Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Kto pyta nie błądzi...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Witam ja też mam pytanie co do RR otóż gdy ktoś posiada WWE Championship i wygra RR to z kim walczy na Wrestlemanii? Bo Elimination Chamber sie chyba do pasa nie zalicza?

I jeszcze jedno.. o co chodzi z tym NWO? To jakaś stajnia? Bo często o nich słysze.

• Odpowiedzi 228
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SweetChinMusic

18

• Hacjend

18

• Vejder

14

• Ulicznik Xeb

13

Top użytkownicy w tym temacie

Posiadacz pasa WWE i WHC nie może wystąpić w Royal Rumble Matchu (no przynajmniej się z tym nie spotkałem). A nWo to była stajnia, ale wszystkich jej członków nie chce mi się wymieniać :P. Jak dobrze poszukasz to jakieś informacje o tym znajdziesz. No chyba że chodziło Ci o No Way Out (dzisiejsze Elimination Chamber) ale jestem prawie pewien, iż chodziło Ci o stajnię ;).

Sebek Nwo to była jedna z najlepszych stajni w histori wrestlingu. W skład tej stajni wchodziło wielu już legendarnych wrestlerów między innymi:Hollywood Hogan, Kevin Nash, Scott Hall, Ted DiBiase, The Giant, nWo Sting, Syxx, Vincent, Nick Patrick, Miss Elizabeth, Eric Bischoff, Randy Savage, Dennis Rodman, The Great Muta, Konnan, Curt Hennig, Rick Rude, Dusty Rhodes, Scott Steiner. Było też tak jakby kilka podrób Nwo np.nWo Japan, nWo Hollywood, nWo Wolfpac. Polecam poczytaś sobie troche o nich na wikipedi albo na atti tam też chyba mają artukuł na temat tej legendarnej stajni.

• Styl:  Jasny

Mam pytanie odnośnie Chrisa Benoita czy znana jest przyczyna tego co zrobił, dlaczego to zrobił ?(chodzi oczywiście o zabicie żony,syna i na końcu siebie)

Ja słyszałem dwe wersje dlaczego Chris to zrobił

Pierwsza

Chris wykonywał dużo akcji które uszkadzały mózg(rózne hedbaty itp.) I podczas sekcji stwierdzono że jego mózg jest podobny do tego jaki ma 80letni człowiek który choruje na Aizhaimera. Przewidywano że to uszkodziło mózg i to było przyczyną jego nie poczytalności.

Druga.

Druga wersja jest taka że Chris podobno wstąpił do jakieś sekty. Ale po jakimś czasie odszedł i bał sie zemsty członków tej sekty dlatego postanowił zabić się i rodzine.

Ja osobiście wierze bardziej pierwszej wersji ale niczego nie można być pewnym.

Z tego co słyszałem, miał silne załamanie nerwowe czy coś w tym stylu i duże napięcie. Pracownicy jak i zawodnicy federacji zauważyli że coś jest nie tak, nie był to ten sam Chris to zawsze. Gdy pewnego razu przyszedł do domu (chyba) po prostu wziął pozabijał całą rodzinę no i na końcu zabił siebie. Była to głownie wina sterydów które negatywnie działały na mózg człowieka i odbierał niektóre emocje całkowicie inaczej niż normalny człowiek. Przeczytałem właśnie małą ciekawostkę... Wpis o wymordowaniu przez Chrisa i samobójstwo pojawił się na Wikipedii 14 godzin przed odnalezieniem ciał przez policję, co można sądzić ze Chris sam dokonał wpisu po czym wymordował swoją rodzinę oraz popełnił samobójstwo. Tyle wiem na ten temat, jeżeli coś przekręciłem to przepraszam.

Mam pare pytań. Mam nadzieję, że pomożecie.

Co to właściwie znaczy posiadać jakiś pas? Chodzi mi o sprawę z Montreal Screwjobu. Bret miał pas, ale Vince nie chciał, żeby World Champion pojawił się w WCW i wyrzucił pas do śmietnika. Wyczytałem też coś podobnego z Jarrttem, ale chodzilo o IC. Zawsze myślałem, że bycie champem to tylko wyróżnienie w ringu. Jak to wygląda?

[edit:] Pas jest chyba własnością federacji, a nie wrestlera, co nie?[/edit :)]

Kiedy WWE przeszło z TV 14 na PG? Jak to się mniej więcej odbyło. Czy przed Monday Night Wars miało cały czas 14 czy PG? A także, czy kiedykolwiek miało inne ograniczenia ( oraz to samo pytanie, tylko o TNA)?

Pytanie wiążące się z poprzednim. Od kiedy ESC transmituje RAW. Czy było to jeszcze za ery TV 14?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pas jest chyba własnością federacji, a nie wrestlera, co nie?

