Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Survivor Series 2010 - Oficjalna Dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE Survivor Series

Survivor_Series_(2010).jpg

21 Listopada 2010

Miami Florida, American Airlines Arena

Theme song: Hail the Villain - "Runaway"

Oficjalna karta

WWE Championship

Singles pinfall or Submissions only match

16112326

Randy Orton © vs. Wade Barrett (with John Cena as special guest referee)

:arrow: Jeśli Barrett wygrywa, czyli zdobędzie pas to Cena będzie wolny od Nexus, ale jeśli Barrett przegra Cena będzie zwolniony z WWE. Żaden z członków Nexus nie może wmieszać się w walkę ani przebywać koło ringu.

World Heavyweight Championship

Singles Match

16147594

Kane © vs. Edge

WWE Divas Championship

2-on-1 Handicap Match

16180632

Lay-Cool © vs. Natalya

WWE Tag Team Championships

Tag Team Match

16308986

Justin Gabriel & Heath Slater © vs. Santino Marella & Vladimir Kozlov

Traditional Survivor Series Elimination Tag Team Match

16308388

Team Rey Mysterio (Kofi Kingston, Chris Masters, Big Show and M.V.P.) vs. Team Alberto Del Rio (Tyler Reks, Drew McIntyre, Jack Swagger and Cody Rhodes)

Singles Match

16289856

John Morrison vs. Sheamus

WWE Intercontinental Championship

Singles Match

16331452

Dolph Ziggler © vs. Kaval

WWE United States Championship

Singles Match

16320016

Daniel Bryan © vs. Ted DiBiase
  • Odpowiedzi 23
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brem

3

• SweetChinMusic

2

• Droopi

2

• Blazi

2

Top użytkownicy w tym temacie

Moze wypowiem sie jako pierwszy.Nie pomylilem sie w tym co napisalem przed gala bragging rights ze cena dostanie niedlugo szanse opuszczenia i nexusa.I teraz pytanie.Czy znajdzie sie jakas osoba o zdrowych zmyslach ktora wierzy w to ze cena moglby opuscic wwe.To doprowadzilo by do bankructwa i upadku tej organizacji.Po tym co widze na tej stronie moge stwierdzic ze malo z was lubi cene wszyscy uwazaja ze jego moga lubic tylko male dzieci ktore uwazaja go za super bohatera.Otoz glowno prawda. Wstawie sie za niego poniewaz jest to moj ulubiony zawodnik czy sie to komus podoba czy nie.Walke napewno wygra orton nie wykluczona interwencja miza lub powrot the game.Wracajac jeszcze do johna ceny dla mnie jest to jedyny zawodnik ktory jeszcze nie walczyl z deadmanem na wmce a jest tego godzien,Wiem ze mowi sie o shaemusie jako przeciwniku takera ale jakos tego nie widze jak rowniez nie wierze ze undertaker moze na wm 27 zakonczyc kariere.Ostatnio nawet uslyszalem o walce na wm 27 taker vs barret =)) .Gdyby doszlo do takiej walki to koncze z ogladaniem wwe.Mogloby byc tak ze taker wraca na royal rumble wygrywa go a cena jest w tym czasie mistrem wwe (mysle ze taka szanse dostanie juz na tlc) i wtedy taker wybiera cene i mamy walke na wrestelmani 27 streak vs wwe championship byc moze i quit match ale watpie .Slyszalem takze ze grubas big show ma dostac title shota na walke z kanem.Prawdopodobne jest ze moze ja wygrac bo kane pas trzyma juz ponad 3 miesiace ,co do innych walk to moze rewanz bryana z zieglerem i pewnie divy

Widzę po twoim nicku że uwielbiasz Ortona... ale cóż będę musiał cię zmartwić Randy przegra ponieważ WWE bez Ceny to jak ryba bez wody stracili by duuuuużo $$$$ a jak wiadomo Vincentemu tylko na tym zależy. Walka będzie baaaardzo zaciekła wyrównana po RKO Jasiek nie dolicza do 3 przez co atakuje go Orton, Cena się odgryza mamy STF lub AA po czym Barret wykonuje swój finisher (nie pamiętam nazwy) i mamy new WWE Champ co do The Miza to coś czuję że on jednak poczeka sobie z walizką do TLC

Kane Vs Edge

Cóż sądzę że Kane utrzyma tytuł też po zaciętym pojedynku pewnie pod koniec Paul uderzy Edge'a urną i rewanż na TLC gdzie do walki dołączył by się jeszcze Big Show Bądź też Kaval ale to inna gala i inny dział

na razie tylko tyle niestety z tego co widzę to unifikacja pasów mistrzowskich IC oraz US zbliża się wielkimi krokami obym jednak się mylił ponieważ jest zbyt dużo młodych którzy mogli by się dzięki nim wypromować a jak zostanie jeden to co wtedy??

sig.png

Wracajac jeszcze do johna ceny dla mnie jest to jedyny zawodnik ktory jeszcze nie walczyl z deadmanem na wmce a jest tego godzien,Wiem ze mowi sie o shaemusie jako przeciwniku takera ale jakos tego nie widze jak rowniez nie wierze ze undertaker moze na wm 27 zakonczyc kariere.Ostatnio nawet uslyszalem o walce na wm 27 taker vs barret .Gdyby doszlo do takiej walki to koncze z ogladaniem wwe.Mogloby byc tak ze taker wraca na royal rumble wygrywa go a cena jest w tym czasie mistrem wwe (mysle ze taka szanse dostanie juz na tlc) i wtedy taker wybiera cene i mamy walke na wrestelmani 27 streak vs wwe championship byc moze i quit match ale watpie .Slyszalem takze ze grubas big show ma dostac title shota na walke z kanem.Prawdopodobne jest ze moze ja wygrac bo kane pas trzyma juz ponad 3 miesiace ,co do innych walk to moze rewanz bryana z zieglerem i pewnie divy

