Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Ulubiona federacja niezależna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Moja pierwsza ankieta mam nadzieje że ktoś w niej odpowie . Wszystkich federacji nie będe opisywał bo to zajełoby mi kilka tygodni więc prosze głosujcie .

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• mateusz199670

2

• Yaoohoo

1

• Zaq123

1

• Kacpios

1

Top użytkownicy w tym temacie

Jak na pierwszą ankietę nie jest źle ale mógłbyś bardziej opisać co jak i kto założył dany roster.Na pewno wiesz o co chodzi.Jak na razie nie można tego nazwać oficjalną Ankietą ale tragicznie też nie jest.Przemyśl to co Ci powiedziałem a będzie w porządku.Żeby nie było offtopicku głos oddaje na Combat Zone Wrestling.Można ujrzeć tam prawdziwy Hardcore i rzeczy o których Vince i Dixie nie śniły.No i nie długo debiut Homicide.Głos na CZW.

paparoach.png

18659.png

Kacpios gdybym opisał dokładnie każdą federacje to wyszedł by mi niezły artykuł ale ok dzięki za rady . No bo zapomniałem się wypowiedzieć no to zrobie teraz . Więc ja zagłosowałem no RoH ponieważ każda walka w moim odczuciu jest bardzo ciekawa mają wielu bardzo ulatętowanych wrestrelów takich jak np. Aries . I ogólnie bardzo mi się podoba styl walk w RoH a takie federacje jak CZW oglądam czasami chociaż jakoś mmnie to specjalnie nie kręci . No tyle odemnie .

Muszę przyznać, że nie za bardzo interesuję się sceną niezależną. Jednak od czasu do czasu sobie coś obejrze, a jest to ROH. Więc głos leci na tą federacje, bo szczerze mówiąc ze wszystkich to chyba tylko trzy oglądałem. W tym temacie za wiele nie mogę powiedzić, ale muszę przyznać, że ostatnio coraz częściej mi się zdarza obejrzeć coś z indy. Robi się to już coraz bardziej popularne, a to dzięki takim zawodnikom jak np. Aries czy Black, którzy właśnie tam robią świetne show. Wiem wymieniłem zawodników tylko z Ring of Honor, ale to dlatego co już wcześniej tłumaczyłem. To jest moje zdanie i nie mam nic więcej do dodania.

Oczywiscie że Combat Zone Wrestling, dla mnie po za nią i BJW nie było innego wyboru. Kocham UV. Kocham, kiedy wrestlerzy są czerwoni od krwi jak truskawki w lato , kocham kiedy jarzeniówki wybuchają, ogólnie kocham to! Może i bierze się to z tego że jestem mini sadystą, ale co ja na to poradze. Oczywiście CZW oprócz bogatego rosteru hardkorowców ma też sporo cruserków i całkiem dobre tag teamy. I to jest właśnie dobra federacja - różnorodna. Nie znudzisz się podczas oglądania ich gal, bo cały czas czymś zaskakują. Oczywiście bez przesady, ich gala bez kilku super bumpów się nie liczy, i choć czasami niektóre show im nie wyjdą, to i tak darze ich wielką sympatią.Tak więc głos na Combat Zone Wrestling.

Głos na CZW. Wahałem się między Combat Zone a PWG. Oczywiście w aspekcie hardcoru CZW jest cudowne, ale jeśli chodzi o standardowe walki to różnie to wychodzi. Zdarzają się gale na których dobra jest tylko część z UV co jest sporym minusem. Na szczęście takich przedstawień jest raczej mało, przeważnie "zwykłe" walki również wypadają nieźle. Z drugiej strony mamy PWG, gdzie słabe walki prawie się nie zdarzają, a Main Eventy potrafią zachwycić. Jednak obecność profesjonalnie przeprowadzanych Death Matchy zdecydowała o moim głosie. Emocje towarzyszące takim bataliom są nie do zastąpienia.

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Mimo iż jestem fanem Lucha Libre to nie mam w ulubionych federacji z Meksyku.Najbardziej lubię SMASH którego niema tutaj,potem CZW i BJW.Głos oddałem na CZW gdyż podoba mi się klimat tej federacji,wiele osób spostrzega CZW jako same brutalne walki,jednak jest kompletnie inaczej,CZW daje nam wiele dobrych walk zwykłych i dwie brutalne,co daje świetny zestaw.BJW jest co prawda lepszy poziom jednak do Polski gale docierają bardzo późno i nie śledzę tak BJW jak CZW.A więc głos jak najbardziej na Combat Zone Wrestling(nawet nie wiedziałem że na tym forum tyle osób to ogląda).

