Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Genesis 2011 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

TNA Genesis 2011

Genesis_%282011%29.jpg

9 Styczeń, 2011 rok

TNA Impact! Zone: Orlando, Florida

Theme song: "Hey Superstar" by Madina Lake

Oficjalna Karta

#1 Contenders Match for The TNA World Heavyweight Championship

901aa466ce3c2cca35ed2e3fc4b9d793_XL.jpg

"The Blueprint" Matt Morgan vs. Mr. Anderson

Singles Match for The TNA Knockouts Championship

genesis3a.jpg

Mickie James vs. Madison Rayne©

Singles Match for The TNA X DIivision Championship

genesis5.jpg

Kazarian vs. Jay Lethal©

Singles match for The TNA Television Championship

genesis4.jpg

AJ Styles vs. Douglas Williams©

icon_arrow.gif Jeżeli A.J. przegra, opuszcza stajnie The Fortune & Immortal.

Former Tag Team Partners Battle

genesis2a.jpg

Brother Ray vs. Brother Devon

Tag Team Match for The TNA World Tag Team Championship

genesis1d.jpg

Beer Money Inc vs. The Motor City Machineguns©

Challenge Match

genesis1c.jpg

Immortal's Mystery Opponent vs. Rob Van Dam

Mixed Martial Arts (MMA) Match

genesis1.jpg

Jeff Jarrett vs. Kurt Angle

paparoach.png

18659.png

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brem

2

• Kacpios

1

• dirt_diver2

1

Top użytkownicy w tym temacie

Czas ruszyć z tą dyskusją bo przeciez dyskusja to dyskusja a nie tylko podsumowanie na dzień przed ppv karty jak to u nas w zwyczaju :P Nrazie tak ogólnie. Generalnia myśle że istotą tego ppv będzie hasło "wszystkie pasy dla immortals". Mają najważniejszy tytuł, Hardy go nie broni na tej gali brakuje im TV, xD i TT. O wszystkie przedstawiciele immortals a konkretniej przedstawiciele Fortunes walczą. No i tak, Beer Money jak dla mnie mają pasy w kieszeni, MCMG trzymają je od chyba Victory Road więc mega długo, czas na zmiane mistrzów, na ostatnim impactcie zaliczyli jeszcze sobie zwycięztwo na pożegnanie. Dalej xD, Lethal był mistrzem, dali szanse Robbiemu, nie sprawdził się zbytnio pas wrócił do Lethala. I teraz czy zrobili to tylko po to by Kazarian mógł mu go odebrać? Myśle że raczej tak chociaż z drugiej strony nie musieli mu dawać pasa na 3 tygodnie, mogli zorbić po prostu na Genesis jakąs wieloosobowy x-division match i Kaz mógł pas oderbac bezpośrednio Robbiemu. Chyba że chcą jeszcze póxniej ciągnąć feud Jay vs Kaz. Tak czy siak myśle że Kaz pas też zdobędzie. No i zabraknie jednego i tu sytuacja jest najbardziej niepewna. AJ stracił pas zaledwie 2 tygodnie temu. Na ostatnim impactcie zrobili z Dougiem niezły ironmatch zakończony remisem. No i doszedł bardzo ciekawy warunek. Jak wiemy od czasu straty pasa AJ jest w niełasce Bishoff'ai jeżeli na Genesis pasa nie odzyska wylatuje z Fortune. Jeżeli immortals będą tak blisko kompletu pasów, to wątpie żeby jeden głupi TV na dodatek w posiadaniu Williamsa miał zniweczyć ich plan. Ale z drugiej strony zawsze mogą zrobić po Genesis jakiś wieloosobowy match np Doug vs Abyss vs Terry, gdzie Rob byłby w roli ochronioarza i Abyss bez problemu mógłby w takim wypadku pas odebrać. No a AJ przeszedłby turn i stanął przeciwko. Chociaż mega nie chciałbym tekiego rozwiązania, dla Fortune powinno być stajnią mega długo a bez niego nie mają szans na przetrwanie a jeśli już to na powarzne traktowanie. Tak więc mam nadzieje że na Genesis Immortals swój plan zrealizuje.

Co do innych walk to tak, Mickie jeszcze pasa nie zdobędzie, interwencja Tary czy coś i na kolejnym ppv się odegra. O walce 3D nie chce mi się pisać bo mnie bardzo drażni, pewnie wygra jakos nieczysto Ray. No i walka o #1 contender. Ciężko przewidzieć tu zwyciezce, równie dobrze może to być jeden jak i drugi. Matt niby już dwa razy walczył z Hardym na ppv, dwa razy przegrał więc jakby dostał 3cią szanse to juz powinien wygrać a nie sądze żeby Hardy pas już straicł więc stawiam na Andersona, będzie to jego pierwszy title shot na Jeff'a więc jeszcze spokojnie może przegrać.

Ogólnie narazie karta wygląda słabo, przede wszystkim brakuje stypulkacji, same single matche... Zdecydowanie pownni coś dodać. Na plakacie jest Angle więc raczej dojdzie walka JJ z Kurtem. Albo za tydzień pojawi sioę Kurt albo już na Genesis JJ rzuci kolejne open challenge na które już odpowie Angle i wygra przez DQ. Może dojdzie jeszcze Robbie vs Sharkboy?