Wszystko fajnie pięknie ale co to ma do tego tematu? A to się wypowiem bo tu się źle dzieje :P

WWE na pozór musi wygrać Barrett ale to tylko pozór moim zdaniem. Ja daje narazie 50 na 50, w obu przypadkach jest realny i dobry storyline do pociągnięcia. Cena może albo wykonać polecenie Wade albo się złamać i postąpić zgodnie z sumieniem. Opcje pierwszą widze dalej tak. Wade zostaje mistrzem, Cena opuszcza Nexus i już na TLC mają walke o ten pas, pierwszy raz pewnie Barrett przegra przez DQ po interwencji Nexus, na RR rewanż w jakiejś stypulacji wykluczającej opcje DQ, Cena zdobywa pas lecz chwile później go traci i nowym mistrzem zostaje The Miz który na feudzie z Ceną się promuje. W tym czasie wraca Taker i mści się na Nexusach co jest początkiem story pod jego walke z Barrettem na WM. No dobra a teraz opcja, Cena się buntuje i postepuje "słusznie i prawie". Zostaje zwolniony, idzie kręcić nowy film, po paru miesiącach wraca przechodząc długo oczekiwany heelturn, może nawet atakująć Takera i to on będzie jego przeciwnikiem na WM. Miz wykorzystuje w takim wypadku walizke na Ortonie jeszcze na SS, najpóźniej na TLC. Tylko w tej opcji nie mam pomysłu co dalej z Nexus a na pewno nie stracą pozycji więc jednak skłaniam się przy opcji nr 1 i zwycięstwie Barrett'a. Co do drugiej walki w sumie na nie wiele jesty o czym mówić. Może za pierwszym razem Kane pasa nie straci ale na TLC już napewno. Chociaż może... Zależy jak rozwinie się ten feud. Trzeba tez brać pod uwage że po stracie pasa Kane może się nie utrzymac w ME. No tu jeszcze nie mam faworyta, zależy co się wydarzy w najbliższych tygodniach.

Na początek powiem że trzej pierwsi "dyskutanci" powinni sobie odpuścic. Albo piszą jak popaprańce, albo troszkę za krótko, albo tak i tak.

Przejdzmy do rzeczy. Brem, Twoje przypuszczenia co do scenariuszy są interesujące, ale ja wyobrażam to sobie nieco inaczej. Na ostatnim Raw widzieliśmy jak John cieszył się z informacji jaką podał mu Barrett. Na chwilę obecną pewne jest to że Cena zrobi wszystko by zwycięstwo odniósł Barrett. Moim zdaniem będzie tak... Orton w pewnym momencie wykona RKO. Cena specjalnie zagapi się lub nie będzie chciał odliczac. Randy wkurzony zaatakuje Jana. W końcówce Wade i John połączą siły, skatują Ortona i przypięcie będzie formalnością. Druga opcja zakończenia wygląda tak, iż Cena leży obity przez Ortona, ale Wade niespodziewanie wychodzi z wasteland i inkasuje zwycięstwo. AWESOME!!! wchodzi Miz z sędzią, atakuje walizką Barretta, dobija zmęczonego Cenę oraz Ortona i w konsekwencji inkasuje zwycięstwo. Tymże sposobem Wade zostaje z gołą dupą i wścieka się na Cenę, którego jednak nie może zwolnic. John odchodzi z Nexus z głową podniesioną do góry, a Miz zaczyna feud z Barrettem. Mam jeszcze w głowie pomysł na całkiem inny scenariusz. Na najbliższych galach czerwonego brandu Orton będąc pewny swego niepowodzenia na Survivor Series przestrzega Cenę, aby nie zrobił nic przeciwnko niemu ponieważ... coś tam. Nie wiem, Randy mógłby zmówic się z GM'em lub postawic jakiś warunek, który postawiłby Johna między młotem a kowadłem. Wtedy też mielibysmy otwartą sprawę i zwycięzca nie byłby taki pewny. Opcja Brema, która mówi o tym że Cena może uda się kręcic jakiś film, nie przekonuje mnie. Ale może rzeczywiście Janek wezmie troszkę wolnego, potem Barrett zajdzie komuś za skórę (np. GM'owi) i ten zatrudni Johna na nowo. Oczywiście kontynuacji ich feudu ciąg dalszy. Czekam na następne gale, kolejne walki oraz opinie.

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Randy Orton vs Wade Barrett

Lubię Ortona i lubię Cenę . Nie chciałbym żeby ten drugi opuścił WWE.Moim zdaniem będzie tak że Barrett jakimś cudem wygra.Będzie miał w tym swój udział Jasiek.Jasiek pomoże wygrać Wade'owi.Wtedy opuści Nexus i będzie mógł ich rozwalić.Gdy Jasiek opuści tą stajnie to zemści się na nich i Nexus długo nie pociągnie.

Kane vs Edge

Szczerze mówiąc znudził mi się Kane z pasem.Chciałbym aby ktoś inny zdobył ten pas. Padło na Edga więc głosuję za Edgem.Edge jest w dobrej formie na BR miał swój udział w wygranej SD a na ostatnim SmackDown zrobił Kane'owi Speara.Edge nowym posiadaczem pasa WHC

WWE Divas Championship

McCool tak samo jak Kane znudziła mi sięz pasem. Jeśli Layla nie pomoże Michelle w walce to będzie sharpshooter i McCool odklepie.Wygra Natalya

Szejmaskopia.png

Osiągnięcia na BGZ

Newsman roku 2011

Były Moderator 26/07/2011 - 10/04/2012 (259 dni)

No niestety Orton na 100% traci pas. Nie zwolnią Ceny z WWE, no bo wtedy wszystkie jego pamiątki i ich sprzedaż spada o 80%, a WWE to tylko kasa. Barrett niesty mistrzem, no szkoda, bo Randy zasługuje bardziej na utrzymanie tego pasa, ale John nie da mu wygrać, bo będzie chciał zostać no i kiedy odejdzie z Nexusa to znowu wojny z Barrettem w ME o pas WWE, a może trójkącik? To by było jeszcze ciekawsze. Prawdopodobne jest też No Contest, ale ciekawe co wtedy? Barrett ma wygrac czy zdobyc pas?

