-...

WCE STREAK

4:2