Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE - Czy nie jest coraz lepiej?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

wwe.jpg

Nie będe się powtarzał, że mam wene, bo to chyba już wszyscy wiecie. Jeżeli chodzi o ten temat, to chciałbym poruszyć dyskusję tego, jak w obecnej sytuacji podoba wam się w krainie Vincenta Kennedy'ego Mcmahona. Jak wiemy ostatnimi czasy na największą federacje na świecie, spada masa krytyki, a to era 4-kids, a to zwolnienie Mickie James, Sheltona Benjamina, kontrowersyjne zwolnienie Bryana Danielsona, zbanowanie "chopów". Według wielu, ostatnio w federacji nie jest zbyt kolorowo, ciągle się coś nie podoba. Ale może nie jest aż tak źle?

Sam przyznam, że na początku tego roku, zaczynałem powoli przeżucać się na "konkurencje", RAW oglądałem w 15 minut, nie podobało mi się zbyt wiele, jedynie Smackdown trzymało przyzwoity poziom. Jednak po drafcie według mnie na prawdę wiele się zmieniło. Tegoroczny draft był kontrowersyjny, ponieważ prawie wszystkie wielkie gwiazdy przeniosły się na poniedziałek. Od tego momentu, poziom tygodniówke drametialnie się podniósł. Najperw pomysł na świetny storyline z Nexus, który podnosi ratingi, na smackdown Undertaker "warzywko". Coraz więcej push***je się młodych zawodników. Najpierw był sheamus i McIntyre, a następnie Jack Swagger. John Cena na moment oddalił się od pasa, ponieważ feuduje z zawodnikami z pierwszego sezonu NXT, których feud z twarzą federacji wypromował do tego stopnia, że już uznawani są za Main Eventerów . Na gali Money In The Bank najpierw walizkę zdobył Kane, i po raz pierwszy w karierze został World Heavyweight Championem, a mówiono że on już tutaj nic nie osiągnie. Zaczęto coraz bardziej promować MidCard. The Miz wygrał RAW Money In The Bank Ladder Match, co również daje mu otwartą drogę do Main Eventu. Stajnia Straight-Edge society ciągle się rozrasta, a młode tag teamy są coraz bardziej promowane.

A więc czy na prawdę jest aż tak źle? A może po prostu jest teraz moda na najeżdżanie na WWE, nawet jak było by bardzo dobrze? Co wy sądzicie o obecnej sytuacji w World Wrestling Entertainment, czy wszystko idzie w dobrym kierunku? Chce poznać waszę zdanie na ten temat.

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SweetChinMusic

4

• Kacpios

3

• Yao

2

• Droopi

1

Top użytkownicy w tym temacie

Czy jest źle w WWE...Nie, uważam że nie jest źle. Przyznam, że jakiś czas temu (niedawno) był kryzys i to bardzo widoczny. Zaczęto coraz bardziej wyzywać WWE ze względu na Jasia, który znów dorwał się do pasa i fani wiedzieli co się szykuje (chodzi mi o to, że będzie go trzymał przez bardzo długi czas). Potem zawodnicy z pierwszego sezonu NXT nie chcieli odejść tak porostu z WWE i wrócić do szarej rzeczywistości. Powstało Nexus. To trochę podwyższyło morale WWE. Wcześnie była także ta afera (jak wspomniałeś SCM) z zawodnikami, zawodniczkami których nagle "masowo zwalniano". Ale jak na razie wszystko idzie w dobrą stronę, że WWE było tak jak przed wiele laty. Tak jak wspomniałeś z tą modą z gnojeniem WWE. Oczywiście że ona nastąpiła. Bolesne, ale prawdziwe. Jeżeli ktoś nie cierpi Jasia, jest RULES!!!. Lecz ja tak nie uważam. Jeżeli oglądasz WWE jesteś dzieciakiem, który szuka pociechy w niby wrestlingu. Wiele razy słyszałem taką opinie. A jeżeli oglądasz TNA to wtedy jesteś RULES!!!! Ja się jakoś wychowałem na WWE :D i jakoś TNA jak na razie mnie aż tak bardzo nie kręci, lecz sobie zobaczę jakiś urywek iMPACKT'u :lol WWE stara się poprawiać i jak na razie wszystko idzie wspaniałym kierunku, ale mogli by przestać już wycierać tą krew. Trudno rozwaliło się, to się rozwaliło. Niech sobie leci. Wiem że niby dzieci nie mogą krwi oglądać, a jak się leją i to porządnie to mogą? Nie rozumiem właśnie tego. Ciekawe czy każde dziecko w USA wie że wrestling jest ustawiany...