Kane © vs. Edge

Kane już długo trzyma pas, dlatego stawiam na bardzo pushowanego ostatnimi czasy Edge'a. Kane z Takerem da spokój i na WM'ce nie bedzie ich walki, bo Taker ma kontuzje i to juz nie wypali, ale Edge vs Taker na WM'ce? Nie mam nic przeciwko.

Michelle McCool © vs. Natalya

Michelle musi to wygrać, nie cierpię Natalyi i nie zasługuje ona na pas. Lay Cool są bardzo popularne i watpię by takiej Natalyi dali pas od tak.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Doszły nowe walki więc wypowiem się.

Nie przepadam Nexus.Santino i Kozvol robią wielkie postępy jako Tag team.Myślę że po dłuższej i zaciętej walce zwyciężą Santino i Kozlov.:)

Team Rey Mysterio (Kofi Kingston, Chris Masters, Big Show and M.V.P.) vs. Team Alberto Del Rio (Tyler Reks, Drew McIntyre, Jack Swagger and Cody Rhodes)

Tutaj będzie dobra walka . Stawiam na Team Reya. W jego teamie jest więcej lepszych zawodników jak Big Show,Kingston i sam Rey. W teamie Del Rio jedynym dobrym wrestlerem jest Swagger.Alberto to taki pyszałek z resztą jak reszta jego drużyny.

Singles Match

Tutaj to będzie zacięta walka . Sheamus to siła i moc a John to szybkość i zwinność. Bardzo bym chcaił aby Morrison wygrał ale tutaj nie ma pewnego typu. Celtycki wojownik jest bardzo wytrzymały z resztą tak samo jak John.

Szejmaskopia.png

Osiągnięcia na BGZ

Newsman roku 2011

Były Moderator 26/07/2011 - 10/04/2012 (259 dni)

Michelle McCool © vs. Natalya

Divy mnie nie obchodzą ale chce żeby wygrała Natalya bo nie lubie Laycool.

Kane © vs. Edge

Kane zdecydowanie za długo trzyma pas. Jakos nie podobają mi się jego walki CHOKESLAM i tyle. Na 99% Edge wygra, co widac po dużym pushu w ostatnich tygodniach. A poza tym podobaja mi sie fishery Edga :Edge O'Matic ,EDGECUTION no i SPEAR. Licze na fajna i ciekawa walke i raczej na pewno wygra Edge.

Winner:EDGE

Wreszcie Santino i Kozlov maja szanse na pas. Mam nadzieje ze go zdobeda bo Santino ostatnio coraz lepiej sobie radzi w ringu co według mnie zwiastuje zdobycie przez nich pasa. Nexus teraz bardziej zajmie sie Jaskiem.Licze ze po zacietej walce wygra Santino i Kozlov. I licze na COBRE.

Winner:SANTINO MARELLA I WLADIMIR KOZLOV

Fajnie że w koncu Rey zmierzy sie z Del Rio na jakiejs gali. Stawiam na to,że Del Rio bedzie miał przewage np. zostanie On Drew i Cody a tam zostanie Rey i Big Show i wtedy Cody i Drewa kłoca sie jeden z nich atakuje drugiego Big SHow odlicza a drugi wychodzi z hali i Del Rio zostaje sam jakims cudem odliczy Big Showa i zostanie 1 vs 1. Walka wtedy bedzie troche trwała i na koniec 619 SPLASH i Pin 1,2,3 Rey wygrywa!

Winner:TEAM REY MYSTERIO

Singles Match

Na ta walke zanosiło sie od kilku tygodni. Morison na raw dostał dużego pusha i cały czas jakos radził sobie z Sheamusem po czym Celtycki Wojownik uciekał.No ale w WWE najczesciej jest tak ze kto na raw dostaje to potem wygrywa. Teraz pewnie bedzie podobnie. Wole Morisona ale wydaje mi sie ze to bedzie tak: Morison chce wykonac kopniecie przed Stairship Pine Sheamus jakos robi unik odbija sie od link i BROKE KICK potem jeszcze CELTIC CROSS i po walce. Ale licze na jakas niespodzianke.

Winner:SHEAMUS

No i na pewno Main Event tej gali gdzie bedzie ciekawie na 100%. WWE chciało zeby Barret dostał pas juz na BR ale Orton miałby go wtedy za krótko no ale teraz to juz bedzie wystarczajaco długo. A poza tym Cena na pewno nie odejdzie z WWE. Stracili by na tym duzo kasy. I do heel turnu też nie dojdzie. Ale pewnie Cena jakos pomoze Barretowi i ten wykona WASTELAND po czym 1,2,3 i nowy WWE champion. Ale najciekawiej bedzie po walce bo zawsze jaciekawsze w ME sa koncowki. Wg mnie to Orton zacznie przepychac z Cena jeden z nich dostanie albo RKO albo AA no i po chwili na ring wchodzi Barret Cena wolny od Nexusa i zacznie sie rzeż pewnie AA i STF ale pewnie zainterweniuje Nexus po to bedzie po walce no ale ten watek bedzie sie ciagnal do WM gdzie Cena ich zniszczy i koniec z Nexusem.

Winner:Wade Barrett

To tyle i jeszcze pytanie z innej beczki jak moge uzyskac uprawnienia do ogladania np. zdjec div??

