Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

794 Różnych Matchów Wrestlingowych

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Świetny artykuł,możesz mi wyjaśnić na polegają dwie oto walki: Elimination Chase i Three Stages Of Hell :)

Z góry dzięki

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Droopi

13

• Informatyk

3

• patryniu

2

• ajstylesfans

2

Top użytkownicy w tym temacie

Elimination Chase - Walkę zaczyna kilku zawodników. Każda walka ma inną stypulację. Gdy pierwszy zostanie wyeliminowany to rozpoczyna się wszystko w odmiennej stypulacji i tak w koło. Wygrywa oczywiście zawodnik, który jako jedyny nie zostanie wyeliminowany. Sorry, troszkę pogmatwałem.

Three Stages Of Hell - Walka na zasadach No DQ. Przeważnie trzeba wygrac pojedynek poprzez pinfall, potem submission i na końcu przez count out. Nieraz odbywa się w innych stypulacjach, ale aby zwyciężyc należy wygrac dwa pojedynki.

Mam nadzieje że pomogłem :).

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Bardzo dużo pracy w to włożyłeś :applause::applause: Świetna robota

Szejmaskopia.png

Osiągnięcia na BGZ

Newsman roku 2011

Były Moderator 26/07/2011 - 10/04/2012 (259 dni)

:applause: Brawo dla ciebie, że chciało Ci się to robić. Jeśli to samodzielna praca to jestem pełen podziwu. Jednak widziałem już coś podobnego na innym forum, tylko, że tam chyba było 216 walk i mam nadzieje, że to nie jest kopia. Jestem pełen podziwu za taką pracę.

b9e3d6d02a.png

Użytkownik, Moderator i Dyskutant roku 2011!

Moderator roku 2012!

hhhhhhhhhq.png

gggggc.png

zdb.png

Oj dzięki a o co chodzi w walkach Broadstreet Bully Match ,Catch As Catch Can Match oraz a battle a respect :roll:

• 2 tygodnie później...

Catch As Catch Can Match - Jeden z pierwszych lub nawet pierwszy match wrestlingowy. Pojedynki tego typu polegały poprostu na zakładaniu dźwigni i poprzez nie należało zmusić rywala do poddania. Takie mecze nie są już chyba praktykowane, ale popularne były na początku XX wieku (kilka filmików jest na YT).

Broadstreet Bully kojarzy mi się tylko z hokejem na lodzie :P, a Battle a Respect... też tego nie widziałem, ale myślę że to jest zwykły match tylko pod takową nazwą. Sama nazwa wskazuje że jest to bitwa o respekt :D.

Sorry że tak długo nie odpisywałem, ale miałem problemy z kompem, a teraz przypadkiem zauważyłem że zadano mi pytanie ;).

• Urządzenie:  iPhone

Dzięki bardzo za rodzaje. Kiedyś mi się przydadzą do czegoś. Jeszcze raz dzięki wielkie.

37184451712723064921.png

Trochę przypadkowo nadziałem się na ten artykuł , ale przeglądam wszystkie poddziały po kolei i teraz jakoś tutaj trafiłem. Jedyne co mogę powiedzieć to pogratulować wspaniałego artykułu autorowi naprawdę musiałeś się przy tym sporo napracować przez co teraz już każdy ma odpowiedzi na zadawane przez siebie pytania na temat " jaki jest to match " , albo " na czym on polega " teraz wszystko zostało pięknie wyjaśnione , już dzisiaj nie dam rady przeczytać wszystkiego , ale jutro jak najbardziej postaram się bo niestety ja nie znam wszystkich :P .

312uw4g.png

49238945.png

nvcncv.png

hdfh.png

bardzo ciekawy artykuł widać ze znalezienie tego troche zajeło. Gratuluje :applause:

cenaxm.png

• 4 miesiące temu...

Świetny artykuł!! ale przydałoby się dodać jeszcze kilka meczów :D

To może zapytam o kilka meczów których tutaj nie ma:)

np na czym polega taka ciekawa stypulacja jak Armaggedon Rules Match czy chociaż Barbed Wire Madness Match.

Jeśli chcesz może ci powiedzieć jakie tu walki jeszcze można dodać :D

Edytowane przez Gość

Dzięki za ten artykuł, jest świetny dużo się napracowałeś widać. Fajnie się go czyta, też nie wiedziałem że jest aż tyle tych matchów. Dzięki wielkie :) .

• 3 miesiące temu...

Witam dokładnie rok po stworzeniu i wrzuceniu na BGZ tego artykułu. Cóż, teraz nadszedł czas na aktualizację tej pracy. Muszę przyznać, iż ten rok był bardzo bogaty. Znalazłem naprawdę sporo nowych stypulacji bo aż 135, czyli teraz gdyby połączyć ten post z pierwszym tym temacie to uzyskamy 349 meczów, więc jest co czytać. Chyba najbardziej zadowoleni będą fani ultraviolentu ponieważ właśnie "odkryłem" sporo nowych Death Match'y.

Mam nadzieję, że wam się spodoba, więc życzę miłego czytania :).

"Zwykłe" mecze wrestlingowe:

2/3 Tables Match - By wygrać należy wrzucić rywala dwa stoły (niekoniecznie za jednym zamachem).

