Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

SmackRaw #1

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Witam. Tak jak w opisie jest to moja pierwsza gala, by sprawdzić, czy umiem cokolwiek sklecić, liczę na konstruktywne komentarze :D Co zmienić, co dodać a co usunąć itd. Jeżeli się spodoba, będę pisał dalej + dam post z rosterem, obsadą i "historią". Teraz mogę powiedzieć tylko to, że RAW i SD się połączyły, co można wywnioskować z tytułu.

Fajerwerki…

Shawn Michaels: Witamy na pierwszym w tym roku SmackRaw! Komentują dla Was Shawn Michaels…

Jerry Lawler: …i Jerry Lawler! Dzisiejszy Main Event będzie emocjonujący – Christian i Edge vs Alberto Del Rio i Kaval o pasy Tag Teamowe. Pod koniec grudnia poprzedniego roku został reaktywowany team E&C, który wygrał TT Championship pokonując w finale turnieju o te pasy Alberto Del Rio i Kavala. Dzisiejszy mecz będzie meczem rewanżowym.

SM: Tymczasem pierwsza walka wieczoru – Goldust stanie w ringu z WHC Championem Big Showem w non-title matchu.

Weeell it’s the Biiig Shoooow!

Big Show pojawia się na rampie, słychać oklaski i krzyki fanów.

Justin Roberts: Oto pierwszy zawodnik, pochodzący z Aiken, Południowej Karoliny, aktualny mistrz WHC – BIIIG SHOOOW!

Crank it up, turn on them lights!

Słychać muzykę Goldusta…

Wychodzi Goldust.

JR: Pochodzący z Austin, Texas – GOOLDUUUST!

Sędzia pokazuje, by zaczynać walkę, gong! Przeciwnicy z uwagą obserwują się wzajemnie, szukając odpowiedniego momentu do ataku… i mamy klincz, przeważa Big Show, wpycha Goldusta w narożnik – jeden cios pięścią, drugi, łokieć iii… gigant podnosi rękę… CÓŻ ZA CHOP! Rhodes zwija się z bólu. Show podnosi The Bizarre One’a, który próbuje się wyrwać z uścisku wielkoluda, udaje mu się! Odbicie od lin i clothesline, jednak nie zwalił przeciwnika z nóg, kolejne odbicie od lin i drugi clothesline! Big Show nadal stoi. Trzecie odbicie i BIG SHOW ŁAPIE GOLDUSTA! SZYKUJE SIĘ DO CHOKESLAMU! WYNOSI I JEST! Big Show z łatwością rzuca Goldustem o matę, mamy pin… 1, 2, 3! Biggy wygrywa bez problemu.

JL: CO?! Ile ta walka trwała? Minutę?!

SM: Obydwoje zawodnicy są doświadczeni i robią w tym fachu od wielu lat, jednak siła i gabaryty Showa przeważyły w tym meczu.

JL: Nie bez powodu jest WHC Championem.

Tymczasem na backstage…

Eve Torres: Witam państwa, rozmawiam właśnie z Chrisem Mastersem, który zapewnia, że na Spring Reversion odbierze CM Punkowi mistrzostwo interkontynentalne. Oznaczałoby to, że zdobędzie swój pierwszy title belt w swojej karierze WWE.

Chris Masters: To prawda. Nie podoba mi się to, w jaki sposób Punk pokazuje swoją „wyższość” nad innymi zawodnikami tylko dlatego, że to on posiada ten pas a nie oni. Postanowiłem dokonać tego, czego inni zawodnicy długo nie mogli zrobić. Punk… na Spring Reversion PAS… JEST… MÓJ!

ET: Dziękuję Ci za ten komentarz, a teraz oddaję głos komentatorom.

SM: Za chwilę drugi mecz dzisiejszego wieczoru o prawo walki w WWE Championship matchu na SR. Randy Orton kontra Wade Barett.

I hear voices in my head…

Na ekranie pojawia się titantron Ortona, który po chwili pojawia się na rampie, powolnym krokiem zbliża się do ringu.

