Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE - Czy nie jest coraz lepiej?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

W końcu jakaś porządna dyskusja na tym forum :D Brawo Słiti

A tutaj całkiem się z Tobą nie zgodzę. Poza walkami MCMG vs Beer Money, dawno nie widziałem dobrej walki od tienejczyków. Mówienie, że w TNA są lepsze walki jest jak dla mnie błędem, bo czasem to jak widzę takiego robba terrego wchodzącego do ringu, przewijam na sam koniec walki.

Ach, no tak. Co tu dodać. W TNA walki przewyższają poziomem WWE. Porównaj sobie nawet ostatnie PPV. Na MITB były trzy przyzwoite walki (w tym dwa Money In The Bank Matche, których nie da się popsuć) i pojedynek o WHC. ME- najgorsza walka jaką w życiu widziałem. Ta walka była gorsza od walki o Divas Championship. Na Victory Road były cztery przyzwoite walki ( AJ&Kaz vs. Joe&Terry, Angle vs. Pope, 4 Way Match i walka o pasy TT) To się tyczy PPV. Jeżeli chodzi o tygodniówki to jest raczej równo, ale lepsze walki częściej zdarzają się na Impactach. Po drugie: Terry faktycznie jest drewnem nad drewnami, ale w WWE jest więcej takich (np. Sheamus, McIntyre, Cena itd.) Może to jest tylko moje zdanie, ale akurat walkami TNA przewyższa na głowę WWE.

no i jeszcze prawdopodobny heel turn Ceny

Nie, nie, nie Vince nie zrobi tego. Co prawda na pewno ożywiło by tą federację i osobiście strasznie bym się ucieszył, ale mam podobne zdanie do Yao. Dzieci by znienawidziły Cenę, że zdradził na rzecz Nexusa i nie miałby superbohatera , a na to Vinnie nie pozwoli. Jednak jak mówiłem ja bym się strasznie ucieszył

Wniosek jest taki, że po prostu jest moda na wychwalanie TNA, a najeżdżanie na WWE, choć ostatnio nie jest źle

Nie przesadzajmy. Jedna jak i druga federacja ma swoje wady i zalety, jedna i druga federacja ma swoich wiernych fanów, którzy będą zawsze wytykać błędy konkurencji. Zawsze tak było i jest :thumb:

Ostatnio widzieliśmy według mnie pierwsze od równego roku udane PPV.

Chyba nie mówisz o MITB? Przecież bez tych dwóch walk MITB to PPV byłoby porażką. My zawsze mamy odmienne zdanie. Jak mi się podoba WWE PPV to tobie się nie podoba, a jak mi się nie podoba to tobie się podoba. Bardzo dziwne :thinking:

jeszcze wprowadziły odrobinę hardcoru

Taką odrobinkę, okruszek, ale tak :)

Dobra, koniec z tym cytowaniem. Pora coś od siebie. Może i faktycznie coś sie ruszyło w korporacji Vinca. Niewiele, ale ruszyło. W końcu kiedyś trzeba było zrobić jakieś kroki na przód. Zacznę od tego co mi się nie podoba. Na pierwszym miejscu są walki, które nie idą nic na przód. Następnie te bezsensowne bany jakie ostatnio wprowadzili. Z tymi rękawiczkami uśmiałem się po pachy. Dalej: durnowate wyrzucenie Bryana, który wykonywał to co mu powiedziano, czyli robił zadymę na RAW. WWE straciło jednego z najlepszych w swoim fachu. O hardcorze nie będę wspominał, bo nie ma o czym mówić. Te właśnie czynniki nie podobały mi się przez ostatnie miesiące. Pora na pozytywy. Na pewno mocno odświeżyli ME, który ostatnio był zawalony staruszkami. Cały ten storyline z Kane'em i pasem na wielki plus. Dawno tak dobrego feudu w WWE nie widziałem. Nexus - tu mam mieszane uczucia, bo jak na początku było ciekawie, to teraz zrobiło się to nudne, ale umieszczę to w plusach. Ten cały anonimowy GM - również jest trochę emocji. Ogólnie feudy jakoś lepiej prowadzą i to jest mocno widoczne. Kilka aspektów faktycznie poprawiono i jest lepiej niż powiedzmy rok temu, jednak w niektórych aspektach WWE albo nic się nie zmienia, albo się pogarsza. Jednak cały czas mam uczucie, że mimo tych zmian na dobre, WWE starcza się coraz bardziej w WWE 4Kids (widać to na przykładzie nowego logo, ktore według mnie ma podkreślić jakby nową epokę wrestlingu, czyi epokę dzieci :( )

DEAD MAN WALKING
  • Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SweetChinMusic

4

• Kacpios

3

• Yao

2

• Droopi

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Szczerze... sam nie wiem co o tym myśleć. Jestem fanem WWE, ale oglądam ostatnio coraz częściej TNA i walki jednak lepsze są moim zdaniem na impactach, a na pewno ich jest tam więcej. Prawdą jest, że w WWE zaczęło sie coś dziać- Nexus, "napad na Takera" i właściwie to trzyma oba rostery obecnie. Z drugiej strony są te bezsensowne bany i to co mnie najbardziej boli- zakaz walenia krzesłem w głowe. Ale ostatnio sie zdecydowanie więcej dobrego dzieje w tej federacji, więc jestem pozytywnie nastawiony ( po MiTB miałem ochote wypić zdrowie Vinca!!!). Chociaż, na niektóre story miały wpływy osoby trzecie np. mysterio. Byłem wściekły, kiedy sie dowiedziałem o operacji Takera, ale jak widać wyszło to całęj federacji na dobre, dlatego niech rey miał sobie ten pas przez ten miesiąc... Co do walki na SS to widze tylko jedno rozwiązanie- Kane z reyem toczą wyrównaną walke nagle dzwon, gaśnie światło i Taker wykonuje Choksleam na swoim bracie, po czym dyskwalifikacja i Kane zatrzymuje pas. Z drugiej strony to jest do przewidzenia, a WWE lubi zaskakiwać, więc... przekonamy sie za tydzień.

Co do heel turnu Ceny to wg. mnie to jest możliwe, a nawet prawdopodobne. Hunter miał przejść heel turn i wrócić z "jasiem", ale na niego trzeba bedzie poczekać troche. Cena jako heel jest niezły, na pewno nie nudny, a po "złagodzeniu" Ortona, viper zaczął zbierać największy pop, a na Cene coraz więcej gwizdów. Po prostu nawet głupim amerykanom janus-terminator sie znudził, teraz mają pana StoProElo aRKejOł i jaś jest im niepotrzebny. Starczy Ortonowi dodać jakieś gadżety i bedzie sie sprzedawał nawet lepiej niż Cena, a john po heel turnie nie straci wszystkich fanów, a na pewno zyska nowych :)

Takie jest moje zdanie na ten temat.

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png