Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Zastępca Rey'a Mysterio czy kompletnie inna osoba??

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

2ldvvnn.jpg

20 sierpnia do rosteru Smackdown doszedł nowy "młody nabytek z Meksyku.Chodzi oczywiście o Alberto del Rio który właśnie 20 sierpnia zadebiutował w niebieskim brandzie i pokonał jedną z największych gwiazd tamtego show,pochodzącego również z Meksyku,Rey Mysterio.Po tamtej sytuacji w wielu źródeł związanych z pro-wrestlingiem można było się dowiedzieć że federacja ma zamiar wypromować del Rio na zastępce właśnie Mysterio.Historia mogła by się wydawać mało prawdopodobna jednak mało która nowa gwiazda w WWE dostaje na starcie tak wielki push i na dodatek wrestler nie musiał przechodzić przez NXT jak większość "dzisiejszych" gwiazd.A więc moim zdaniem federacja widzi duży potencjał w tym wrestlerze,zresztą niema się co dziwić,Alberto ma świetną charyzmę co można było zauważyć podczas jego pierwszej rozmowy z Mysterio aż się chciało tego słuchać.Oprócz tego Alberto ma świetne zdolności w ring występował w takich federacjach ja CMLL czy AAA czyli dwie największe organizacje Lucha,jak by tego było mało walczył również w formule MMA czyli prawdziwym sporcie stoczył tam 14 walk z czego 9 wygrał a więc braku umiejętności zarzucić mu nie można.Jak wiadomo Rey Mysterio po śmierci Eddiego Guerrero miał być czymś takim jak jego zastępca,co całkowicie mu się udało.Niestety czas Mysterio w wrestlingu jest coraz bliższy konica,co prawda powalczy jeszcze z około pięć lat to sporo czasu jednak,szukanie kolejnego luchadora to dobry ruch ze strony WWE.Wiele osób było zdziwionych zdjęciem maski Alberto,przecież dzięki masce Rey Mysterio jest tak bardzo "sprzedawany" a więc zdjęcie maski Del Rio mogło by się wydawać błędem.Nic bardziej mylnego,teraz po dwóch Smackdownach z tym wrestlerem nie mam wątpliwości że był to genialny ruch gdyż bez maski ten wrestler ma to coś i świetnie zgrywa rolę heela.Jednak czy warto jest szukać następcy dla Mysterio może czas stworzyć kompletnie nowy rozdział i nie wzorować się na Mysterio?Jak na razie Alberto nie przypomina typowego szybkiego luchadora jak Mysterio i moim zdaniem nigdy nie będzie jak jego poprzednik.Alberto bez wątpienia będzie Main Eventerem jak nie to się chyba załamię gdyż tak zmarnować talent to by była porażka.Jednak jako zastępcy Reya go nie widzę,jedyne co mają ze sobą wspólnego to narodowośc i występy w Lucha Libre oprócz tego są dwoma kompletnie innymi osobami.A wy co myślicie o nowym nabytku WWE??Czy to dobrze że Alberto dostaje tak wielki push??I wszystko inne co myślicie w tej sprawie.

Zapraszam do dyskusji!
#SmartFanZone
  • Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

4

• Demonir

1

• Brem

1

• Piledriver1674325991

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Jak słusznie zauważyłes pod koniec Alberto i Rey jedyne co mają ze sobą wspólnego to narodowość. WWE wydje się przyjąć zasade że przynajmniej jeden wrestler z meksyku musi być w ME. Po śmierci Eddiego Rey dostać wielki push bo wcześniej poza pasami TagTeam i Cruiserweight nie posiadał żadnych pasów. Eddie zmarł pod koniec 2005r i już w styczniu 2006 Rey wygrał Royal Rumble i zaraz potem wygrał WHC. Teraz mówi się coraz więcej o końcu kariery Reya więc potrzebny jest nowy meksykanin. Wątpie żeby Alberto dostał od razu push na ktoryś z najwazniejszych pasów bo jednak Rey mimo wszystko miał wtedy już długą kariere za sobą a Del Rio jest w WWE od dwóch tygodni. Też uważam że dobrze się stało że zdieli mu maske ponieważ jest on świetny przy micu, dużo gra twarzą co maska by mu uniemożliwiła. No a jeśli o umiejętności ringowe chodzi to mi tam jeszcze niczym nie zaimponował. Ma fajny finisher zarówno zwykły jak i submission ale pozatym jeszcze się niczym nie wykazał w ringu. Ma absolutnie inna technike od Reya, jest o 30cm wyższy, 30 kg cięższy, dużo wolniejszy, generalnie moim zdaniem nie ma co w ogóle ich porównywać pod względem umiejętności bo to zawodnicy zupełnie innego typu i nieporównywalni. W każdym razie moim zdaniem Alberto do Reya jeszcze daleko. Tak więc można nazwać go zastępca Reya z racji narodowości ale z żadnej innej strony podobieństw nie widze. No o pozatym prawdopodobnie w kolejnym NXT pojawi się Hunico lub Epico lub obaj Ci zawodnicy i ich już prędzej widze jako zastępców Reya, zwłaszcza Hunico.

Jak dla mnie to on nie będzie następcą Rey'a. Gdyby tak miało być to WWE nie kazało mu ściągnąć maski i zrobili z niego face. Jak możemy zauważyć Alberto ma zupełnie inny styl od Mysterio taki mniej high-flyerowy. Przyczym muszę przyznać, że najlepiej spisuję się przy mikrofonie i WWE to wykorzystuje dając mu powiedzieć co nie co na SD. Zobaczymy może WWE chce go wypromować na postaci Reya i później jakiś feud o IC, a za jakiś czas będzie walczył o najważniejsze pasy tej federacji. Oczywiście nie nastąpi to szybciej jak za jakiś rok albo dwa. Jednak to według mnie jest pewno, bo tak to niekt by nie wygrał z dwu krotnym WHC. Ale, żeby mieć pełen obraz tego jak się potoczy jego kariera to musimy jeszcze poczekać i zobaczymy czy za miesiąc dwa nadal będzie walczyć z takimi gwiazdami i w okolicy ME.

Ja powiem Tak. Alberto Del Rio może dla niektórych być uzdolnionym następcą Reya ale żeby nie okazało sie tak jak z Escobarem. Eric był tylko kilka tygodni na smackdown i tyle . Gdyby Rey i Alberto stworzyli team to mógłby to być jeden z najsilniejszych :)

Suriel Is Here

WWE wydje się przyjąć zasade że przynajmniej jeden wrestler z meksyku musi być w ME. Po śmierci Eddiego Rey dostać wielki push bo wcześniej poza pasami TagTeam i Cruiserweight nie posiadał żadnych pasów. Eddie zmarł pod koniec 2005r i już w styczniu 2006 Rey wygrał Royal Rumble i zaraz potem wygrał WHC. Teraz mówi się coraz więcej o końcu kariery Reya więc potrzebny jest nowy meksykanin.

Szczerzę, wcześniej nie zauważyłem tej reguły, ale faktycznie coś w niej jest i Alberto może być kolejnym (tym razem złym) meksykaninem w ME

Widać, że WWE widzi w nim młodą gwiazdę i zaczyna pushować go od samego początku. I bardzo dobrze, bo faktycznie ma zadatki na przyszłego ME. Wcześniej podobne wejścia do federacji mieli chyba tylko Carlito (który od razu zdobył US Championship) i Cena, który w swoim debiucie walczył z obecnym WHC - Kurt'em Angle'em (Łajt, mam nadzieję, że się nie obrazisz, że wziąłem twoje porównania 8) ) Jednak dziwi mnie, że porównują go do Reya. Przecież to dwie inne osoby. Po pierwsze Rey ma maskę i jest tym luchadorem, a Alberto po stracie maski - nie można go tak nazwać. Po drugie: zupełnie inny move-set. Po trzecie: wzrost, Rey jest dużo niższym wrestlerem. I po czwarte (i chyba najważniejsze): Rey jest ulubieńcem dzieci, zawsze był face'm, a Del Rio po takim wejściu nie jest zbyt lubiany. Jak widzimy są to dwie inne osoby i nie ma ich co do siebie porównywać. Jedyne co ich łączy to narodowość. Wracając do Alberto. Pierwszy raz widziałem go własnie podczas tego zwycięskiego pojedynku z Misterio i muszę przyznać, że trochę się zdziwiłem. Wcześniej myślałem, że jak porównują go z Rey'em to jest to niski człowiek, który się specjalizuje się w akcjach high-fly. A tu pokazuje mi się 2m. kolos, który nie jest aż tak "wylatany", ale i tak ma niezłe ring-skille. To przejście z saltem do armbaru - genialne. Jeżeli chodzi o odebranie mu maski: on ma tak niesamowitą mimike twarzy, wystarczy że się uśmiechnie, a doprowadza dzieciaków, do szału. Wiec jeśli o to chodzi to nie powinien narzekać. Gimmick też bardzo dobry, przypomina mi JBL'a. Nawet wejście ma podobne. Ten wjazd samochodem i ten szal, który przypomina ręcznik Johna. Brakuje mu tylko sombrera, zamiast kapelusza. Ogólnie ten feud z Rey'em powinien jeszcze bardziej go wypromować i może nawet zakończyć karierę Mysteria. Na pewno jest to powiew świeżości na SD! i bardzo mu kibicuję, bo podoba mi się jego osoba