? Banned From Ringside Match - W miejsce znaku zapytania należy wstawić z reguły managera lub "kogoś podobnego". Po prostu ten ktoś ma zakaz przebywania przy ringu z obawy przed interwencją w walce.

? Brings The Weapons Match - W miejsce znaku zapytania należy wstawić nazwę wrestlera, managera lub jakiegoś gościa, albo też pracownika federacji, który przynosi przedmioty, którymi bedą mogli się bić wrestlerzy podczas swojej walki.

Backstage Brawl - Zwykła walka, tyle że odbywa się ona na backstage. Gdy nie jest to pojedynek 1 vs 1, to wtedy walka przyjmuje charakter eliminacji.

Barbed Wire And Light Tubes Ropes & Panes Of Glass Death Match - Po dwóch przeciwnych stronach do lin przymocowany jest drut kolczasty oraz jarzeniówki. Po kolejnych dwóch stronach są same liny bez "wyposażenia". Oczywiście głównie w walce używa się właśnie owego drutu, jarzeniówek oraz szyb, lecz legalnie posiłkować również można się pustakami, krzesłami, a nawet ogniem.

Barbed Wire Bat Death Match - Dozwolone jest używanie pałek z obwiązanym drutem kolczastym.

Barbed Wire Boards, Light Tubes & Thumbtacks Death Match - W tym meczu używać można głownie płyt z nabitym drutem kolczastym, jarzeniówek oraz pinezek. Zawodnicy jednak mogą jeszcze posłużyć się krzesłami i stołami.

Barbed Wire Dog Collar Death Match - Zawodnicy są ze sobą połączeni za szyję łańcuchem do którego przymocowany jest drut kolczasty.

Barbed Wire Insanity Death Match - Po dwóch stronach ringu na przeciwko siebie zamiast lin rozwieszony jest drut kolczasty. Po dwóch następnych stronach nie ma nic, ale za to poza ringiem z jednej strony stoją stołki na których leży barierka obwiązana drutem kolczastym, a z drugiej stoi stół na który nabity jest drut kolczasty. Nieco oddalona od ringu jest pewna "budowla". Z desek pozbijane zostało coś co przypomina tak jakby zagrodę. W środku, w dolnej części zapleciony jest drut kolczasty, a wyżej porozkładane są jarzeniówki. Zwyciężyć można poprzez pin lub submission.

Barbed Wire Madness Death Match - Między linami zaplątany jest drut kolczasty, podczas walki dozwolone jest użycie przedmiotów z nabitym drutem kolczastym np. pałek, płyt, kubłów na śmieci, stołków itp.

Barbed Wire Mayhem Death Match - Dozwolone jest używanie krzeseł, drutu kolczastego, krzeseł obwiązanych drutem kolczastym, rękawic obwiązanych drutem kolczastym, desek owiniętych drutem kolczastym, drewnianych barierek obwiązanych drutem kolczastym, płyt z drutem kolczastym, gitar oraz bębnów.

Barbed Wire Ropes, Beds Of Barbed Wire, Nails, Barbed Wire Boards, Barbed Wire Ladder & Fans Bring The Weapons Death Match - Liny oplątane są drutem kolczastym, dozwolone jest używanie płyt z nabitym drutem kolczastym, gwoździami, stołów bez nóg z nabitym drutem kolczastym i drabin obwiązanych drutem kolczastym, a poza tym fani przynszą własne przedmioty, którymi wrestlerzy mogą się obijać.

Barbed Wire Ropes, Beds Of Light Tubes, Nails, Barbed Wire Board, Barbed Wire Table, Barbed Wire Ladder, Fans Bring The Weapons & Exploding Ring 40 Feet Scaffold Death Match - Liny oplątane są drutem kolczastym, dozwolone jest używanie płyt z nabitymi jarzeniówkami, gwoździami, płyt z nabitym drutem kolczastym, stołów z nabitym drutem kolczastym i drabin obwiązanych drutem kolczastym, a poza tym fani przynszą własne przedmioty, którymi wrestlerzy mogą się obijać. Do walki potrzebne są dwa ringi. Jeden służy do normalnej walki, a przy drugim zainstalowane są ładunki wybuchowe, więc walka na nim nie jest możliwa. By wygrać należy zrzucić rywala właśnie na "wybuchowy" ring z dwunastometrowego rusztowania. Ten bardzo niebezpieczny mecz odbył się na jednej z gal Baptized In Blood w federacji XPW. Podobno zawodnik, który upadł na ring był w ciężkim stanie i lewo się z tego wylizał, ale nie wiem czy to prawda. Oglądałem tę galę i naprawdę polecam.

Barbed Wire Strap Death Match - Zawodnicy połączeni są ze sobą skórzanym pasem do którego przymocowany jest drut kolczasty. Dozwolone jest używanie widelców, kijów z przymocowanymi żarówkami, kijów z przymocowanymi świątecznymi bombkami, drzwiczek od szafy, jarzeniówek i krzeseł.

Brahma Bull Rope Match - Zawodnicy są ze sobą połączeni sznurem, który przywiązany jest do ich ręki. Mecz ten ma również zasadę Falls Count Anywhere, dlatego przypinać lub poddawać rywala można gdzie tylko dusza zapragnie.