Edytowane przez Gość

To tak na początku chciałbym zwrócić uwagę na wypowiedź Sweeta.Mianowice nie chciał żadnych odpowiedzi na bezpośrednie pytania w jego dyskusjach .Ładnie się go słuchacie :) .Rzeczywiście sytuacja w WWE się poprawia.Szansę nareszcie dostają młodsi.To otwiera albo raczej pozwala im się dalej rozwijać.Przyznam się szczerze że też wątpiłem w Kane.Myślałem że będzie tylko prowadził Feud ze swoim "bratem" Undertakerem.A tu miła niespodzianka.Boję się że padnie ofiarą Reya Mysterio na SS.Ale skoro ma prowadzić niezły konflikt to czemu by nie z pasem? Myślę że Vince da mu szanse na potrzymanie WWE Heavyweight Championa na okres dłuższy.Miła niespodzianka z The Mizem który wygrał na Money In The Bank "Brefcase".To może być dla niego furtka do Main Eventeru.Oby bo mam dość patrzenia na te same twarze Cena Sheamus Cena Sheamus Orton.Tylko oni w tym roku kręcili się wokół pasa WWE Championship.Wielki błąd.Robiło się to monotonne i nudne.Mam nadzieje że WWE nie spierdzieli okazji i postawi na The Miza wyżej.Tylko ten Pas United..Powinien go najpierw stracić a dopiero później celować w WWE.W przeciwnym razie może o nim śnić.Porównywanie WWE do TNA to moim zdaniem wielki błąd.TNA w ogóle inna federacja różni się poziomem walk zawodnikami oraz właścicielami jak każda inna federacja.Fani WWE będą krytykować TNA za to że sprowadza samych staruszków którzy zapomnieli jak się walczy w ringu a przez to obniżają poziom federacji.W odwrotnej stronie to WWE jest złą federacją.Przykład chyba jasny Polityka 4 Kids.Ciągle Jasiu Terminator Rey ulubieniec dzieci ciągły push obydwu oraz Brak Krwi.To są czynniki które decydują o konflikcie Fanów obydwu federacji.Ja stoję po stronie neutralnej.Uważam że WWE robi błąd stawiając na ciągle tych samych zawodników.Za to cenie ją za Znakomite Storyline'y których w TNA brakuję.Za to w TNA jest o wiele lepszy poziom walk.Każdy może się tam wykazać ponieważ federacja Dixie nie blokuję ciosów chytów itp.A co do tych banów nie mam pojęcia co komu mogą zrobić i przeszkadzać zwykłe rękawiczki :?:Bo zablokowanie czopów to jest jest wiadoma sprawa.Konkurencja nie śpi.Chyba na to pytanie nikt nie zna odpowiedzi.Można tylko przypuszczać że Vince chcę obniżyć koszta ale to jest bardzo mało realne.Podsumowując myślę że WWE idzie w dobrym kierunku.Nie ukrywam bardziej stoję przy TNA.Sądzę że heel turn Ceny który jest od dawna planowany mógłby przynieść sporo dobrego dla federacji Vince.Dzieci przestałby kupować jego Szorty bluzeczki pieżamki.Nie widzieli by w Nim swojego Bohatera ulubieńca.I co dalej :?: Reaktywacja Ery Attitute staję się coraz bardziej prawdopodobna.Zwłaszcza że coraz więcej widać takie stypulacje typu Steel Cage Match.Co jak co ale nadzieje zawsze trzeba mieć.Dziękuję dobranoc by SCM (Pozdrawiam Sweet :P)