#SmartFanZone

Na początek powiem że jeszcze nie miałem okazji oglądac takich fedek jak - AJPW, Dragon Gate, EVOLVE, WWC i Chikara. BJW niezwykle rzadko oglądam, ae prezentują tam kawał dobrego wrestlingu. W PWG siędzę od niedawna więc również dużo nie mogę powiedziec. Niemiecka federacja jaką jest WXW trochę mi się nie podoba i szczerze mówiąc z dostępem do ich gal również jest trudno. ROH oglądam regularnie i bardzo podobają mi się ich gale. Ogólnie ta federacja w tym czasie dużo zyskuje i pnie się w rankingach. Gdy zaczynałem przygodę z Lucha Libre proponowano mi obejrzenie dwóch najbardziej rozpoznawalnych federacji czyli CMLL i AAA. Obie fedki są interesujące, ale AAA bardziej mnie porwało. No i właśnie... Miałem trudny wybór pomiędzy AAA i CZW. Co bym nie wybrał serce i tak by bolało. Zagłosowałem jednak na CZW. Podziwiam tamtejszych zapaśników za ich pracę i poświęcenie. Jak już wspomniał Yao CZW większości kojarzy się z samymi brutalnymi walkami. Prawda jest taka że w sumie to gale takie jak Tournament Of Death i Cage Of Death kładą duży nacisk na Ultraviolent, a reszta to poprostu dobry wrestling. Yao, powiedziałeś że nie wiedziałeś że tyle osób na tym forum ogląda CZW. Nie chcę stawiac błędnych tez, ale po cichutku w głowie myślę że niektórzy tylko słyszeli o tej fedce lub widzieli z dwie walki na YT. Oczywiście chcę zaznaczyc że mogę się mylic.

Ja zagłosowałem na RoH. Jest to ogólnie moja ulubiona federacja jak na razie i gale tej federacji mogę oglądać co tydzień bo wydaje tygodniówki. Spośród innych gal federacji niezależnych obejrzałem Evolve, Dragon Gate, AAA, CMLL, WWC oraz PWG. Wszystkie są fajne, ale jakoś najbardziej lubię Ring of Honor.

Dobra po pierwsze jest największym anty-fanem UV jaki istnieje więc wykluczam BJW i CZW. Dalej wykluczam WWC, które ssie, a walki tam są najnudniejszymi jakie widziałem. Więc fedke Colonów także wykluczam. Dalej mogę powiedzieć, że nie widziałem fedek takich jak EVOLVE (tu słyszałem sam ecieple słowe więc się na to szykuje) i WXW więc też nie zagłosuje. Nie wiem co tu robi AAA, bo meksykański czy nie to jednak Main Stream nie fedka niezależna. Fanem Lucha nie jestem i mimo iż akurat lubię CMLL to odrzuca mnie ilość 2 out 3 Falls Matchy więc na tą fedke nie oddam swojego głosu. Ostatnio powoli przekonuje się do Puro ale widziałem za mało żeby zagłosować na AJPW czy Dragon Gate. CHIKARA to wspaniałe połączenie komedii z bardzo technicznym wrestlingiem. Jednak oglądam tą fedke okazyjnie od tak żeby się pośmiać. RoH to fedka, która otworzyła mnie na Indy ale popełnia wiele błędów próbując wbić do MS co im wychodzi marnie. Więc zostaje tylko PWG, które uwielbiam. Same wspaniałe walki. Każda gala jest świetna. Walki TT w tej fedce to najlepsze co spotyka obecnie wrestling chociaż potrafią też wykręcić wspaniałe Singles Matche alle cóż się dziwić jak jako mistrza ma się najlepszego wrestlera obecnie występującego na scenie niezależnej.

• 2 tygodnie później...

Mój głos oddaję na Ring Of Honor. Jest to jak dla mnie znakomita federacja, mimo iż ostatnio próbuje swoich sił jako Main Stream. Jednakże nie mogę zapomnieć, że to tam wybiło się większość aktualnych gwiazd TNA oraz pare WWE. Zdecydowanie mieszanka wszystkiego. Początki za czasów dzisiejszych 'ROH Fathers' wgniatały w krzesło. Mimo, iż zaczynali swoją przygodę z wrestlingiem to wrestlerzy tacy jak Aries, Low Ki, Danielson, Homicide byli boscy. Wiem, że wymieniłem za mało z nich, ale musiałbym wymieniać wszystkich, gdyż trudno nie znaleźć tam gwiazdy. Połączenie hardcore'u, high fly'u wystarczy, by stworzyć wspaniałe widowisko. Same walki oraz show mogę uznać za bardzo dobre, albo nawet lepiej. Ostanio nadrabiam gale tej federacji i robię to z własnego zaciekawienia do tej strony wrestlingu. Do dziś gwiazdy takie jak Daniels, Generico, Payne i bracia Briscoe robią znakomity pokaz lotnictwa, do tego dochodzi jeszcze Richards. Dodatkowo nutka hardcore'u czyli Kevin Steen. Nie wiem, czy wszystkich tu nie wypisać bo na to zasługują. Nie będę dalej się rozpisywał, czemu ta federacja jest taka świetna - wystarczy obejrzeć pare PPV z okreu 2002-2005 (ew. 2006). Naprawdę warto.