Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

UFC 125: Resolution - Oficjalna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

UFC125Revised.jpg

Miejsce: Las Vegas, Stany Zjednoczone

Data: 1 stycznia 2011

Walka wieczoru

Lightweight Championship: Frankie Edgar © vs Gray Maynard

Główna karta

Middleweight: Chris Leben vs Brian Stann

Light Heavyweight: Brandon Vera vs Thiago Silva

Welterweight: Nate Diaz vs Dong Hyun Kim

Lightweight: Clay Guida vs Takanori Gomi

Pozostałe walki

Lightweight: Marcus Davis vs Jeremy Stephens

Featherweight: Josh Grispi vs Dustin Poirier

Middleweight: Phil Baroni vs Brad Tavares

Featherweight: Mike Brown vs Diego Nunes

Welterweight: Daniel Roberts vs Greg Soto

Lightweight: Jacob Volkmann vs Antonio McKee
  • Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zaq123

2

• AnTeQ_LbZ

2

• Kazek

1

• Longer1674325925

1

Top użytkownicy w tym temacie

Chyba pomylił Ci się plakat, bo w rozpisce nie ma walki Aldo z Grispi tylko Leben'a ze Stannem ;)

dop Pro: Dzięki, jakoś nie zwróciłem na to uwagi, bo szukałem jakiegoś większego plakatu.

chrisjericho.jpg

• 3 tygodnie później...

Więc tak ta rozpiska na tę galę może nie jest jakaś świetna, ale jest kilka ciekawych pozycji, jednak żałuje że z karty wypadł pojedynek Jose Aldo(Przez kontuzje).

Frankie Edgar vs Gray Maynard

Frankie 2010 rok miał świetny i jego pojedynki z BJ Penn'em to była poezja MMA. Po Maynard'zie nie wiem czego się spodziewać na razie jego bilans walk to 10-0, ale nie walczył nikim pokroju Edgar. Przypuszczam że walka może zakończyć się przez czasem i zwycięzcą będzie Edgar. Przecież został wybrany najlepszym zawodnikiem UFC w 2010 to zobowiązuje.

Clay Guida vs Takanori Gomi

Każda walka z udziałem Japończyka kończy się nokautem lub dużą ilością krwi. Clay to za to bardzo doświadczony zawodnik w UFC jest tam już ponad 4 lata i też często kończy swoich przeciwników do poddań. Więc po tej walce spodziewam się że nie zabraknie krwi i ciekawych kombinacji ciosów. Nikt nie wiem może po tej walce jeden z tych zawodników stanie się pretendentem do pas wagi lekkiej. Mój typ na tą walkę to wygrana Gomi'ego przez nokaut lub jakiś ciekawy Submission.

Liczę że nie zawiodę się oglądając to UFC, po ostatniej gali byłem lekko zawiedziony. Może ci mniej znani zawodnicy pokażą że nie walczą tylko dla dużej kasy. Przecież na tej gali pierwszy raz zawalczą zawodnicy z WEC.

Jeżeli chcesz zobaczyć poezję w MMA to oglądnij walke Sotiropulos vs Stevenson z UFC 110 a potem bierz się za pisanie postów.

Bilans Maynarda to 11-0-1 to po pierwsze

Zgaduj z kim Frankie przegrał swój jedyny pojedynek w MMA??

A karta jest zajebista pooglądaj trochę UFC a zobaczysz co potrafi Brandon Vera, Thiago Silva, Nate Diaz, Marcus Davis.

Pretendentem do pasa wagi lekkiej jest Anthony Pettis i będzie siedział przy oktagonie i wyzwie zwycięzce na pojedynek.

Ja UFC 124 uważam za jedna z lepszych(w cholerę poddań) no i wiadomo GSP!!

Dop.Kazek - Dobra skoro jesteś takim wielkim fachowcem to czemu nie udzielasz się w dziale MMA?

Dodano:

Ponieważ udzielam się na innym forum MMA.... Ja nie napisałem w poście że jestem fachowcem od MMA tylko wytknąłem ci trochę błędów... To nie oznacza że jestem fachowcem...

Uważam i mam taką nadzieję, że Edgar potwierdzi to w jakim stylu odnosił sukcesy w minionym roku w UFC. Oraz zarazem otworzy pozytywnie kartę na nowy rok. Myślę, że ich umiejętności są bardzo równe ale coś jednak przeważa szalę na wygraną Frankiego. Według mnie w swojej wadze jest najlepszy, potwierdzają to rankingi oraz tegoroczne nagrody. Powinien przypieczętować to efektowną wygraną. Liczę na walkę nie szybką, a miłą dla oka.

