Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

John Cena i promowanie młodych talentów

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

30lm0z8.jpg

John Cena i promowanie młodych talentów

Witam.Ostatnimi czasy w WWE mogliśmy zobaczyć coś co dotychczas rzadko widywaliśmy w tej federacji,czyli przypływ nowych młodych wrestlerów którzy dostają coraz więcej szans na wybicie się w federacji.Bez wątpienia jest to bardzo dobry ruch ze strony WWE gdyż obecni mistrzowie zawsze walczyć nie będą i potrzebują godnych zastępców którzy wcale nie odbiegają poziomem i potrafią walczyć na światowym poziomie.Nie tak dawno coraz większy push dostaje Evan Bourne który jest jednym z najlepszych "lotników",na których niestety federacja często patrzyła z przymrużeniem oka i skupiała się bardziej na wadzę ciężkiej.Jednak wiele osób uważa że za "niespodziewany" push dla Evana stoi największa gwiazda federacji John Cena który wstawił się za sprawą Evana i wywalczył mu nawet walkę w Main Event'cie.To niebywały postęp gdyż do tej pory Evan był gwiazdą najsłabszego show WWE,Superstars w którym walczą wrestlerzy dla których niema już miejsca w innych show jak RAW czy SD.Jednak Evan nie jest ostatnią osobą której pomógł John Cena wybić się.Ostatnimi czasy na RAW dominuje grupa wrestlerów z pierwszej serii show NXT,o nazwie Nexus.Jak donoszą zagraniczne źródła o tematyce wrestling'owej, John Cena w dużym stopniu przyczynił się do promocji i pomocy dla Nexusa,podobna pomaga członkom grupy na Backstage i udziela im porad.Nie wiem jak wam ale jak dla mnie to co robi John jest godne podziwu gdyż promocja przyszłych wrestlerów jest niezbędnym elementem każdej federacji.Niestety w WWE coraz częściej się słyszy o tym jak główne gwiazdy skarżą się na "świeżkaów" i powodują im powrót do rozwojówki albo nawet utratę pracy.Co prawda nie mamy żadnej pewności że to co piszą inne źródła jest prawdziwe i że John tak naprawdę wspiera młodzików,jednak po przeczytaniu kilku artykułów i wywiadów z nim,można zauważyć jest to człowiek który całym sercem angażuje się w to co robi i wcale mnie nie dziwi że chce pomóc federacji wypromować nowych mistrzów.A wy co myślicie w tej sprawie?Czy pomoc Johna przydała się wcześniej wymienionym wrestlerom czy jednak ich push był oczywisty i John nie miał z nim wiele wspólnego??Jacy wrestlerzy powinni być waszym zdaniem jeszcze promowani nieważne czy przez Cene czy przez inną osobę w tej federacji.Jak dla mnie bez wątpienia powinien być to Kaval który jest jednym z najlepszych zawodników z rosteru NXT2 i jego przyszłość zależy właśnie od dobrego startu w federacji.Oprócz tego zawodnika szanse na wybicie powinien też dostać Alex Riley który jest genialny przy mikrofonie jak i na ringu.A więc czekam na wasze opinie dotyczące tego tematu.

Zapraszam do dyskusji!
#SmartFanZone
  • Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

1

• The Kamil

1

• Koksik

1

• swiroos1674325948

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Fajny obrazek :applause: Da się zauważyć że Cena promuje młodych, idealnym przykładem są Nexus, którzy no cóż dają, taki podmuch świeżości na Monday Night Raw. Cena za wszystkim stoi, prowadząc z nimi feud, a gdyby jeszcze do nich dołączył to niebałbym się powiedzieć że w takim wypadku Nexus byliby Main Eventerami Raw. Druga osoba to Evan Bourne. Wywalczył mu dwa Main Eventy na Raw co wśród innych jobberów czy mid Cardów jest sporym osiągnięciem gdyż zobaczyć nową twarz w ME Raw można bardzo rzadko zobaczyć. Ale kiedy czołowa gwiazda WWE wstawi się za Mid Cardem czy jobberem to może być właśnie szansa dla takiego zawodnika. Szansę na wybicie powinien dostać jak już powiedziałeś Alex Riley bo siedzi już w rozwojówce od dobrych 3 lat, oraz McGillycutty który, no sporo umie, no i jest synem Mr. Perfecta więc już jest promowany jako syn legendy. Niestety, prócz Jericho który zgodził się zajobbować Evan'owi na F4W nie ma obecnie gwiazdy Main Eventu która chciałaby w jakiś sposób promować młodszych. (chyba) Taki Rey na przykład. Moim zdaniem powinien rozpromować np. Dolpha w "szalonym" feudzie o Intercontinental Title i w ten sposób Ziggler mógłby powoli przenosić się do ME SmackDown! Ale wróćmy może do Johna Ceny. Cena może widzi że prędzej czy później Taker czy Rey odejdą na emeryturę (Orton ma 30 lat a Cena 33 więc o nich nie ma co mówić) więc stara się coś załatwić u Vincenta, ktory chyba jednak będzie czekał do ostatniej chwili gdyż jak wiemy Orton posiedzi jeszcze w WWE bo po WM 25 czy 26 podpisał 10-letni kontrakt z WWE, Cena myślę że wcale krótszego nie ma więc Cena wiele w sprawie promowania chyba nie ma do powiedzenia, no udało mu się podpromować Evana ale to nie znaczy że będzie promował coraz to nowych. Prędzej czy później wróci do pasa WWE i będzie kolejny drewniany feud.