Doszły nowe walki więc wypowiem się.WWE Tag Team ChampionshipsJustin Gabriel & Heath Slater © vs. Santino Marella & Vladimir KozlovNie przepadam Nexus.Santino i Kozvol robią wielkie postępy jako Tag team.Myślę że po dłuższej i zaciętej walce zwyciężą Santino i Kozlov. Traditional Survivor Series Elimination Tag Team MatchTeam Rey Mysterio (Kofi Kingston, Chris Masters, Big Show and M.V.P.) vs. Team Alberto Del Rio (Tyler Reks, Drew McIntyre, Jack Swagger and Cody Rhodes)Tutaj będzie dobra walka . Stawiam na Team Reya. W jego teamie jest więcej lepszych zawodników jak Big Show,Kingston i sam Rey. W teamie Del Rio jedynym dobrym wrestlerem jest Swagger.Alberto to taki pyszałek z resztą jak reszta jego drużyny.Singles MatchJohn Morrison vs. SheamusTutaj to będzie zacięta walka . Sheamus to siła i moc a John to szybkość i zwinność. Bardzo bym chcaił aby Morrison wygrał ale tutaj nie ma pewnego typu. Celtycki wojownik jest bardzo wytrzymały z resztą tak samo jak John.

Ja naprawde chętnie dał bym Ci warna za obniżanie poziomu forum, ale znowu wejdzie jakiś Rejden czy inny znafca i mnie opierdoli, wiec się wstrzymam

Jak już coś napisałem, to rozpiszę się trochę, bo walk już jest sześć więc dojdzie jeszcze góra jedno starcie. A więc:

Ogólnie karta prezentuje się dość przeciętnie(co w WWE nie jest nowością), ale myślę że dobry booking może sprawić iż będzie nam się to przyjemnie oglądało. Jedna walka z dupy, ale reszta raczej dobrze podbudowana, mam nadzieje że nas nie zawiodą. Jak wszyscy wiecie divy mało mnie interesują, ale licze na wygraną Natalki, której pas IMO bardzo się należy, a LayCool trzyma go od kwietnia, co jest chyba najdłuższym title runem od runu Janka z WWE title w 2005, czy tam 2006 roku. Nie ma co liczyć na jakieś dobre starcie, pewnie LayCool będzie przeważało przez 2/3 walki, chyba że nas zaskoczą i Natalya od początku będzie sobie dobrze radziła. W sumie jest też opcja, że nie będzie to handicap. Dużo mówiło się o powrocie Beth Phoenix za niedługo, myślę że Survivor Series było by dobrą opcją, ale czy na to wpadną? Walka o pasy tag team jest walką z przysłowiowej "dupy", ale czymś gale zapchać trzeba. Zwycięzcy raczej pewni, choć Vince nie raz nas potrafił zaskoczyć. Sama walka może wyjść dobrze, bo IMO cała czwórka jak chce to potrafi, pewnie będzie troche komedii w wykonaniu Santino. Mam jedynie nadzieje że Kozlov nie zdradzi przyjaciela z Włoch czy coś w tym rodzaju, bo team z nich fajny, segmenty z nimi są świetne. Jak już mówiłem, wygrają Gabriel i Slater, miejmy nadzieje, że przynajmniej wrestlingowo panowie dadzą radę. Dalej mamy Morrisona i bladego. Feud jest pewnie po to, żeby dać coś Sheamusowi przed powrotem Triple H'a, ale mogli spokojnie zrobić z tego Tag Team Elimination Match, więc czuje, że coś się tutaj wydarzy, skoro nie postawili na walkę drużynową. Mnie tam się ich feud podoba, trzeba mieć jedynie nadzieje, że Morrison wyciśnie z rudego ile się da, wtedy zobaczymy ciekawe starcie. Szkoda, że pewnie po tym feudzie z Morrisonem znów nie będzie co zrobić i wróci do Trutha czy coś w tym rodzaju. Już w ubiegłym roku przed walką Kofiego i Orotna, mówiło się, iż to jest droga ghańczyka do ME, niestety tak się nie stało i pewnie to samo będzie w tym przypadku.(No chyba że ew. heel-turn i feud z Bryanem o US tittle zakończony Ladder Matchem na TLC :lol ) Kto wygra? To nie ma znaczenia, bo ani jednemu ani drugiemu to nic nie da. Morrisona to nie wypromuje, skoro Sheamus jobbną nawet Santino, no a Sheamus ani nie straci, ani nie zyska po pokonaniu JoMO. Elimination Match może wyjść świetnie, pod warunkiem, że Tyler Reks wyleci po kilkunastu sekundach :lol Byle tylko wygrał Del Rio, bo kolejnego wygranego feudu przez małego luchadora bym nie wytrzymał. Boje się, że jednak tak się nie stanie, a dobro znów zatriumfuje, no i koleś w masce i jego wielki przyjaciel Big Show zostaną jako ostatni, pokazując że ich przyjaźń rozkwita i są w stanie pokonać każdego przeciwnika. Ringowo może wyjść dobrze, byle wygrał Alberto i rozpoczął feud z Zigglerem czy innym już mistrzem o Intercontinental Championship. Następnie mamy starcie o World Heavyweight Championship. Feud między tą dwójką cholernie mi się podoba, szczególnie po ostatnim smacku, kiedy to Edge "ukradł" kejnowi ojca i kazał mu się z nim pożegnać. Co do samego starcia... napewno nie powali na kolana, ale myślę że nie będzie tragicznie, bo i Edge wraca do formy i Kane jak dostanie przeciwnika potrafi coś tam zrobić. Mimo iż Edge to mój ulubiony wrestler, mam nadzieje że wielka czerwona maszyna obroni tytuł i wkońcu dostaniemy długi title run z głównym pasem.(nie obraże się, należy się facetowi jak mało komu), bo ostatnio z tym bardzo kiepsko. No i najlepiej zapowiadające się starcie - Randy Orton vs Wade Barret. Myślę, że panowie dadzą z siebie więcej niż na Bragging Rights i pokażą że stać ich na świetny, emocjonujący pojedynek. Cena odegra tutaj bardzo ważną rolę. Może skończyć kariere na 2 miesiące, albo odłączyć się od Nexus, co wydaje się być aż niemożliwe. Ciągle wierze w jego heel-turn, bo jak nie teraz, to już chyba niestety nigdy. Wystarczy że wykona AA na Ortonie, poda ręke Barretowi i powie, że wcale nie zamierza odchodzić w Nexus i tak samo jak fani mieli jego losy w dupie, tak teraz on ma w dupie ich, czy coś w tym rodzaju. W Miza nie wierze, za bardzo chwalił się walizką na tygodniówkach, by ją teraz wykorzystać. Coś czuje, że poczeka z nią do WrestleMani, by wykorzystac ją na Cenie(no kto wierzy w to, że Cena nie zawalczy o pas na wuemce :D), bo teraz jest jeszcze za mało wypromowany