paparoach.png

18659.png

To czy sytuacja w WWE ukierunkowuje się w dobrą stronę okaże się po jakimś czasie, teraz nie można tego prawidłowo stwierdzic. Są sytuacje po których uśmiech gości mi na twarzy, ale nie mówmy hop zanim wykonamy skok :lol . Coś się zaczyna dziac, właśnie wspomniany push dla młodych, storyline z atakiem na Deadmana i napad Nexusów. Może to jest już nudne z mojej strony, ale teraz jedynie nasuwa się pytanie - czy za ery attitude te wszystkie feudy nie byłyby lepsze i ciekawsze? Poza tym co kilka lat temu było zabronione? Najbardziej mnie wkurza ban na Michaelsa. On tylko wyraził swoją opinię, a ona w większym stopniu raczej Vincowi by nie zagroziła. Ban na chopsy - no dobra, Flair w stosunku do WWE naprawdę zachował się jak ostatni dupek i Vince dostał od niego cios poniżej pasa, ale żeby przez to zakazywac chopów... to jest conajmniej śmieszne. Zresztą Masters, Tatsu, a nawet ostatnio Big Show użył "bocznego" chopa i nie zostali za to ukarani :P . Mogę powiedziec, iż zle nie jest bo przecież zawsze może byc gorzej.

Sweet zadałeś pytanie, że może jest moda na najeżdżanie na WWE. Hmm... nie wiem, może... w każdym razie ja kilkakrotnie krytykowałem WWE ponieważ dzieje sie tam tak nie inaczej, ale jak już wspomniałem coś się zaczyna dziac. I tak żadna federacja nie jest idealna i wszędzie można znalezc pozytywy i negatywy. Dla przykładu można powiedziec, że TNA sprowadza do siebie ECW Originalsów którzy mają na karku 50-tkę. W sumie nie ma się co dziwic, TNA chce dokopac ratingami WWE, lecz nie bardzo się im to udaje choc trochę szkoda bo gdyby było inaczej to z pewnością bylibyśmy świadkami wielkiej wojny o fanów obu federacji. Mnie jednak ciągnie do WWE, kurczę to trochę dziwne, ale mimo wszystko nie mogę się oderwac, ale oglądam jeszcze kilka fedków, nieważne...

Kacpios, z tym Steel Cage Matchem to się nie zgodzę. Steel Cage to nie jest jakiś hardcoreowy match, a po drugie ten na MITB był najgorszą walką z pośród męszczyzn. Gdyby jednak zorganizowano First Blood Match wtedy mógłbym jak najbardziej z Tobą zgodzic.

Aha... no tak, zapomniałbym jeszcze heel turn Ceny. Nie śmiejcie się ze mnie, ale myślę że zmiana na tego złego największej gwiazdy WWE mogłaby byc przełomem w tejże federacji i mam wrażenie że byłby to najlepszy moment na przekształcenie federacji w... erę attitude :8 . No sami pomyślcie czy tak nie jest?

Ale skoro ma prowadzić niezły konflikt to czemu by nie z pasem? Myślę że Vince da mu szanse na potrzymanie WWE Heavyweight Championa na okres dłuższy.

No i tu właśnie widział bym jedno rozwiązanie. Zwycięstwo z Mysterio na SummerSlam, wiadomo Heel-turn gdy okaże się, że to wszystko zrobił właśnie on, walka z Undertakerem, szczęśliwie wygrana, i chyba najbardziej wyczekiwana przeze mnie walka, Hell in A cell pomiędzy braćmi, czy tak się stanie? Oby, bo wydaje mi się że na takiej walce mogli by nieźle zarobić.

TNA w ogóle inna federacja różni się poziomem walk

A tutaj całkiem się z Tobą nie zgodzę. Poza walkami MCMG vs Beer Money, dawno nie widziałem dobrej walki od tienejczyków. Mówienie, że w TNA są lepsze walki jest jak dla mnie błędem, bo czasem to jak widzę takiego robba terrego wchodzącego do ringu, przewijam na sam koniec walki.

Dzieci przestałby kupować jego Szorty bluzeczki pieżamki.