A więc po pierwsze to dobra i ciekawa dyskusja więc coś w niej napiszę.WWE dobrze zrobiło, że Jasiu promuję młode gwiazdy bo wiemy że ulubieniec połowy fanów WWE to Cena. Gdyby taki Chris Jericho promował jakiś wrestlerów lub inny heel to by się nie udało.Uważam, że pomoc Ceny przydała się wrestlerom, i myślę, że ten push nie był ustalony i oczywisty.To Cena, ruszył głową poszedł do Vinca i kazał mu wypromować Evana i kilku innych.Jak dla mnie John mógłby zacząć promować Percy'ego Watsona, przecież już kilku zostało skocznych zawodników w WWE, a on jest w tym wprost zarąbisty, dlatego chciałbym żeby wygrał NXT2.Zastanawiam się kogo promować powinien Cena, bo Alex Riley jest świetny przy mikrofonie, a Kaval, ma bardzo dobrą technikę.Lecz powinien być to Riley bo w WWE brakuje takich zawodników przy mikrofonie, jedynie jest jeszcze The Miz, Jericho się nieraz odezwie i Cena jak coś powie to włosy stają dęba.Kavala raczej widziałbym w niezależnych fedkach, bo do WWE mi nie pasuję, a do Roh lub np.AAA pasuje mi idealnie.To tyle, taka jest moja opinia.Pozdrawiam :)

Cena, jest bardzo zaangażowany w to co robi i chyba zdaje sobie sprawę że jemu bardzo pomógł JR na początku kariery i teraz stara się robić to samo. John już od dłuższego czasu wspiera mid carderów. Wszyscy pamiętamy jego feud z Mizem, na którym Mike tak naprawdę wypłynął. Potem John wstawił się w sprawie Evana i ten wskoczył na pare walk do ME no i jeszcze wygrał swoją walkę na PPV, niestety chyba push dla Evana zaczyna trochę tracić na sile a szkoda. NXT i ich feud jest w głównej mierze oparty na postaci Jaśka i nie można tego nie zauważyć i nie docenić. Ciekaw jestem jak to się rozwinie dalej i kiedy Wade w końcu zawalczy na PPV o pas.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

