Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

I quit - poniżenie Dreamera?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

ecw-tommy-dreamer.jpg

Witam was w kolejnej dyskusji, ostatnio mam wenę i postanowiłem to wykorzystać, a z tego powodu, że ostatnią dyskusję napisałem trochę w złym momencie to nie czekam i piszę już następną.

Tommy Dreamer - wrestler znany z występów w ECW i WWF, w którym zdobył, aż czternaście razy pas Hardcore. W Total Nonstop Action po raz pierwszy pojawił się 13 czerwca, podczas Slammiversary, pokazał się na trybunach w trakcie walki Teamu 3D z Ink Inc. i to między innymi dzięki niemu Ray i Devon przegrali. O ile się nie mylę to w ringu pierwszy raz pojawił się na Impacie 27 lipca, przegrywając z Abyssem, a po walce jeszcze pojawił się Raven i dobił Dreamera. Później kilka kolejnych walk i feud z AJ Stylesem. Wszystko doprowadziło do ich walki na No Surrender, do tego jako stypulacja został wybrany I quit match. Chyba nikt wtedy nie spodziewał się tego, że legenda hardcoru, nieśmiertelny Tommy Dreamer może przegrać, mówiąc I quit. Jednak tak się stało. Zacznijmy jednak od początku, postaram się krótko opisać walkę tym, którzy nie oglądali, a tym którzy oglądali przypomnieć. Przez prawie połowę walki zawodnicy nawzajem zakładali sobie nieskuteczne dźwignie. Później AJ Styles odsunął materace za ringiem i chciał zrobić Styles Clash, ale Dreamer to skontrował i przerzucił rywala przez siebie. Przez całą walkę Dreamer atakował bark przeciwnika, a Styles nogę. Bardzo ciekawą akcją był zapięty Figure 4 Leg Lock przez AJ Stylesa na Dreamerze na metalowym słupku. Kilka minut potem Tommy wziął do ręki widelec i chciał zaatakować nim Stylesa, ale ten zrobił unik i zrobił salto do tyłu, kopiąc rywala. Dreamer wyleciał z ringu i znalazł drewniany kij. Zatrzymał nim atak AJ i już na ringu zaczął go okładać tym przedmiotem. W końcu z jego pomocą zapiął Anaconda Vice. Styles się nie poddał, a w końcu kij się złamał. Gdy Tommy się odwrócił, jego rywal złapał za widelec i uderzył go nim w czoło. Później powalił rywala Dropkickiem i zaczął wkładać mi widelec do oka, wyglądało to drastycznie (przy okazji jestem bardzo ciekawy jak oni to zrobili, że nic mu się nie stało) po chwili Dreamer krzyknął te dwa słowa. Ku zaskoczeniu większości publiczności to jednak Styles wyszedł z tej walki zwycięsko. Według mnie było to poniżające dla Dreamera. Człowiek, który 14 razy miał pas hardcore w dosyć ekstremalnej stypulacji przegrał z kimś kto nigdy nie był kojarzony z hardcorem. Moim zdaniem lepiej już było gdyby w tym feudzie był na przykład Abyss. Co do samej akcji zakończającej walkę nie mam żadnych zastrzeżeń, bo zrobiło na mnie dużo wrażenie. Teraz według mnie są dostępne dwa rozwiązania, jedne bardziej, a drugie mniej prawdopodobne - 1. Dreamer ogłasza, że zakończył karierę, jednak wydaje mi się ono niezbyt prawdopodobne, jednym z powodów jest wiek Tommy'ego, ma on dopiero 39 lat i może walczyć jeszcze nawet dziesięć, tak jak na przykład Sting. 2. Drugim możliwym rozwiązaniem jest wyzwanie Stylesa, przez Dreamera na walkę, która odbędzie się w iście hardcorowej stypulacji i wygrana Tommy'ego. Wy jak sądzicie? Czy było poniżające dla Dreamer, czy może nie? Nic tak nie zachęca ludzi do pisania następnych dyskusji jak odpowiedzi w poprzedniej, to naprawdę nie gryzie :8

Zapraszam do dyskusji!

Artx7.png

Były moderator (6 maja - 21 września 2010)

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• elo3856

1

• Kacpios

1

• Artx1674325948

1

• Brem

1

Top użytkownicy w tym temacie

Ta dyskusja wygląda trochę bardziej na Raport PPV a właściwe pojedynku Aj Styles vs Tommy Dreamer na No Surrender :P.No ale żeby nie było offtopicu to trzeba się wypowiedzieć.Tomek stoczył przeciętną walkę z AJ.Rzeczywiście ten motyw z wiedelcem wygladał drastycznie.Ale żeby od razu twierdzić ze Thomas jest szmacony i poniżany to się nie zgadzam.Każdy hardcorowy wrestler w mniejszym bądź większym stopniu może przegrać nawet ze zwykłym wrestlerem.Jak dla mnie TNA dobrze zrobiło decydując się że wygra AJ.Powód ? Ciągły push Extreme Violence 2.0.Szczerze mówiąc byłem pewny że to Dreamer wygra ten mecz ale ku mojemu zdziwieniu i zadowoleniu przegrał.Jest jeszcza jedna sprawa.Otóż niedługo na Bound For Glory E.V 2.0 zmierzy się z The Fortune w stypulacji Lethal Lockdown.Więc Tomek w ogóle nie zamierza zmieniać ani swojego stylu walki ani samego siebie.Walkę na pewno wygra drużyna Dreamera lecz w tym pojedynku zapewno ujrzymy prawidziwe oblicze Tomka.Więc Artx nie bój się.Prawdziwy Tommy jeszcze nie umarł.

paparoach.png

18659.png

Zgadzam się z Kacpios'em że troche za dużo miejsca w tym temacie poświęciłeś na raport z walki :P Ale mniejsza o to, pomysł na dyskusje bardzo fajny ;] Tak więc ja się z Tobą w zupełności nie zgadzam. Jesteśmy przyzwyczajeni do tego że walki typu "i quit" zawsze wygrywają facowie. Z reguły z heele robi się takich twardzieli z zewnątrz ale jak co do czego to zawsze odklepią, poddadzą się i okarzą się słabi w środku. Mnie osobiście ta tendencja bardzo drażni bo próbuje w bajkowy sposób pokazać że dobra zawsze jest silniejsze od zła. Dlatego wynik tej walki był dla mnie mega pozytywnym zaskoczeniem. Nigdzie nie jest powiedziane że doświadczony zawodnik nie może przegarać tego typu meczu z młodym i nie widze w tym poniżającego. Może gdyby poddał się przy jakimś zwykłym submissionie, dźwigni czy ze strachu, zostało to bardzo fajnie zrobione na zasadzie "albo ide w zaparte i trace oko albo daje za wygraną". I nie widze w tym nic poniżającego a raczej wykazanie się zdrowym rozsądkiem. Bardzo dobrze to wymyślili moim zdaniem i TNA ma u mnie mega plusa za to zakończenie. Co do przyszłości Dreamera. Raczej wątpie żeby chciał kończyć kariere w takim wieku ale wolałbym żeby pozostał w TNA bez większości EV2 i żeby Ci z nich którzy zostaną nie występowli jako jedność. Jeśli dojdzie do kolejnej walki AJ vs Dreamer raczej Tommy juz powinien wygrać bo narazie ich bilans wynosi 3:0. Pewnie niestety na BfG wygrają EV2 chociaż ja bardzo licze że jednak tak się nie stanie i zakończy się pushowanie dziadków którzy niestety w ringu już nic nie pokazują ciekawego. Nawet jeśli chodzi o hardcore jeszcze nic mega nadzwyczajnego nie zrobili.

Moim zdaniem jak wszystkich to bardzo dobra decyzja. TNA chyba wie, że ludzie mają dosyć nieśmiertelnych face'ów, i zaskoczyła nas tym wszystkim. To bardzo dobrze. Ja byłem przekonany na 100% że tą walke wygra Dreamer. W końcu jest on troche promowany na takiego SuperFace'a(mi się tak przynajmniej zdaje). Na pewno ta akcja nie poniżyła Tommego. Przypuszczam nawet, że gdyby w WWE Cena miał przegrać w I Quit matchu, przegrałby w podobny sposób, może mniej brutalny. A jeśli chodzi o Tommego, to słyszałem że pracuje on na backstagu TNA. Jako członek CT. I również słyszałem że "they" czy kilka innych dobrych pomysłów to jego zasługa. Tak więc widze dla niego inne zajęcie - niech zostanie liderem Creative Teamu TNA. Może wtedy nie mielibyśmy tak wielu absurdów tak jak teraz, kiedy bookingiem TNA rządzi Vince Russo. Dixie Carter występująca na każdym Impakcie, Rob Terry jako Global Champion, czy tygodniowe storyline'y to dzieło tego pana. Sądze więc że kariera Dreamera powinna się skończyć w ciągu roku, dwóch, albo niech pracuje tu i tu, bo szczerze o on mi wcale nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, czasem zrobi dobrą walkę. Tak więc: Russo na zbity pysk, Dreamer na szefa bookingu TNA!