Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Ozdobny pas?Czy coś więcej??

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

4uuvjd.jpg

Ozdobny pas?Czy coś więcej??

Czyli nowy mistrz i pas w TNA!!

Witam was w mojej drugiej dyskusji na tym forum i odrazu chciałbym przejść do sedna tematu.Jak każdy fan śledzący dokładnie TNA,wie że w federacji Dixie Carter dodany nowy tytuł, no ok może nie nowy ale odświeżony.Chodzi oczywiście o tytuł który obecnie posiada jeden z najlepszych wrestlerów w TNA AJ Styles.To właśnie AJ zdobył 13 lipca pas który bardzo długo posiadał Rob Terry obecny wtedy Global Champion.Niema co się oszukiwać Terry był fatalnym mistrzem który poprostu dostał duży push od TNA.Jednak wracając do tematu po zdobyciu pasa,ogłosił na iMPACT!'cie z 29 lipca że zmienia nazwę tego tytułu,na jakże znany z ECW pas czyli Televison Championship.Wszystko fajnie,tylko czy zmiana nazwy pomoże uratować ten tytuł czy pozostanie jak poprzednie(Legend i Global) tylko ozdobą właściciela i nic nie znaczącym tytułem tak jak w tej chwili.Jednak ciekawe jest również jakim AJ'a będzie mistrzem i kto będzie jego pierwszym rywalem o tą stawkę?Terry chyba odpada gdyż po tak fatalnym panowaniu TNA chyba nie da już mu drugiej szansy.Być może feud z nowym "przyjacielem" AJ'a,Kazem??Tylko po co??Razem jak narazie tworzą zgrany zespół i chyba lepiej by to pozostawić.Jednak takie rozwiązanie by pomogło nadać jakiś zalety dla nowego tytułu.Po pierwsze zwiększenie znaczenia w federacji tego tytułu,który jak narazie jest najmniej znaczącym pasem w federacji(Zaraz obok TT Knockouts),i po drugie co najbardziej by się przydało TNA,ten pas mógł by pomóc wypromować samego Kaz'a którego umiejętności są powyżej przeciętnych.Jest jeszcze trzecia opcja co może się stać z tym pasem i niestety ona jest bardzo prawdopodobna.TNA może kontynuować ciąg walk z Terrym i chwalić się tylko dookoła że posiada "prestiżowy" pas i będzie zajmował tylko czas antenowy.Miejmy nadzieje że tak nie będzie.A wy co myślicie o zmianę nazwy tego ty tytułu.Czy ten pas ma jakąś przyszłość czy nadal zostanie nic nie znaczącym pasem o którym nikt nie pamięta??I najważniejsze kto będzie pierwszym rywalem Aj'a??

Zapraszam do dyskusji
#SmartFanZone
  • Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

2

• tomekkk

1

• koksu21

1

• Kacpios

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

1.Czy ten pas ma jakąś przyszłość czy nadal zostanie nic nie znaczącym pasem o którym nikt nie pamięta??I

Nie wiem, lecz myślę że będzię tak jak z pasem IC lub U.S.Pewno będzie przez chwile pasem, o który walczą najlepsi wrestlerzy w TNA i potem znów będzie dla Middcarderów.Jednak myślę że teraz gdy Styles go posiada będziemy mogli oglądać dobre walki o ten pas.

2.Kto będzie pierwszym rywalem Aj'a???

Może jakiś lotnik, lub ktoś ECW Originals?! Myślę że jednak jakiś Face, więc może Hardas lecz nie jestem tego pewien. Pozdrawiam :)

To tak na początku można powiedzieć 4 słowa....Czemu Kur** Nie Hardcore :?::!:.Byłem już pewien że Global Championship zmieni się w ten pas.Dixie zawiodłaś mnie..ECW Television Championship.Cóż mogę o nim powiedzieć.Na pewno będzie to pas lepszy od poprzedniego oraz bardziej ciekawszy.Rob nie ukrywajmy się nie sprawdził się w roli Global Champa...Aj Styles po utracie Heavyweight zasługuję na ten pas.Został wytypowany w notowaniu PWI 500 na pierwszym miejscu.Myślę że Carter dała mu ten pas w ramach nagrody.Przeciwnik..Może to być ktoś z ECW Originals.Czyli możemy się domyślać że niektórzy zawodnicy starego ECW mogą przedłużyć swój pobyt w TNA.To dobrze.Ten pas pozwoli również na wypromowanie młodych zawodników.Dobrze że TNA myśli o innych.Więc myślę że albo to będzie Kazarian albo Jeff Hardy albo ktoś ECW.Bardziej kładę nacisk na tego drugiego ponieważ Hardemu ten pas mógłby w pewien sposób pomóc.Wyszedłby na prostą.Zapomniałby o problemach.O Matt'cie swoim bracie.Dzięki temu pasowi Hardy poczułby się jak w WWE.Jeff dawno mistrzostwa nie miał więc myślę że to może być pewien zwrot w jego karierze.Jeff jestem z Tobą.