Gala zapowiada się średnio, choć jak już pisałem, mogą nas zaskoczyć. Świetnie zapowiada się walka o WWE Championship i Elimination Match, oby tego nie zwalili. Resza karty niestety nie zachwyca. Tak myślę co by tu mogli dodać...Nexus vs Smackdown odpada, zostali tylko Otunga, młody Perfect i Husky. Pewnie wkręcą w trakcie gali jakoś Bryana i Dibiase, co będzie kolejną oznaką debilizmu ludzi z WWE. Jak już coś dojdzie w piątek, oczywiście dopisze co o tym myślę :)

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

No dobra, doszło sporo walk to się wypowiem. O walkach o główne pasy w sumie napisałem już wyżej więc tylko pare słów bo moje zdanie się prawie nie zmieniło. WC wciąż moim zdaniem szanse są wyrównane, i z jednej i z drugiej opcji jest dobry story do pociągnięcia. Jedyne co jest warte przemyślenia z wydarzeń ostatnich tygodni to zachowanie Ceny na wczorajszym Raw. Chodzi o AA na Ortonie. Chociaz w sumie było to w samoobronie a potem Barrett też dostał więc raczej nie spodziewam się turnu już teraz. Raczej jeżeli w ogóle to się wydarzy to poczekają do WM'ki. Bardziej skłaniam się ku Barrettowi jednak. Cena nie tyle będzie chciał wykonać polecenie co jego chęć zmasakrowania Barrett'a i odebrania mu pasa przeważy.

Druga opcja zakończenia wygląda tak, iż Cena leży obity przez Ortona, ale Wade niespodziewanie wychodzi z wasteland i inkasuje zwycięstwo. AWESOME!!! wchodzi Miz z sędzią, atakuje walizką Barretta, dobija zmęczonego Cenę oraz Ortona i w konsekwencji inkasuje zwycięstwo.John odchodzi z Nexus z głową podniesioną do góry, a Miz zaczyna feud z Barrettem

Hmmm no ale ta opcja wymagałaby turnu Mizu'a a w to bardzo wątpie. Jest on świetnym heelem i nic się w tym względzie nie powinno zmieniać. Chociaż można zauważyć że mimo tego że jest świetnym heelem publika zaczyna wiwatować a nie buczeć gdy się pojawia. Ogólnie jeśli o Miza chodzi myśle że w tym roku nie zgarnie tytułu. Poczekają do końca feudu Ceny z Nexus po którym Cena wyjdzie z pasem i wtedy dopiero Miz wkroczy z walizką. Może to się wydarzyć na WM'ce bo czy jest lepszy moment dla takiego pyszałka na długo wyczekiwaną chwile chwały.

W kwestii WHWC nie mam chyba nic do dodania. Feud się ciekawie rozwija, porwanie Bearera dodaje smaczku, mam nadzieje że tak dobrze zapowiadający się feud troche potrwa więc licze że jednak wygra Kane i Edge zdobędzie pas dopiero na TLC. No to czas na walki które doszły dziś

Tag Team

Ehhh ja jestem strasznie przeciwny pushowaniu Santino. Przynajmniej w takiej wersji. Co prawda raczej oczywiste jest że tej walki nie wygrają, zawsze przecież w razie problemów może wpaśc Nexus. Jak dla mnie Nexus traci na powadze walcząc z Santino, oby to było jednorazowe i żeby żadnego feudu z tego nie było. Walka może być nie zła, wszyscy umiejętności mają. No ale tak czy siak jakby Nexus miało stracić pasy po cobraaa to pozycja calej stajni mega by spadła i zrobiła by się przepaśc między Barrett'em a resztą Nexusów. No ale patrząc logicznie to Gabriel i Slater musza czasem tych pasów bronić i zakładając że powinni walczyć z facami to jakby nie patrzeć nie ma na chwile obecną żadnej innej opcji niż Kozlov z Santino, dosłownie żadnej, no chyba że jakiś nowy team by powstał.

Morrison vs Sheamus

Tu ja wszyscy się dziwie że nie zrobili z tego walki teamów więc myśle że może to coś oznaczać. Coś związanego z HHH. Np Sheamus wygrywa i wali jakiegoś speacha jaki to on super, że nie długo pas odzyska i pewnie wspomni jak to zakończył karierę Triplaka na co ten wejdzie z młotem i Rudy w zamiera zszokowany po czym ucieka w widownie. Co da samej walki na chwile obecną jest to mój faworyt jeśli chodzi o najlepszą walke gali, panowie już raz pokazali że są w stanie zrobić dobra walke gdy walczyli przed NoC a Falls count anywhere match'u. Szkoda że teraz nie mają jakiejś fajnej stypulacji.

