Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wywiad z Mickiem Foleyem

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Mick-Foley.jpg

Tłumaczenie by Prototype

Wywiad z września bierzącego roku dla About.com Wrestling

Eric: Mick ogłosiłeś, że ma powstać film o twoim życiu. Jak do tego doszło, opowiedz.

Mick: Pare lat temu spotkałem się z dyrektorem Chrisem Scottem. Opowiedziałem mu swoją historię w wyjątkowy sposób, o wrestlingu oraz o moich zwolennikach jak i tych drógich. Nie myślałem, że on to aż tak poważnie odbierze. W mojej karierze działo się bardzo dużo rzeczy. Pare miesięcy później spotkałem się z nim ponownie i zaangażowaliśmy się w złożenie dobrej historii, aby pokazać ją w formie filmu.

Eric: Czy jest coś ustalone, premiera, aktorzy?

Mick: Chyba jest jeszcze zbyt wcześnie, aby mówić o tym. Nie wiem nic o premierze i samym kręceniu filmu. Jeśli chodzi o aktorów, to nie ma co się bać. Nie mam pojęcia, czy zagram swoją rolę oraz kto zagra moją żonę i może córkę. Moja córka ciągle mówi o największych nazwiskach Hollywood i chce aby ten film był hitem. Wraz z Chrisem staramy się obecnie o jak najlepszy scenariusz dla tejże historii. Nie znam tajników tej branży, więc decyzje nie leżą w moim interesie.

Eric: Twoja kolejna autobiografia pt. 'Countdown to Lockdown', wychodzi już w tym tygodniu. Czy są w niej jakieś nawiązania do poprzednich wydań?

Mick: Mam nadzieję, że fani docenią książkę. Będzie to coś w formie takiego pamiętnika. Myślę, że nikt nie odbierze go negatywnie. W mojej książce jestem szczery i mam nadzieję, że nikogo z moich byłych współpracowników tym nie uraże. Są w niej również odniesienia do piosenkarki Tori Amos.

Eric: W książce opowiadasz, o życiu przed pierwszym wejściu na ring. Czy myślałeś już o planach po wrestlingu oraz emeryturze?

Mick: Tak, myślałem. Myślałem o emeryturze już 10 lat temu. Jest to opisane w biografii, jak romantycznie marzyłem o odpoczynku. Koniec z wrestlingiem, to codzienne pytanie zadawane w sobie przez każdego z wrestlerów. Twardzi faceci cały czas promują pro wrestling i nie myślą o tym. Rozstanie z ringiem to bardzo ważna decyzja, godne mocnych przemyśleń.

Eric: W książce będą również fragmenty o TNA oraz problemach ze sprzedażą płyt DVD z chociażby PPV. Jak myślisz, co TNA Wrestling powinno zrobić w związku z tym?

Mick: Nie jestem pesymistą, ale TNA ma naprawdę z tym problem. O ile z tego co wiem, to firmie trudno sprzedawać DVD. Jest duża konkurencja i ciężko znaleźć sposób na sprzedaż gal na rynku. Federacja powinna o tym naprawdę poważnie pomyśleć.

Eric: Zostając przy TNA. Ostatnio jesteś zaangażowany w fabułę z byłymi gwiazdami ECW. Co myślisz o powrocie hardcore'u w stosunku do bierzącego wrestlingu?

Mick: Nie wiedziałem, że to wypali. Sytuacje były na codzień inne. Byłe gwiazdy ECW to pryki walczące o wrestling. Potrafią się zbuntować, aby widzowie mieli co oglądać. Dzisiejszy wrestling w porównaniu z tym sprzed 10 lat to nie wrestling. Kiedyś ludzie się tym emocjonowali i aby zdobyć ich szacunek trzeba było zrobić znakomite widowisko. Dzisiaj jest inaczej.

Eric: Podczas twojego pobytu w WWE, ktoś myślał o konkurencji ze strony TNA?

Mick: Raczej nie. Nikt nie myślał, że TNA może stanowić jakiś problem, chociażby dotyczący mnie. Opisywałem to już w moich książkach za czasów WWE. TNA nie zrobiło nagłego wjazdu na scenę wrestlingu. Vince McMahon kiedyś w ogóle nie odczuwał jakiegokolwiek oporu ze strony mojej aktualnej federacji. Teraz uważam, że TNA wzrasta w jego oczach. Ale i tak póki co nasze produkty się od siebie różnią.

Eric: Masz jakieś rady jak zostać gwiazdą wrestlingu?