Też się nie zgodzę. Cena jako heel mógłby mieć 2 razy więcej fanów niż obecnie, więc ciuchy sprzedawały by się jeszcze lepiej, a o to WWE Chodzi.

Aha... no tak, zapomniałbym jeszcze heel turn Ceny. Nie śmiejcie się ze mnie, ale myślę że zmiana na tego złego największej gwiazdy WWE mogłaby byc przełomem w tejże federacji i mam wrażenie że byłby to najlepszy moment na przekształcenie federacji w... erę attitude . No sami pomyślcie czy tak nie jest?

Zgadzam się, przełomem na pewno, ale na ere attitude bym zupełnie nie liczył, to by się po prostu wśród amerykanów obecnie nie sprzedało. Po co robić to co jest w TNA? Oczywiście krew mogliby znieść, ale na EA nie ten czas.

Rated-R Superstar !

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Na początku gratuluje ci "Słiit" udanej dyskusji,gdyż coraz częściej w dyskusjach WWE nie widziałem innych tematów niż typu"Czyto ma jeszcze sens"""Kiedy koniec 4kids" itp ta jest inna pokazuje że w WWE jest dużo lepszych aspektów niż ciągle wygrywanie Johna które w ostatnim czasie nie jest już tak wielki jak w 2009 roku.WWE w ostatnim czasie stara się jeszcze oprócz zachęcania dzieci kubkami,próbuje zrobić dobre walki jak na Mainstream i moim zdaniem obrażanie Vinca McMahona słowami że jest debilem i inne tego typu mało inteligentne teksty są kłamstwem gdyż ten gość po prostu wie ja zarobić siano i próbuje jak może przyciągnąć publikę do WWE, a i polityki 4kids coraz mniej widać w tak ostrym stopniu jak kiedyś gdyż większość Comedy Matchy odbywa się na superstars,hornsa coraz mniej w tv.Jednak muszę ci przyznać rację teraz jest moda na "hejtowanie" WWE,Johna Ceny i wszystkich innych gwiazd które mają umiejętności tylko że problem tkwi w ich gimnickach które czasami są żałosne.Jednak jak zauważył SCM ostatnimi czasy w TNA wcale nie jest lepiej a nawet gorzej(czyt ostatni iMPACT!).Bookerzy WWE ostatnio odwalają kawał dobrej roboty najpierw niespodziewany mistrz WHC Mysterio który na to zasłużył swoją stroną,teraz Kane, inwazja Nexusa,promowanie Layly co robi nawet dywizje div od knockouts no i jeszcze prawdopodobny heel turn Ceny do którego jestem innego zdania niż SCM.Dzieci by znienawidziły Cene i będą dopingować tego co będą z nim walczyć,a grupa fanów Ceny powiększy się być może o prawdziwych fanów wrestlingu jak nasi userzy :D ale osobiście podoba mi się pomysł na heel turn Dżona i czekam na niego z zapałem.Jedyne czego mi brakuje to nie przywrócenie ery attitude tak jak mówi Droops bo to co było minęło i trzeba do tego przywyknąć, brakuje mi tylko choć troszkę krwi przynajmniej jak by się znajdywała w jednej walce na PPV było nieźle i na pewno przyciągało by mnie do WWE.No cóż ale w ostatnim czasie co do kreatywności bookingu nie mam zastrzeżeń gdyż są nawet większe niż w TNA pod wpływem show ach te story z Kanem zjada całą historie Abyssa i magicznej mocy pierścienia.Jeszcze wprowadzenie NXT który okazało się dobrym pomysłem gdyż promuje genialnie gwiazdy,oczywiście jest tam dużo fragmentów 4kids np bieganie z beczką ale to też czasami fajnie się ogląda.Moim zdaniem WWE idzie w coraz to lepszym kierunku jednak jedno jest pewne wszyscy ludzie nigdy nie będą zadowoleni nawet jak będzie najlepszy poziom na świecie.