Traditional Tag Team elimination match

Walka powinna być dobra i jak zazwyczaj tagteam elimination przysporzyć emocji. Szkoda tylko że toczy się ona praktycznie o nic, mogłaby być dodana tu jakas stawka. Zwycięży raczej ekipa Mysterio. Po pierwsze jest ona dużo mocniejsza, Rey, Big Show, Kofi, do tego jeszcze MVP które też dostaje chyba troche push po zmianie themu. U Alberto z czołowych zawodników jest tylko Swagger no i sam Alberto. Zresztą w sumie Swagger już dawno nie ma pozycji jaką miał pare miesięcy temu. Na dodatek wydaje mi się że Del Rio nikt nie lubi czy to face czy heel i raczej ani Swaggerowi ani Drew ani Rhodesowi nie będzie się podobac że występują jako "Team Alberto Del Rio". Kolejnym punktem przemawiającym za Reyem jest Big Show którego nie widziałem jak zostaje przypinany conajmniej rok, jest największym obecnym terminatorem WWE a motyw z countout był dobry ale raczej nie będa tego powtarzać więc na koniec zostaje Big Show z Reyem na samego Alberto 619, spadnięcie z ramion Showa i koniec.

Ringowo może wyjść dobrze, byle wygrał Alberto i rozpoczął feud z Zigglerem czy innym już mistrzem o Intercontinental Championship.

Wątpie szczerze mówiąc żeby Alberto zakręcił się koło IC. POjawił się z impetem i jakby przeskoczył etap IC. Przecież walczył w walce o pretendeta do WHWC. Myśle że jest on głównym kandydatem do feudu z Edgem po zakończeniu przez niego feudu z Kanem i odebraniu pasa.

Divy

Yhhh w sumie nie ma nic co wskazywałoby żeby Natalya miała wygrac. Przegrał z samą Michell, przegrała z samą Laylą, czemu w takim razie miała by wygrac w handicapie? Myśle że ciągnął ten feud żeby zająć czymś LayCool w oczekiwaniu na Beath. Pozatym myśle że McCool uśmiechnęła się łądnie do męża i ten jej załatwił titlerun na jakiś rekord. Myśle że mogą one ten pas trzymac nawet rok.

Co do walk "dochodzących". W sumie w karcie jest walk 6, ostatnio było zapowiedzianych 5 więc jak na standardy WWE nie jest źle... Myśle że żadna walka już zapowiedziana nie zostanie, ewentualnie dojdzie w trakcie. I będzie to albo US Bryan w DiBiase wygrane oczywiście przez tego pierwszego... Ale myśle że na TLC Ted już mógłby pas oderbać. No a jak nie ta to

Tak myślę co by tu mogli dodać...Nexus vs Smackdown odpada, zostali tylko Otunga, młody Perfect i Husky.

No własnie nie. Został jeszcze John Cena który walki nie ma a to się nie zdarzyło od dawien dawna. Może jakieś ostatnie polecenie Wade'a, poprowadź Nexus do zwycięstwa. Tylko ja bym bardziej stawiał na tą walke z Raw niż ze SD bo na SD w sumie mało kto już został. Albo mieszane, rzucą openchallenge i po kolei się bedą zgłaszać przeciwnicy np Truth, Henry, Kaval, ew Ezekiel, a może nawet HHH? Chyba że się jeszcze na SD wydarzy coś w Dolphem i dojdzie IC ale nie wiem z kim... Gala na razie zapowiada się średniawo.

Cóż pora się wypowiedzieć w temacie.

WWE Championship Randy Orton © vs. Wade Barrett (with John Cena as special guest referee)

Zacznijmy od Main Eventu.Nie jest on co prawda wyśmienity ale będzie na pewno ciekawie.Choć znamy pewnego zwycięzce tej walki to sądzę że bookerzy zrobią wszystko by fajnie się to oglądało.Randy potrzymał trochę tytuł, pora na nowego mistrza.Wade może potrzymać ten pas do Royal Rumble, bądź nawet do Wrestlemanii.Osobiście chciałbym ujrzeć match w składzie John Cena vs. Wade Barrett vs. Randy Orton For The WWE Championship.Nadzieja zawsze jest, lecz wiem że to mało prawdopodobne.Po tym pojedynku, myślę że będzie dość głupia sytuacja, bowiem już wyzwolony John, który ma zamiar "niszczyć" The Nexus od środka...trochę to przesadzone.No ale zobaczymy jak to będzie.Tak czy inaczej liczę na udany booking and Show.Cena...jesteś wolny :).

Singles Match World Heavyweight Championship Kane © vs. Edge

Dzięki bogu, że nie ma w tym meczu The Undertakera...z całym szacunkiem ale Jego walki z Big Red Monsterem..nie bójmy się tego powiedzieć..były najgorszymi walkami przez ostanie PPV na Bragging Rights kończąc..To smutne. lecz prawdziwe.Deadman nie przykładał się zbytnio do walk, lecz nie ma się co dziwić.Moim zdaniem, WWE za szybko ściągnęło go z tej całej wegeneracj czy coś w ten deseń.Skończmy mówić o Undertakerze, skupmy się na walce.Bardzo się cieszę, że Vince dostrzegł w końcu Edge.Nie można było dokładnie określić gdzie się znajdował czy w ME czy w Mid.Faktem jest, iż The Rated R ma zamiar kończyć karierę.Dobrze by było docenić tego zawodnika przed Jego odejściem.Kane potrzymał trochę pas..czas na Edge.

WWE Divas Championship 2-on-1 Handicap Match Lay-Cool © vs. Natalya

Pominę to...Chciałbym tylko, żeby zwyciężyła Lay.

WWE Tag Team Championships Tag Team Match Justin Gabriel & Heath Slater © vs. Santino Marella & Vladimir Kozlov

Jesus..Kozlov z Santinem.Odnoszę wrażenie zbyt wielkiego push tych obydwu panów.Nie trawię ich kompletnie, a wygrana tytułu przez tych kolesi doprowadziłaby mnie do szału.Dla mnie nie wchodzi w grę ten mecz, więc mistrzostwo powinno zatrzymać The Nexus.End.

