Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Mariusz Pudzianowski vs. Eric "Butterbean" Esch

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Znany jest rywal pudziana na KSW 14 w Łodzi. Nię będzie to wbrew wcześniejszym domysłom uliczny zabijaka Kimbo Slice ale były bokser z wieloletniom doświadczeniem, póxniej zawodnik MMA, obecnie na "emeryturze" (ostatnia walke stoczył w październiku) zajmujący się organizają gal MMA (między innymi tej na której Pudzian wlaczył z Sylvią) Eric "Butterbean" Esch.

butterbeanesch.jpg

"Eric Esch, znany bardziej bokserskim kibicom jako Butterbean przerwie sportową emeryturę, by 18 września na gali KSW 14 stoczyć pojedynek z byłym mistrzem świata strongmanów Mariuszem Pudzianowskim. Walka odbędzie się na zasadach MMA. Czternasta Konfrontacja Sztuk Walki w trakcie, której dojdzie także do powrotu na ring Przemysława Salety będzie miała miejsce w łódzkiej Atlas Arenie.

Ogłoszenie rywala dla "Pudziana" nastąpiło na pierwszej i jedynej oficjalnej konferencji prasowej, która odbyła się dzisiaj w Warszawie. 44-letni Amerykanin co prawda nie przybył do stolicy Polski, ale przysłał specjalnie nagrane video, w którym dziękuje organizatorom gali za zaproszenie i odgraża się, że znokautuje Polaka."

Żródło: onet.pl

Poniżej zamieszczam wypowiedzi obu panów:

Pudzianowski:

Po powrocie ze Stanów miałem 14 dni wolnego, a teraz cały czas ciężko pracuje. Zrzucił wagę do 118 kilogramów, a samo to nie spadło. Codziennie biegam po 12-13 kilometrów i cały czas pracuje na macie. Na pewno zmieniła mi się wydolność i trochę się skurczyłem. Rok temu ważyłem prawie 140 kilogramów, a teraz zaledwie 118. Na dzień dzisiejszy na 85% jestem gotów na walkę w pełnym wymiarze. Początkowo nie chciałem tej walki, ale jak poczytałem, co Amerykanin o mnie mówi, to się na nią zgodziłem. Walka z Sylvią pokazała moje błędy, które popełniałem przez ostatnie 6 miesięcy. Są postępy, bo współpracuję z ludźmi, którzy się na tym znają. Jeszcze niedawno łapała mnie zadyszka po przebiegnięciu trzech kilometrów.

Esch:

Chciałbym podziękować KSW za znalezienie miejsca na gali. Mariusz Pudzianowski rzucił mi wyzwanie. Rzucił wyzwanie osobie, która znokautowała wiele osób na całym świecie. On wyzywa mnie, który go znokautuje? To dobrze, że polscy fani przekonają się wkrótce kto jest prawdziwym mistrzem. Mariuszowi zostanie tylko wrócić na salę treningową i ostro trenować MMA. Mariusz bądź dobrze przygotowany, bo przyjeżdżam do Polski pokazać ci kto jest lepszy.

Dodam jeszcze troche statystyk Esch'a. Wiek 44, wzrost 182cm, waga 189kg (70kg więcej niż Pudzian!) no i to co chyba najistotniesze czyli statystyki:

Jako bokser stoczył 89 pojedynków: 77/8/4 z czego z 77 wygranych pojedynków 58 zakończył knockoutem.

Później w KickBoxingu 7 walk 3/4/0

No i 23 walki w MMA 15/7/7 z czego żadnej walki nie wygrał na punkty, 5 knockotów i 10 submissionów.

No i co o tym myslicie? Jak oceniacie szanse Dominatora w tym starciu? Doświdczenie Escha jest przeogromne. Stoczył on w sumie 119 walk z czego wygrał 95 (75 przed czasem) co w porównaniu z 3 walkami Pudziana robi wrażenie. Jaką taktyke powinien przyjąć polak? Nie będzie mógł walczyć jak zawsze obejmując przecnika i próbowac go obalić bo po pierwsze może go nie objąc po drugie sprowadzanie do parteru kogoś kto większośc walk wygrał przez submission nie jest najlepszym pomysłem. Natomiast z stójce z wieloletnim bokserem który 77 razy zknockautował przeciwników też Pudziana nie widze. No dobra więc jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Zapraszam do dyskusji

:)

• Odpowiedzi 1
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• swiroos1674325948

1

• Brem

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Hm, ciężko cokolwiek mi powiedzieć ale zastanówmy się przez chwilę. Ok już Butterbean jest jednym z bardziej rozpoznawalnych zawodników w stanach czy to się komuś podoba czy nie publika amerykańska go uwielbia, był jakby jej maskotką. Nie zmienia to faktu, że legitymuje się on naprawdę bardzo dobry bilansem zarówno jeśli chodzi o boks jak i mma. Ciężko cokolwiek powiedzieć o jego formie bardzo długo nie walczył i tutaj można upatrywać szansy dla Pudzian, w nie przygotowaniu przeciwnika. Z obecną wagą będzie on naprawdę ciężki do przestawienia dla Mariusza. Pudzian w ostatniej walce nie pokazał nic a Eric z takim bilansem bokserskim ma o wiele lepszą stójkę niz nasz strongman. Jeśli chodzi o parter to w poprzedniej walce mimo, iż Mariuszowi udało się przewrócić Silve nie potrafił nic tam zrobić. Jestem ciekaw czy Pudzianowi uda się wogle Butterbeana przewrócić. Moim zdaniem jedyna szansą Mariusza jest słabe przygotowanie przeciwnika.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