Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

4

• fr3d

3

• Dejv

2

• alternativ

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Co do unijnej propagandy... tym się Wam chcialo wymiotować? A ja włączam 1 maja telewizor, a tam Kraśko mówi "dziś po raz pierwszy jesteśmy w Europie"... to gdzie myśmy byli kurwa do tego czasu? Darujcie sobie ironiczne wypowiedzi itp., bo pytam poważnie... gdzie my kurwa byliśmy do tej pory? No też w Europie do kurwy jebanej nędzy.
https://forum.wrestling.pl/topic/605-witamy-w-unii/page/2/#findComment-7271

Byliśmy Outsiderami ze WSCHODNIEJ EUROPY...teraz już awansowaliśmy na Outsiderów z Europy:) Ciekawe kiedy Polskę zaczną zaliczać do Europy Zachodniej... ehh...w sumie to czekam już na przyłączenie nas do Ameryki:P
https://forum.wrestling.pl/topic/605-witamy-w-unii/page/2/#findComment-7289

Do dupy niech nas przyłączą, będzie lepszy efekt... kurwa, to wszystko jest zajebiscie mega żałosne. Ale juz wiem, przed wejściem do UE na pewno byliśmy częscią Oceanii...
https://forum.wrestling.pl/topic/605-witamy-w-unii/page/2/#findComment-7307

Polska zawsze była uważana jako kolejne państwo dawnego Związku Radzieckiego.Kiedyś znajomy mojego wujka z niemiec myślał że w Polsce jest w zime -40 stopni C. A dlaczego ?? Bo myślał że Polska jest gdzieś w Syberii!! Ja w sumie nie wiedziałbym jakbym rozmawiał z tym człowiekiem osobiście czy mam sie śmiać czy płakać czy go w dupe kopnąć....

A w USA to niektórzy ludzie nie wiedzą gdzie leży Kanada a co dopiero o Polsce mówić (myślą pewnie że Polska to gdzieś w Azji).

https://forum.wrestling.pl/topic/605-witamy-w-unii/page/2/#findComment-7317

Ja gosowałem na TAK ale niestaty w moim miescie referendum unieważniono. Podobno źle funkcjonowały komitety i zdarzały się machlojstwa. To prawda, Polska kojarzona była z blokiem wschodnim. Nie dziwota, Rosja zawsze trzymała łapę na naszym kraju. Bylismy od niej uzależnieni, na szczescie ostatnie wydarzenia sprawiły, że w końcu po tak długiej nieobecnosci, wkraczamy na salony. Zaczelismy się liczyć pod względem politycznym, i nie wiem jak wy ale ja czuję, że Polska wreszcie cos znaczy na arenie międzynarodowej. Niepodoba mi się tylko sprawa Iraku i służalcze poddaństwo Ameryce. Skoro od kolku dni jestesmy członkiem UE, powinnismy być skoncentrowani na dobrych stosunkach z pozostałymi krajami naszego kontynentu a nie być w tej sytuacji proamerykańscy. Boję się, że Polska będzie koniem , e tam, osłem trojańskim preza Busha. Obym się mylił!

Co wrażliwszych przepraszam za długi text :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/605-witamy-w-unii/page/2/#findComment-7443