Mecz, którego wyjaśnienie jest podane w poniższym spoilerze możesz otworzyć tylko gdy masz 18 lat!!! Jeśli nie jesteś pełnoletni, nawet nie myśl o otwieraniu spoilera!!!

Buck Naked Match -

Mecz rozegrał się w federacji XPW, a nadal, podobno dosyć często jest on używany w federacji WEW oraz NWWL. Między sobą rywalizją kobiety (i dobrze). By wygrać należy rozebrać swoją przeciwniczkę całkiem do naga.

Bundles Of Joy Death Match - W tym meczu używać można jarzeniówek, połączonych ze sobą jarzeniówek oraz krzeseł.

Cactus Death Match - Podczas pojedynku dozwolone jest używanie kaktusów.

Carpet Strips & Thumbtacks Death Match - W meczu można używać pinezek, pałek na które nabite są pinezki, listw z nabitymi gwoździami, stołów z przywiązanymi listwami na które nabite są gwoździe oraz kilku listw z tymi gwoździami, które są zbite ze sobą w kształt gwiazdy. Zwycięstwo można odnieść poprzez pin lub submission.

Catch As Catch Can Match - Jeden z pierwszych lub nawet pierwszy match wrestlingowy. Pojedynki tego typu polegały poprostu na zakładaniu dźwigni i poprzez nie należało zmusić rywala do poddania. Takie mecze nie są już chyba praktykowane, ale popularne były na początku XX wieku (kilka filmików jest na YT).

Chairs vs Bat Death Match - Jeden z zawodników może używać krzeseł, a drugi pałek do walki oczywiście. Nie jest to jednak przestrzegane, więc wrestlerzy używają również przedmiotów rywala. Chcąc opisać dokładniej ten mecz, napiszę iż dozwolone jest używanie krzeseł, krzeseł obwiązanych drutem kolczastym, pałek baseball'owych, pałek z przyklejonymi pinezkami oraz łańcuchów.

Championship Scramble Match - Jest to walka o pas mistrzowski. Na początku w ringu znajduje się dwóch wrestlerów. Co pięć minut wchodzą kolejni do momentu aż na ringu będzie pięciu zapaśników. Gdy już pojawi się komplet, to zegar odlicza kolejne pięć minut. W tym czasie wrestlerzy mogą wykonywać piny lub submissiony. Podczas gdy komuś uda się przypiąć lub zmusić rywala do odklepania, "zwycięzca" zostaje nieoficjalnym mistrzem. Walka toczy się dalej, a ten kto zdobędzie pinfall lub submission jako ostatni przed upływem tych pięciu minut, ogłoszony zostaje mistrzem.

Construction Site Death Match - Na ringu stoi rusztowanie, a liny zastąpione są drutem kolczastym. W walce dozwolone jest używanie płyt z nabitym drutem kolczastym. Wygrać można podobnie jak w standardowym meczu.

Country Whipping Match - W walce tego typu dozwolone jest użycie skórzanych pasków.

Cuadrangular De La Muerte Match - W walce uczestniczy czterech zawodników. Dwaj pierwsi pokonani zawodnicy muszą zmierzyć się w walce Lucha De Apuestas, czyli Mask vs Mask, Hair vs Hair lub Mask vs Hair Matchu.

Cuffed In A Cage Match - Walka rozgrywa się w klatce. Udział bierze w niej udział sześć dwuosobowych teamów co daje w sumie 12 osób. Wokoło, wewnątrz klatki rozwieszonych jest 11 kajdanek do których nikt nie posiada kluczy. Żeby wygrać należy uwięzić każdego rywala (ewentualnie za wyjątkiem swego tag team partnera) za pomocą tych kajdanek. Oczywiście gdy partner tag teamowy zwycięzcy jest "uwięziony" to również odnosi zwycięstwo.

Devil's Playground Death Match - Na jednym boku ringu zamiast lin, rozwieszony jest drut kolczasty. Na drugim boku również rozwieszony jest drut kolczasty, lecz wpleciony jest między niego jeszcze jeden drut kolczasty, tyle że jest on w postaci wijącej się. Po dwóch kolejnych bokach nie ma nic. W pojedynku również dozwolone jest użycie stołków, jarzeniówek, pałek singapurskich, dużych butli po wodzie na kiju, do których przylepione są pinezki oraz palących się stołów.

Doomsday Cage Match - Walka w wysokiej klatce, która podzielona jest na trzy piętra. Środkowe piętro podzielone jest na dwie części. W pojedynku uczestniczy ośmiu zawodników, czterech jest u samej góry i tyle samo jest na środkowym piętrze. Wygrać można poprzez pin lub submission, lecz tylko na samym dole, czyli na macie ringowej.

Duchess Of Queensbury Rules Match - Walka odbywa się na zasadach jakie narzuci "kasiężna z Queensbury". Takowy match odbył się kiedyś między Chrisem Jericho a Williamem Regalem.

Dueling Canes Match - W tego typu meczach głównie używać można pałek singapurskich, ale dozwolone jest również używanie krzeseł i stołów.

Electrified Light Tube Death Match - W tym meczu dozwolone jest używanie jarzeniówek, stołów i stołków, ale główną rzeczą, którą się używa są świecące jarzeniówki podłączone do prądu.