Traditional Survivor Series Elimination Tag Team Match Team Rey Mysterio (Kofi Kingston, Chris Masters, Big Show and M.V.P.) vs. Team Alberto Del Rio (Tyler Reks, Drew McIntyre, Jack Swagger and Cody Rhodes)

Chyba gorszego składu jeszcze nie widziałem..W walce sami Midcarderzy..Zero ludzi z ME..Po prostu brak mi słów..Choć z drugiej strony, może przez tą walkę, ktoś zostanie zauważony..Mówiono coś o pushu M.V.P..Nie wiem jak mam to interpretować...Szczerze powiedziawszy nawet nie chcę tego komentować.Wiam na pewno, że wygra Team Ryjka.Znowu mamy sytuacje "wziętą" z komiksów o superbohaterach...Źli przeciwko Dobrym..Again..Zostawię to bez komentarza.

Singles Match John Morrison vs. Sheamus

Walka w sumie z niczego.Parę interwencji Morrisona, jeden segment przu Micku...walka ustalona..Chyba, że szykuje nam się feud długotrwały, choć szczerze w to wątpię.Dla mnie ta walka jest zwykłym zapychaczem tejże gali.Zobaczymy w kolejnych, o ile będą.W tym meczu sądzę, że wygra Morrison.

Podsumowując słabiutko.2 walki dobre,3 słabe, oraz 1 przeciętna.W TNA też nie za dobrze się to zaczyna(Wnioskuję po ME PPV Final Resolution).Czeka nas słaby month.Liczę, że ostatnie w tym roku TLC wypali choć trochę.Peace Out.

paparoach.png

18659.png

No dawno się w tych twoich OD. Nie udzielałem, więc muszę.

Taa zacznę od tej walki, ale cóż ja mogę powiedzieć, wygra Wade, albo Orton. Nie, no Cena nie może być zwolniony Wade musi mieć w końcu jakiś pas bo przestaję być wiarygodny, więc musi mieć ten PAS! Ja już myślałem, że na poprzednim PPV będzie latał z pasem, a tu lipa, tzn chodzi mi o NoC. A tu lipa, więc ja osobiście kibicuję szefowi NexuS. I jakoś nie mam co o tej walce pisać. Wade i kropka. Chyba, że taka opcja Cena jest zwolniony bo Orton wygrywa. Ale na następnej gali jest walka o kontrakt pomiędzy jakiś tam SuperHero a kimś. I Ten superhero wygrywa a tu Cena tak jak z Mizem, ale na tą opcję daję 2% szans. Albo jest też opcja z Otungą wiecie On Baretta nie lubi, więc może być wesoło jest wiele opcji, ale dla mnie jest jedna możliwa. Wadem win! I będę przy niej stał i stał. MUREM.

Kane © vs. Edge

Edge, Kane ma pas dość długo, a nie ma Takera nie ma dla mnie sensu, żeby Kane trzymał ten pas. Poza tym chciałbym nawet bardzo aby Edge go miał bo Edge i pas równa się coś epickiego i ewentualny feud o ten pas to będzie coś wielkiego szczególnie, że zbliża się gala TLC Kane vs Edge TLC Match?? O tak :) Kane jakoś mnie się przejadł z pasem. I nie chcę go oglądać dłużej z nim, więc EDGE.

Lay-Cool © vs. Natalya

Layla jest cool.

Pas dla Justina i Slatera, to był dla mnie dobry pomysł, ale dłużej nad nim myśląc. Jestem na NIE. Trzy razy niem dziękujemy. Dużo bardziej bym się cieszył gdyby pas miał Santino za którym wiecie przepadam i to bardzo :-) Widzę, że może być wielkim wrestlerem i niech mu dadzą chociaż te pieprzone pasy TT, ale czy to jest możliwe? Sądzę niestety, że NIE! A czemu? Bo nexus musi dostać chłopców do bicia co niestety mnie martwi, ale mam nadzieję na Roll Up.

Reks?? Nie występuję na SD, a walczy na PPV, chyba coś szykują dla tego zawodnika. Tutaj myślę, ze wygra drużyna Del Ryja. Ponieważ Rey ma chyba za zadanie wypromować Alberto, więc może go wypromuję tak? Feud jakoś mnie nie ciekawi, jest nudny, ale nudny po stronie Reya bo Alberto ciągnie go bardzo dobrze. Kibicuję, Albertowi i mam nadzieję, że wygra. Ten bój.

Tutaj wygra Morrison. Ale czemu teraz jak Sheamus nie ma pasa, ani się w okół niego nie kręci? czemu? czemu John jest jakimś obrońcom Santino. Nie podoba mnie się to co robi z Johnem i przetransportował bym go na SmackDown i Sheamusa i tam by powalczyli o SD WHC Tittle, a na RAW nie ma dla nich miejsca no niestety. Ale ttuaj pojedynek będzie nudnawy, John wykona serię świetnych akcji i wygra.

Lubię Ortona i lubię Cenę

Nie lubię Cię, ani twoich postów. :| Może coś potem dopiszę. EDIT. :) Rlz.

No dobra miałem poczekać jeszcze do jutra ale nieważne wypowiem się dziś.

Hmm...no więc niemam pojęcia jak to będzie bo oba wyjścia są wiarygodne i pewnie dobrze przemyślane czy cena wyleci czy odejdzie od Nexus.Myśle jednak że to drugie czyli będzie miał spokój a barrett będzie nowym mistrzem WWE.Hmm...czy to za wcześnie ??? osobiście lubie go bardzo i to od niedawna w sumie :) więc mi to nie przeszkadza oby nie było podobnie jak z Sheamusem 2 razy wwe champion a potem feud z Santino ale rozumiem musiał zacząć się jakość z Morrisonem i to dzięki Santino.Niewiem czy walka będzie normala czyli że Cena będzie normalnie sędziował i walka skończy się czystym zwycięstwem czy będzie się coś działo ze strony sędziego.Zobaczymy ale jak narazie mój typ to lider Nexusa Wade Barrett.