#SmartFanZone

Może odniose się na początek do powrotu Ery Attitude. Moim zdaniem chwilowo to jest niemożliwe, to jest W OGÓLE nie możliwe, nie radziłbym powracać do AA Vince'owi a stworzyć nową erę coś na kształt "4kitude". Ciężko by było coś takiego zrobić ale nie o tym jest temat więc wracaaamy. Owszem, draft był kontrowersyjny, dość kontrowersyjny. Kiedy wylosowali Y2J'a i Edge'a byłem na 99% pewien że w kierunku Main Eventu zbliża sie jakiś Mid Carder. O ile mi wiadomo Dolph Ziggler ostatnio ma dosć duży push, pokonał już chyba z 3 razy Kingstona co oznacza że Intercontinental Title jest w jego zasięgu. Wreszcie. Chodzi mi o to że: Kofi Kingston vs. Dolph Ziggler = przegrana Kofiego i strata pasa = Kofi to Main Event. Ale ciężko bedzie tak zrobić bo, jak często sie zdarzało im częściej zawodnik jest na tygodniówkach okładany przez drugiego tym częściej ten okładany wygrywa na PPV. Shelton Benjamin, szkoda że już go nie ma, zawsze wykręcał dobre Matche ale push to miał mówiąc wprost - zerowy. No niby na ECW Title ale to nie ważne. Zwolnienia poza Sheltonem i Mickie mnie nie martwią tym bardziej że naprawdę rzadko pojawiali się już Benjamin czy Kung Fu Naki czy też Jimmy Wang Yang. Raw, to traci poziom to też trochę zyskuje w moich oczach, trochę za bardzo jadą z tym Nexus już, ten feud Jasia i Nexus jest niepoważny moim zdaniem. Moze walkę chociaż dobrą wykręcą. Chwilowo wydaje mi się, że Vince chce żeby Nexus byli traktowani jak szkodniki i Jaś Terminator i jego wesoła kompania ich przegonili. A tak w ogóle to co tam do cholery robi Edge (chyba) albo Y2J. TO SĄ HEELE! Coś mi tu nie pasuje. SD! Undertaker jak ktoś tu wspomniał "warzywko" to podkręca ratingi ale szczerze mówiąc to się ździwiłem jak na ostatnim SD! (chyba nie spojleruje już) Taker powiedział "Ree...Reey...Rey...Mysteeeerio" itd. Wiecie coś mi tu śmierdzi Heel Turnem Reya ale czy to możliwe? Skoro Vince chce zrobić z Jasia i Reya Heeli to kto będzie dalej w WWE "bejbifejsił"? Ciężko powiedzieć coś na temat Heel Turnu głównych Babyfaców federacji, napewno nikt w to tak od razu nie uwieży. Przyznam że ostatni segment na SD! kiedy do pan z urzędu imigracyjnego Kane wysyłał Reya Mysterio do kraju. Nie wiem jak wam, ale mi się podobało. Mam nadzieję, że WWE podkręci jeszcze poziom ale teraz też w sumie jest dobrze. THE END :twisted:

O ile mi wiadomo Dolph Ziggler ostatnio ma dosć duży push, pokonał już chyba z 3 razy Kingstona co oznacza że Intercontinental Title jest w jego zasięgu. Wreszcie. Chodzi mi o to że: Kofi Kingston vs. Dolph Ziggler = przegrana Kofiego i strata pasa = Kofi to Main Event. Ale ciężko bedzie tak zrobić bo, jak często sie zdarzało im częściej zawodnik jest na tygodniówkach okładany przez drugiego tym częściej ten okładany wygrywa na PPV

Ziggler zdobył IC Tittle na tapingu SD

.Chwilowo wydaje mi się, że Vince chce żeby Nexus byli traktowani jak szkodniki i Jaś Terminator i jego wesoła kompania ich przegonili. A tak w ogóle to co tam do cholery robi Edge (chyba) albo Y2J. TO SĄ HEELE! Coś mi tu nie pasuje.

Ale przecież oni zostali "zniszczeni" przez nexus podczas któregoś tam Raw, więc nie powinien dziwić fakt, że znaleźli się w drużynie Ceny.