Mick: Myślę, że mogę coś zasugerować. Wrestling to nie branża, która ofiaruje życiowy sukces. Wręcz istnieje wielkie ryzyko poniesienia klęski oraz rozczarowania. Moja rada to realistyczne podejście do tego biznesu. Nie można opierać się tylko na wrestlingu by osiągnąć sukces. Aby być gwiazdą trzeba mieć plan B w tej branży.

Eric: Coś jeszcze chcesz przekazać czytelnikom?

Mick: Tak. Proszę o współudział w akcji, którą organizuje RAINN, co dostępne jest pod adresem http://www.rainn.org. Proszę również spojrzeć na strony internetowe z funduszami dla dzieci w Sierra Leone. Mam nadzieję, że dzięki społeczności, nawet w afryce znajdzie się sposób na rozpowszechnienie wrestlignu oraz pomoc jej mieszkańcą. Proszę również o rozwijanie wrestlingu w całym kraju, aby stał się popularną rozrywką dla świata.

Eric: Dziękuję za wywiad, Mick.

Mick: Ja również i pozdrawiam.

Przy okazji, jeśli ktoś chciałby jakiś wyznaczony przez siebie wywiad, to proszę o wysyłanie linków na PW.

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

1

• SweetChinMusic

1

• Zaq123

1

• Luba

1

Top użytkownicy w tym temacie

Bardzo ciekawe jest to, że powstanie film o życiu Mick'a. Jak tylko wyjdzie to będę musiał go zobaczyć :D. Jak mówi, ze ten wrestling co był 10 lat temu to było widowisko, to mogę się z nim w 100% zgodzić. Lecz trochę mało Mick powiedział. Troszeczkę o TNA, WWE, nowej książce, filmie i tyle. Szkoda, że więcej nic nie mówił ale dzięki za wywiad. :)

ahfo.png

luba_049.png

Na prawdę ciekawy wywiad. Szokda, że więcej tutaj o książce, niż o wrestlingu. Zajebiście, że powstanie film o Micku, na sto procent go obejrze, tylko ciekawe za ile lat wyjdzie. Powiedział całą prawdę o tym, jaką konkurencją dla WWE jest obecnie TNA( nie chodzi o wrestling, tylko o oglądalność.), ale Vince coraz bardziej myśli o nich jako poważnej konkurencji. Dzięki za wywiad ;)

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Ciekawy wywiad i muszę przyznać że pierwszy raz słyszę żeby miał powstać film o Foley'u,jeśli takie coś się ukarze to ja muszę to mieć :).Mick nie ukrywa że TNA dla WWE to pryszcz i jak na razie McMahon zbytnio się nie przejmuje tym produktem,co prawda teraz trochę więcej myśli o TNA ale nie oszukujmy się :8 .Wywiad ciekawy ale spodziewałem się czegoś więcej niż tylko reklamy książki.Wielkie dzięki za wywiad Pro :).

#SmartFanZone

No zdecydowanie najciekawszą informacją tutaj jak juz zauważyliście sa plany nakręcenia biografii Micka. Ciekawe tez czy Foley zagra samego siebie, tak by chyba było najlepiej dla rozgłosu filmu chociaz z drugiej strony może lepiej by było gdyby Mick wystąpił w filmie w roli opowiadacza a sceny z wcześniejszych lat grałby kto inny. Cieszy tez info że Foley nie myśli konkretnie o końcu kariery. Chociaż czy jest w stanie jeszcze coś pokazać w ringu to zobaczymy w czwartek na impaccie. Bo w sumie od powrótu tylko on i Sandman nie staneli jeszcze w ringu jako zawodnicy. Po tym jak Foley niby skręcił kostke czy cos takiego na impaccie i w walce TT zastąpił go Kendrick myslałem że już go nie zobaczymy w akcji a tu prosze jaka niespodzianka. No szkoda, że taki krótki. Świetna robota Prototype :)

E tam jestem w szokle to się wypowiem.Ogólnie niczego nowego,się nie dowiedziałem,jedyna nowość to wiadomość o powstaniu filmu o Micku,który napewno z chęcią obejrze.

Szacunek Vincenta do TNA,i ogólnie do Micka jest zauważalny,między innymi dodaniem Foleya do Alumni.Film po Angielsku jescze ujdzie,spokojnie można pooglądać,jedynie szkoda (chyba) że nie ma przetłumaczonej książki.Podoba mi się szczerość Micka.Dzięki Pro za wywiad,ale faktycznie troche krótki