Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jak Oceniacie Survivor Series 2010

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

W Tej Ankiecie Oceniamy PPV Survivor Series 2010

Prosze o Uzasadnienie swojego głosu

Ankieta Potrwa 20 Dni

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zaqu7

1

• Kacpios

1

• swiroos1674325948

1

• Blazi

1

Top użytkownicy w tym temacie

Wg. mnie najlepsza gala PPV w tym roku świetna walka Team Mysterio vs Team Del Rio.

Głos na Bardzo Dobra. Chyba najlepsza w tym roku od WM'ki. Zdecydowanie lepsza od Bragging Rights. Fajny Main Event oraz walka o WHC. Dobrze wyszły też walki o pas US, Team Rey vs Team Alberto oraz JoMo vs Sheamus. O dziwo u div się cos przełomowego stało, ale nie bede tu szczegółowo opowiadał. Zawiodła mnie walka o pas IC, a Tag Team też nie zachwyciło. Chociaż o dziwo nawet Santino sobie momentami radził.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Ja bym określił tą gale jako mega pozytywne zaskoczenia przy bardzo dużym zawodzie :P Gala zaskoczyła poziomem walk bardzo, chyba rzeczywiście najlepsza gala w tym roku, przynajmniej jeśli o poziom ringowy chodzi. Natomiast mnie przynajmniej zawiodła bardzo jeśli chodzi o wyniki walk (i nie chodzi o zaledwie 1 trafienie w typerze :P ). No i miało się tyle wydarzyć, powrót HHH, wykorzystanie walizki, heelturn Jasia, liczyłem że przynajmniej jedna z tych rzeczy się wydarzy o tu nic. No może nie takie całkiem nic bo wróciła Beath ale w mega słabym stylu, jak się pozbyła LayCool spodziewałem się jeszcze jednego finishera na Natalyi a tak to żaden w sumie wielki powrót nie był. ME zawiódł bardzo, nie spodziewałem się żadnej rewelacji jeśli o samą walke chodzi ale spodziewałem się emocji a tu nuda. W sumie przebieg walki nie różniłby się niczym gdyby zamiast Ceny był normalny sędzie... No ale to tyle jeśli o minusy chodzi bo reszta była świetna. Bryan i Ted zrobili dobrą walke, co prawda wynik do przewidzenia i bez sensu chociaz jednak licze że Daniel potrzyma jeszcze troche pas i zobaczymy feud z Kavalem o unifikacje. Dalej JoMo z Rudym równie dobrze, Morrison wycisnął z Rudego wszystko co się dało i obaj pokazali się z jak najelpszej strony, dodatkowo wynik i sposób zakończenia mega pozytywne zaskoczenie. Kaval z Zigglerem jak się spodziewałem najlepsza walka gali, troche wolno się rozkręcali ale jak już to zrobili to wymietli całą gale. Świetna walka, mnóstwo dobrych akcji, końcówka mega emocjonująca, no tylko niestety wynik bardzo słaby... To by było tyle jeśli o titleshota Kavala chodzi... Ale mam nadzieje że feud się tak nie zakończy i niedługo zobaczymy Kavala z pasem. Tag Team elimination wyszedł też dobrze. Plusem dużym było że z drużyny Alberto najwięcej czasu w ringu spędził Swagger. Co prawda to co się stało z Alberto to jakies nieporozumienie, jak zostali Drew i Swagger byłem pewien że zaraz poleci Drew i wtedy Del Rio przybędzie z odsieczą a tu zakończenie tak banalne i głupie że brak słów. Jednak nie ma opcji by terminator Big Show został w jakikolwiek sposób odklepany... Kofi odklepał po ancklelocku który trwał z 1/5 tego co na Shole czy Reyu... Edge z Kanem też wypadli nadspodziewanie dobrze. Kurcze teraz to zakończenie wydaje się oczywiste bo przecież Edge jest za bardzo pushowany by przegrać z kolei żeby feud jeszcze potrwał no i Kane który przecież dopiero co 3 razy z rzędu pokonał Takera nie stracił na wiarygodności tez nie mógł przegrać. Tak oczywiste ale nie pomyślałem że cos takiego tu się stanie. Divy słabo nawet jak na divy i troche bez sensu że Natalya najpierw przegrała z Michelle, potem z Laylą a z dwiema na raz wygrała... Tag Team w 85% polegał na kopaniu Kozlova w narożniku, spodziewałem się jednak troche więcej po tej walce, nie dużo, ale troche więcej. No i nie rozumiem czemu ta walka była przed ostatnia... Czyli podsumowując walki 1 świetna, 4, dobre, 2 słabe no i divy, więc całośc wychodzi dobrze i głos na dobra.

• Urządzenie:  iPhone

Gale mi się zdaje, że nawet dobra była jak na WWE. Tak jak wczesniej wspominali była nawet lepsz od WM'ki. Ale troche się też zawiodłem na walce TT. Walka nudna i monotonna. Div'y? Zawalczyły przezwoicie, ale według mnie mogło być lepiej... Ale jest jeden + nareszcie wróciła The Glamazon. Może jakiś TT z Nataly'ią? Możę feud znią? JEstem ciekawy co z tego wszystkiego wyniknie. Inne walki mnie nie zawiodły. Tylko jestem ciekaw czy Jasio odejdzie, bo jak tak WWE traci połowe pieniędzy. No cóż zobaczymy dziś na Raw czy Jasio odejdzie. To tyle ode mnie.

Gala: Dobra

37184451712723064921.png

Pozwole sobie ocenić wszystkie walki.

Daniel Bryan vs Ted DiBiase

Super Maryse wyglądała. Walka wydaje mi się lepsza niż ostatnio na Raw, co chwila piny, ładne akcje z jednej i drugiej strony...Mogło się podobać i podobało się. Pas zostaje przy Danielu...Ale dlaczego robią z niego taką pizdę, która dostaje od kogoś przy każdej okazji? Wleciał Miz i Alex i Mike wyglosił speech, nie był zły, ale jest już nieco schematyczny...Nawalało oświetlenie też w trakcie jego wypowiedzi...

Sheamus vs John Morrison

Nie podobało mi się to, że rudy był prawie cały czas w natarciu,a JoMo tylko czasem odpowiadał mu kontrą...Na szczęście do niego należalo ostatnie słowo. Jestem zdziwiony! Mamy nowego Main Eventera? I co z Sheamusem bo jeśli Triple H wkrótce wróci to pojedynki między nimi będą mniej emocjonujące...Myślę, że jeszcze dojdzie do rewanżu.

Kaval vs Dolph Ziggler

Bardzo dobra walka. Kaval pokazał się ze świetnej strony, pięknie wykonał moonsault z trzeciej liny. Ogólnei mi się podobało, ale Kaval musi zaczekać jeszcze myślę do TLC.

Elimination Match

Wielki pop dla MVP....Wyleciał pierwszy, żałuje że tyle wytrzymał Reks i Masters i tak głupio wyeliminowano Del Rio...Myślałem, że wróci, ale w sumie to logiczne by tak to rozwiązać by feud jeszcze się nie skończył. Cody dostaje ADHD, nie podoba mi się jego gimnick...Dobrze pokazał się Swagger...Dobra walka, ale nie zachwyciła mnie.

Divas Title Match

Przyznam, że zajmowałem się pisaniem na konferencji niż oglądaniem. Natalya wygrywa i już, fajnie że wróciła Beth i w taki sposób. Może ruszy dywizje kobiet.

Edge vs Kane

Słabo. Bardzo słabo, nudziłem się oglądając ten pojedynek. Feud jest dobrze prowadzony, ale w ringu już obaj nie zachwycają i potrzebują dobrego rywala by walka była ok no i teraz tak nie było. Po kickout'cie po Chockeslamie uwierzyłem, że Edge zostanie mistrzem...SPEAR i liczenie....Czekałem na kickout i nie ma...Bardzo się ucieszyłem, ale coś mi nie pasowało...Edge dziwnie położył się na Kane'a i jednak podwójny pin...Przyznam, że ciekawie rozwiązane, a pas do Edge'a może trafić na następnym PPV i potem rewanż na Royal Rumble czy coś...Słaba walka.

Nexus vs Santino i Kozlov

Wiadomy wynik, ale kibicowałem Santino i Vladkowi. Ciekawe kto nastepnym pretendentem...Nie ma już tagów... Żenada, choć przyznam że Santino, nie wypadł żle.

Orton vs Barrett

No nieco lepiej niż na Bragging Rights, ale nadal to nie było to. Lepiej od walki o pas WHC, ale to dzięki sędziemu. Serio nie wiedziałem co może się wydarzyć. Fajnie to rozegrali, Wade popycha Johna, Cena go atakuje, RKO dla Wade'a i pinfall. Widać było jak się nie myle, że John się zawahał...A potem dziwny moment. Cena podaje pas Randy'emu, wyściskują się, Jan leci do Cole'a się pożegnać...No, wyglądało ok, ale gdyby było to pożegnanie na zawsze. Ciekawe kiedy powróci...RR ? W sumie może być ciekawie gdyby wrócił tam Y2J, Batista(choć wątpie), Taker, Christian i on. Zaskoczony jestem wygraną Ortona, ale bardzo się ciesze. Oby tylko nie było rewanżu na TLC i pojawił się nowy pretendent...Może czas na realizacje kontraktu przez Miza na jutrzejszym Raw i ich starcie w Tables Matchu gdzie by wygrał dzięki pomocy Alexa? Nie wiem sam. Gdyby gala skończyła się po Elimination Matchu to byłoby 9/10...Potem poziom walk był niższy i daje 6+/10. Jedno z lepszych PPV w tym roku. Gala oceniam na dobrą.

964893.jpeg

Rock to nie tylko muzyka, to także stan ducha.

A ja muszę przyznać, że mi sie tak średnio wszystko podobało. Napewno zaskoczył opener, po którym spodziewałem się słabej walki, a dostałem przyzwoity pojedynek, z kilkoma fajnymi akcjami Bryana a i Ted dorzucił coś od siebie. Walki na których się zawiodłem to zdecydowanie Main Event, oraz walka Elimination Match. Nie chce mi się wchodzić w oficjalną dyskusje, ale przed PPV napisałem coś w tym stylu :

"Pewnie Big Show i Mysterio znów pokażą swoją przyjaźń i udowodnią że pokonają każde zło"

Wypada mi napisać, że przestaje bawi się w wróżkę. Czemu to nie mogło trwać 10 minut więcej? Świetnie się zrobiło w połowie walki, a tu nagle koniec i to jeszcze jaki koniec. Del Rio wypada jakby nigdy nic, Reks zostaje dłużej niż Rhodes..Kto to bookował jest totalnym idiotą, tyle mam do powiedzenia. Morrison z Sheamusem..Ta walka również nie zachwyciła a spodziewałem się dobrego pojedynku.. Za duża przewaga Sheamusa w tym starciu, a i JoMo nie pokazał niestety nic wielkiego. Trzeba mieć jedynie nadzieje, że John teraz przebije się do Main Eventu i rozpocznie jakiś ciekawy feud, a Trajpel niech już wraca, bo nie będzie teraz co z bladym zrobić. Na plus walka Zigglera i Kavala, choć spodziewałem się więcej. Low Ki pokazał się ze świetnej strony(a nie byłem co do jego postaci przekonany) i uważam że zasługuje na ten pas, tak samo jak zasługiwał na niego Ziggler rok temu. Edge vs Kane również pokazali się z niezłej strony, szczególnie ten pierwszy, który nawet jak słabo walczy to i tak jest zajebiście. Fajna końcówka, liczę na TLC match między panami. Edge już jeden genialny TLC stworzył z zakopanym braciszkiem monstera, więc i z nim może coś fajnego zawalczyć. Fajnie że Beth wróciła( o też trafiłem), może i z Divami coś się ruszy Cena odszedł na dwa miesiące, ale to fajnie, bo Main Event WrestleMani mamy już raczej gotowy i już nie mogę się na to starcie doczekać. Galę oceniam, na przeciętn, bo były lepsze i gorsze momenty, ale i tak to jedne z najlepszych PPV w tym roku, napewno najlepsze z "wielkiej czówrki", bo poprzednie trzy zawiodły na całej lini.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