SD! Undertaker jak ktoś tu wspomniał "warzywko" to podkręca ratingi ale szczerze mówiąc to się ździwiłem jak na ostatnim SD! (chyba nie spojleruje już) Taker powiedział "Ree...Reey...Rey...Mysteeeerio" itd. Wiecie coś mi tu śmierdzi Heel Turnem Reya ale czy to możliwe?

Pewnie że nie. Według story, to właśnie Kane doprowadził do tego Takera. Teraz właśnie zwala winę na Mysterio, by nie było na niego. Najprawdopodobniej na SummerSlam dowiemy się prawdy, i na Night Of Champions Kane powinien zmierzyć się z Takerem.

Jeżeli nie zgadzacie się z moimi opiniami, to śmiało odpowiadajcie, od tego są dyskusje :)

Rated-R Superstar !

A tutaj całkiem się z Tobą nie zgodzę. Poza walkami MCMG vs Beer Money, dawno nie widziałem dobrej walki od tienejczyków. Mówienie, że w TNA są lepsze walki jest jak dla mnie błędem, bo czasem to jak widzę takiego robba terrego wchodzącego do ringu, przewijam na sam koniec walki.

Sweet bardziej chodziło mi o to że w TNA ciosów się nie blokuję.Wrestlerzy mogą pokazać na co ich naprawdę stać.Spójrz na Jeffa Nero Hardego.W WWE był ograniczany raz kiedyś pozwalano mu skakać z drabiny a w TNA :?: Czasem udaję mu się zrobić naprawdę niezły pojedynek.

Też się nie zgodzę. Cena jako heel mógłby mieć 2 razy więcej fanów niż obecnie, więc ciuchy sprzedawały by się jeszcze lepiej, a o to WWE Chodzi.

Może u osób dorosłych albo młodzieży..Ale u dzieci :?: One chcą widzieć w Jasiu wzór do naśladowania.Mają go za superbohatera.WWE zaczyna produkować zabaweczki ubranka specjalnie dla maluchów.Owszem figurki zabawki heeli też są ale nie mów że są sprzedawane lepiej od figurek Ceny bądź Reja Misterio.Jestem pewien że jak Sina przejdzie Heel Turn obniży produkcję Jego "Gadżetów" ;) a zaczną produkować więcej rzeczy na wzór Reja.Takie jest moje zdanie ;).

paparoach.png

18659.png

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Sweet bardziej chodziło mi o to że w TNA ciosów się nie blokuję.Wrestlerzy mogą pokazać na co ich naprawdę stać.Spójrz na Jeffa Nero Hardego.W WWE był ograniczany raz kiedyś pozwalano mu skakać z drabiny a w TNA :?: Czasem udaję mu się zrobić naprawdę niezły pojedynek.

Moim zdaniem Jeff zdecydowanie lepiej walczył w WWE mimo wielu blokad ciosów i innych dupereli.W TNA naprawdę walczy moim zdaniem słabo gdyż co z tego że skacze z drabin i nie ma blokad żadnych skoro i tak nie może zrobić prawdziwego "czystego" widowiska.Jak dla mnie Jeff nie może się wczuć w klimat TNA i trochę się mało przykłada a WWE zdecydowanie lepiej mu się wiodło.Może to sprawa większej pensji w WWE.

#SmartFanZone

Moim zdaniem Jeff zdecydowanie lepiej walczył w WWE mimo wielu blokad ciosów i innych dupereli.W TNA naprawdę walczy moim zdaniem słabo gdyż co z tego że skacze z drabin i nie ma blokad żadnych skoro i tak nie może zrobić prawdziwego "czystego" widowiska.Jak dla mnie Jeff nie może się wczuć w klimat TNA i trochę się mało przykłada a WWE zdecydowanie lepiej mu się wiodło.Może to sprawa większej pensji w WWE.