Tutaj kolejna interesująca walka, ale ja mam tutaj jednego faworyta. Jest nim oczywiście Chris Leben. Chris niedawno pokazał, że nadal potrafi znakomicie walczyć (na UFC 116 pokonał Akiyame), więc Stann nie powinien stanowić problemu. U Briana wypomne pare istotnych wpadek i warto podkreślić przegraną z Polakiem - Krzyśkiem Soszyńskim.

Tutaj mam dylemat. Z jednej strony młody Diaz, u którego kariera stoi szerokim otworem, z drugiej strony regularny Hyun Kim, który tak naprawdę nie przegrał żadnej walki. Walczy regularnie i w bardzo dobrym stylu więc stawiam na niego. Nate często odpada psychicznie w walkach z dobrymi rywalami z racji wieku i myślę że stanie się tak i tym razem.

Walka Clay Guida vs Takanori Gomi to walka dwóch szczerze uznanych przeze mnie marek. Myślę, jednak że Gomi jest bardziej doświadczony i wykorzysta to. Brandon Vera vs Thiago Silva to walka dwóch ludzi, którzy muszą pokazać że nie walcą w kratkę i pokaże to według mnie Thiago Silva. Karta na dosyć dobrym poziomie, niektóre walki zapowiadają się naprawdę ciekawie. Tyle jak narazie ode mnie.

Czy to będzie walka, która będzie mogła być rozstrzygnięta na punkty? Możliwe i to bardzo. Myślę, że Gray także stać na ten pas i pokaże tyle ile potrafi aby zawiesić go sobie na brzuchu. Punkty punktami, ale wolę gdy walka kończy się KO!!! Wtedy jest więcej emocji. Ale wszystkiego, dosłownie wszystkiego można się spodziewać po tych dwóch zawodnikach...

Kolejna walka która może być zagadką. Możliwe że Chris Leben ponownie potwierdzi swoją siłę i potwierdzi że należy mu się walka o jakiś pas, ale może być tak, że Brian Stann pokaże klasę i pokona Chrisa, możliwe że choćby na zwykłe punkty, ale nie zapominajmy że to MMA i wszystko może się wydarzyć. Moim faworytem w tej walce jest Chris Leben

Młody i cała droga przed nim vs Doświadczony Never lose!!! Ciekawe jak to wypadnie. Ja uważam że młoda siła wygra i pokaże młodzik klasę. Ale gdy się dłużej zastanowimy, to pomyślmy... Doświadczenie jest najważniejsze i nigdy nie wiadomo jak się potoczy ta walka. Ja jestem za młodzikiem :D Diaz wierzę w ciebie

Sorki, że tak mało ale Prototype mnie dusił a ja nie mam czasu. ALE PROTOTYPE!!! NAPISAŁEM :D

Powiem tak Frankie ma dobre zapasy, Gray ma dobre zapasy ale za to lepszy boks i jest silniejszy niż Edgar. Obstawiam (T)KO w czwartej rundzie dla Graya. A potem walka z Pettisem.

Za Lebenem nie przepadam. On wyjdzie do walki na Stand and Bang. Może nadziać sie na kontrę i gotowe. Walka raczej odbędzie się w stójce. Gdzie obaj czują się lepiej. Stawiam na Stanna 2 runda KO

A Leben niedostanie walki o pas to jest pewne

Lighthevyweight: Brandon Vera vs Thiago Silva

Walka dwóch "Tajów" co gwarantuje emocje dodatkowym plusem tej walki jest że obaj wracają po porażkach tak więc chcą coś udowodnić. Obstawiam Silva 1 runda KO

Na tą walke czekam. Nate wraca po efektownym zwycięstwie nad Davisem. Czarny pas od Cesara Gracie kontra Judoka. Nate może mieć problemy z obroną obaleń koreańczyka bo to jak on dochodzi do obaleń jest niesamowite i tu widzę jego szanse. Nate napewno bedzie miał przewagę w stójce ze wzglądu na długi zasięg ramion. Choć na ziemi też mimo wszystko nie jest na straconej pozycji. Obstawiam wygraną Diaza przez decyzje. Choć cieszyłbym się jakby poddał Kima.

Lightweight: Clay Guida vs Takanori Gomi

Guida jest kozackim zapaśnikiem bez wątpienia lepszym niż Gomi. Za to Fireball Kid bedzie przeważał w stójce i szukał tam zakończenia pojedynku. Gomi 2 runda KO