Exorcist Death Match - W tym meczu używać moża jarzeniówek, które są ze sobą połączone w kształt krzyża. Można również używać jarzeniówek połączonych w kształt krzyża, ale do nich dodatkowo są przymocowane palące się płaskie świeczki, warto dodać, że krzyże ze świeczkami są dużo większe od tych bez "wyposażenia".

Fantastic Four Death Match - W czterech narożnikach stoją lub leżą (w zależności od rodzaju) wiatraki, które są podłączone do prądu przez co obracają się. Oczywiście podczas meczu dozwolone jest ich używanie. Pojedynek toczy sie na zasadach No DQ.

Fantastic Four Match - Nazwa meczu jest niemal identyczna jak ta wyżej, jednak zasady są całkiem inne. W pojedynku bierze udział czterech wrestlerów. Dwoje z nich normalnie walczy, a pozostała dwójka jest przywiązana do metalowego słupka, który jest częścią ringu. Oczywiście zawodnicy znajdują się poza terenem ringu. Przywiązani zapaśnicy uwalniani są co 4 minuty. Cały pojedynek odbywa się na zasadach No DQ.

Feast Or Fired Match - Takowy mecz odbywa się w federacji TNA. W walce uczestniczy około dziesięciu wrestlerów (oglądałem tę walkę z udziałem 13-stu uczestników, ale nie wiem czy tak jest zawsze). Do czterech rurek nad narożnikami przymocowane są cztery walizki. W każdej znajduje sie coś innego: title shot na pas X-Division, Tag Team, World Heavyweight oraz tabliczka na której napisane jest słowo "Fired" co wiąże się ze zwolnieniem. By zdobyć daną walizkę nie wystarczy tylko ją zdjąć, ale też wyjść z nią poza ring, wtedy dopiero sędzia zaliczy zdobywcy wygraną. Przed otwarciem walizek, zwycięzcy mogą z nich zrezygnować (żeby nie narazić sie na zwolnienie ponieważ nie wiadomo w której walizce co się znajduje). Title shoty muszą być wykorzystane w przeciągu roku, ale walizka zainkasowana może być zawsze i wszędzie (podobnie jak w MITB Ladder Matchu).

Flaming Lantern Barbed Wire Rope Exploding Death Match - Liny zastąpione są drutem kolczastym, a po dwóch stronach na przeciw siebie do drutu przymocowane są płonące latarnie (nieduże, metalowe kubły w kształcie sześcianu). Dodatkowo co dwie minuty odpalają fajerwerki, które zawieszone są ponad kwadratowym pierścieniem, ich odłamki spadają wprost na ring kalecząc zawodników. Dozwolone jest używanie krzeseł.

Four Corners Of Fun Dog Collar Match - Zapaśnicy "połączeni" są smyczą, która obwiązana jest wokół ich szyi. Aby wygrac należy dotknąc czterech narożników (gdy przeciwnik uderzy Go to licznik się zeruje).

Four Corners Of Pain Death Match - Tego typu mecz charakteryzuje się tym, że w każdym narożniku ringu można znaleść pewną "niespodziankę". W jednym z rogów do płyty przymocowane są pułapki na myszy, w kolejnym zaś są jarzeniówki, w następnym rozbite szkło i w ostatnim trochę drutu kolczastego. Ponadto dozwolone jest używanie krzeseł i pałek z przyklejonymi pinezkami.

German I Quit Death Match - W jednym z narożników ustawiona jest drewniana klapa na którą nabity jest drut kolczasty. Podparta ona jest jarzeniówkami i jeśli któryś z zawodników na nie wpadnie, to klapa automatycznie uderza w jego głowę. Nad drugim narożnikiem po przekątnej znajduje się drewniana skrzynia, a w niej znajdują się zapalone świeczki. Skrzynia również podparta jest jarzeniówkami i jeżeli któryś z zapaśników na nie wpadnie, to skrzynia otwiera się, a na wrestlera spadają świeczki oraz oczywiście gorący wosk. Ponadto w tego typu meczu dozwolone jest używanie krzeseł, drabin, mikrofonów, taśm, lin, wiaderek i soli. Wygrywa zawodnik, który zmusi swojego rywala do wypowiedzenia słów "I quit".

Get Hit Death Match - W walce tego typu dozwolone jest używanie głównie pustych kubłów po wodzie, które przymocowane są do kija, niektóre z nich są wykosażone w kolce, ale można też używać krzeseł, jarzeniówek, butelek, pałek z przyklejonymi pinezkami i widelców.

Glove Of Steel Match - Do rurki nad narożnikiem przymocowana jest rękawica obwiązana kawałkami metalu. Żeby wygrać, należy ją zdjąć (nie ma znaczenia kto tego dokona), a następnie uderzyć nią rywala.

Graveyard Match - Zwykły mecz tyle, że odbywa się on na cmentarzu.

Grudge Match - Jest to mecz, który ma pewną nazwę np. "Walka Zawziętych Rywali". Taka walka odbyła się na gali DDW Dzień Sądu, lecz te różne nazwy możnaby wyminiać w nieskończoność.

