Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Edge co dalej?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

edge001.jpg?w=500&h=311

Dobrze jak wszyscy, a może większość wiemy, że Edge jest oficjalnie na niebieskim brandzie. Jednak zacznijmy od początku. Edge jest 9-krotnym mistrzem świata, jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych jak i najlepszych postaci w WWE. Jego kariera w tej federacji trwa od ponad 10 lat. W latach 2007-2009 praktycznie cały czas obracał się w walkach o pasy mistrzowskie. Był wtedy głównym Main Eventerem i było wiele ciekawych wątków związanych z nim. Wszystko było dobrze do czasu kontuzji w lipcu 2009 roku. Został wykluczony z walk, aż do stycznia bieżącego roku. Wtedy było głośno o wielkim powrocie oraz face turnie. Wreszcie zrobił to na co wszyscy czekali pojawił się na gali Royal Rumble z numerem 28. Oczywiście wygrał ten pojedynek oraz zyskał prawo do walki w ME na Wrestlemani 26. Wtedy, każdy myślał, że Edge w odwecie na Jericho odbierze mu pas, jednak to się nie stało, przegrał. Na następnej gali pokonał w końcu Chrisa, ale to już nie było o pas wagi ciężkiej. Potem na drafcie przeszedł na RAW i tu zaczął się problem dla tego zawodnika. Od razu na tej gali zaatakował Ortona i natychmiastowo powrócił do roli heela, po około trzech miesiącach co już oznaczało brak pomysłów. Po krótkim feudzie z tym zawodnikiem niby dostawał szanse na pas jak na Fatal 4 Way, ale to było chyba tylko dopełnienie składu i nikt go nie brał pod uwagę. Dalej uczestniczył w MitB i na NoC, ale tam również pełnił tą samą rolę dopełniacza. I według mnie dostał się tam tylko dla tego, że jest tak bardzo utytułowany i nie chcieli, aby taki zawodnik nie występował na ppv. Przejdziemy dalej na HiaC jego walka była nawet nie zapowiedziana i bez większego poklasku. Od pewnego czasu ciągnący się wątek z GM Raw, który został zakończony na tym poniedziałkowym epizocie tego show, gdzie został wysłany na Smack Down. Tam prawdopodobnie będzie feudować z Swaggerem, ewentualnie Del Rio i co dziwne fani coraz bardziej go lubią, czyli w grę wchodzi kolejny turn. I tak to się miewa od osoby walczącej praktycznie cały czas o najważniejsze pasy do kogoś kto pojedynkuje się w mid cardzie i to z zawodnikami mniej doświadczonymi, którzy chcą się dopiero wznieść na szczyt. Do tego jak wiemy Edge nie jest młodym zawodnikiem, a osiągnął chyba wszystko co mógł w WWE i słychać było pogłoski, że myśli powoli nad zakończeniem kariery. Więc co wy o tym wszystkim myślicie? Jak jego los potoczy się dalej? Czy sięgnie jeszcze raz po pas WWE albo WHC?

Zapraszam do dyskusji!
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yaoohoo

1

• TYMEKD

1

• FIZ

1

• swiroos1674325948

1

Top użytkownicy w tym temacie

No Edge to bardzo utalentowany zawodnik i mam nadzieje że jego kariera potrwa jeszcze bardzo długo.No widać że na niego nie mają teraz pomysłu i jak napisałeś tylko dopełniają go na PPV tylko dlatego żeby sie pokazał ale nawet nikt nie stawia że wygra jakiś pas.Jego przeniesienie na Raw na początku wydawało mi się dobrym pomysłem ten feud z ortonem i wogóle.Jednak teraz wiem że to była porażka, ogólnie jest go pełno na raw ale bez celu można powiedzieć walczy w jakiś Body Slam Match'ach i nic więcej.No myśle że dobrze że go przenieśli na Niebieską gale bo tutaj może zacząć coś nowego się dziać z tym zawodnikiem choć feud ze Swaggerem raczej mnie zbytnio nie zaciekawi chyba że czeka go coś nowego.Naprawde Edge może jeszcze tutaj dużo zrobić.Co do pytania czy ma szanse na jakiś pas hmm...myśle że z czasem ma szanse i wydaje mi się że między Royal Rumble a Elimination Chamber będzie ta szansa może niespodziewane zwycięstwo w Elimination Chamber Match'u o WHC.No mam taką nadzieje, ja bym chciał jakiś feud z Takerem to by było ciekawe :)