JR: Pochodzący z Knoxville, Tennessee… The Viper… RANDYYY ORTOOOON!

We walk alone in the unknown…

Barrett idzie w stronę ringu, ignorując gwizdy publiczności.

JR: Pochodzący z Preston, Anglii WADE BARRETT!

We are one, we are one, we will stand together!

Gong! Rozpoczynamy mecz o miejsce No. 1 contendera! Klincz, Wade zakłada boczny headlock, przytrzymuje chwilę, jednak Randy popycha go na liny i wykonuje irish whip, clothesline! Czyżby szykował się do RKO już na początku walki? Barrett wstaje, Viper podbiega, jednak kontra! Zawodnicy stoją w bezruchu naprzeciw siebie. Mija kilkanaście sekund, klincz. Istna przepychanka. Orton atakuje, jeden uppercut, drugi, trzeci, Barrett oddaje! Odbija się od lin i… powerslam od Randy’ego! Zakłada dźwignię na rękę Barretta, trzyma cały czas, oponent krzyczy z bólu, jednak nie odklepuje, mija 30 sekund, 40… Barrett podnosi się… Łokieć w brzuch! Kolejny! Odbija się od lin, clothesline od Ortona! Kolejny clothesline, jednak Barrett kontruje neckbreakerem! Cios pięścią, dorzuca kopnięcie, i irish whip… łapie Ortona na plecy, czy będzie Wasteland?! Viper ratuje się, odwraca przeciwnika i… RKO! RKO OD ORTONA! To już koniec walki! Orton przypina 1, 2… ręka na linie! Sędzia przerywa liczenie! Randy szykuje się do kolejnego RKO, czeka, czeka… Barrett wstaje, Orton podbiega, ale Wade zwinnym ruchem odpycha go, wynosi na plecy… WASTELAND! I przypięcie… 1, 2, 3! Pełna emocji walka zapowiada, że Main Event będzie jeszcze lepszy!

W tle muzyka Barretta…

SM: Znamy już przeciwnika dla Triple H’a na Spring Reversion. Ale momencik… Wade chyba chce coś powiedzieć.

Wade Barrett: Właśnie pokazałem, że Orton nie jest takim terminatorem za jakiego uchodzi, ta wygrana to pierwszy krok do zdobycia pasa WWE. Jeżeli ktokolwiek uważa, że nie jestem w stanie tego zrobić, niech powie to teraz!

Time to play the game!

JL: TRIPLE H!

HHH: Nie jesteś dla mnie godnym przeciwnikiem, Barrett. SR będzie miejscem gdzie raz na zawsze zniszczę Twoje marzenia o zdetronizowaniu mnie. Jestem jedynym godnym posiadania tego mistrzostwa i nikt inny nie...

Muzyka Teddiego Longa

Teddy Long: Panowie! Panowie! Poczekajcie po prostu do Spring Reversion. Hunter, powstrzymaj swoją rządzę walki. Barrett, Ty też nie bądź taki niecierpliwy. Postanowiłem, że Wasz title match będzie meczem… No DQ! Powodzenia gracze!

Dalej muzyka Longa, sam Teddy schodzi na backstage

JL: Pora na main event dzisiejszej gali! Christian i Edge kontra Alberto Del Rio i Kaval o pasy Tag Team!

SM: Osobiście jestem bardziej za E&C, chociaż podoba mi się techniczny styl walki Del Rio.

JL: To będzie na pewno emocjonujący pojedynek!

You think you know me…

Edge i Christian w drodze do ringu.

JR: Mistrzowie Tag Teamów – Rated R Superstar EDGEEE I CHRISTIAAAAAN!

Słyszymy muzykę Del Rio

JR: I ich przeciwnicy – ALBERTOOO DEEEL RIOOO I KAAVAAAAL!

Sędzia rozpoczyna walkę. W ringu Edge i Kaval. Próba klinczu, ale szybki big boot od Edga, atak kolanem na ziemii, elbow drop, jeszcze jeden atak kolanem, podnosi Kavala, irish whip i próba clotheslinu, Kaval przemyka pod ręką Edga i dropkick z rozbiegu! Obdwaj zawodnicy podnoszą się, low kick Kavala, atak pięścią, kolejny low kick ale Edge łapie nogę, World Warrior odpycha, odbicie od lin i SPEAR OD EDGA! Przypięcie 1, 2 i Del Rio przerywa. Gdyby nie Alberto, walka dawno by się skończyła. Rated R Superstar podnosi przeciwnika i irish whip do narożnika, zmiana z Christianem. Edge przytrzymuje i kopnięcie od Christiana. Kapitan Charyzma w natarciu, cios ręką, chop, kolejny chop. Kopnięcie od Kavala, Warrior odbija się od lin i próba hurricarany, ale PODSTAWIA SIĘ POD DDT OD CHRISTIANA! Przypięcie 1, 2 i odkop. Było blisko, ale jednak nearfall. Kaval wstaje i robi szybką zmianę z Del Rio! Alberto jeden clothesline, drugi, odbija Christiana od lin i powerslam! Zrzuca Edga stojącego za linami i zmienia się z Kavalem, zakłada armbar i… WARRIOR’S WAY OD KAVALA! Przypięcie 1, 2... ODKOPUJE! Niemożliwe! Dwa finishery naraz i wyrwał się z pinu! Christian powoli wstaje. Widać, że jest cały obolały. W tym samym czasie Edge wrócił na ringside. Kaval biegnie w stronę przeciwnego teamu, jednak wbija się w narożnik, Christian wiesza się na linach i podwójny kop! To jego znany signature move. Zmiana z Edgem... Czyżby nadszedł czas na spear?! World Warrior stoi na środku ringu zamroczony.

Publiczność skanduje "SPEAR! SPEAR! SPEAR!"

Kaval odwraca się... UDANY SPEAR! Del Rio wchodzi na ring, jednak Christian wyrzuca i jego i siebie za kwadratowy pierścień. Rated R przypina 1, 2, 3! E&C obronili tytuły TT!

SM: Tak jak się spodziewałem! Dobre zgranie między obydwoma teamami, jednak Christian i Edge przeważyli.

JL: Cóż, nasz czas się skończył, żegnają się z państwem Jerry Lawler i Shawn Michaels, widzimy się za dwa tygodnie!

Z prądem rzeki płyną tylko zdechłe ryby...

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Lontek

1

• Luks

1

• Gathaspar

1

• fanfanfan

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

No cos sklecić umiesz. Nie jest to jakieś powalające ale jak na poczatek nie jest źle. Pierwsza walka to MASAKRA! Komentator powiedział: MINUTĘ?! Wiem, że w WWE czasem tak bywa, że ktos wchodzi nawala kogos i wychodzi, ale jak piszesz to raczej unikaj takich rzeczy. Ogólnie na gali powinno być z 5-6 walk, ale mam nadzieje, że do nastepnych walk/gal sie jeszcze bardziej przyłozysz. No niestety Main Event długością też nie zachwyca. Jesli chcesz osiągnąć coś w bookerce tu (wygrać BotW czy cos) to musisz wiecej czasu spedzac nad galami. Poznajduj strony z ciosami zawodników, popatrz jak w kolejności je wykonują (ktore wczesnie, ktore pod koniec) i wydłużaj jak tylko możesz walki. Na razie nie jest strasznie, ale może być duzo duzo lepiej. To przyjdzie z czasem. Powodzenia w kolejnych walkach/galach.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Zacznę od tego, że jest mało walk. Powinno być conajmniej 5 żeby to jakoś wyglądało. Walki krótkie i słabe. Ostatnia walka jak na Main Event krótka, backstage słabe. Nie ma tu za bardzo co oceniać, bo to twoja pierwsza gala. Poświęcaj na pisanie gal, a w szczególności walk więcej czasu i nie zniechęcaj się.

ksgj.png

W ogóle gala słaba. Walk mało i krótkie. Staraj się pisać dłuższe walki i wstawiaj jakieś obrazki bo z nimi estetyczniej to wygląda