Hardcore Rumble Death Match - Pojedynek z udziałem kilku zawodników (ja widziałem ten mecz, kiedy to ze sobą starło się 6 wrestlerów). By zwyciężyć należy jako ostatnim zostać na ringu, rywali wyeliminować można tylko poprzez wyrzucenie ich z ringu ponad trzecią liną. Używać w meczu między innymi można jarzeniówek, pałek singapurskich, pasków, pałek z pinezkami, niedużych szybek do których przymocowane są żarówki, listw z gwoździami, pustaków, odtwarzaczy DVD, drutu kolczastego, małych wózków (takich dziecięcych, plastikowych do piaskownicy) do których przywiązane są jarzeniówki oraz nunchaku, które jednak nie jest zakończone drugą pałką, a wazą.

Home & Gardens Death Match - W tego typu meczu można używać magnetofonów, noży, wiatrków, magnetowidów, jarzeniówek, taczek, drewnianych płyt, zszywaczy, piłek do drewna, krzeseł, krzaków róż oraz piłek do drewna.

Home Run Derby Death Match - W meczu można używać krzeseł, pałek, pałek z przyklejonymi pinezkami, pałek z jarzeniówkami, pałek z drutem kolczastym, pałek z przymocowanymi kieliszkami, pałek z żarówkami, pałek ze świątecznymi bombkami, pałek które po jednej stronie mają przymocowaną małą jarzeniówkę a po drugiej kilka żarówek, paletek z przymocowanymi żarówkami, gitar, butli zawieszonych na kijach oraz jarzeniówek.

Homewrecker Death Match - Dozwolone jest używanie takich jakgdyby drzwiczek od szafy, talerzy, odtwarzaczy DVD, wiatraków, małych szyb oraz telewizorów.

Hostel Death Match - Dozwolone jest używanie potłuczonego szkła, widelców, piłek do drewna, krzeseł oplecionych drutem kolczastym, jarzeniówek, noży, zszywaczy oraz płyt do których przymocowane są strzykawki.

House Of Pain Death Match - Dozwolone jest użycie jarzeniówek, płyt i desek z drutem kolczastym, a dodatkowo obowiązuje zasada Falls Count Anywhere.

Kenzans, Whips And Whatever The F*** We Can Find In The Back Death Match - W walce głównie używać można małych, okrągłych płytek, które po jednej stronie mają kolce, ponadto dozwolone jest używanie wózków sklepowych, jarzeniówek, pałek z przymocowanymi żarówkami, pałek z przymocowanymi kolcami, znaków drogowych, drucianych szczotek, tarek oraz krzeseł.

Kiss My Foot Match - Przegrany musi pocałować zwycięzcę w stopę.

Ladders, Scaffold & Light Tubes Death Match - Używać w meczu można głównie jarzeniówek i drabin oraz posługiwać się rusztowaniem, tyle że ono zbudowane jest z trzech drabin ułożonych ze sobą w specyficzny sposób. Dozwolone jest jednak również używanie krzeseł, szmat, stołów z przymocowanymi jarzeniówkami oraz skrzyneczek na piwo wypełnionych lodem.

Light Bulb Chandelier Death Match - Liny zastąpione są drutem kolczastym, a ponadto przymocowane są do drutu żarówki, które są zresztą zasilane. Przed walką obydwaj wrestlerzy siedzą na stołkach po przeciwnych stronach ringu. Na środku ringu stoi beczka i gdy sędzia wrzuci do niej deskę obwiązaną drutem kolczastym, to pojedynek rozpoczyna się. Oczywiście w walce dozwolone jest użycie beczki, deski obwiązanej drutem oraz płyt z nabitym drutem kolczastym. Wygrana następuje na zwykłych zasadach.

Light Tube Boards, Doors & Trashcan Death Match - Można używać jarzeniówek, płyt z przymocowanymi jarzeniówkami, drzwi z przymocowanymi jarzeniówkami i metalowych koszów na śmieci wraz z pokrywami.

Light Tube Bundles & Pits Of Christmas Bulbs Death Match - W walce używać można połączonych ze sobą jarzeniówek oraz różnorodnych budowli zrobionych właśnie z jarzeniówek. Ponadto poza ringiem jest ustawione coś w rodzaju drewnianej skrzyni na której rozsypane są świąteczne bombki. Użycie krzeseł również jest legalne.

Light Tube Coffin Death Match - By wygrać należy wrzucić rywala do trumny wypełnionej jarzeniówkami, a następnie ją zniszczyć np. poprzez naskoczenie na nią.

Light Tube Ropes & Corners Death Match - Do trzeciej, górnej liny na całym obwodzie ringu, przymocowanie są poziomo jarzeniówki. W każdym z narożników znajduje się po kilka jarzeniówek. Ogólnie w walce jest dozwolone używanie różnych przedmiotów.

Log Cabin Light Tubes Death Match - W meczu używać można kratek zrobionych z jarzeniówek, jarzeniówek połączonych w kształt litery "X" oraz samych jarzeniówek.

Loose Light Tubes Death Match - Po dwóch przeciwnych stronach do lin przymocowane są jarzeniówki. Po dwóch następnych stronach są zwykłe liny "bez wyposażenia". We wszystkich narożnikach rozstawione są połączone ze sobą jarzeniówki, a ponadto używać w tymże meczu można kijów, krzeseł oraz połączonych ze sobą jarzeniówek oplecionych drutem kolczastym, które przymocowane są do kawałka metalu.

Loser Leaves Town For (Liczba Dni) Match - Przegrany musi opuścić federację na pewną, określoną liczbę dni, która została ustalona przed walką.

Loser Must Eat Dog Food Match - Przegrany po walce musi zjeść karmę dla psa.

Losing Team Must Disband Match - Walka tag teamowa. Drużyna która przegra, musi zostać rozwiązana.

Lucky 21 Staple Gun Death Match - Zapaśnicy "dostają" 21 banknotów. Zawodnik, który jako pierwszy przypnie 11 z nich do ciała rywala za pomocą zszywacza, wygrywa.

Mouse Traps Death Match - Podczas walki można używać pułapek na myszy.

Mecz, którego wyjaśnienie jest podane w poniższym spoilerze można otworzyć tylko gdy masz 18 lat!!! Jeśli nie jesteś pełnoletni, nawet nie myśl o otwieraniu spoilera!!!

Naked Revolution Match -

W meczu biorą udział nagie kobiety. Walka odbywa się na standardowych zasadach. Walki tego typu często rozgrywają się w federacji NWWL czy też WEW.

No DQ For (Zawodnik) - Jeden z zawodników może robić wszystko co mu się podoba, po prostu nie istnieje dla niego zasada dyskwalifikacji.

No Rope Barbed Wire Fire Road Death Match - Liny zastąpione są drutem kolczastym. Po dwóch stronach na przeciw siebie miejscami na drucie kolczastym płonie ogień. W meczu można używać krzeseł, drabin, jarzeniówek, pałek owiniętych drutem kolczastym oraz pałek na których jest szmata, którą oczywiście można podpalić.

No Rope Barbed Wire Light Tubes Death Match - Liny zastąpione są drutem kolczastym. W dwóch narożnikach położone są połączone ze sobą jarzeniówki, w następnym pojedyncze sztuki jarzeniówek i ostatni narożnik zajmuje płyta z nabitym drutem kolczastym. Za ringiem zaś stoi stół do którego przymocowane są jarzeniówki i żarówki. Ponadto w meczu legalnie używać można widelców, krzeseł, drabin, zszywaczy, budowli z jarzeniówek, a nawet ognia oraz pałek z nabitym drutem kolczastym i szmatą którą można podpalić.

No Rope Barbed Wire, Unlimited Light Tube Bundles, Double Table Of Death Match - Liny zastąpione są drutem kolczastym, a do owego drutu przymocowane są jarzeniówki, natomiast w narożnikach znajdują się połączone ze sobą jarzeniówki. W miejscu oddalonym od ringu kilka metrów znajdują się dwa wielkie stoły, zbite własnoręcznie, a na nich leży drut kolczasty oraz połączone ze sobą jarzeniówki. Ponadto dozwolone jest używanie krzeseł, pałek (bez "wyposażenia"), kubłów na śmieci, barierek obwiązanych drutem kolczastym i piłek do drewna.

No Rope Exploding Barbed Wire & Exploding Tables Death Match - Po dwóch stronach ringu na przeciwko siebie zamiast lin rozwieszony jest drut kolczasty, który dodatkowo jest wyposażony w ładunki wybuchowe. Po dwóch następnych stronach nie ma nic, ale za to poza ringiem z obydwu stron stoją stoły z nabitym drutem kolczastym, które również posiadają ładunki wybuchowe. Wygrać można poprzez pin lub submission.

No Ropes Barbed Wire, Electrified Light Bulbs & Fans Bring The Weapons Death Match - Wokół ringu nie ma lin, za to z jednej strony rozwieszony jest drut kolczasty, z drugiej też jest drut kolczasty, ale dodatkowo wyposażony jest w podłączone do prądu żarówki, które oczywiście świecą, trzeci bok to również drut kolczasty a do niego przymocowane są jarzeniówki. Czwarty bok jest "pusty" nie ma ani lin, ani drutu kolczastego jednak poza ringiem usytuowany jest stojak na którym ułożone są jarzeniówki w kształcie litery "X" oraz stół z przymocowanymi jarzeniówkami, a ponadto inne różne przedmioty do walki przynoszą fani.

Pits Of Hell, Light Tubes & Ladders Death Match - W tym meczu wolno używać drabin, jarzeniówek, skrzyń (o ile można to tak nazwać) na których rozsypana jest sól, skrzyń na których rozsypane jest rozbite szkło, skrzyń do których przywiązane są jarzeniówki, krzeseł oraz stołów.

Razor Board, Barbwire Board, Pencil Board & Light Tube Board Death Match - Podczas trwania meczu dozwolone jest używanie płyt z nabitymi brzytwami, płyt z nabitym drutem kolczastym, płyt z nabitymi ołówkami oraz płyt w przyklejonymi jarzeniówkami.

Razor's Edge Death Match - Na jednym boku ringu zamiast lin, rozwieszony jest drut kolczasty. Na drugim boku również rozwieszony jest drut kolczasty, lecz wpleciony jest między niego jeszcze jeden drut kolczasty, tyle że jest on jak gdyby w postaci wijącej się. Po dwóch kolejnych bokach nie ma nic. W pojedynku również dozwolone jest użycie rakiet do tenisa ziemnego, które oplecione są drutem kolczastym, pałek z przymocowanymi żarówkami, stołków, stołków z nabitymi brzytwami oraz stołów z nabitymi brzytwami.

Relevos Suicidas Match - Pojedynek tag teamowy do którego dodana jest stypulacja Hair vs Hair, Mask vs Mask lub Mask vs Hair.

Relevos Triple A - Walka 3 vs 3, jednakże w składzie drużyn jest kobieta, mężczyzna oraz karzeł.

Reverse Battle Royal - W meczu bierze udział 16 zawodników. Walka rozpoczyna się obok ringu. Wrestlerzy jak najszybciej muszą wejść do ringu przez trzecią górną linę. Istnieje jednak zasada iż tylko 8 pierwszych zapaśników może pozostać na macie ringowej, a reszta odpada. W następnym etapie walki, wrestlerzy wyrzucają się poza ring ponad trzecią górną liną. Podczas gdy na macie zostanie dwóch zawodników, mogą Oni wygrać mecz już na zwykłych, standardowych zasadach.

Rey Del Ring - W całej walce uczestniczy 30 zawodników, lecz maksymalnie na ringu może znajdować się jedynie czterech zapaśników. Wszystko działa na zasadzie eliminacji, która nastąpić może jedynie przez pinfall lub dyskwalifikację. Podczas gdy jeden z zawodników zostaje wyeliminowany, to zastępuje Go ktoś inny. Tak właśnie toczy się walka, aż do ostatniego wyeliminowania.

Saw Death Match - W tego typu meczu można używać krzeseł z przymocowanymi strzykawkami, pałek z gwoździami, płyt z nabitymi brzytwami, stołów z nabitymi gwoździami, stołów z brzytwami, noży, drabin oraz taśm.

Scramble Bunkhouse Kitchen Death Match - Walka odbywa się w specjalnym domku w kuchni. Wygrać można na zwykłych zasadach.

Second Floor Violence Death Match - Mecz odbywający się w specjalnym domku. Wrestlerzy mają do dyspozycji całą budowlę. Żeby wygrać należy wyrzucić rywala właśnie z tego domu na zewnątrz.

Shopping Cart Of Death Death Match - Dozwolone jest użycie wszystkiego, co znajduje sie w wózku na zakupy, takim jak mamy w supermarketach. Teoretycznie może być to każdy przedmiot, który tylko zmieści się w owym wózku.

Single - Room Toilet Chain Death Match - Pojedynek toczy się w specjalnym domku w ciasnej toalecie. Zawodnicy są ze sobą połączeni łańcuchem, który obwiązany jest wokół ich szyi. By wygrać należy wsadzić głowę rywala do muszli i zmusić Go do poddania się.

Smash, Pow, B@m! Death Match - W tego typu pojedynkach można używać jarzeniówek, masek z przyklejonymi pinezkami, pałek z przyklejonymi pinezkami, butli na kijach, odtwarzaczy DVD oraz wózków sklepowych.

Special Enforcer Match - Poza ringiem nad przebiegiem walki czuwa własnie "specjalny enforcer", którym może być jakiś wrestler, pracownik federacji lub ktoś z zewnątrz np. znany sportowiec, aktor itp.

Stairway To Hell Match - Nad ringiem zawieszony jest zwinięty drut kolczasty. Walka toczy się na zasadach No DQ. Gdy któryś z wrestlerów zdejmie drut, to może użyć go podczas walki. Zwyciężyć można poprzez pin lub submission.

Stairway To Janice Match - Nad ringiem zawieszona jest pałka na której nabite są gwoździe. Walkę można wygrać na zwykłych zasadach, ale nie ukrywajmy że ten kto zdejmie pałkę i się nią posłuży ma wielkie szanse na zwycięstwo.

Staple Gun Death Match - W meczu dozwolone jest używanie zszywaczy.

Steel Cage, Weapons & Light Tubes Death Match - Walkę rozpoczyna dwóch zawodników. Reszta wrestlerów, którzy mają uczestniczyć w walce, dołączają się w 3-minutowych odstępach czasu. W meczu dozwolone jest używanie jarzeniówek i innych różnych przedmiotów między innymi drabin oraz stołków. Wygrać można poprzez pin, submission lub opuszczenie klatki.

Tag Team Turmoil Match - Walka z udziałem kilku tag teamów (zazwyczaj czterech).

Texas Death Match - Walka na zasadach No DQ i Falls Count Anywhere. Żeby wygrać należy wykonać na rywalu pinfall. Po odliczeniu do trzech, mierzony jest czas od 10 do 30 sekund (zależy od federacji). Gdy przeciwnik nie podniesie się w tym czasie, to przegrywa. Podczas gdy dany zawodnik leży w obojętnie jakim miejscu, a ten drugi jakimś sposobem nie ma możliwości przypięcia, to możliwa jest również wygrana poprzez Count Out.

Three Degrees of Pain Match - Walka w klatce. By wygrać cały mecz, należy najpierw spinować rywala, następnie wygrać przez submission, a na końcu opuścić klatkę. Oczywiście wystarczy odnieść dwa zwycięstwa by wygrać całe starcie.

Thumbtacks Bat Death Match - Dozwolone jest używanie pałek z nabitymi pinezkami.