Według mnie, karta wygląda nieźle, gdyż pewnie jeszcze dojdzie parę kąsków. Po pierwsze hasło "wszystkie pasy dla immortals" wcale nie musi wyjść, według mnie może nie wygrają żadnego pasa. Najbardziej intrygująca jest tu sytuacja z Styles'em, bardzo możliwe że planowany jest jego face turn, przegra, odejdzie z Fortune i zacznie feudować z Immortals. Jak dla mnie byłby to dobry pomysł na przedłużenie title runu Jeffa. Ale o tym za chwile, najpierw walki oczywiste.

Singles Match for The TNA Knockouts Championship: Mickie James vs. Madison Rayne© -

tu nie ma bata, Mickie jest za krótko w federacji żeby wygrać pas, chyba że jacyś debeściacy z bookingu postanowią dobić dywizję knockout's. Po pierwsze to title match należał się Saricie (nie lubię jej) ale ostatnio miała przeważnie same wygrane i chyba nawet dwie z Madison, więc najpierw ona zasługuje na walkę. Ale jak napisał Brem, na pewno pojawienie tary lub inna zagrywka zapenią zwycięstwo rayne.

Former Tag Team Partners Battle: Brother Ray vs. Brother Devon -

tutaj obojętnie który z braci wygra i tak w końcu się zejdą, lub może maja pociągnąć feud dłużej więc wtedy pewnie wybra Buuba, czyli brother Ray. Pewnie będą to ciągnąć aż do jakiejś miłej hardkorowej stypulacji, dopiero wtedy ich walka będzie miała jakiś sens.

#1 Contenders Match for The TNA World Heavyweight Championship: "The Blueprint" Matt Morgan vs. Mr. Anderson -

tutaj zwycięstwo Andersona bezapelacyjnie.

i teraz dochodzimy do walk Fortune i jak pisałem, nic nie jest takie oczywiste, albo wszyscy wygraja swoje walki i zdobywaja pasy albo nikt i wtedy będzie powód by AJ został w Fortune. Ewentualnie równie ż nie wygrywają walk i Fortune odwraca się od Immortals i mamy nowy ładny feud. Ale najbardziej sensownym dla mnie wyjściem jest wygrane Beer Money i Kaza a przegrana AJ'a. O ile o walce Berr Money nie ma co się rozpisywać bo ich zwycięstwo jest niemal pewne to nie wiem po co oddawano pas Leathal'owi, prościej byłoby żeby Kaz wygrał z Robbiem i byłoby ok, a tak do końca nie wiem po co to zrobiono, żeby walka wyglądała ładniej?? Lub żeby właśnie wygrał Jay i wtedy eracamy do pomysłu że nikt z Fortune nie wygra?? I na koniec sprawa AJ'a, powiem szczerze że Williams urósł w moich oczach od zdobycia X-division champion, nawet po ostatnim PPV dostał ode mnie punkt ża najlepszego zawodnika. Dlatego wyjścia dwa i wolałbym przegraną AJ'a i jego face turn.

I teraz dodatkowa walka, RVD versus mystrious opponent -

myslę że doczekamy się walki o pas tego wieczoru, po cichu liczę że tajemniczym przeciwnikiem będzie Jerry Lynn, piękna (może ładna) walka, na pewno wycieńczająca i od razu wchodzi Jeff i RVD nie ma szans wygrać tytuł, takie wyjście bardzo by mi się spodobało. Mam tylko nadzieję że tajemniczym przeciwnikiem nie będzie Abbys, bo to juz by było głupie.

I teraz sytuacja taka, Jeff broni pas, RVD idzie na koniec kolejki, Anderson przegrywa na następnym PPV, potem kolej Styles'a i dopiero podługim feudzie pas odbiera Hardy'emu Kurt Angle. Oczywiście w międzyczasie pojawia się gruby ale jemu pasa na pewno nie dadzą, ewentualnie nasmiesza w innych starciach brata, dzięki czemu przedłuży panowanie brata.

• 2 tygodnie później...

No to czas na podsumowanie, poukładanie i spojrzenie na to wszystko dogłębniej przed typerem bo prawie żadna walka nie jest łatwa do przewidzenia.

Mr. Anderson vs. Matt Morgan

W sumie nie wiele moje zdanie się zmieniło na ten temat od ostatniego wpisu. Sytuacja między panami się zaostrzyła przez różne przypadki. Morgan pewnie po tym chairshot'cie nie będzie już się litował nad Andersonem ale to raczej nic nie zmieni. Morgan walczył juz dwa razy i za każdym razem teoretycznie powinien wygrać więc za trzecim razem by mu ten pas powinni dać. A raczej nie dadzą Jeff'owi go już stracić więc mimo wszystko stawiam na Andersona. Chociaż szkoda bo w roli mistrza chętniej widziałbym Morgana. Jest jeszcze opcja że walka zakończy się bez zwyciezcy i panowie rozpoczną feud ze sobą a shot dostanie RVD. Ale to wymagało by powrotu do heel'a któregoś z panów a to raczej byłby słaby pomysł. Namęczyli się żeby publika polubiła Andersona, Morgan stał się z dnia na dzień jednym z głównych face'ów federacji więc powinno tak zostać i tyle. Więc generalnie stawiam na Andersona. Tylko ciekawe co potem z Morganem się stanie, chociaz kandydatów dfo feud'u jest wystarczająco, Abyss, Fortunes, mam tylko nadzieje że go nie zmarnują.

Winner: Mr. Anderson

Madison Rayne vs. Mickie James

Tu się nie będę rozpisywał. Mickie jeszcze pasa nie dostanie, za miesiąc. Zwłaszcza że to zwykły single match. Tara na bank wjedzie ze swoim gipsem i tyle. Albo DQ albo nie w zależności czy sędzia będzie to widział ale tak czy siak pas zostaje u Madison.

Winner: Madison Rayne

Jay Lethal vs. Kazarian

Wszystkie pasy dla immortals!!! Lethal nie ma co z tym pasem robić, nie potrzebuje go, był nudnym mistrzem i dalej jest. Kazarian wali fajne speach'e odkąd został #1 contender'em. Jest dobry w ringu, może nie jest typowym hiflyerem ale pasuje mu ten pas i wydaje mi się że będzie dobrze się z nim prentował i może zrobić dobre feudy. Pasy dla immorlats!!!

Winner: Kazarian

AJ Styles vs. Douglas Williams

Wszystkie pasy dla immortals!!! No ale niestety to jest najmniej pewny element tego planu. Strasznie bym nie chciał żeby AJ wyleciał z Fortune i przechodził faceturn. Jest wystarczająca kolejka do głównego pasa, nie potrzebny on tam. Co prawda mógłby on skleić i poprowadzić stajnie kontra immortals, widze go w takiej roli ale i tak licze że nie wyleci. Poza tym mogą odebrać Doug'owi pas i bez AJ'a. Na najbliższm impactcie wsadzają go do walki z Abyss'em i Terrym i sprawa załatwiona. Tak czy siak bardzo niepewnie ale stawiam jednak z nadzieją na AJ'a. Wszystkie pasy dla immortals!!!

Winner: AJ Styles

Brother Ray vs. Brother Devon

O tym to już w ogóle mi się nie chce pisać. Dziś to już było przegięcie jak Rey powiedział że przez 15 lat wykorzystywał Devon'a i się nim bawił. 15 lat spisku żeby na koniec walnąć go w głowe? Genialny plan! Moim zdaniem brakuje tu stypulacji i mysle że walka zakończy się no contest i potem rewanż już w jakiś hardcorze. Rey zacznie uciekać, Devon go gonic i Double Count Out.

Winner: No contest

Beer Money vs. Motor City Machineguns

Wszystkie pasy dla immortals!!! Bardzo lubie Gunsów ale im zdecydowanie starczy tego mistrzowania. Mają pasy juz z pół roku, było fajnie i napewno jeszcze kiedyś je dostana ale teraz czas na nowych mistrzów. Pasy dla Beer Money i jakiś fajny feud np z Ink Inc. Wszystkie pasy dla immortals!!!

Winner: Beer Money

Rob Van Dam vs. ???

To jest bardzo ciekawa sytuacja. Tydzień temu Hardy w swoim filmiku wyolbrzymił tego tajemniczego przeciwnika strasznie, przedstawił go jako kogos kto zmiarzdży RVD. Z immortals bez walki zostali już tylko Abyss i Rob Terry. Żaden z nich tu nie pasuje. Abyss'a Rob pokonał z miliard razy przed BfG a Terry to płotka. Więc albo będzie to Handicup RVD vs Abyss & Terry z którego pewnie RVD i tak wyjdzie zwycięzko ale to mało prawdopodobne. No więc myśle że pojawi się jakaś nowa postać w szeregach immortlas albo w całym TNA.W sumie w rosterze nie ma nikogo kto mógłby juz dołączyć do immortals i być tam znaczącą postacią. Ewentualnie Pope albo Joe ale oni się zajmą sobą. Dlatego myśle że pojawi się nowa postać. Zadebiutuje z dużym impetem pokonując RVD, może gruby Hardy? No albo po prostu zawalczy z Jeff'em którego nie ma w karcie w non title matchu.

Winner: ???

Jeff Jarrett vs. Kurt Angle

No i tu też ciężko przewidzieć coś. Jarrett może wygrac nieczysto tyle że to nie będzie No DQ. Angle pojawił się po długiej nieobecności, powinien pokonać Jarrett'a i może skierować wzrok na Hardego? I na kolejnym ppv fatal4 Hardy vs Angle vs RVD vs Anderson/Morgan. No myśle że feud z Jarrett'em nie potrwa za długo no i Angle zgarnie 100 patyków :P

Karta na pierwszy rzut oka wygląda tak se ale jak się rozpisałem na jej temat to w sumie musze stwierdzić że zapowiada się nie źle. Wszestkie walki poza knockout's i 3D powinny być emocjonujące a i poziomem powinno być dobrze.