Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Nowa Velvet Sky??

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Velvet_1110659a.jpg

Jako iż ostatnio w tym dziale nie ma zbyt dużo dyskusji postanowiłem założyć nową dyskusję jednak w nieco innej formie.Wszystko będzie się kręcić wokół Velvet Sky która jak wiadomo przechodzi teraz face turn i myślę że można o tym porozmawiać.Jednak nie widzę sensu żebym pisał dyskusje gdyż ostatnio na swoim blogu napisałem taki mini artykół na temat jej przemiany i myśle że na jego podstawie można rozpocząć dyskusje.

================================

Velvet Sky jest uważana za jedną z najbardziej seksownych Knockouts w TNA.Do tej pory to właśnie wygląd był jej atrybutem który dawał jej szanse na karierę w TNA.W Micku zazwyczaj bardzo słaba a na ringu jej move-set liczył tylko kilka "liści".Jednak oglądając dzisiaj iMPACT! zobaczyłem dosyć nową Velvet.Po pierwsze grała faca,wchodziła na ring pełna entuzjazmu,publika była po jej stronie.Jednak to jeszcze nic mimo iż Sky była bardzo krótko w ringu to podczas walki była świetna jak na jej umiejętności.Zdecydowanie zaskoczyłą wszystkich flying headscissor któy wykonała na Max'ie Bucks'ie.Co prawda nie raz wykonywała tą akcje jednak rzadko to bywało.Niewiem czemu ale teraz widziałem tej power w niej i czuje że jeśli dalej będzie trzymała się przy MCMG może to jej wyjść na dobre.Jednak Velvet jako face??Coś tu nie gra,przecież rola heel'a była do niej stworzona,miała świetny gimmick "pyskatej laleczki" która tylko dbała o swój wygląd.A teraz stara się pomagać MCMG podczas walki,miła,kompletnie inna osoba.Jednak wydaje mi się że taka zmiana jest konieczna gdyż jako heel,Sky świetnie grała jednak w ringu cały czas jobbowała,co wcale jej na dobre nie wyszło.Teraz ma szansę pokazać że potrafi walczyć i że TNA można na nią stawiać.Co prawda Velvet nadal nie jest jakaś genialna w ringu ale przynajmiej coś tam walczy i może z czasem uda jej się zrobić jakąś dobrą walkę a kto wie może i pokręci się koło ty tytułu co nie jest ciężkim zadaniem gdyż obecnie dywizja Knockouts jest bardzo uboga i dopiero ponownie zaczyna stawać na nogi.Co prawda Velvet ma dopiero 29 lat jednak w main streamie jest to dosyć dużo szczególnie dla kobiet gdyż takie federacje stawiają zazwyczaj na wygląd.A więc nie mam już praktycznie nic więcej do powiedzenia niż życzyć Velvet by wreszcie wyszła z cienia Angeliny Love która zawsze była ponad nią a Velvet tylko należała do ubarwiania segmentów.

Dla tych którzy mają problemy z analizą tego tekstu dam coś czego nigdy nie robie czyli dam pytania jednak proszę pisać coś od siebie a nie tylko odpowiadać na nie jak w familiadzie.Dziękuje.

1.Czy uważasz że face turn dla Sky to dobre rozwiązanie??

2.Czy Velvet powinna być blisko MCMG??(Czyli walczyć z nimi lub być menadżerką jak Natalya w Hart Dynasty)

3.Czy Velvet Sky ma szanse na pas??

Resztę pytań sami sobie wmyślcie :t_up:

Zapraszam do dyskusji
#SmartFanZone
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brem