DEAD MAN WALKING

Moim zdaniem rzeczywiście Alberto jest doświadczonym zawodnikiem i może dużo zdziałać w WWE. Jednak myślę, że Vince nie będzie szukał w nim podobieństwa z Reyem, Alberto będzie kreował się na nową postać w federacji, chyba, że będzie Meksykański tag-team :?::?::?::!::!::!:

brock_lesnar_signature_v2_by_th3epic1-d31mtnv.png

HERE COMES THE PAIN

Mi osobiście nie spodobał się Alberto.

Ja osobiście lubię wrestlerów szybkich i zwinnych a do tych go nie można zaliczyć.

barti a co do meksykańskiego tag teamu to mało prawdo podobne bo w WWE tag teamy są Strasznie gnojone więc raczej tt meksykańskiego nie stworzą .

A co do robienia z alberto zastępcy reya to czysta głupota ponieważ on ma całkiem inny styl walki niż rey i ktury jest świetnym highfalyerem czy eddim który był bardzo szybkim i zwinnym zawodnikiem .

Mi się też ten cały Alberto nie podoba. Robią z niego taką gwiazdę, jakby ona był jakimś drugim Hoganem czy coś. Nie wiem, ja tam za nim nie jestem jakoś. Nie pasuje on mi na zastępcę Reya. Macie rację, może stać się tak jak z Reyem. Że po śmierci Eddiego (w przypadku Reya oczywiście) dostał potężny push i jest kim jest. Ale nie myślę, że to głównie przez śmierć Eddiego Rey stał się gwiazdą WWE. WWE dostrzegło w nim coś co powinni zauważyć wcześniej. Ale coraz bardziej myślę, że może stać się tak samo. Może skończy karierę Reya w najbliższym czasie i dostanie potężny push jak Rey odejdzie sobie na emeryturę. Ale myślę, że to nie stanie się tak szybko. Rey możliwe, że jeszcze sobie posiedzi w wrestlingu dosyć długi czas i wątpię, żeby ten feud trwał tak długo. Ale powoli mnie przekonuje ta myśl ,że Albert będzie jakimś niby zastępca Reya w WWE :D

• 2 tygodnie później...

Alberto na ringu wydaje się doświadczonym zawodnikiem, więc nie dziwie się, że wwe chce go wypromować. Charakter to zdecydowanie jego mocna strona więc będzie gwiazdom wywiadów i backstage'ów. Nie zdziwię się jak będzie często używał submission'ów, wkońcu ma doświadczenie z mma. Jako Meksykanin to może być w wywiadach, bo walcząc to nie przypomina mi Reya Mysterio ani Eddiego Guerrero(tych dwóch to dla mnie ikony meksykańskiego stylu walki w wrestlingu) więc nie zastapi ich wwe. To tyle co na temat Alberto Del Rio, a i jescze:

Chciałbym zobaczyć jego charakter(np. w wywiadzie) w roli face'a. :P

johnmorrisone.jpg

2363.jpg 24523.gif 24610.jpg 34029.png

Na tag team się nie zanosi lecz coś słyszałem że ponoc Rey może odejśc i miec przerwe i powrócic to nie sprawdzone i nie miejcie pretensji ale Alberto mimo charakteru zdaję się byc dobrym zawodnikiem lecz wszystko wskazuje na to że WWE i Vince widzi w nim wielki potencjał skoro nie przechodził NXT tylko mi sie zdaje że Alberto bedzie musiał znaleźc sobie pomocnika ponieważ Christianowi nie podobało się co zrobił z Rey'em zdaję mi się żę Alberto i Ted Dibiase (dwaj bogacze) vs Rey Mysterio i Christian.(sorki ale mi nie działa na laptopie ci)

tu nawet nie ma co porównywac

zupelnie inny styl walki i inne zachowanie

alberto del rio drugim mysterio na pewno nie bedzie

w ringu jest dosc dobry ale chcialbymzeby rey pokazal mu ze do niego jeszcze wiele mu brakuje

...w ringu jest dosc dobry ale chcialbymzeby rey pokazal mu ze do niego jeszcze wiele mu brakuje

Alberto brakuje dużo do reya? Żartujesz sobie? Alberto jest pod każdym względem lepszy od Reya. Nie jest lotnikiem, ale jakie rey wykonuje akcje? sixłannajn, ew. splash, cross body czy hurricanrana. Ma dosyć mały move set jak na takiego zawodnika, w dodatku akcje coraz gorzej mu wychodzą co potwierdził kontuzjując Takera. Przy mikrofonie też nie błyszczy, a Alberto ma dobry gimnick i świetnie sie w nim sprawdza. Jest nawet lepszy od JBL'a!

Alberto wszedł do WWE jak do domu, wygląda jakby jakiś czas już tam walczył, idealnie sie wpasował w swoją role i na push jak najbardziej zasługuje. Może nie na WHC, bo jeszcze na to za wcześnie, a i w tej chwili walczą o niego osoby, które znacznie bardziej, głównie za swoją przeszłośc na niego zasługują. Natomiast Alberto tą przeszłość dopiero musi sobie wyrobić, ale patrząc na niego, można śmiało powiedzieć, że jest przyszłą NAJWIĘKSZĄ GWIAZDĄ WWE.

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

Hola hola jeśli Rey ma mały move set to co powiedzieć o Alberto.To prawda Rey nie jest już tak dobry jak kiedyś,jednak równie dobrze można powiedzieć że Ric Flair był słabym wrestlerem bo teraz odstawia szopke.Rey obecnie nadal jest dobrym lotnikiem i trzyma poziom jak na jego wiek.A moda na jego hejting jest teraz w normie.To prawda że Alberto jest dobry przy micku,jednak na ringu jeszcze nie pokazał za dużo,jedynie Rolling cross armbar jest jego zaletom a tak to zwykłe słabe ciosy.Mysterio w ringu czuje się o wiele lepiej niż Rio,co widać.A więc mówienie że Alberto niszczy Reya pod każdym względem jest nie na miejscu,gdyż Alberto jest bardzo dobrym wrestlerem,jednak jeszcze dużo nauki przed nim.

#SmartFanZone

Ty coś chyba ci się pomyliło.Alberto wzrostu Eddiego??Przecież Guerrero miał tylko 173 cm aż 196!!Z drugim Rey'em też się nie zgodzę gdyż jak już wcześniej mówiłem są to dwie osoby o innych gimnickach.Alberto to bogacz z Meksyku a Rey ma typowy gimnick Luchadora,czyli szybkiego zamaskowanego wrestlera którym Alberto na pewno nie jest.Porównanie do Ceny też nie trafne gdyż Cena jest promowany na gwiazdę jako face,a ty jak widzisz to że z heela chcą zrobić "legendę".Alberto to stworzony heel i jego face turnu szybko nie zobaczymy,a więc do ludzi pokroju Hulk Hogan czy John Cena niema co go porównywać.

#SmartFanZone

Bardzo dobra dyskusja, jednak ja Alberto Del Rio'a porównałbym bardziej do JBL'a... Obaj mieli gimmicki w których byli bardzo bogaci, JBL też był heelem. Mają ze sobą wiele wspólnego, jednak Del Rio to luchador, wcześniej a dokładnie w Lucha Libre, Del Rio walczył jako Dos Caras Jr. Tak szczerze mówiąc to wolałem go jako Dos Caras Jr'a... Miał większy move set, więcej wykonywał akcji itd. A teraz ? Owszem, Del Rio jest dobrym wrestlerem, ale w niczym mi nie przypomina Rey'a, no może trochę bo też jest z Meksyku. W WWE Del Rio póki co nie zachwyca, jakie on ma fajne akcje ? No może jego finisher jest dobry, Rolling Cross Armbar, ale to tylko jedna fajna akcja... A tak to walczy jak zwykły, przeciętny wrestler, no... Może trochę lepiej bo ma w sobie to coś. Powróćmy do sprawy finisherów, Del Rio ma tylko jedną ciekawą akcję, a Rey ? Jest dobrym high flyer'em, owszem... Nie walczy teraz tak jak kiedyś, no ale nadal jest w miarę dobry. Springboard Crossbody, Splash, Dropkick (no może to nie jest akcja high fly ale zawsze coś), hurricanrana... A Del Rio ? Zrobi hurricanranę ? Prędzej się zesra... Ale Mysterio też nie wykona paru takich akcji jakie wykona Del Rio. Obaj są dobrymi wrestlerami, mimo to jakoś bardziej lubię Rey'a. Del Rio ma dobrą charyzmę, świetnie gra heela i jeżeli przejdzie face turn to rzucę WWE na dobre, chociaż i tak teraz WWE nie oglądam to czasem obejrzę na eurosporcie, czy jak mi się będzie nudziło to ściągnę sd, ew. raw... Mysterio w niczym nie przypomina Alberto Del Rio'a, a więc śmiało można powiedzieć, że Alberto to całkiem inna osoba. Jeżeli WWE chce mieć zastępcę Rey'a to może niech poszuka w FCW ? Epico, Hunico czy jak im tam...