John Cena dużo można o nim powiedzieć..Jednak to co robi dla młodych utalentowanych wrestlerów to jest godne podziwu.Oczywiście mowa tu o Evanie który dzięki niemu zawdzięcza walki nawet na Main Eventach na tygodniówkach Monday Night Raw.Na przykład Tag Team z właśnie z Johnem przeciwko dwóm heel tego rosteru.Czyż to nie jest push :?:Jest bo stanie w narożniku obok najwspanialszej osoby w World Wrestling Entertainment to spełnienie marzeń nie jednego młodziana w tejże federacji.Ja od początku wiedziałem że Nasz Jasiu ma coś wspólnego z Ekipą Nexus.Nie myliłem się.Bardzo dobrze postępuję udzielając najlepszych rad dla tych zawodników.Kto wie może David Otunga Wade Barrett to przyszli mistrzowie WWE.Nie wątpliwie może tak być.Być może Johna czeka kolejne zadanie.Chodzi mi o przyszłego zawodnika który ma zadebiutować we Wrześniu.Nie kto inny jak Tyler Black.Ja tutaj nie widzę żadnych przeciwwskazań dotyczących pushu dla tego wrestlera.Myślę że poniekąd Vince McMahon który dla fanów Total Nonstop Action jest nikim a nawet niektórzy życzą mu śmierci(Na pewno tak jest) miał rację "Tworząc" takiego zawodnika jakim jest John Cena.Jest to świetna promocja dla młodzików którzy dzięki "Terminatorowi" mogą szybciej zaistnieć w federacji.Sami mogliby nie dać rady.Taki Black może trafić na Jobbowanie.I w tejże chwili John wyciąga mu pomocną dłoń.Tak to widzę.Jednak nie długo Sina ma przejść podobno Heel Turn.Dla mnie jest to błąd wielki bo po pierwsze sprzedasz gadżetów dla dzieci zmaleje.Oczywiście jakby był heelem sprzedaż zabaweczek by była.Nie ukrywajmy się teraz jest moda na Zawodników heeli.Ale jednak nie w takim dużym stopniu jak The Best Face In WWE.A po drugie John nie mógłby promować nowych zawodników.Dlaczego Vince tak chcę tego heel Turnu to nie wiem.Może John po prostu nie chcę być już takim Fajsikiem i walczyć dla dzieci i zająć się poważnym Wrestlingiem.Wracając jeszcze do pushu.Jeżeli Cena ma taką moc Pushowania Świeżych Zawodników to dlaczego nie wyciągnie Chavo Guerrero z Jobbowania który od dłuższego czasu go prześladuję.Na takich wrestlerów jak Chavo powinno się od razu zwrócić uwagę.Podsumowując myślę że to co robi John Cena dla młodych jest świetnie lecz czasem powinno się pomyśleć o tych starszych doświadczonych zawodnikach, którzy rozpaczliwe chcą zwrócić na siebie uwagę prosząc o jakikolwiek Push.Takie jest moje zdanie.

paparoach.png

18659.png

Nie lubie Ceny, przynajmniej tego ringowego, który gada to samo, walczy tak samo i jest nudny. Jednak za to jaki jest za kulisami go cenie. Jest jednym z wrestlerów, którzy mają najwięcej do powiedzenia w federacji, ale nie wykorzystuje tego. Znaczy wykorzystuje, ale nie tak jak np. Orton, czy Rey, tylko w pozytywny sposób promując młodych zadowników. Dzięki niemu pozwolili Evanowi pokazać co potrafi. Wcześniej Bourne wykonał jedną, dwie akcje i zostawał odliczony. Teraz nawet pokonuje Chrisa Jericho na gali PPV ( tu także ukłon w strone Chrisa). The Nexus to kolejny świetny pomysł i John jako główna gwiazda sie w to bardzo angażuje, pomagając im i doradzając- za to kolejny ukłon w Jego strone. Trzeba przyznać, że RAW, które głównie przez Cene i Ortona robiło sie nudne, dzięki Cenie znowu zaczęło sie tam coś dzieć i to pozytywnego. Mam też nadzieje, że pomoże Tylerowi, bo gość na to zasługuje, mam nadzieje, że nie zrobią z nim to, co zrobili z Danielsonem. Na Chavo troche za późno, bo ma już swój wiek i może zacząć myśleć o emeryturze. To tak jakby miał promować Matta Hardego, czy Christiana.

Co do Jego Heel Turnu to ja jestem jak najbardziej za. W tej chwili najbardziej lubianym zawodnikiem w WWE jest Orton, rey chyba na drugim miejscu pod tym względem jest. Starczy Ortonowi dodać jakieś gadżety i zyski nawet wzrosną, a John jako heel to była by świetna sprawa, bo sie sprawdza w tej roli.

Podsumowując jestem pełny podziwu dla Johna, który mimo, że go tyle osób wyklina, robi tyle dobrego dla federacji i wykorzystuje swoją pozycje w pozytywny sposób.

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

• 4 miesiące temu...

Fakt , John wspiera młode talenty takie jak właśnie wymieniony Nexus czy Evan Bourne. Czy nam się to podoba czy nie Nexus i tak ugruntowało już swoją pozycję w WWE. Nie wiem tylko dlaczego to wszystko musi się tak odbywać, mam na myśli ataki, przegrane walki lub nawet pasy. Jeżeli WWE chce wypromować nowe gwiazdy to niech to robią w sposób uczciwy a nie kosztem i zdrowiem innych np. Ceny, nawet jeśli on się godzi na to poniżanie. Moim zdaniem ,,wybicie się,, na kimś jest tchórzostwem, do WWE powinni trafiać zawodnicy którzy dostali się tam dzięki ciężkiej pracy, ale z drugiej strony rozumiem zarząd że chce im pomóc, ponieważ nie każdy ma taką możliwość zaistnienia w tej znanej na całym świecie organizacji. John Cena kocha to co robi i fani wspierają każdą jego decyzję, jeżeli uważa za słuszne to co robi to najwidoczniej tak jest naprawdę :t_up: