Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE episode 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Smackdown

Tydzień 1

Jim Ross:

-Witamy na gali Smackdown, pierwszej w tym roku!

Tazz:

- Dzisiaj wszystkie walki będą na zasadach No DQ! Do tego Main Event będzie na zasadach Hell in a Cell Match! Liczymy na wspaniałe walki.

(Na ringu Christian):

-Wydaje mi się, że to błąd, ponieważ nie ma mnie w dzisiejszej karcie walk. Pracowałem, aby dostać się tu, gdzie jestem i zasługuję na odrobinę uznania...

(W drodze na ring Theodor Long):

-Christian, myślę, że masz rację, ale mam już plany na tę noc.

Christian:

-Czemu nie umieszczono mnie w karcie walk?... Myślę, że zasługuję na to...

Long

-Tak... masz rację... Jest zawodnik, który też nie ma dziś walki, a chce ją mieć, więc twoim przeciwnikiem będzie... Kane!

Christian

-Co? Kane i ja w klatce Hell in a Cell? To chyba żart!

Long

-Skarżyłeś się, że nie ma cię w karcie walk. Właśnie dostałeś walkę w Main Evencie!

Christian

-Ale...

(Long opuścił ring)

Tazz

-Tak więc, JR w klatce Hell in a Cell obejrzymy Christiana i Kana!

Ross

-Racja Tazz, oczywiście Kane sprawi, żeby to nie była zwykła walka!

Backstage:

Przy Batiście Jack Swagger:

Jack

-Dowiedziałem się, że mam dzisiaj z tobą walkę. Pewnie boisz się Al American American...

Batista:

-Szczerze mówiąc, bardziej bałbym się twojej mamy. Przecież pokonał cię na RAW Cody Rhodes!

Jack:

-Chyba nie oglądałeś tej walki. Miałem pewne zwycięstwo, ale przeszkodził mi jakiś... Ted DiBiase!

Batista

-Dzisiaj pokaże ci, że to nie był przypadek!

Przez komórkę rozmawiał Cody Rhodes

-Zrobisz to? Zapłacę z góry. Jak dobrze pójdzie to może do nas dołączysz.

Ross

-Słyszałeś Tazz? O co chodziło Cody'emu? Mam nadzieję, że nic nie zakłóci dzisiejszych walk!

Tazz

-Nie wiem. Po Legacy można się wszystkiego spodziewać!

Walka 1:

Batista - Jack Swagger

Ross

-Próba sił, którą wygrał Batista. Dołożył jeszcze Irish Weap, ale Swagger odpowiedział Big Bootem. Batista otrzymał Irish Weap, ale jego odpowiedzią był Clothesline. Wykonał też Elbow Drop. Raczej nie wykonuje tej akcji, ale może zmienił swój styl. Batista wszedł na narożnik, ale Swagger opuścił ring i pod niego wszedł. Batista go wyciągnął, ale otrzymał cios kijem. Batista nieprzytomny, a Swagger położył go na stole komentatorskim! Rozłożył drabinę i chciał z niej wykonać Cross Body! Nagle koło ringu pojawił się... Dolph Ziggler!? Swagger był na szczycie drabiny, ale Dolph go zepchnął i Jack spadł na podłogę! Batista wstał szybciej i dał znak, aby klatka Hell in a Cell opadła!!! Tak się stało. Po kilku minutach obaj znaleźli się na jej szczycie! Batista wykonał Spinebuster, a dach klatki się załamał! Ziggler wszedł przez otwarte drzwi.

Tazz

-On ma drabinę JR!

Ross

-Widzę. Co on robi? Znalazł się ze Swaggerem na dachu! I wykonane Zig Zag! Niesamowite!!! Kolejna dziura w dachu klatki! Swagger nieprzytomny. Ziggler opuścił scenę i udał sie za kulisy. Batista wstaje. Ustawił Jacka między drabiną i wykonał Leg Drop!!! Mógł już wcześniej skończyć walkę, ale walczy dalej!!! Znowu dach. Batista wykonał Batista Bomb, po którym Swagger spadł na podłogę! Sędzia podchodzi do niego i ogłasza koniec walki!!! Jack Swagger jest niezdolny do walki!!!!!!

Tazz

-Co za walka, JR! Ciekawe, jaki interes miał w tym Dolph Ziggler?

Ross

-Myślisz o tym samym co ja, Tazz?

Tazz

-Obawiam się, że tak.

Backstage

Do Tedy'ego Longa przyszedł Jack Swagger

Jack

-Long, widziałeś co się stało? O co chodziło Zigglerowi?