PPV oceniłbym na coś pomiędzy słaba a przeciętna, ale niech już będzie ta wyższa nota z uwagi na możliwą przerwę Ceny. Niesamowicie bym się cieszył gdyby John wypadł z gry chociaż na jedno PPV. Poza tym ME tak jak i Semi ME były tragiczne, . Opener był niezły, poza tym Kaval się świetnie zaprezentował, szkoda że Dolph odstawał troszkę no ale trudno już. Genialne posunięcie z odebraniem pasa Lay-Cool, oby tylko nie odzyskały go na najbliższym Smackdown tudzież następnej Gali.

Ciężko oczekiwać czegoś więcej po tej federacji.

Survivor Series 2010 za nami..Trzeba ją ocenić.Pierwszy mecz: United States Championship Ted DiBiasie vs. Daniel Bryan.Najlepsza walka na tym PPV.Nie za długa nie za krótka.W sam raz.Akcje stały na wysokim poziomie.Bryan znów pokazał klasę.Tak jak już wcześniej wspomniałem..mógłby zmienić swoje Entrance.Dla mnie jest żałosne.Walka bardzo dobra.Ocena 8/10.Drugi Mecz:John Morrison vs. Sheamus.Wcześniej mówiłem, że to walka z niczego..Ogółem średnio się podobało.Nie było źle ale dobrze też nie.Chwilowe dobre akcje..Więcej nie mogę dać niż 5/10.Trzeci Pojedynek: Intercontinental Championship Kaval vs. Dolph Ziggler..Kaval pokazał klasę.Jego akcje były perfekcyjne..Odbicia od lin, salta do tyłu coś wspaniałego.Zmieniłby sobie akcje kończącą na tą co wykonał z narożnika..Coś wspaniałego..Walka ogółem nie była zła, powiedziałbym niezła.Ocena również 5/10..Zigglera w tym pojedynku nie było.Następny Mecz: Survivor Series Elimination Tag Team Match..Porażka.Ponowna wygrana bohaterów Federacji Vince..Byłem pewny, ze pojawi się jeszcze Alberto Del Rio...A tu zaskoczenie..Znowu Rey Mysterio...Akcja Tag Teamowa z Big Showem i coś w stylu 619.Ja tego nie trawię w ogóle..Ponowny Elimination jak zawsze wygrywa, mimo iż strona Del Rio prezentowała się znacznie ciekawiej..Ocena 2/10.Fatalny mecz.Mecz o Divas Championship pominąłem więc nie będzie wliczany w ocenę.World Heavyweight Championship: Nie był to rewelacyjny mecz, powiedziałbym nawet nudny..Publiczność spała..Ja zresztą też..W tym czasie jak wyszedłem sobie zrobić kanapkę...Oni dalej leżą na ringu.Porażka...Szkoda Edge, myślałem, że już zostanie doceniony i WWE da mu pas..Jednakże chyba nikt się nie spodziewał z Nas remisu.Końcówka trochę uratowała sprawę, ale mecz ten oceniam na 4/10..Niestety.Tag Team Championship...pominąłem..Byłem pewny, że wygra The Nexus..Sprawdziłem, miałem rację.Mecz nie zostaje poddany ocenię.Przyszedł czas na Main Event..Cóż walka...ssała lizaka strasznie.Miałem wrażenie, że publiczność ziewała na tym meczu..Moja reakcja była podobna.Zresztą nie pierwszy raz na tym PPV.Zwycięzca wielką niespodzianką..John Cena Zwolniony ? Nie sądzę.Na pewno będzie segment z Jaśkiem, ba ma to być specjalny odcinek poświęcony Jego zwolnieniu..Przypuszczam, że Randy doceni jego poświęcenie i zainterweniuję..Jak ? Tego nie wiem ale jutro się dowiem.Ocena...Bardzo trudno ocenić..Niech będzie 4/10 więcej nie mogę dać..

Podsumowując końcowy wynik gali to...4/10..Nie dam słabej bo gala taka nie była lecz bez wahania daje Przeciętną..Tyle w tym temacie.

paparoach.png

18659.png

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Moim zdaniem Survivor Serier wypadło bardzo dobrze.Zacznę od początku.Świetnie wypadł opener .Daniel Bryan i Ted pokazali się z bardzo dobrej strony.Wiele akcji i emocje.Obydwaj zawodnicy stworzyli świetne widowisko.Kolejna walka to John Morrison vs Sheamus.Ta walka również była super.Częściej przeważał Rudy a Morrison od czasu do czasu kontra. Szczególnie podobało mi się to że John wygrał walkę nie po Starship Pain.Następna walka to Dolph Ziggler vs Kaval.Tutaj to było zaskoczenie.Myślałem że Ziggler spokojnie rozwali Kavala a tutaj zwycięzca 2 edycji NXT pokazał klasę.Szkoda że nie wygrał.Te jego akcje w locie to było coś.Fantastyczny skok z narożnika.Brawo Kaval pniesz się w górę.Kolejnym pojedynkiem była walka Survivor Series Elimination Tag Team Match.Tutaj troszkę się zawiodłem.Trochę głupio że Del Rio tak odpadł.Rhodes pokazał swoje prawdziwe oblicze czyli idiota do kwadratu.Jego zachowanie podchodziło pod ADHD.Kolejny raz Big Show i Rey pokazali swoje zgranie .Byli by dobrym TT.Divas Championship w tej walce podobały mi się 2 rzeczy .Pierwsza to to że Natalya wygrała pas a druga to to że Beth powróciła.World Heavyweight Championship nie wypadło źle.Edge i Kane mogli by pokazać więcej ale to też było dobre.Edge powinien wygrać.Trochę głupio to zrobili że podwójny pinn fal.Rated R Superstar po walce zniszczył Kanea.No PPV TLC Edge powinien zdobyć pas WHC.Tag Team Championship.Gdyby nie Nexus wokół ringu to mogło by się wszystko potoczyć inaczej. Santino już się szykował do Cobry ale członkowie Nexusa go sprowadzili do lin i przeciwnik to wykorzystał.Kozlov znów na początku obrywał a Marella ratował sytuacje.WWE Championship mógł wypaść lepiej.Cena odszedł na jakiś czas.Teraz będzie miał czas na odpoczynek.Mogłoby być lepiej.

Szejmaskopia.png

Osiągnięcia na BGZ

Newsman roku 2011

Były Moderator 26/07/2011 - 10/04/2012 (259 dni)

Oceniam galę bardzo dobrze. Wszystkie walki stały na wysokim poziomie, a co najmniej cztery bardzo mi się podobały. Wszystkie starcia o męskie pasy (poza TT). Były bardzo dobrze Kaval pokazał kilka świetnych akcji w powietrzu, Dolph też trzymał poziom tej walki. Starcie Bryana z Tedem też mi się podobała i osobiście zadowolony jestem z tego że Bryan nadal pozostał mistrzem. Najwięcej emocji wzbudzała oczywiście walka o WWE Champ'a i moim zdaniem nie zawiodła. Najlepiej oceniam jednak starcie Rudzielca z Morrisonem, przewidywałem trochę inne zakończenie a tutaj niespodzianka i bardzo dobrze :)

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