paparoach.png

18659.png

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Hardy moim zdaniem odpada.To prawda przydał by się mu ten pas ale jak wiemy Dixie od początku push***je na maxa Jeffa i na chama próbuje wcisnąć go do Main Eventów.A więc mało prawdopodobne żeby nagle walczył o pas z tak niską rangą.Jeżeli natomiast chodzi o kogoś z ECW to możliwe tylko jedno pytanie mnie dręczy.Kto?? Kto mógł by walczyć z AJ'em o ten pas.Raven odpada wiadomo feud z Tommym, może Stevie Richards ale on raczej by dobrej walki z AJ'em nie skleił.Nie oszukujmy się ECW to same dziadki którzy pasują narazie tylko do hardcore matchy.Ale chyba za pomnieliśmy o jednym,ostatnio bardzo powiązanym z AJ'em i spółką wrestlerze a Jay??Przecież po świetnej promocji przez Ricka tylko czekać aż federacja da mu jakiś pas.To może być bardzo prawdopodobne.Nie wiem czemu ale do głowy przychodzi mi też Samoa Joe którego AJ i Kaz pokonali może będzie chciał się zamścić na nich i odbierze pas??Potem Triple threat match na BoB i brak porozumienia między AJ'em i Kazem i kolejny świetny feud.Ale to tylko marzenia,ciekawe czy TNA na takie coś wpadnie??

#SmartFanZone

Po pierwsze ten pas był (za wyjątkiem czasu kiedy wprowadził go Booker T, wtedy wydawało się, że ten pas może coś znaczyć w TNA a przynajmniej ja odniosłem takie wrażenie) i będzie pasem ozdobnym. Takim powodem dla feud'ów i licznych storyline'ów w TNA między obecnym mistrzem a pretendentem do tytułu. Osobiście nie widzę w tym nic złego. Osobiście podobał mi się pomysł aby ten pasy nadal nazywał się Global i by walczyli o niego wrestlerzy nie pochodzący ze Stanów. Pomysł ten zaproponował Eric Young w zeszłym roku kiedy to jeszcze istniało World Elite (A propo World Elite miało potencjał zostania bardzo dobrą stajnią, naprawdę nie rozumiem dlaczego Hogan postanowił rozwiązać tą frakcje). Bałbym się tylko, że bardzo szybko skończyło by się tak, że pas wciąż obracałby się tylko wokół kilku zawodników, co prawda jest Wolfe, Magnus i choćby Eric ale TNA musiałoby zatrudnić kilku więcej zawodników aby ten pomysł w pełni wypalił. Jako pas televison będzie tak jak wcześniej wspomniałem pasem ozdobnym czymś w rodzaju IC Title z WWE.

Przeciwnikiem AJ'a szczerze wątpię by był ktoś z legend ECW no chyba, że The Fortunates na czele z Flair'em wypowie im wojnę co mogło by być dość ciekawym storylinem a wtedy przeciwnikiem AJ'a mógłby być choćby nawet Dreamer. Ale ja osobiście uważam, że w tej chwili przeciwnikami AJ'a i pretendentami do tytułu będą dobrze nam znani zawodnicy z TNA. Bardzo możliwe, że owym przeciwnikiem będzie Hernandez, zakończy feud z Morganem a potem feud ze Styles'em i title shot na którymś z PPV (choć wg. mnie nie wykorzystany). Teraz po face turnie Young'a on także mógłby pokusić się o Title Shota. Feud Z Kaz'em odpada, dopiero co powstała ich stajnia wątpię żeby chcieli już ją rozwalać od wewnątrz ich feudem. Innym zawodnikiem może być Anderson lub mój faworyt jeżeli chodzi o miejsce pretendenta o tytuł - Jay Lethal. Po feudzie z Flair'em nie trudno byłoby stworzyć jakiś storyline aby wprowadzić go do walki o pas Television.

beznazwyi.png

Według mnie te ciągłe zmiany nazwy tego pasa mu szkodzą. Zaraz będzie tak że co ktos przejmie ten pas to bedzie zmieniał nazwe. A co do pretendenta to może byc nim Lethal. Niezgadzam sie z typami na kogos z ECW ponieważ to nawet nie jest formalna stajnia ( chociaż fortunes też jakoś dziwna stajnia jest to powinny byc dwa tt Beer Money i Kaz/Aj). Jakby nie Lethal to może byc pretendentem Nash albo Hernandez