2

• Yao

1

• elo3856

1

• El Gonzalito

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Hmmm no przede wszystkim to wydaje mi się że Velvet nie przechodzi tego turnu teraz tylko przeszła go już dawno temu gdy rozpadało się BP w składzie Velvet Madison Erich. Wtedy Velvet ostatecznie przeszła na strone Angeliny i wtedy przeszła faceturn. Velvet moim zdaniem jest troche taką Kelly Kelly TNA tylko że oczywiście w stylu knockout, nie div. Porownałem je w sensie że obie są uważane za największe piękności swoich federacji o marncyh rngowych umiejętnościach, które nigdy nie dostaną pasa. Chociaż moim zdaniem Velvet na ten pas zasługuje i mogłaby go chociaż na chwile dostać, liczylem na to już na BfG gdy walczyły w Fatal Four. Obecnie moim zdaniem nie ma na niego szans. Pojawiła się James, pojawiła się Winter, ma się pojawić Serena, Velvet traci pozycje jednej z głownych knockouts federacji. Liczyłem że z Angeliną pójda odebrac Knockout's Tag Team Championship który zniknął ale teraz i w to wątpie. Ich drogi się jakby rozchodzą, Velvet niby jak napisałes wychodzi z cienia Angeliny ale nie wiem czy to będzie dla niej dobre. Angelina zajmie się story z Winter z którego nie mam pojęcia co wyjdzie bo jest to bartdzo dziwne story no a Velvet zostanie sparowana z Sabinem i będzie już tylko i wyłącznie ozdobą MCMG. Licze że potwierdzi się news który kiedyś przeczytałem i do Ink Inc też dołączy laska. Wtedy mogliby przejść turn i zrobić świetny feud z Gunsumi i Velvet. No albo kontynuacja feudu z Generation Me do których dołącza Tara ale tego bym nie chciał bo to już było.Co do samego faceturnu Sky. Nie widze w tym nic złego. W sumie ona się w ogóle nie zmieniła, dalej jest pyskata porywcza i wulgarna. Tylko stanęła po drugiej stronie. To zresztą potwierdza moją terie że kobietom bartdzo łatwo przechodzić turny, tak samo łatwo im być i Heelami i Faceami. Podsumowując, faceturn nic nie zmienił w sytuacji Velvet, nie ma ona szans na pas przez najbliższy okres a raczej przez bardzo długi okres a połączenie z Gunsumi nie wyjdzie jej na dobre. Straci pozycje a jeżeli mój scenariusz z Ink Inc się nie potwierdzi tu juz kompletnie spadnie bo będzie tylko ozdobą która w ogóle nie będzie walczyć. No a pozatym moim zdaniem ona do Gunsów komletnie nie pasuje. Jest jedną z najbardziej charyzmatycznych i charakternych knocouts natomiast Gunsów mimo przeogromnych ringowych umiejętności niestety osobowości brakuje przez co dziwnie wypada Velvet będący tylko ich dodatkiem.

Podsumowując, faceturn nic nie zmienił w sytuacji Velvet, nie ma ona szans na pas przez najbliższy okres a raczej przez bardzo długi okres a połączenie z Gunsumi nie wyjdzie jej na dobre

Nie zgadzam się, szczególnie o tym że połączenie z Gunsami nie wyjdzie jej na dobre. Po pierwsze - wyjdzie to na dobre federacji, dawno już nie było storyline'u z romansem (chyba :P ). Po drugie - dla niej to może być świetna okazja do wypromowania się, bądź co bądź Gunsi w federacji są już troche, odzielnie chyba już byli na samym początku federacji, więc mają całkiem mocną pozycję, i mogą promować innych. Jeżeli Velvet dołączyłaby do ich stajni, miałaby bardzo duże szanse na pas. Jej postać byłaby jeszcze bardziej wyraźna, może nawet gimmnickowo przybliżyłaby się do Gunsów i zrzuciła z siebie znamię "laleczki barbie".

[...]natomiast Gunsów mimo przeogromnych ringowych umiejętności niestety osobowości brakuje[...]

Po raz kolejny sie nie zgadzam. Wiem że to nie na temat ale odpowiem. MCMG trochę w main streamie (czyt. TNA) siedzą, i owszem, charyzmą nie tryskają jak Rock czy ktoś inny, ale nie powiesz mi że brakuje im osobowości. To stwierdzenie, "że mimo umiejętności ringowych brakuje im osobowości", byłoby trafniejsze do Generation Me. Ale oni dopiero co weszli w Main Stream. Jest to typowe dla gwiazd Indy wchodzących do większych federacji. Mic to charyzma, a przy micu Alex i Chris są strasznie średni, ale nie słabi.

A teraz jeszcze troche na temat Velvet. Cały czas w drużynach była tą "drugą" - a to za plecami Madison, a to robiła jako tło dla Angeliny Love. Niesłusznie moim zdaniem, bo właśnie dlatego że nie miała kiedy się pokazać, sądzono o niej że nie ma umięjętności ringowych.Owszem, nie jest tak dobra w ringu jak w kręceniu tyłkiem przy linach, ale nie ma co mówić o jakiejś katastrofie. Jak dla mnie face turn był jej potrzebny, aby zabłysnąć. I w najlbiższym czasie powinna zdobyć pas Knockouts. Zresztą zobaczymy jak potoczy się story z Gunsami. Jeszcze dużo przed nią.

