Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Randy Orton - prawa ręka Vinca?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Randy Orton, jego nikomu chyba nie trzeba przedstawiac. Jedna z najjaśniej świecących gwiazd WWE. Świadczy o tym jego dobytek, był Tag Team, IC, WHC Champem i co najważniejsze 5-krotnie zdobywał mistrzostwo WWE.

Przejdzmy jednak do głównego tematu dyskusji. Randy zaliczył kilka kontrowersyjnych zachowań, które mogłyby świadczyc o jego wyższości nad innymi gwiazdami federacji McMahona. Zacznijmy jednak od początku.

Nieco ponad rok temu na jednym z Raw, Main Eventem gali był pojedynek tag teamowy 5 vs 5 (Lakers vs Nuggets). Po dziewięciomiesięcznej przerwie spowodowanej kontuzją powrócił Mr. Kennedy. Niestety po walce doszły niewesołe informacje... Kennedy zle przyjął RKO od Ortona i nabawił się kontuzji nadgarstka. Kolejna informacja - Randy poprzez złe przyjęcie ciosu przez Kennedyego ma problem z obojczykiem, który kiedyś był właśnie kontuzjowany. Mr. Kennedy ujawnił, że kontuzja jednak nie jest na tyle poważna żeby robic sobie wolne od występów w ringu. Orton podobno po gali był wściekły na Kena w szatni i wydarł się na niego wyzywając Go od łamag. Jakimś dziwnym trafem WWE jednak postanowiło zwolnic Kena rzekomo z powodu jego kontuzji. Pan Kennedy po odejściu z federacji opublikował trening na którym widac że jego ręka jest w dobrym stanie. Kilka dni pózniej Kennedy nie pozostawił na Randym suchej nitki. Wyjawił że podczas house showu (chyba w Meksyku) Orton normalnie walczył i nie widac było żadnych problemów wynikających z niedomogu obojczyka. Czyżby Randy kłamał?

Kolejna sytuacja. Pamiętamy feud Kingston - Orton. No właśnie... Feud miał wypromowac Kofiego, miał On dostac większy push i przy pomocy Randyego miał byc wypromowany jako jeden z największych faceów WWE. Taki jak Cena czy Mysterio. Jeden pojedynek skreślił jednak szanse Kingstona. W końcówce walki (z Randym oczywiście), Kofi pomylił lub zapomniał zaplanowany program akcji. Viper nie wytrzymał i dał oznakę swej złości dwukrotnie krzycząc w stronę Kofiego "ty głupku". Można tylko domyślec się co miało miejsce w szatni. Po tym właśnie zachowaniu wiele osób twierdziło, że Cena, Undertaker i wspomniany Randy mają bardzo dużo do powiedzenia w federacji, ale Viper podobno korzysta z "władzy" w wyrazny sposób. No i cóż, gdy feud się skończył to też push dla Kofiego zaniknął i dalej był "zwykłym" Kingstonem. Myślicie że właśnie Randy poszedł na skargę do Vinca czy może Kofi zasłużył sobie na to swoją pomyłką? Oczywiście akurat jak wiemy Kingston dostał push na IC title, ale chodziło mi o tamten, wcześniejszy okres.

Czas na kolejne bardzo brzydkie zachowanie Vipera. Tym razem Orton na celownik wziął... 15-sto letniego fana. Cała sytuacja miała miejsce dokładnie 12 stycznia tego roku. Wspomniany fan był pod pewną restauracją lub był jej gościem. W każdym razie chłopak chciał zrobic zdjęcie Randyemu, który właśnie siedział w samochodzie. Orton nie zgodził się na pstryknięcie fotki, opluł fana gumą i zwyzywał Go. Matka chłopaka nie zgodziła się na takie zachowanie i podała Randyego do sądu. W internecie pojawiły się domysły, iz jest to tylko próba wyłudzenia pieniędzy kosztem Ortona choc podobno to nie jest to Jego pierwszy przypadek. Podobno jeszcze kilkakrotnie wyskakiwł na fanów, ale nie odnotowałem takowych przypadków.

Randy jednak odniósł się do całej sprawy. Wyjaśnił, że podczas gdy udawał się w stronę samochodu usłyszał głos matki chłopca, która powiedziała że kilka lat temu splunąl w jej syna po jednej z gal. Orton miał odpowiedziec "No to możesz mnie oskarżyc". Viper przyznał się że w przeszłości zachowywał się nieraz nieodpowiednio, ale nigdy nie posunął się do oplucia i zwyzywania żadnego dziecka. Tutaj w sumie można chyba mu uwierzyc ponieważ sprawa jakoś ucichła i raczej Randy nie miał żadnej sprawy w sądzie, ale chcę poznac Wasze zdanie.