Long

-Najlepiej jak sam się go spytasz. Dolph, pozwól tutaj na moment.

Ziggler

-Kogo ja tu widzę? Przyszedłeś się naskarżyć. Proszę, wielki Al American musi się skarżyć. Gadałem z Legacy i zapłacili mi za ten atak. To co się stało na RAW to nie był przypadek!

Jack

-Tedy, to przecież korupcja!

Dolph

-Skończ już! Przecież to był mecz na zasadach No DQ!

Tazz

Dziwna sytuacja JR. To co się stało na RAW to chyba początek jakiegoś feudu!

Ross

-Być może Tazz, ale to pierwszy tydzień i nie wiadomo co się jeszcze zdarzy w WWE.

Tazz

-Wychodzi na to, że z Codym Rhodes'em rozmawiał... Dolph Ziggler!!!

Ross

-Przypomnijmy sobie, co takiego mówił Rhodes.

Puszczone zostało nagranie, na którym Rhodes rozmawiał przez telefon.

Tazz

-Boże! Przecież Rhodes powiedział, że jak dobrze pójdzie, to Ziggler do nich dołączy!!!

Backstage

Cody Rhodes rozmawia z Tedem DiBiase

Ted

-Cody, widziałeś tą walkę, prawda? Co robimy z Dolphem?

Cody

-Nie wiem. Zapytam się Randy'ego.

Ross

-Jeśli to prawda, to Legacy będą najbardziej złą grupą w WWE!

Walka 2:

Finlay - R-Truth

Ross

-Początek pojedynku był bardzo wyrównany. Przeważał raz jeden, raz drugi. W pewnym momencie R-Truth wykonał Lie Detector i poszedł po dwa krzesła!!! Nie rozumiem, Tazz. Czemu jedno dał Finlayowi?

Tazz

-Nie wiem, ale oni... idą w naszą stronę!

Ross

-Tazz, chyba będzie lepiej, jak sobie pójdziemy.

Komentatorzy opuszczają stanowisko, a Finlay i R-Truth pobiegli za nimi.

-------------------------------------------------------------REKLAMY---------------------------------------------------------------------------

Matt Striker

-Witam państwa, przy mikrofonie Matt Striker. Niestety, Jim Ross i Tazz już się dzisiaj nie pojawią. Przedstawiam państwu materiał, w którym jest to pokazane.

Ross i Tazz opuszczają budynek, ale... przy samochodzie czekają na nich Finlay i R-Truth! Oczywiście mieli ze sobą krzesła i ich użyli.

Striker

-Sami państwo widzieli. Teraz przenosimy się na Backstage, gdzie Josh Matthews rozmawia ze swoim gościem.

Backstage

Josh Matthews rozmawia z Dolphem Zigglerem

Josh

-Panie i panowie przy mnie Dolph Ziggler! Dolph, czy nie boisz się o swój pojedynek z Randym Ortonem?

Dolph

-Niby czego miałbym się bać? Aha, tego żałosnego Jacka Swaggera? To chyba żart! Swagger na pewno się zemści, ale ja tylko wykonywałem swoje polecenia!

Josh

-Jak to polecenia? Legacy mówią ci co masz robić?

Dolph

-Tak. Teraz oświadczam wszystkim, że stałem się członkiem Legacy!

Josh

-To co z dzisiejszym pojedynkiem. Przecież walczysz z Randym Ortonem!

Dolph

-Ja słucham poleceń Ortona. Co mam zrobić to zrobię!

Striker

-Proszę państwa! Teraz Dolph Ziggler oficjalnie stał się członkiem grupy Legacy!!!

Josh Matthews

-Witam państwa. Za poleceniem Theodora Longa będę razem z Mattem komentował dzisiejszą galę.

Striker

-Witam cię Josh, za chwilę pojedynek pomiędzy Legacy, czyli: Dolph Ziggler - Randy Orton!

Josh

-Po tym co usłyszeliśmy, to ten pojedynek jest wielką jedną niewiadomą!

Walka 3:

Randy Orton - Dolph Ziggler

Striker

-Przy ringu od początku był Jack Swagger. Walka nie jest za bardzo chaotyczna. Obaj zawodnicy wyglądają, jakby na coś czekali. Nagle Orton zaczął atakować Dolpha. Te ciosy nie są za mocne. O, witaj Jack.

Swagger

-Daj mi mikrofon!

Striker

-Bardzo proszę!

Jack

-Przerwać walkę! Zabawa skończona Dolph!