Bo ja wiem..Może faktycznie miał lepsze pojedynki.Walki z Cm Punkiem były naprawdę dobre.Wiadomo że w WWE więcej mu płacili.Ale opuścił tą federację z powodu napiętego harmonogramu.Chciał odpocząć odpoczął.Poprowadził Show które okazało się totalną klapą.Yao lepiej mu się wiodło ponieważ miał u boku swojego starszego brata.Przecież ile Oni razem przeszli.Tag Team Hardys Boyz przejdzie do historii.6 Razy World Tag Team Championship.Extremalne momenty.To ich cechowało.Możliwe że teraz chodzi po federacji dość smutny ponieważ nie udało mu się przekonać Matta aby opuścił federacje Vinca i doszedł do Niego do TNA.Matt jednak zrezygnował i w WWE został.Moim zdaniem popełnił błąd.Trochę się pokręcił wokół Drew Makentajea i co :?: Guzik.Został zawieszony na określony czas.Chociaż jakby się nad tym głębiej zastanowić w TNA też nie byłoby mu dobrze.Nie ukrywajmy się Jeff jest po prostu lepszy od Matta.Byłby w centrum zainteresowań gdyby Tag Team Hardys Boyz został reaktywowany.Nie wiem co będzie dalej z Mattem.z Jeffem myślę że nie długo dostanie Title Shota o nowy pas Television Championship.

paparoach.png

18659.png

Może u osób dorosłych albo młodzieży ..Ale u dzieci :?: One chcą widzieć w Jasiu wzór do naśladowania.Mają go za superbohatera.WWE zaczyna produkować zabaweczki ubranka specjalnie dla maluchów.Owszem figurki zabawki heeli też są ale nie mów że są sprzedawane lepiej od figurek Ceny bądź Reja Misterio.Jestem pewien że jak Sina przejdzie Heel Turn obniży produkcję Jego "Gadżetów" ;) a zaczną produkować więcej rzeczy na wzór Reja.Takie jest moje zdanie ;) .

Nie zmienia to faktu, że rzeczy związane z Ceną nadal dobrze by się sprzedawały. Popatrz np. na Nexus, czy Sheamusa. Myślisz że ich, jak ty to nazwałeś "gadżety" się dobrze nie sprzedają? Gdyby tak było, nie nosili by oni koszulek z literą N, a Szejmas nie nosił by swojej koszulki. Cena po Heel-turnie zmienił by obecną koszulkę, bo raczej newer giw ap nie będzie, i wtedy można spokojnie sprawdzić, czy dochód ze sprzedaży jego koszulek spadł, moim zdaniem nie. Cały czas jestem przy zdaniu, że w razie Hil turnu, Cena stracił by troszkę fanów, ale zyskał by 2 razy więcej.

Trzeba zacząć od tego że Hardy od odejścia wiele przytył, ale to są już sprawy TNA, a o tą federacje w dyskusji nie chodzi :)

Tak podsumówując, odkąd założyłem ten temat, w dyskusji nie zauwazyłem żebyście pisali o wielkich błędach WWE. Wniosek jest taki, że po prostu jest moda na wychwalanie TNA, a najeżdżanie na WWE, choć ostatnio nie jest źle :)

Rated-R Superstar !

Co by nie powiedzieć WWE jest z tygodnia na tydzień lepsze. Może dlatego, że zaczęło sięgać dna ? W każdym razie sytuacja znacznie się poprawia, do niedawna nie chciało mi się oglądać Raw, ew. SD! i NXT, bo Raw przed draftem było naprawdę słabiutkie ale teraz cóż... Guest Hosci przestali odbierać czas antenowy, wprowadzeni zostali Nexus, Usos, na czerwoną galę doszli Y2J, Edge, Morrison, Truth, Evan zaczął znaczyć coraz więcej (zapowiedziana na niedługo została walka Evan vs Miz o US Championship, fajnie by było gdyby wygrał), ciekawa sprawa z Gm'em (oby to był Danielson, chociaż stawiam na Abe'a), Miz jest wprowadzany w ME, storyline z Nexus jest świetny, poprostu poziom wzrósł conajmniej dwukrotnie, a wbrew temu czego można było się spodziewać SD! nie osłabło, bynajmniej jest coraz lepsze ze względu na kilka czynników (koniec pushu McIntyre'a, świetne story z "warzywem" i co za tym poszło Kane z pasem WHC, do tego Swagger w ME, porządni mistrzowie IC, Christian, Kofi, Matt, SES sprawiają że nie tylko ME są dobre, turn Big Showa) a w NXT jest conajmniej czterech świetnych rookies (Kaval, Husky, McGillicuty, Riley) w przeciwieństwie do poprzedniego sezonu (jak dla mnie dwóch : Wade i Bryan) i mentorki :roll: Faktycznie teraz moda "WWE be, Tna Cud" a ja śmiałbym stwierdzić że WWE jest teraz równie (lub bardziej) ciekawe niż Total NonStop Action. A w WWE nie może być gorzej niż w niedawnej przeszłości więc myślę, że będzie już tylko lepiej (i może przy heel-turnie Jaśka nastąpi przełom i będzie coś między Attitude i 4kids?). Ja jestem w każdym razie optymistą.