Dosłownie kilka dni temu paru userów w tym ja znalazłem pewnien filmik. W nim właśnie pewien młody dziennikarz spytał Ortona czy ma w domu duży telewizor po czym Viper uderzył Go w twarz. Cios nie był silny, ale wyglądał realistycznie. Osobiście uważam że było to ustawione, ale wypowiedzcie się jak na to patrzycie. Filmik wrzucił Cyc na Gadulcu jbc.

Na koniec jeszcze jedno przewinienie - może i najważniejsze. Po ostatnim Raw Orton był bardzo wkurzony po walce z Mizem. Miz podobno "nie mógł zgrac się" z Randym w walce. Wściekły Viper po pojedynku był straszliwie wściekły na Miza, któremu podobno niezle się dostało w szatni. Teraz nasuwa się pytanie czy Randy będzie miał wpływ na wymazanie pushu dla Miza czego konsekwencją może byc niewykorzystanie przez niego walizki. Narazie możemy spekulowac, ale wszystko okaże się w przyszłości.

Krótko podsumowując... zwolniony Kennedy, ucięty push dla Kingstona i Miz "czekający na wyrok", może Vince kieruje się zdaniem Ortona?

Proszę, odnieście się chociaż krótkim stwierdzeniem do każdego incydentu, a ja jeszcze zadam kilka pytań:

Czy myślisz że Randy ma wpływ na decyzje Vinca?

Czy Randy mając pretensje do Kennedyego, Kingstona i Miza miał rację?

Czy Orton pokrzyżuje plany dotyczące dalszego pushu dla Miza?

A może Orton nie chce jobbowac młodszym gwiazdom? Może nawet jest zazdrosny?

Zapraszam do wypowiedzi w mojej pierwszej dyskusji

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Droopi

1

• The Kamil

1

• Kacpios

1

• Piledriver1674325991

1

Top użytkownicy w tym temacie

Więc tak na początku chciałbym powiedzieć że bardzo dobry Temat założyłeś Droops.Na dodatek jest to Twoja pierwsza Dyskusja..naprawdę wielkie gratulacje.Ale teraz do rzeczy.Myślę że Randy nie ma wpływu na decyzję Vinca.Te wszystkie wydarzenia pozornie na to wskazują ale uważam że tak naprawdę tak nie jest.Kennedy został zwolniony prawdopodobnie po doznaniu na Monday Night Row kontuzji złamania nadgarstka.Myślę że to właśnie Kennedy kłamał z frustracji że został zwolniony po pięciu dniach kiedy doszedł na Raw.Nie dziwie się dlaczego tak zareagował gdyż każdy na jego miejscu postąpiłby tak samo.Przewiduje że Ken powiedział to w ramach zemsty na Randym gdyż to właśnie przez niego został wywalony z WWE.Co do Kofiego rozwiązała się moja zagadka która tak mnie dręczył.You're Stupid! Stupid! Takie słowa padły na gali PPV Tables&Ladders&Chairs.Tutaj też nie twierdze że Orton posiada jakąś tam władze.Już tłumacze dlaczego.To wina Kingstona.Albo dokładnie nie przeczytał scenariusza walki albo po prostu zapomniał co ma zrobić/wykonać w danej chwili.Powód?Prawdopodobnie z wrażenia że być może będzie takim facem jak Rey Mysterio bądź John Cena.Vince to zauważył Kofi przyznał się od Winy McMahon się zdenerwował i...oddalił Kofiego od marzeń The Huge Face On WWE.Nie widzę tutaj ani żadnej władzy Ortona ani jego winy.Z tym 15 latkiem również uważam ze malec to ukartował.Był po prostu urażony po tym jak Randy odmówił mu autografu czy tam zrobienia zdjęć i tyle.Jedno słowo które opiszę tą całą sytuacje..Zemsta.I to nie pierwszy raz niestety.Co do Miza nie mam zdania.Zobaczymy co będzie się działo na Summerslam lub na Monday Night Raw.Jeżeli feud się rozwinę nie ma mowy o blokowaniu pusha The Miza gdyż dzięki temu konfliktowi Mike zostanie Main Eventerem.A o tym zawsze marzył.Podsumowując mówienie o tym że Randy Orton ma jakąkolwiek władze lub jest Prawą ręką Vinca Kennediego McMahona jest dla mnie strasznym błędem.Jako przykład takiej minimalnej władzy można przytoczyć Johna Cene.Już tłumaczę dlaczego.To dzięki niemu Evan Bourne jest ostanio bardzo pushowany.John któregoś dnia poszedł do Vinca i powiedział mu prosto w oczyże Evan ma bardzo duży potencjał i chciałby żeby ten zawodnik dostał niezły push aby się wykazał.Vince zgodził się od razu ale już dalej nie będę pisał co było dalej bo to już każdy wie.W skrócie powiem że Cena dopiął swego.Nie mówię że to jest postawa negatywa.Wręcz przeciwnie.To dobrze że największy Face Dekady w WWE troszczy się o rozwój młodych.Myślę że każdy Wrestler w tym Randy Orton powinien brać z niego przykład.To tyle w tym temacie.