Sam Edge powoli zaczyna przyznawać w wywiadach, że poprzez kontuzje zaczyna sam powoli zastanawiać się nad zakończeniem kariery. Moim zdaniem po "rozstaniu" z Vickie nie mają w sumie na niego pomysłu. Bardzo wielka szkoda, że kontuzja przerwała jego ostatnią dobrą rolę a mianowicie mistrz TT. Wrócił po kontuzji i co feud z Jericho nie udany,feud z Randym moim zdaniem również nie udany. Jakoś mi sie wydaje, że po kontuzji nie potrafi dojść do optymalnej formy i pokazać pełni umiejętności. Niby wszystko wykonuje poprawnie, niby jest ok, ale według mnie brakuje mu tego tajmingu tego błysku jaki miał przed kontuzją. Feud z Swaggerem, moim zdaniem powinien być udany, chociaż ich walka na PPV mnie osobiście nie porwała.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

Lubię tego zawodnika. Nie dawno ściągnąłem jego DVD i zobaczyłem jego najlepsze mecze w WWE. Jego prawdziwa kariera zaczęła się w chwili założenia jednego z najlepszych Tag Teamów w historii wraz z Christianem...Chyba każdy prawdziwy fan wrestlingu oglądał TLC match na Wrestlemani X7. Właściwie każdy mecz z nimi był na wysokim poziomie. W 2001 nastąpił rozpad Team'u i każdy z nich zaczął karierę solową...W 2006 roku feudował z Johnem Ceną o WWE Championship. Cały czas kręcił się wokół najważniejszych pasów. Niestety w tym roku nie powodzi mu się za dobrze. Mam nadzieję, że za niedługo znowu zostanie mistrzem. Chociaż :thinking: Widać na niego nie ma pomysłu, a dywizja Tag Teamowa ma słaby poziom. Może reaktywacja drużyny z Christianem? Moim zdaniem jest to całkiem możliwe. Jednak gdzieś wyczytałem w wywiadzie z Edgem, że ma zakończyć karierę, za ok. 2 lata. Czy to była prawda? Nie wiem. Mam nadzieję, że nie bo jest to jeden z moich ulubionych wrestlerów. Pożyjemy zobaczymy ;)

To co się ostatnio dzieje z Edgem możne określić jako poszukiwanie swojego miejsca i samego siebie. Bo kim teraz jest Edge? Przed przerwą był genialnym heelem, wrócił z dużo gorsza formą jako face, przeprowadził nie najgorszy chodź za długi i za monotonny feud z byłym TT partnerem Jericho, został przeniesiony na Raw gdzie od razu przeszedł kolejny turn i znów został heelem. Feud z Ortonem miał potencjał ale się nagle uciął, niewiem czy przez kontuzje Ortona która popsuła ich walke na OtL czy poprostu zmienili zdanie ale to był moment w którym z Edgem zaczęły dziac się bardzo dziwne rzeczy. Siedział niby w ME ale nic z tego nie wynikało, walczył czasem na ppv ale jak zauważyłeś jako zapychacz dziur. I co dziwne nagle ludzie zaczeli go traktować inaczej. Na chwile obecną napewno nie mozna powiedziec że Edge jest heelem, może facem też nie, moim zdaniem na chwile obecną Edge jest tweenerem. Zakończył dziwny feud z GM który był troche nie wypałem bo ciężko się feuduje z kimś z kim nie można nawet porozmawiac a co dopiero zawalczyc więc cały feud opierał się na głupawych walkach z Khalim i innymi przypadkowymi zawodnikami które zazwyczaj przegrywał. No i teraz Edge wraca na SD. Swoją drogą chyba nie często się zdarza żeby ktoś przeszedł tyle turnów i draftów w tak krótkim czasie, samo to świadczy o braku pomysłu. Tylko kwestia czy na SD będzie lepiej. Napewno nie ma tam takiego tłoku przy głównym pasie bo ktoś w końcu będzie musiał zafeudować z Kanem lub Takerem i odebrać pas któremuś z braci. Teraz dla Edge widze pare scenariuszy. Najgorszy czyli feud ze Swaggerem nie wiadomo o co i po co, o to że Edge zespearował Jack,owi maskotkowego orzełka? :thinking: Dalej poczekanie i po BR wtrącenie się w feud o WHC. No i jak dla mnie najlepszy scenariusz czyli TT z Kavalem. Tylko tu kwestia tego jako kto, najlepiej jakby Edge wrócił do roli heela i Kaval też heelturn tylko że wtedy nie będą mogli feudować z Rhodesem i McIntyrem. Może też być tak że Edge zmanipuluje Kavala by cos mieć z jego titleshota. No coż zobaczymy ale ja myśle że przejście Edga to dobry pomysł tylko powinni mu bardziej określić osobowość :P