Kane© vs Edge

Tu zdecydowanie stawiam na Edga pamiętam że pisałem w dyskusji że dostanie szanse jeszcze na WHC ale może dopiero po Royal Rumble a tu prosze owiele wcześniej jestem bardzo zadowolny,a Kane już długo trzyma pas nudne to,jak Edge z nim wygra może dadzą mu jakiś ciekawy feud i bedzie gitara więc mam nadzieje że Edge wygra.

Lay-Cool© vs Natalya

Znowu nie ciekawi mnie ta walka ale se zobacze bo tak się składa że Lalya to moja ulubiona Diva 8) więc trzeba obejżeć

Z Santino zrobili komika z Kozlova tera też więc troche za poźno żeby dawać im pasy tag team chyba że one teraz gówno się liczą to niech robią co chcą dla mnie nie powinni ich posiadać ani Nexus ani Santino i Kozlov tyle mam do powiedzenia.

W sumie jakoś troche już feudują i czas na PPV i nawet dobrze że to nie walka One vs One no może być ciekawie dlatego że uwielbiam taki typ walki,ale na samą myśl o Panu Największym(Show) i Najmniejszym(Rey) mnie coś trafia nienawidze tej parki niech może jeszcze tag teama se zrobią,oby wygrał team Alberto ale szczerze wątpie.

No i pisałem o tym wcześniej feud dopiero się rozkręca i może się nie skończy na jednej walce ale mogli coś więcej dać niż na każdym Raw morrison ma pomagać santino i nagle znaleźli się na PPV ale niech będzie przynajmniej walke może wyjść ciekawie więc niech dadzą na rozpoczęcie gali i będzie dobrze.

Wade Barrett vs Randy Orton

Od mojego wcześniejszego wpisu wiele rzeczy uległo zmianie, więc trzeba napisać coś świeżego. Cena jednak może nie sprzyjać w stu procentach Barrettowi. Jest opcja taka, że Wade przegra i John przybędzie jeszcze na Raw by pożegnać się z fanami. Potem ktoś przyjdzie i zarządzi iż Cena jednak nie może zostać zwolniony, tylko teraz nasuwa się pytanie kto to mógłby być i oczywiście w jakim celu było dawanie takiej stawki meczowi na SS jeśli i tak nic z tego nie wyszło. Myślę jednak że taka opcja jest nierealna. Mówi się że Miz nie pamiętam czy w reklamach, czy na House Showach zapewnia że wykorzysta walizkę. To jest jak najbardziej możliwe. Gdyby taka sytuacja miała miejsce to oczywiście odniósłby zwycięstwo Wade po czym Cena zlałby Barretta i korzystając z tego, że Nexusi mają zakaz przebywania w pobliżu ringu wbiegłby Miz, po czym zrealizowałby kontrakt na pojedynek o pas. Cena lub inny sędzia odliczyłby do trzech i John na kolejnych tygodniówkach wyżywałby się na swym byłym szefie i przypominałby mu cała tę sytuację. Potem pewnie Orton rozpocząłby feud z Ceną, a Wade zająłby się Mizem.

Kane vs Edge

Feud tych dwóch panów spodobał mi się. Świetne segmenty prezentował Nam Edge, szczególnie na ostatnim Smackdown. Naprawdę tutaj może być różnie i zdarzyć może się dosłownie wszystko. Ciekawe czy Kane odzyska ojca, czy też Edge będzie Go dalej więził niewiadomo gdzie. W każdym razie liczę na to że walka będzie stała na niezłym poziomie bo ostatnie pojedynki o pas wagi ciężkiej nie były wcale interesujące.

Natalya vs LayCool

Cóż tu się rozpisywać. Na ostatnim Smackdown widzieliśmy walkę tag teamową i wiemy jak się skończyła. Na SS będzie to Handicap Match i jeśli Natalya go wygra to będzie to niestety mało wiarygodne. Czuję że LayCool obronią tytuł i powróci Beth, która wreszcie przerwie title run tych dwóch pań. A może Phoenix pojawi się na SS i walka przekształci się w pojedynek tag teamowy. Byłoby napewno ciekawiej.

Justin Gabriel & Heath Slater vs Santino Marella & Vladimir Kozlov

Pewnie jak zwykle poprzez udział Włocha i Rosjanina będzie nieco śmiechu, ale zwycięsko pewnie wyjdą członkowie Nexus. Nie długo posiadają tytuły, więc jeszcze pewnie się nimi nacieszą. Innej opcji na dzień dzisiejszy nie może być.

Team Mysterio vs Team Del Rio

Jeśli chodzi o ten pojedynek to trudno wyczuć która drużyna zwycięży. W ogóle dziwi mnie jeden (przynajmniej oficjalnie zapowiedziany) SS Traditional Match. Nie ma chyba co dalej się rozpisywać.

John Morrison vs Sheamus

Kurczę, wcale nie jestem przekonany co do te walki. Fakt, jeżeli Morrison zwycięży to zostanie nieco podpromowany, ale połączenie tych zawodników w pojedynek na PPV chyba nie jest najlepszym pomysłem. Niestety mam przeczucie iż ich walka może być totalną klapą.

Kaval vs Dolph Ziggler

Tu spokojnie mogę napisać zupełnie odwrotne stwierdzenie od tego wyżej. Liczę bardzo na tę walkę ponieważ zmierzą się w niej wielkie talenty. Dolph pokazał że potrafi wygręcić rewelacyjną walkę. Oczywiście mówię tutaj m.in. o Jego pojedynkach z Kingstonem oraz Bryanem, które były bardzo dobre. Zobaczymy, może Kaval zostanie nowym IC Champem. Może jakiś turnik i feud z Bryanem, a później mecz unifikujący pasy US i IC. Zobaczymy, ale do tego mimo wszystko chyba tak prędko nie dojdzie.

Swoją drogą ciekawe czy to ostatnie Survivor Series czy też WWE postanowi nadal kontynuować tradycję robienia gali o takowej nazwie. Myślę że bardzo dużo będzie zależało od ilości fanów oraz sprzedanych DVD. Szkoda by było kończyć z galą o tak bogatej historii.