Outsider... wreszcie ktoś napisał coś co chcialem przeczytać. Właśnie fakt jest taki, że Polska może i znaczy coś na arenie międzynarodowej, ale zasłania to wręcz niewolnicze poddaństwo Stanom Zjednoczonym. Wepchaliśmy się do Iraku niewiadomo po co (cause George Bush said so?)... powedziano nam, że Irak ma broń biologiczną i co? I nic... okazalo się, że niczego takiego nie ma, a USA wepchało się tak tylko po to żeby jeszcze raz pokazać światu kto jest światowym mocarstwem. A na pewno nie bez znaczenia są tutaj irackie złoża ropy. Złapali Husajna, który jak by na to nie patrzeć był zbrodniarzem, tyranem... ale co z tego? Nie uratowali świata tylko Irakijczyków, z których część mimo wszystko była za Husajnem. Tam samo wpierdolili się kiedyś do Jugosławii. Zawsze powtarzam, że Amerykanie są ludźmi bardzo prymitywnymi i nie mówię tak bez powodu. Kiedyś był w telewizji program o żołnierzach amerykańskich... otóż podobno faszerują ich narkotykami by nie tęsknili za rodzinami itp. No i dochodzi do śmiesznych scen, w których tacy naaszerowani Amerykanie z samolutu strzelają do żołnierzy również Amerykańskich na ziemi, argumentujac to "wydawało nam się, że nas atakują". Kurwa! Bin Laden powiedział, że każdy kraj, który wycofa się z Iraku będzie miał spokój. Bodajże Hiszpanie się wycofują... ale i tak Al-Kaida pokazała im na co ich stać, więc aby uniknąć dalszych ataków woleli się po prostu wycofać. A Polska? Polsce nie wystarczy to, że już filmowano Okęcie i dworzec w Gdański z nieznanych powodów... dopiero jak Al-Kaida coś zniszczy zaczniemy się martwić, ale pewnie się nie wycofamy (cause Leszek Miller said so?). A co do Rosji... fakt faktem, że kiedyś byliśmy z Rosjanami bardzo blisko, prowadziliśmy wspólne interesy (na ktorych i tak dużo gorzej wychodziliśmy) itp. No ale Rosjanie nie lubią się z Amerykanami i od kiedy z nimi trzymamy nie mamy dobrych kontaktów z Rosją. Jeszcze zrozumiałbym to przymierze z USA gdybyśmy coś z tego mieli... ale my nie mamy dosłownie niczego, tyle, że Bush podczas przemówienia podziękuje krajom, które go wspieraja i wymieni wśród nich Polskę. I co to zaszczyt jakiś? Gówno prawda. Zresztą czego oczekiwać po kimś, kto jako głowa państwa potrafi się udusić precelkiem. Proponowalbym Bushowi jakieś papki albo coś, tym trudno się udusić, bo gryźć nie trzeba. W każdym razie w tym sęk... że my zamiast trzymać z Europą, w której moglibyśmy przy sprzyjających okolicznościach liczyć na jakąś większą pomoc w rozwoju to trzymamy z USA, które ma nas w dupie podobnie jak wiele innych krajów, a większość Amerykanow nawet nie wie gdzie jest Polska. Polska to w rękach USA takie małe dziecko... jak powisz dziecku "przynieś mi gazetę" to przyniesie, a jak się zbuntuje to tylko podniesiesz ton i już po nią pobiegnie. Tyle tylko, że z dzieckiem czasami trzeba postąpić siłowo, a nie wiem co nam grozi jeśli będziemy się buntować USA czy przykładowo w ogóle się od nich odłączymy. Może postanowią wymierzyć nam karę w postaci najazdów, nalotow itp.? Kto wie co tym biednym głupim ludzią strzeli do głowy :(.
https://forum.wrestling.pl/topic/605-witamy-w-unii/page/2/#findComment-7516

Ja te bylem na NIE

i dalej to podtrzymuje,bo szlak mnie trafia ja slysze ze przez nasza kochana Unie benzyna ma kosztowac 4,20 za litr,to jest kurwa chore

a tak btw.

ska zawsze była uważana jako kolejne państwo dawnego Związku Radzieckiego.Kiedyś znajomy mojego wujka z niemiec myślał że w Polsce jest w zime -40 stopni C. A dlaczego ?? Bo myślał że Polska jest gdzieś w Syberii!! Ja w sumie nie wiedziałbym jakbym rozmawiał z tym człowiekiem osobiście czy mam sie śmiać czy płakać czy go w dupe kopnąć....

It's dam true,tez juz mialem kilka podobnych sytuacji

https://forum.wrestling.pl/topic/605-witamy-w-unii/page/2/#findComment-7601

• 9 lat później...