paparoach.png

18659.png

Główne gwiazdy World Wrestling Entertaiment na pewno jakiś wpływ na niego mają. Nie sądzę, żeby Vince ich ignorował bo jak wiemy na Ortonie, Cenie i Takerze (Mysterio chyba nie) trzyma się całe WWE więc zawsze mogą zaproponować że "Spadają do konkurencji". To chyba tyle do tego pytania. Do do drugiego - uważam, że tak. Nie wiem czy Orton tak dba o jakość walki ale skoro Kennedy, Miz i Kingston zapomnieli scenariusza to przykro mi ale należy im się opiernicz. To nie jest jakas tam gówniana federacja na którą przychodzi po 5 osób tylko Main Stream. Tu nie ma miejsca na błędy. Więc - jak już powiedziałem Orton miał racje, mając pretensje do tych zawodników. Wiecie, nie wykorzystanie walizki Money in The Bank podczas walki to ośmieszenie, jeśli Vince kazałby mu tak zrobić to Miza wrzucił by walizkę McMahon'owi i bez słowa wiecej by nie przychodził do roboty, każdy MitB winner wykorzystał walizkę i zdobył pas, no niby Kennedy stracił na rzecz Edge'a ale tu chodzi o walki o pasy. Dlatego też Miz nie zgodziłby się na to i moim zdaniem gdyby faktycznie do tego doszło, to lada chwila Miza nie będzie w WWE. Wiecie, Jobbowanie innym to ogólnie słabe zagranie, jeśli ktoś faktycznie nie lubi przegrywać. Nie sądze żeby był zazdrosny bo tak naprawdę to tylko Cena i HHH mają większy obecnie push od niego (chyba tylko oni). Może Randy nie lubi przegrywać? A może skoro już ma przegrać, to nie z Mid Carderem. A i jeszcze co do tego "You're Stuppid". Zerknijcie, że poza przypadkiem Awesome One to Randy był wtedy Heelem i krzyczał tak zeby publika jeszcze bardziej go znienawidziła, to może być prawda. Ale z wściekłości z powodów wymienionych powyżej to także mogłobyć to. Może się powtórzę na zakończenie: Orton, Cena i Taker są głównymi gwiazdami World Wrestling Entertaiment i to oni zarządają właściwie w 25% swoimi karierami bo zawsze mogą powiedzieć "Spadam do TNA" i wiadomo co Vince zrobi. No, może poza Takerem który może spokojnie wtedy zakończyć karierę.

Trzeba sobie otwarcie powiedzieć, że największe gwiazdy z każdej dziedziny sportu mają więcej do powiedzenia aniżeli zwykli zawodnicy. Tak było jest i będzie no i Randy doskonale wpisuję się w tę sytuację. Cena czy Orton są w tej chwili największym skarbem federacji McMahona i podejrzewam, że stary liczy się z ich zdaniem pewnie Vince konsultuje z nimi wiele aspektów co do rozwoju ich postaci. Wrzaski Ortona były jeszcze z czasów gdy był on heelem i nie było to duże odstępstwo od jego rysu postaci. Brak obecnie pushu dla Koffiego, wynika moim zdaniem z jego błędu a niżeli interwencji Randyego. Musi Koffi jeszcze popracować nad nerwami. Orton może mieć wpływ na kilka aspektów jego postaci ale to McMahon rządzi.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

