Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Czy ten pas wreszcie zmieni właściciela?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Doug_Williams_9982_1027506a.jpg

Drodzy użytkownicy Bill Goldberg Zone Wrestling, witam Was w kolejnej, ósmej już mojej dyskusji.

Tym razem poruszę kwestię pewnego pasa i jego właściciela, który trzyma go już od ośmiu i pół miesiąca z jedną dwu tygodniową przerwą. Chodzi tutaj oczywiście o Douglasa Williamsa i mistrzostwo X Divison. Tytuł zdobył 28 stycznia tego roku, pokonując Amazing Reda. Chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie pomyślał wtedy, że jego przygoda z pasem będzie trwała, aż tak długo. W dodatku cały czas go trzyma i czas dalej leci. Kto wie, może będzie go posiadał nawet rok. Przejdźmy jednak do rzeczy. Pierwszy raz obronił pas nieoficjalnie, dwa dni po jego zdobyciu, na house showie w Londynie, w stypulacji Ultimate X, była to zarazem jego pierwsza walka w tej stypulacji. Drugi raz pokonał przeciwników w walce o ten pas dopiero w marcu - na Destination X, pokonując Shannona Moore. Później nadszedł czas na LockDown, gdzie w walce Steel Cage, przeciwko Shannonowi i Kazarianowi, postawił na szali swój tytuł. Jednak znowu wyszedł zwycięsko. Potem na Impacie został mu odebrany pas i przyznany Kazarianowi., niestety nie wiem dlaczego, bo akurat wtedy kilku gal nie oglądałem. Trzeciego kwietnia ponownie zdobył "swój" pas, pokonując Kazariana. Na kolejnej wielkiej gali - Slammiversary, jego przeciwnikiem okazał się wrestler ze stażem w WWE - Brian Kendrick. Oczywiście innego rezultatu walki, niż zwycięstwo Williamsa być nie mogło. Na Victory Road znowu zmierzył się Brianem Kendrickiem, tym razem w Ultimate X submission matchu, ponownie wygrał. Później dołączył do stajni Rica Flaira i pomógł mu wygrać z Jay'em Lethalem. Ostatnią galą Pay Per View, było No Surrender, gdzie po długiej, w niektórych momentach ciekawej, w niektórych nudnej, walce pokonał legendę - Sabu. Po dość głupiej moim zdaniem akcji, Williams wygrał. Sabu skoczył na stół, o który oparty był jego przeciwnik i skoczył. Douglas się odsunął i zawodnik byłego ECW, sam rozwalił stół. Gdy byli już na ringu, Sabu otrzymał cios pasem i został przypięty i odliczony do 3. Tak, więc ten pas cały czas jest w jego posiadaniu. Pokonuje co raz więcej przeciwników. Jednak nie ma kto go pokonać. Zrobił się takim Johnem Ceną dywizji X. Jednak ktoś w końcu musi go pokonać. Ja myślę, że to już są jego ostatnie tygodnie z pasem, bo więcej trzymać to już byłoby głupie, ale nie takie pomysły są w TNA, wydarzyły się inne nieopłacalne rzeczy, choćby stawianie na starych wrestlerów i zwalnianie młodych. Mimo wszystko ktoś go z pewnością nie długo pokona, ale kto? Może Sabu? Może Jay Lethal lub ktoś inny z EV 2.0? Zapraszam do dyskusji. Wymyśliłem dla ułatwienia kilka pytań, co nie znaczy, żeby tylko odpowiadać jednym zdaniem na każde pytanie. One są tylko dla ułatwienia!

1. Jak myślicie, ile jeszcze tygodni Williams będzie trzymał ten pas?

2. Kto może mu go odebrać?

3. Czy to dobrze, że trzyma ten pas już tak długo?

DOWN: Te gale to akurat oglądałem, tylko nic nie pamiętam, ale coś czułem, że jest nie tak, bo z LockDown pamiętam wygraną Kazariana.

Artx7.png

Były moderator (6 maja - 21 września 2010)

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Hacjend

1

• Artx1674325948

1

• Brem

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Jasny

Więc może od początku:

Później nadszedł czas na LockDown, gdzie w walce Steel Cage, przeciwko Shannonowi i Kazarianowi, postawił na szali swój tytuł. Jednak znowu wyszedł zwycięsko. Potem na Impacie został mu odebrany pas i przyznany Kazarianowi., niestety nie wiem dlaczego, bo akurat wtedy kilku gal nie oglądałem

Tutaj ci się troszki pokręciło i tak jak pisałeś (widac to), nie obejrzałeś paru gal. Przed wszystkim Douglas nie wystąpił na Lockdown, bo wtedy był w Anglii (pamiętne problemy z chmurą po wybuchu wulkanu na Islandii). Walczyli wtedy Kazarian, Moore oraz Homicide i walkę wygrał Kazarian i został nowym X Championem. Jak Douglas wrócił, to odbyła się walka na Impact gdzie Douglas pokonał Kazariana i w ten sposób znowu był X Champem.Tak to wyglądało.

A teraz apropo pytań:

Przede wszystkim Williams jako mistrz ssie niemiłosiernie. Bez wątpienia to najgorszy X Division Champion Ever w historii TNA.

A teraz konktet, który umieszczam w spolilerze i jest jednocześnie odpowiedzią na wszystkie twoje 3 pytania.

Douglas Williams straci pas na rzecz Jay'a Lethal'a na najbliższym Impact (wreszcie :applause: ). Natomiast jego Title Run to po prostu porażka.

Dziękuję. Tyle w temacie mam do powiedzenia.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Styl:  Klasyczny

Douglas Williams... Jak zaczał się jego titlerun to jeszcze nie oglądałem TNA. Zacząłem jakiś niedługi czas potem, prześledziłem troche to co się wydarzyło wcześniej, obejrzałem pare walk Douga i stwierdziłem że dostał go tylko dlatego że Red też trzyał go dosyć długo, ktoś musiał mu go odebrac, inni nadający sie do tego byli zajęci czymś innym więc z braku pomysłu dali Williamsowi go. Byłem też pewien że straci go na którejś z nadchodzących ppv. Nie ma co ukrywać jest on jednym z najgorszych championów x division w historii, jeśli nie najgorszym. Po takim mistrzu jakim był Amazing Red to aż głupio że taki Doug trzyma ten pas i to na dodatek dłużej niż poprzednik... No dobra, zacząłem oglądac TNA już po całej aferze z Kazarianem i na początku feudu z Kendrickiem. Ktorego bardzo nie lubie i nie wiem który z nich byłby gorszy z tym pasem. Ale niestety obawiam się że to właśnie Kendrick mu ten pas odbierze. A sądze tak bo nie widze żadnego innego powodu dla którego mieliby go pchać do EV2. Sabu raczej długo w TNA nie posiedzi, mógłby niby na chwile dostać pas ale to by było bez sensu bo albo musiałby rozpoczynac jakiś osobny feud, albo stracic go szybko na rzecz Kazariana. A że TNA chyba nie miało pomysłu jak połączyć feud EV2 vs Fortunes ze stratą pasa na rzecz kogoś innego wepchneli tam Kendricka w sumie jak dla mnie nie potrzebnie. Myśle że najpóźniej na BfG pas trafi do Kendricka. Na reszte pytań odpowiedziałem w tekście ;P

/edit:

Nie powstrzymałem się, otworzyłem spoiler u góry więc moja teoria na temat Kendricka jest już troche nie aktualna :P Ale już nie będę tego zmieniał :P