Jesteśmy w UE już prawie 10 lat i z perspektywy tego okresu możemy mieć już jakieś przemyślenia na ocenę tego czy było warto.

Przede wszystkim należy sobie zdać sprawę z tego kim są członkowie starej UE i dlaczego została ona stworzona. Kraje takie jak Holandia, RFN czy Francja są krajami zasobnymi w kapitał w przeciwieństwie nowych członków np. Polski która jest zasobna w pracę(Jako ciekawostkę mogę podać fakt, że USA wbrew pozorom jest zasobne w pracę, ale ze względu na wielkość swojej gospodarki i rynku uważano, że jest zasobne w kapitał). Nie dajcie się zmylić temu, że zachodnie kraje tracą na tym że przekazują swoje pieniądze na rozwój słabszych gospodarczo państw. Oni zarabiają na liberalizacji przepływów kapitałowych, która występuje gdy mamy wspólny rynek, a rozwój słabszych państw powoduje to, że mają gdzie lokować swój kapitał.

Kolejnym elementem który ma faworyzować państwa zachodnie jest wspólna waluta – euro, która powstała tylko i wyłącznie po to aby te kraje mogły kontrolować rynek kapitałowy. I tutaj pojawia się problem dla tych państw, bo walutą euro zarządza Europejski Bank Centralny, a konkretnie jego zarząd w składzie którego każde państwo będące w strefie euro zgodnie z ideą równości ma jednego członka, dlatego mogą powstawać koalicje mikro państw, które będą dyktować warunki państwom rdzenia(starej UE). Wielka Brytania obawiała się tego i dlatego zagwarantowała sobie niezależność banku centralnego.

Podczas naszego wejścia do UE ludzie myśleli, że szybko będzie się żyło jak na zachodzie, a jak pokazałem wcześniej zastosowania krajów rdzenia nie mają zastosowania w Polsce, bo to są zupełnie inne gospodarki, dlatego nie liczcie w najbliższym czasie na benefity socjalne, bo Polska nie ma po prostu tego kapitału, żeby rozdawać go obywatelom tylko za to że egzystują.

Siła UE tkwi tak naprawdę w jej wielkości, dlatego stworzenie z niej państwa mogłoby zadziałać korzystnie na transakcje zewnętrzne. Większa siła przetargowa i większe zaufanie do dużego państwa. Ostatnio dużo mówi się o wspólnym rynku z USA co, mogłoby być dobre dla nas jako konsumentów, ale nie koniecznie dla przedsiębiorców.

W związku z tym jakie są szansę dla Polski, żeby poprawić dobrobyt obywateli. Tak naprawdę przy obecnym nastawieniu polityków do tego aby robić wszystko pod wyborców nie ma tych szans. Zobaczmy na jedyny kraj zasobny w pracę w którym dobrobyt jego mieszkańców jest na jako takim poziomie czyli USA, a właściwie jego początki. Liberalizacja gospodarki, w której rynek dążył do samodzielnej równowagi, niskie podatki i prostota występująca w administracji które pozwalały na tworzenie dużej ilości nowych firm, które dokonywały ekspansji na resztę świata, między innymi dlatego USA jest teraz taką potęgą. Ostatnio jacyś ludzie nawoływali do bojkotu jednej z polskich marek odzieżowych tylko dlatego, że płaci podatki w raju podatkowym. Głupota tych ludzi jest zatrważająca, zamiast hejtować tą firmę powinni działać na rzecz zniesienia ograniczeń przez które ta firma uciekła z Polski.

Mógłbym jeszcze popisać trochę na ten temat i wiem, że niektóre kwestie wyjaśniłem pobieżnie, ale jak większość osób zobaczy długość tego tekstu to pewnie nawet nie zacznie czytać.

https://forum.wrestling.pl/topic/605-witamy-w-unii/page/2/#findComment-347252

Odkopałeś temat sprzed dosłownie 10 lat, czy trochę nie przesadzamy tutaj?
https://forum.wrestling.pl/topic/605-witamy-w-unii/page/2/#findComment-347314

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...