Dobra po pierwsze Era Attitude nie zniknie, bo jest nieopłacalna w dzisiejszych czasach i mimo by była większa oglądalność to zyski z merchadenise byłyby parokrotnie mniejsze, a takto dzieci zawsze chcą jakąś pamiątke. 4KIDS jest zbyt opłacalne żeby znikło. W WWE ostatnio widać skok formy najpier niezły story z Nexusem, tajemniczy GM'em, Kane szukający sprawcy ataku, Miz pushowany na ME. Ale tak Nexus już staje się nudny, bo praktycznie robią to samo tylko na ostatnim RAW był ten Elimination Match ale podejrzewam, że teraz taką walke będziemy oglądać co tydzień. GM'em to już według mnie na 100% Abe Washington i jeśli WWE zwali jak z Mercurym, że będzie trzymać w ukryciu 2 miesiące coś wiadomego to naprawde będe wkurzony. Kane szukający sprawcy to bardzo dobry pomysł i dzięki temu oglądamy jego świetne speeche ale ja przepraszam bardzo dlaczego on ma walczyć z Reyem. Kane sam nie jest wirtuozem w ringu ale coś tam potrafi, a Rey obecnie sięgnął dna i widać, że już ledwo co się rusza czyli jest tam po to żeby dzieci się cieszyły :/ A Taker ma podobno wrócić na Night of Champions więc może dwa razy będziemy może oglądać taką walke :/ Miz do ME to świetny pomysł. jego speeche rozbjiają obecnie. Ostatnio widzieliśmy według mnie pierwsze od równego roku udane PPV. Ale po karcie na SS obawiam się, że poczekamy na następne następny rok :/ A co do TNA i WWE to jest to samo w innym opakowaniu co już mówiłem i nadal tak uważam z taką różnicą, że TNA od czasu do czasu wykręci bardzo dobrą walke. Podsumuwując jest skok formy ale do Attitude wiele brakuje i raczej tego nie poprawią, a za pare miesięcy wszystko wróci do normy tylko będą Barrett i Miz w ME RAW.

Pojazdy z WWE, stały się nie jako obowiązkiem fanów wrestlingu. Jest żle bo era 4 kidsn nie będzie lepiej bo era 4 kids itd. Moim zdaniem w ostatnim czasie w federacji McMahona zaczyna się dziać lepiej, niewiele lepiej ale ale lepiej :). Zacznijmy od początku, Vince postawił ostatnio na kilku młodych zawodników, i choć nie wszyscy moim zdaniem zdali egzamin jak np. Drew to pójście ta drogą jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Swagger, Evan czy Nexus są moim zdaniem przyszłością tej federacji. Jeśli, zaś chodzi o same walki to mimo kilku całkowicie głupich banów jakie ostatnio miały miejsce idzie to moim zdaniem w dobrym kierunku. Pojawiły się nowe PPV, które nie dość że odświeżyły federację to jeszcze wprowadziły odrobinę hardcoru. Uważam też, że w federacjach nie zależnych jak np. CZW można zobaczyć ciekawsze walki, ale przedsiębiorstwo McMahona jest w chwili obecnej częścią światowej pop kultury i muszą się w nim znajdować walki oraz segmenty które zainteresują nawet laików.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