Josh

-Swagger wszedł na ring i zaatakował Dolpha! Wykonał mu Guntwrech Power Bomb, ale na pomoc przyszli Legacy! Od razu zdominowali Swaggera. Wszyscy wykonali swoje finishery: Cody wykonał Cross Rhodes, Ted wykonał Dream Street, Randy wykonał RKO, a Dolph Zig Zag! Legacy podnieśli ręce w geście zwycięstwa i opuścili ring.

Ziggler bierze mikrofon

-Jack, Jack, Jack. Oto cały ty! Chyba nie myślałeś, że dasz sobie radę z Legacy.

Randy

-Jeśli myślałeś, że pokonasz wielkiego Randy'ego Ortona, to jesteś w dużym błędzie!

Striker

-Kolejna intryga Legacy! Oni mnie naprawdę zaskakują!

Backstage

Todd Grisham i jego goście

Todd

-Panie i panowie, przy mnie stoją Finlay i R-Truth. Panowie, co to miało znaczyć?

Truth

-To sprawa Finlaya. Mnie poprosił tylko o pomoc.

Todd

-Więc o co chodziło Finlay?

Finlay

-Moja córka ma AIDS. Wszystko przez tego Tazza.

Todd

-Nie rozumiem.

Finlay

-Córka powiedziała mi, że... no sam wiesz co się między nimi działo. Chodź R-Truth.

Striker

-W tym wypadku, jeśli to prawda, to Tazz opuści stanowisko komentatora Smackdown, a jego miejsce na stałe zajmę ja! Niech państwo o tym nie myślą, bo oto pojedynek Ladder Match o pas Women's Champion pomiędzy Michelle McCool i Mickie James!!!

Walka 4:

Women's Championship

Ladder Match

Michelle McCool © - Mickie James

Striker

-Przy ringu obecna była Layla. Przez kilka minut walka była bardzo techniczna. W końcu Mickie wykonała Shoulderblock i znienacka wykonała Cross Body na Laylę. Mickie idzie po drabinę i włożyła ją na ring. Złapała ją McCool i uderzyła James. Nagle pojawiła się Melina, która przerwała McCool wchodzenie po drabinie i wygoniła Laylę za kulisy. Michelle wypadła za ring i obie podniosły się po kilkunastu sekundach. Zaczęła się wymiana ciosów, którą wygrała McCool. Wykonała rywalce DDT położyła ją na stole i... wykonała Cross Body z drabiny!

Josh

-O nie! Nasz stół!

Striker

-Stół się załamał, a McCool straciła przytomność (podobnie Mickie). Wstały dopiero po kilku minutach, a pierwsza podniosła się Mickie. Byłą już blisko sięgnięcia pasa, ale nagle McCool rzuciła w nią krzesłem i James spadła. Michelle wchodzi na drabinę i zdejmuje pas! Michelle McCool obroniła pas Women's Champion!!!

McCool bierze mikrofon i mówi

-Oj Mickie, myślisz, że jakaś Melina pomoże ci w zdobyciu tego pasa? Pomyśl, to było nie fair. Layla ci nie przeszkodziła, a Melina mnie tak. Cóż, "oliwa sprawiedliwa zawsze na wierzch wypływa".

Josh

Dobrze, a teraz przerwa na reklamy, ponieważ musimy mieć nowy stół!

----------------------------------------------------------REKLAMY------------------------------------------------------------------------------

Striker

-Witamy po reklamach, już z nowym stołem. Przenosimy się na Backstage.

Backstage

Do Tedy'ego Longa przyszedł (znowu) Jack Swagger

Jack

-Tedy, zrób coś! Legacy się na mnie uwzięło!

Long

-Sam jesteś sobie winien. Nie potrzebnie wtargnąłeś na ring w trakcie trwania walki.

Jack

-Dolph zrobił to samo!

Long

-Ech... Nie pozbędę się ciebie stąd. Pomyśl, Jack. Ich było czterech, a ty byłeś 1!

Jack

-Z tobą nie można nic załatwić!

Dalej backstage

Orton rozmawia z Legacy

-Dobry początek Dolph. Skoro Ted i Cody są Tag Teamem to my też możemy być!

Dolph

-Pomyślę. Dam ci znać za tydzień, może dwa!

Orton

-Lepiej dobrze wybierz. Wiesz, musimy pobić Swaggera, jeśli nie na RAW, albo Smackdown, to na Royal Rumble!

Striker

-Panie i Panowie, nadszedł czas na walkę wieczoru! Czas na walkę: Kane - Christian! Mamy dla państwa już walkę za tydzień: Batista - R-Truth!

Josh

-Nie wiem jak oni będą walczyć w starciu Hell in a Cell skoro dach klatki ma dwie dziury!