Chcę trochę rozwinąć temat poruszony przez kolegów powyżej , ale najpierw napisze coś na temat samej Velvet Sky , napewno słaba w ringu nie jest co nie oznacza , że jest dobra sądze , że ten face turn nie jest do końca dobry dla niej , ale wkońcu jakieś odświeżenie musi być prawda? Teraz połączyła siły z MCMG , ich walki aż z przyjemnością się ogląda , ale wracam do tematu Velvet powinna przy Alexie i Chrisie nabrać trochę doświadczenia? Nie wiem jak to opisać , ale jako face powinna sobie poradzić w większym stopniu , tak samo jak Generation Me , którzy niedługo mają zostać wplątani w story z Tarą jak dobrze pamiętam mają się w niej podkochiwać , więc czy nie logiczne by było , aby był z tego bardzo dobry feud? Mi zdaje się , że to mogłoby wypalić , 2 zakochanych , którzy zrobią dla Tary wszystko i będą szaleć w ringu , choć niewykluczone byłyby spory pomiędzy nimi. Co do samej Velvet to cieszę się , że wkońcu odeszła od Madison bo zdawało mi się , że była w jej cieniu gdy tworzyły jeszcze BP , teraz Lacey odeszła , Madison walczy sama no i Velvet też już znalazła miejsce dla siebie , oby na jak najdłużej.

312uw4g.png

49238945.png

nvcncv.png

hdfh.png

Po drugie - dla niej to może być świetna okazja do wypromowania się, bądź co bądź Gunsi w federacji są już troche, odzielnie chyba już byli na samym początku federacji, więc mają całkiem mocną pozycję, i mogą promować innych. Jeżeli Velvet dołączyłaby do ich stajni, miałaby bardzo duże szanse na pas. Jej postać byłaby jeszcze bardziej wyraźna, może nawet gimmnickowo przybliżyłaby się do Gunsów i zrzuciła z siebie znamię "laleczki barbie".

Po pierwsze nie uważam żeby Vevet musiała się jakoś specjalnie promować. Jest w TNA od 3 lat i jakby nie było jest jedną z głównych knockout's w federacji. Tylko niestety nie z tych które noszą ten najważnijeszy pas a z tych które są w jego pobliżu. W każdym razie myśle że ludzie którzy nie oglądają TNA właśnie Velvet najbardziej z tej fedki kojarzą jeśli o kobiety chodzi. No może teraz to będzie Mickie James ale zanim ja zacząłem oglądać TNA to Velvet była jedyną knockout jaką tam znałem. Po drugie nie uważam absolutnie żeby MCMG mieli wystarczającą pozycje żeby kogoś promować, może i są w federacji długo ale liczyć się zaczęli dopiero niedawno. Myśle że jednak Velvet jest bardziej "wypromowana" niz oni. Po trzecie bardzo żadko się zdarza żeby kobieta podczepiona pod faceta miała zdobywać pasy. Zazwyczaj są tylko ozdobami i myśle że tym razem będzie tak samo. Maryse która była mistrzynia odkąd jest z Tedem tylko jobbuje, Natalya zaczęła feudować o pas dopiero jak się rozdzieliła od reszty Hartów. Dlatego nie sądze żeby to połączenie miało jej dawać jak napisałeś duże szanse na pas. Zwłaszcza że jest Mickie która pas niedługo zdobędzie i sądze że szybko nie odda. No i po czwarte Sky nie ma wcale gimmnicku typowej laleczki barbie. Owszem z wyglądu tak ale z zachowania jest pyskatą, agresywną i wulgarną suką (dla mnie typową laleczką barbie jest Kelly Kelly np). I własnie w tym względzie faceturn może jej zaszkodzić, własnie może zrobić z niej laleczke ale licze że tak się nie stanie bo by na tym dużo straciła. Chociaż z drugiej strony knockout's w przeciwieństwie do div nie mają stylu laleczek barbie. O Gunsach się nie będę rozpisywał bo to nie temat na to ;)