Oczywiście, ale to nie pierwsza taka sytuacja. W którymś tam roku, pewna diva pojawiła się nagle na gali WCW i wyrzuciła pas kobiet do kosza. Vince nie chciał by doszło do takiej samej sytuacji z Bretem.

Kiedy WWE przeszło z TV 14 na PG?

Dokładnie - 22.07.08 z tego co się orientuje.

Czy przed Monday Night Wars miało cały czas 14 czy PG?

WWF wyświetlane było w TV 14(tylko nie wiem od kiedy, lata 96/97, ale mogę się mylić)), zaś WCW - w PG. (swoją drogą - wtedy nikomu to nie przeszkadzało :roll:). Tak czy inaczej, WWE na pewno nie było wyświetlane w TV - 14 przed MNW.

oraz to samo pytanie, tylko o TNA)?

TNA zawsze wyświetlane było w TV-14 (chyba), ale ponoć Sting chciał zmiany na PG czy jakoś tak to było.

Od kiedy ESC transmituje RAW. Czy było to jeszcze za ery TV 14?

od 2007 roku - więc tak :).

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Co to właściwie znaczy posiadać jakiś pas? Chodzi mi o sprawę z Montreal Screwjobu. Bret miał pas, ale Vince nie chciał, żeby World Champion pojawił się w WCW i wyrzucił pas do śmietnika. Wyczytałem też coś podobnego z Jarrttem, ale chodzilo o IC. Zawsze myślałem, że bycie champem to tylko wyróżnienie w ringu. Jak to wygląda?

Odpowiem tylko na to pytanie, bo na resztę nie znam odpowiedzi. Więc tak, wrestling jest wyreżyserowany. Wszystko jest storylinem - począwszy od feudu do posiadaczy pasów. W przypadku Montreal Screwjob to była inna bajka. Bret miał wtedy odchodzic z WWF, a Vince nie chciał do tego dopuścic (znaczy się nie chciał dopuścic żeby odszedł jak WWF Champion). Więc wykombinowali, że Bret miał przegrac przez DQ i przez to stracic pas, jednak wyszło to co wyszło - Vince "olał" Breta, No i tak wyszło SJ!!!! Shawn Michaels przyznał później, że to wszystko było zaplanowane. Ale jak wcześniej ci napisałem - posiadanie pasów i feudy, to tylko i wyłącznie kwestia zarządu i Creative Teamu.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

Oczywiście, ale to nie pierwsza taka sytuacja. W którymś tam roku, pewna diva pojawiła się nagle na gali WCW i wyrzuciła pas kobiet do kosza. Vince nie chciał by doszło do takiej samej sytuacji z Bretem.

Rozumiem że chodzi o replikę pasa?

Przypomniało mi się jeszcze jedno. Kiedy WWE zrezygnowało z krwi? Czy było to równoznaczne z przejściem na PG?

A także mógłby ktoś podać roster ECW (brandu WWE) pod koniec istnienia?

Witam :)

Ja z takimi pytaniami:

1. Jakie były przyczyny tego że Chris Benoit popełnił samobójstwo ? Wie ktoś może ??

2. Gdy Rey Mysterio na WCW stracił maskę i występował bez niej w jaki sposób ją odzyskał ? (do tej pory nie moge tego rozkminić)

3. Dlaczego Booker T odszedł z WWE ?

alexisy.png

Tak z przejściem do PG. Przynajmniej tak mnie się zdaję. A roster ECW ( Nie podam Ci całego ogólnie z pamięci pojadę )

- Christian

- Ezekiel Jakcson ( Ostatni ECW Champion )

- Shelton Benjamin

- Vladimir Kozlov

- Yoshi Tatsu

- DJ Gabriel

- William Regal

- Ezekiel Jackson

- Trent Baretta

- Caylen Croft

- The Hurricane

- Zack Ryder

- Vance Archer

- Tyler Reks

- Goldust

- Josh Mathews

- Byron Saxton

- Tiffany

- Savannah

- Abraham Washington

Jednak podparłem się troszkę wiki bo coś tam na ten temat jest, Proszę :)

• 2 tygodnie później...

Ja mam kolejne pytanie :) . Co się stało z Nash'em ? Wystąpił na RR i tyle?

88d6a1014d80a93209fdd51f4888dc32.gif?1328745513

33723.png

Pewnie, nie. Tylko po to by go nie ściągnęli, chociaż może chcieli pograć na nosie TNA? Pewnie coś szykują dla Nasha/Diesela nie wiadomo, nie wiadomo. :) Trzeba czekać, wiadomo, że Booker T ma już robotę, więc na Nash'a też przyjdzie czas.

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Nash miał kontrakt na jedną walkę a czy będzie występował więcej to się okaże. Osobiście w to trochę wątpię, ale jeszcze kilka okazjonalnych walk mógłby zrobić. No i cały czas stanowi całkiem niezły kąsek dla WWE.

16476371734edf391100c30.jpg