Walka 5:

Hell in a Cell Match

Kane - Christian

Striker

-Klatka jest zamknięta, ale Kane wykonał Shoulderblock i rozwalił drzwi klatki. Idzie po krzesło, ale w tym momencie Christian opuszcza ring i idzie za kulisy! Kane poszedł za nim, Josh. Na szczęście mamy całą tą sytuację na titantronie. Dlaczego Christian schował się w swojej szatni?

Josh

-Nie wiem, Matt, ale Kane i tak rozwalił drzwi krzesłem!

Striker

-Christian na to czekał bo już uderzył stołem Kana! ECW Champion zaprowadził go do klatki, pin: 1...2..., ale tylko tyle. Christian chciał wykonać KillSwitch, ale Kane na szczęście go kopnął w brzuch. Potwór wykonuje Chokeslam!!! Kane zrobił to samo co Ziggler, mianowicie znalazł się z Christianem na dachu klatki. Oczyścił też nasz nowy stół! O nie on wykonuje Chokeslam na stół!!! O nie! Tylko nie to!!! AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Josh

-Matt, nic ci nie jest? Boże Chokeslam trafił na Matta!!! Na szczęście nasz stół ocalał. Co ja wygaduję!!! Matt jesteś cały?! Matt!!! Zapraszamy na przerwę na reklamy!!! Matt!!!

----------------------------------------------------------REKLAMY------------------------------------------------------------------------------

Josh

-Witamy po reklamach. Przy mnie znowu jest Matt Striker. Matt, pamiętasz co się stało?

Striker

-Pamiętam, że Kane chciał wykonać Chokeslam na nasz stół i tylko tyle. Wróćmy zatem do walki. Kane znęca się nad zamroczonym Christianem. Kilka razy już wykonał Chokeslam. Kane idzie po drabinę i wykonał z niej Chokeslam! Znowu!!! Pin:1...2...3! Kane wygrywa walkę!!!

Striker

-Wow! Kane nie jest szczęśliwy!

Josh

-Nie rozumiem tego Matt... Kane zwyciężył!

Striker

-Nie rozumiem czemu jest niezadowolony, ale... nie chce poznać jego chorych myśli!

Josh

-Panie i panowie, to by było na tyle jeśli chodzi o Smackdown! Legacy ma ostry konflikt z Jackiem Swaggerem, a przyłączył się do nich Dolph Ziggler! Kane uważał chyba, że Christian był dla niego za łatwym rywalem. Ze Smackdown do następnego tygodnia żegnają się Josh Matthews...

Striker

-... i Matt Striker.

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Luks

1

• Lech Poznań

1

• fanfanfan

1

• Munio

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Poprawiłeś tylko ilość walk. Po za tym nadal to samo. Krótkie walki, słabe BS i komentatorzy opisujący walki. Poświęć na jedną galę więcej czasu. Radzę ci rób jedną tygodniówkę i skup się na niej. Jeśli będziesz miał jeden roster będziesz miał wiecej czasu na pisanie walk. Na razie to wygląda tak jakbyś chciał tylko nabić sobie tematy.

ksgj.png

W porównaniu do 1 gali to tylko jest 5 walk. Reszta taka sama. Baaaaaaardzo krótkie walki, praktycznie na Backstage'u sie nic nie dzieje. Jedynie telefon Rhodesa był ciekawy oraz jak Batista niszczył z pomocą innych rzeczy i osób Swaggera. Lepiej jakbyś napisał pierwszą gale, wysłuchał propozycji i dopiero pisał nową, a nie dodałeś 3 na raz i są takie same błędy. Jednak nie [podoba mi się Ziggler z Legacy. To dwie inne rzeczy. Zrób najlepiej jeden roster, bądź zacznij od początku bo jak masz dwa to tylko chcesz odwalić gale i pisac nastepna. Tak bys miał jedną na tydzien i bys mógł popracować nad galami.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• Urządzenie:  iPhone

Gale są słabe i wogóle nie chce sie ich czytac... Powiem Cie jedno nie pisz juz tych gal albo coś z tym zrób. Walki krótkie i jagby najciekawsze urywki były pokazywane albo cos w tym stylu. Luks dobrze mówi rób jedną tygodniówke, ale dokładną i wiecej akcij. Jak nie znasz za bardzo akcji to wpisze ,,Top 15 moves of ... i dany zawodnik" To tyle ode mnie.

37184451712723064921.png

Co do akcji,to polecam również wejść w angielską wikipedie i wpisać imię oraz nazwisko danego wrestlera.