Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Final Resolution 05/12/10 - wyniki

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Match 1

Tag Team Match

#1 Contender's Match

Beer Money pokonali Ink Inc

Match 2

Falls Count Anywhere Match

Tara pokonała Mickie James

Match 3

TNA X Division Title Match

Robbie E pokonał Jaya Lethala

Match 4

First Blood Match

Rob Van Dam pokonał Rhino

Match 5

TNA TV Title Match

Douglas Williams pokonał AJ Styles'a

Nowy TNA Television Champion!!!

Match 6

Full Metal Mayhem for the TNA Tag Team Titles

The Motor City Machineguns pokonali Generation Me

Match 7

Casket Match

Abyss pokonał The Pope'a

Match 8

Submission Match

Jeff Jarrett pokonal Samoa Joe

Match 9

TNA World Heavyweight Title Match

Jeff Hardy pokonał Matta Morgana
  • Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zaq123

1

• Brem

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Gala dobra więc zasługuje na szerszy komentarz. Po raz kolejny TNA oszukuje w promo, ani Foley, ani Sting ani Angle się nie pokazali mimo że ten ostatni był wzywany przez publiczność w bardzo różnych momentach nijak się do niego mających. Poziom walk ponadprzeciętny niestety zakończenia wielu kompletnie bez sensu. No ale po kolei.

Ink Inc vs Beer Money

Walka bardzo dobra co było do przewidzenia, sporo zwrotów, szybkie tempo, ładne akcje. Z wyniku w sumie byłbym zadowolony tak czy siak. Co prawda myślałem że jeżeli Beer Money wygra to po to by doprowadzić do sytuacji że Fortune będą mieli 4 pasy co byłoby fajnym motywem. Niestety póxniejsze wydarzenie w walkach o TV i xD pokazały że raczej tak nie będzie więc troche dziwi mnie wygrana BM bo ich feud z Gunsumi dopiero co się skończył, był świetny no ale mogli im dać większą przerwe. Pasy pewnie tym razem zdobędą po jakimś czasie.

Tara vs Mickie James

Zdecydowanie najgorsza walka gali i to nie dlatego że to kobiety bo na TP zrobiły jedną z lepszych walk. Było to po prostu mega nuuudne. Takie przepychanki, zero ciekawych akcji. Interwencja Madison do przewidzenia ale jednak myślałem że wygra Mickie. W końcu skoro dostała tego titleshota to powinna umacniac pozycje i pokonanie Tary bardzo by poasowała jako etap w drodze do Madison. Walka słaba, zakońćzenie głupie.

Robbie vs Lethal

Zastanawiałem się bardzo po jaką cholere jest ta klatka no i dostałem odpowiedź. I to jaką! Powrót Shark Boya bardzo cieszy i bardzo niespodziewany.Co prawda liczyłem że Lethal wygra, będzie feudował z Kazrianem a Shark z Robbiem feud bez pasa no ale trudno. SB pewnie odbierze pas Robbiemu co tez jest dobrym rozwiązaniem i może być dobry feud. Co do samej walki, po raz kolejny nie pokazali za wiele a dodatkowo zakończenie to szczyt głupoty... Ani Robbie nie pokazał że zasługuje na mistrzostwo i umie wygrac bez Cookie, Lethal z takiego zakończenia nic nie ma i na dodatek pewnie zniknie teraz bo co miałby robić. Shark Boy to plus w j\ogólnie minusowej walce i sytuacji. No ale nie musiał atakowac Cookie, mógł przyjąć jeszcze pare płaskich i w zamian zmasakrowac Robbiego, lepiej by wyszło.

RVD vs Rhino

Też dali rade, pokazali więcej niż sie spodziewałem ale jeden ogromny minus ta walka miała. Co to był za hardcore match skoro jedyny wykorzystany przedmiot to ten śmieszny śmietnik z tacek do grilla... Przeciez to był first blood match i to w wykonaniu gwiazd ECW... Zdecydowanie zabraklo rekwizytów ale poza tym walka dobra. Nie podoba mi się że Rhino ciągle przegrywa.

Williams vs AJ

Zdecydowanie największe zaskoczenie gali. Spodziewałem się jednej ze słabszych walk, wyszła jedna z 3 najlepszych. Mnóstwo dobrych akcji, zwrotów i zaskakujących momentów. Troche przeszkadzało że publiczność była za AJ'em, świadczy to o słabej pozycji Douga i słabych zadatkach na licząca się postać. Chociaż w tej walce moim zdaniem zapunktował, plus zakończenie walki przez Style Crushing oryginalne. Oryginalne ale mi się nie podoba fakt że Williams dostał pas, już z x division championship pokazał że jest mega słabym mistrzem i watpie żeby teraz było inaczej. Zresztą to jest ciekawostka, mistrzem jest słabym, publicznośc za nim nie przepada, nie wzbudza empocji ani jako heel ani jako face a miał mega długi title run i ledwo go zakończył znów dostał pas. Chyba musi miec dobre układy z CT...

Motor City Machineguns vs Generation Me

Najjaśniejszy punkt gali. Za każdym razem gdy walczyuli przechodzili sami siebie i sprawiali wrażnie że lepszej walki już nie są w stanie zrobić. Teraz pokazali że wcześniej nie wiele pokazali. Walka była fenomenalna, drabina wykorzystana na 1000 sposobów, krzesła cały czas w akcji, zbudowanie tego czegoś, niczego tu nie zabrakło, najlpesza walka TT jaką widziałem w życiu. Jedynym słabszym momentem było to stukanie się krzesłami na tej konstrukcji tuż przed końcem, wyszło to nienaturalnie, ale to jeden malutki minusik w morzu plusów.

Abyss vs Pope

Poziomem walka nie porwała ale była i tak lepsza niż się spodziewałem. Nawet były emocje mimo że tego feudu nie lubie bo jest z dupy wzięty i ogólnie słabo podbudowany. Fajny moment jak Abyss przebił trumne, szkoda że Pope znów przegrał. Przez ostatnie miesiące bardzo powiększa swój streak porażek.

Jarrett vs Samoa Joe

Walka bardzo dobra, Joe pokazał czemu mówią na niego submission machine, każdy atak Jarrett'a kontrował w submission, fajny motyw z próbą sprowadzenia walki do parteru no i to zakońćzenie... Wyszło na to że cały ten feud był prowadzony tylko po to by wypromowac Jarretta przed feudem z Angle'm i pewnie za jakiś czas zobaczymy kolejny submission match. Joe bardzo ucierpiał na tej sytuacji co mega mi się nie podoba... Powinien to wygrać zwłąszcza że pokazał dużo więcej i na to zasłużyl a tak to wyszło na troche bardziej rozbudowane jobbnięcie... Poza tym Joe nie odklepał... Czemu nie pojawił się Angle? No i sam motyw z atakiem przed walką chyba gdzieś bardzo niedawno widziałem... Walka bardzo dobra, zakończenie bardzo głupie...

Matt Morgan vs Jeff Hardy

Walka była troche lepsza niż na TP ale też bez rewelacji. Anderson miał troche ciekawych momentów miał tez pare gorszych, zastanawiałem się czy nie da wygrac Hardemu żeby osobiście odebrac mu pas ale wymyślili to inaczej i po raz kolejny idiotyczne zakończenie... Anderson który nie może się podnieść po popchnięciu... Zmiana sędziego w środku walki... Słabo to wymyslili. Pozatym nie wiem co się dzieje z Hardym... Odkąd jest heel'em w ringu pokazuje zdecydoawnie mniej niż wcześnie... A Twist of Hate jest głupie i mi się zupełnie nie podoba jako główny finisher...

Ogólnie gale bym ocenił na hmm 6,5/10