Kacpios uważasz, że Kennedy został zwolniony dlatego, że na Raw złamał nadgarstek? Coś ci powiem. To nie było złamanie. Kilka dni później w internecie ukazała się taśma na, której Kennedy trenuje i z jego ręką było wszystko w porządku, jak już wspominał Droops (swoją drogą gratuluje pomysłu na temat). Prawdopodobnie Kennedy został zwolniony z WWE dlatego, że wykonał jakiś "ryzykowny" Suplex, który Orton źle przyjął i możliwe było, że odnowi się u niego kontuzja obojczyka. Randy prawdopodobnie pobiegł na skargę do Vince'a, który oczywiście miał jasny wybór - Kennedy lub wielka gwiazda, twarz WWE Randy Orton. Poza tym jak wiemy Kennedy był bardzo kontuzjogenny, jednak z drugiej strony to jest chore, jednego dnia dostał spory push, a później od tak został sobie zwolniony...nie lubię snuć jakichś teorii spiskowych na temat konkretnych osób, ale tutaj wydaje mi się, że Randy wykorzystał swoją przewagę nad Kennedym, który dopiero zaczynał istnieć w federacji McMahona, a nie od dziś wiemy, że ci dwaj panowie za sobą nie przepadali. Niestety sława robi z porządnych ludzi zwykłych cwaniaków, którzy mają innych gdzieś. Sam nie wiem co myśleć o tej sytuacji z Kingstonem, więc nie wypowiem się na ten temat. Z jednej strony to wina Kofiego, że zapomniał scenariusza, a z drugiej Viper mógł zachować się inaczej w stosunku do niego, a on zwyzywał go jak burą s*** (nie wiemy co mówił w szatni). W akcje z tym chłopcem nie wierzę. Do czegoś takiego mało kto by się posunął. Randy może gwiazdorzy, ale nie do takiego stopnia. Dobra, może odpowiem na pytania.

Czy myślisz, że Randy ma wpływ na decyzje Vince'a?

Cóż, McMahon na pewno liczy się z jego zdaniem, ale czy ma wpływ na niego? Trudno powiedzieć. Prawda jest taka, że Orton jako jedna z największych gwiazd w federacji ma (a i miał) na pewno więcej do powiedzenia niż niejeden inny zawodnik. Tak już powiedziałem, Vince'owi bardziej zależało na Ortonie niż na Kennedym. A co do Kingstona to on i tak dobrze wypromował się na feudzie z Randym. Tak czy siak WWE osiągneło cel, Kofi jest jednym z największych face'ów w federacji i jedną z najważniejszych postaci na Smackdown.

Heh, tutaj na pewno nie będzie miał nic do powiedzenia. Miz prędzej czy później wykorzysta walizkę i zostanie nowym WWE Championem. To jest raczej pewne. Ciekawy mnie scenariusz na Summerslam, a konkretnie jak rozwiąże się sprawa WWE Championship.

Może coś w tym jest. Możemy mówić co chcemy, ale Orton zna swoją wartość i na pewno sam widziałby się zawsze na szczycie, ale trzeba mieć choć trochę dystansu do siebie i czasami pomóc wypromować młodszych. Pomimo tego starcia z Kingstonem uważam, że Orton dobrze go wypromował, jednak no co tu dużo mówić...każdy na pewno pamięta co zrobił John Cena dla The Miza, lub Ric Flair dla Jaya Lethala, ale to tak poza tematem.

Przepraszam, że tak krótko ale jakoś nie mogłem złapać weny.

Przyznam, że Randy zaczyna mnie wnerwiać, wcale taki dobry nie jest, a wykorzystuje swoją pozycje bardziej niż inni. Coś za dużo tych przypadków i nie wierze, że nie miał nic do gadania przy np. zwolnieniu Kennedy'ego. Wiadomo, że jak ktoś jest cały czas pushowany, to nabiera "zbytniej pewności siebie" czyli "kim ja to nie jestem". Wiadomo, że Vince liczy sie ze zdaniem swoich czołowych gwiazd, ale Randy nie jest z nich wcale najważniejszy. Tyle samo ma do powiedzenia Taker, czy Cena, jednak John "wykorzystuje to" w dobrym aspekcie (lekkie podpushowanie Bourne'a). WIadomo, że Randy'emu najbardziej by pasowało, jakby ciągle miał pas, ale dość mu już tego. W wieku 30lat jest 5krotnym mistrzem WWE, podczas gdy Miz w tym wieku dopiero zaczyna swoją droge do ME.

Jeśli tak sie stanie to przestane oglądać RAW, ale myśle, że nie. Miz nie da sobie "zmarnować" walizki, bo było by to do niego wręcz poniżenie, bo ta walizka daje praktycznie 100% na pas.

Przecież te "młode gwiazdy" są w Jego wieku...ale owszem- największej gwieździe w WWE nie godzi sie przegrywać z "młodymi"

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png