Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Nadchodzi nowa Era?

Piledriver1674325991

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Na wstępie napisze, że nie mam zamiaru tu pisać haseł typu "Koniec Ery PG" czy "powrót do Attitude". Gdy przeglądałem dział było kilka tematów dotyczących poszczególnych wrestlerów, ale postanowiłem to troche uogólnić. Mianowicie chciałbym sie skupić w tym temacie na tym, na czym sie ostatnio skupia WWE czyli na młodości. Jak wiemy "stara gwardia" zanika, właściwie można policzyć ich na palcach jednej ręki- Undertaker, który ciągle ma kontuzje i więcej go nie ma niż jest, Jericho, który jest w trasie, Triple H, który ma powrócić, ale jakoś sie tego nie można doczekać, Kane, Edge i Rey. No i jeszcze Big Show, więc jest ich siedmiu, z czego w tej chwili "aktywni" czterej. Tak to w sumie jest, że jedna legenda wraca, druga dostaje kontuzji. Dobra na czym sie chciałem głównie skupić. Ci wrestlerzy, których wymieniłem, praktycznie każdy z nich myśli i coraz głośniej mówi o zakonczeniu kariery i praktycznie w ciągu pięciu lat opuszczą ring World Wrestling Entertaiment. Jako, że wszyscy są kluczowymi postaciami, w Main Evencie zrobi sie luźniej i bedzie kilka miejsc. Creative Team zdaje sobie z tego doskonale sprawe, że trzeba sprowadzić i wypromować młodych zawodników, że wkrótce w WWE nastanie era tych młodych, przez co sprowadzają coraz to różniejszych zawodników. Niedawno sprowadzili Legende RoH Bryana Danielsona, Kavala, teraz Tylera Blacka i wielu innych uznanych zawodników, do tego mamy NXT, planuje sie czwartą edycje tego programu i tych młodych jest na prawde dużo. W ciągu roku WWE opuściło jak sie nie myle dwóch Main Eventerów (Shawn Michaels i Jeff Hardy), w tym czasie został wypromowany SHeamus na głównego main eventera, teraz Miz, mamy Nexus, część drugiego sezonu NXT, do tego Alberto Del Rio, oni wszyscy doszli w tym roku, a ciągle nie zapominajmy o tych zawodnikach, któzy czekają na swoją szanse od dłuższego czasu jak Dolph Ziggler czy John Morrison. No i nie zapominajmy o Tylerze Blacku, który ma zadebiutować w czwartym sezonie NXT (chociaż to nie jest jeszcze pewne), no i jeszcze ma sie pojawić reality show Tough Enough, które powinno wyłonić kolejnych zawodników. Do czego zmierzam? Chodzi mi o to, że nawet jak Ci wszyscy doświadczeni zawodnicy odejdą na zasłużoną emeryture i w Main Evencie zwolni sie kilka miejsc, to kandydatów na nie bedzie kilka razy więcej i w efekcie wyjdzie, że świetni zawodnicy beda Jobbować, bo dla wszystkich nie ma miejsca. Prawde mówiąc wszyscy zarzucali WWE, że nie promuje młodych, teraz jak sie za to zabrali, to nie ma już miejsca. W main evencie RAW najstarszą osobą jest, a właściwie był... John Cena, który ma 33lata. No i teraz moje pytanie. Co wy o tym myślicie? Czy WWE dobrze robi sprowadzając coraz to nowszych zawodników, czy tylko sprowadza sobie nowych, świetnych jobberów, żeby ludzie mieli na co narzekać? Kto waszym zdaniem ma realne szanse na przebicie sie i sukces, a kto nie? Jak oceniacie tą całą sytuacje?

Jak to Brem zawsze pisze

Dyskusja Otwarta

*to moja pierwsza dyskusja, więc prosze o bycie wyrozumiałym :)

**jeśli ktoś z moderatorów uważa, że taka dyskusja już była lub nie ma o czym dyskutować to prosze zamknąć temat.

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brem

1

• Piledriver1674325991

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Już jakiś czas temu zauważyłem że ludzie piszą jak to WWE nie promuje młodych, że w ME ciągle siedzą Ci sami zawodnicy itp itd ale robią to chyba albo motywowani modą anty WWE która swoją drogą troche przemija albo kompletną nie wiedzą i ignorancją. Jak zauważyłeś w WWE starsi zawodnicy są na wykończeniu i mysle że za max 5 lat już ich nie będzie w ogóle. Jedynie jeśli o tą 7ke chodzi nie mówi się jeszcze o końcu kariery Big Showa, no i w sumie nie słyszałem tez żeby Jericho miał defnitywnie kończyć. WWE zdaje sobie z tego sprawe i już szykuje zastępstwa. Tylko własnie czy nie szykuje ich za dużo. Moim zdaniem zatrudniają za dużo nowych zawodników z którymi z czasem nie będzie co robić. Wygląda to troche tak jakby mieli pomysł na początek i nie myśleli co potem. Weźmy przede wszystkim Nexus, póki są stajnia jest super, ale kiedyś się rozpadną, może na jakis czas podzielą się na dwie ekipy i pofeudują ale to też tylko na jakiś czas i co potem? Nagle pojawi się 9 zawodników z którymi będzie trzeba coś zrobić. Moim zdaniem nie wszyscy się utrzymają w WWE, taki Slater, McGillicutty, Turver czy niestety Young i Sheffield mogą zostać po prostu cofnięci do FCW. A tu szykuje się kolejna edycja NXT i kolejna poczka młodych talentów z których częśc pewnie zostanie dodane do rosterów. Policzmy ile debiutów było w tym roku: 8 NXT1, z 2 Kaval, Riley, McGillicutty, Harris, do tego Del Rio, Uso's, Reks(niby był wczesniej ale teraz dopiero się pokazuje). 16 nowych, młodych zawodników! Ile było debiutów w zeszłym roku? Pewnie nie kojarze wszystkich ale ja pamiętam Sheamusa, Drew, Tatsu i Dudebusters. Może było to spowodowane utratą pare ME, kontuzjami innych. W końcu HBK odszedł, Batista odszedł, Taker kontuzja za kontuzją, HHH kontuzja, Rey się sypie, Jericho potrzebuje więcej czasu dla zespołu, Jeff Hardy odszedł, Umaga umarł. Może troche sanikowali i przesadzili? Dobra ale skupie się teraz na ścisłym ME. Ilu z tych i innych zasługujących na to młodych ma na niego szanse? Sheamus już sobie pozycje wyrobił i raczej jest szykowany na przyszła legende, Miz nie jestem na 100% przekonany że się utrzyma w tym ME ale ktoś będzie musiał zastąpić Jericho przy micu więc jest przed nim duża szansa, Barrett póki jest z Nexus jest dobrze, mągą ciagnąć ich story jeszcze bardzo długo, chociaż dziś okaże się co z nimi dalej bo ja nie widze dla nich miejsca obecnie (no chyba że Juan Cena...) a co z juz przez Ciebie wspomnianych Morrisonie który jak nikt na ten ME zasługuje czy Zigglerze który może zatoczyć koło po stracie pasa IC. Kiedyś gdy ktoś posiadał US czy IC było wiadomo że jesli się sprawdzi, będzie dla niego miejsce w ME. Niby z Mizem się spełniło ale co z Morrisonem który po titlerunie wrócił do midcardu, to samo z Drew chociaz to akurat dobrze, nawet główny pas nie gwarantuje pozycji co widac na przykładzie Swaggera który się sprawdził. Może ta sytuacje zmieniłoby rzcezywiście zunifikowanie pasów IC i US, ale za to unifikacja WC i WHWC jeszcze to miejsce ograniczy. WWE nie powinno produkować MEterów jeżeli nie ma na nich pomysłów na przyszłość. Jeżeli już ktoś się do tego ME dostał, posiadał najważniejszy pas powinien w nim zostać, nie tak jak Swagger i dlatego nie może ich być za dużo. Jak stara gwiazda odchodzi, nowa przychodzi i tak to się powinno toczyć zwłascza że obecnie dużo tych "odejść" się szykuje. Podsumowując, wybić ma się szanse tych paru zawodników których wymieniłem, reszta będzie jobberami i midcarderami. WWE powinno przystopować z zatrudnianiem nowych, niech skupią się na prawidłowym wykorzystaniu tych których mają bo mają wielu świetnych zawodników. No i myśle że ostatnie masowe zwolnienia to nie koniec i niedługo poleci więcej starszych nieużywanych zawodników takich jak JTG, Foley, Maters, Chavo, Goldust czy Regal.

Chyba troche zamotałem tą wypowiedź ale mam nadzieje że nie za bardzo :P

Hmm w sumie była 1,5 miesiąca temu podobna dyskusja "Potrzebna świerzość" ale główne założenie było inne a wręcz odwrotne więc mniejsza o to, nie będziemy się czepiać :P