Title Match - To chyba każdy wie, ale napiszę... Jest to walka o pas mistrzowski.

Torneo Cibernetico Match - Pojedynek drużynowy w której by wygrać, należy wyrzucić z ringu wszystkich członków drużyny przeciwnej.

Tournament Leftovers Death Match - Walka rozgrywana po jakimś meczu/meczach z udziałem broni. Poprostu zbiera się wszystkie pozostałości po wcześniejszych pojedynkach po to, by wykorzystać je jeszcze podczas tego meczu.

Trading Places Match - Zamiana ról, czyli po prostu wrestlerzy przebierają się za swojego rywala.

Tuxedo Match - Zawodnicy ubrani są w smokingi. Ten kto zdejmie smoking rywala jako pierwszy, odnosi zwycięstwo.

Ultraviolent Boards Death Match - W tejże walce można używać głównie płyt z przymocowanymi jarzeniówkami i płyt z nabitym drutem kolczastym, ale dozwolone jest również używanie krzeseł, jarzeniówek i kul oplecionych drutem kolczastym.

Ultraviolent Boxes, Squared Circle Of Fear & Whatever The F@#k Is Left Death Match - W meczu dozwolone jest użycie różnych przedmiotów, lecz głównie używa się stołów ze specjalnie przymocowanymi podporami na których są położone szyby jedna nad drugą w odstępie kilku centymetrów oraz drewnianych pudeł, które sie podpala i zrzuca na nie przeciwnika. W owej walce też wyróżnia się jarzeniówki, stołki oraz drabiny.

Ultraviolent Tables Death Match - Dozwolone jest używanie stołów z nabitym drutem kolczastym, stołów z przymocowanymi jarzeniówkami oraz palących się stołów.

Unification Match - Mecz o conajmniej dwa pasy mistrzowskie. Zwycięzca owego pojedynku zunifikuje tytuły ze sobą.

Weasel Suit Match - Zwycięzca pojedynku zakłada przegranemu strój przypominający łasicę - bardzo upokarzające.

Winner Gets A Contract Match - Zwycięzca tejże walki dostaje kontrakt z federacją.

Winner Is #30 In The Royal Rumble - Jeżeli nadal będzie odbywał się 40-osobowy Royal Rumble Match, to nazwę tegoż meczu należałoby zmienić na "Winner Is #40 In The Royal Rumble". Łatwo domyśleć się o co tu chodzi, zwycięzca owego pojedynku dostaje nagrodę jaką jest wejście z ostatnim numerem w Royal Rumble Matchu.

X Marks The Spot Death Match - Do dwóch narożników po przekątnej, przymocowane są jarzeniówki sklejone w kształt litery "X". Takie same jarzeniówki leżą po dwóch następnych stronach na macie ringowej. Kolejna taka konstrukcja znajduje się poza ringiem. By wygrać należy zrzucić rywala na trzy takie konstrukcje.

Mecze i konkursy mało lub w ogóle nie mające związku z wrestlingiem:

Boot Camp Obstacle Course - Na początku należy przejść nad wysoką ścianą, potem przeczołgać się pod gumową siatką, następnie trzeba przejść po cienkiej desce, przebiec slalomem wokół flag, a na końcu przenieść worek i dotrzeć z nim na linię mety. Ten kto upora się z tymi zadaniami najszybciej, wygrywa.

Candy Eating Contest - Konkurs w jedzeniu słodyczy. Ten kto zje więcej słodkości w ciągu minuty odnosi zwycięstwo.

Capture The Flag Challenge - Konkurs polega na tym, że należy wnieść na ring drabinę, która stoi przed nim, następnie wspiąć się na jej szczyt, zdjąć zawieszoną flagę, a potem wrócić na miejsce startu. Zawodnik, który zrobi to najszybciej, zwycięża.

Capture The Flags Race Challenge - Nazwa łudząco podobna do tej wyżej, lecz sam konkurs nieco się różni od poprzedniego. Startuje kilku zawodników. Mają oni za zadanie zdjąć flagi, które znajdują się na specjalnym stojaku. Flag jest zawsze o jedną mniej, więc jeden z zawodników nie zdejmie jej, więc odpada. Zabawa toczy się do momentu, gdy zostanie wyłoniony zwycięzca.

High School Photo Challenge - Konkurs w odgadywaniu zdjęć na których są gwiazdy z WWE. Fotki oczywiście były zrobione w ich młodości.

Hot Seat Trivia Challenge - Prowadzący konkurs podaje pewne pytanie na które jest kilka odpowiedzi np. podaj dowolnego przeciwnika Undertakera na Wrestlemanii. Uczestnicy muszą dobrze odpowiedzieć na dane zagadnienie w ciągu pięciu sekund. Jeżeli ktoś się pomyli lub minie limit czasu, odpada. Wygrywa ten, kto nie popełni żadnego błędu czyli nie zostanie wyeliminowany.

Jack Swagger Sr. Invitational - Wygrywa ten, kto sprowadzi swojego rywala do parteru pięć razy.

Joke Off - Konkurs w opowiadaniu kawałów. Chyba nie trzeba tłumaczyć w jaki sposób można tu odnieść zwycięstwo.

Karaoke Challenge - Jak nie trudno się domyślić jest to konkurs śpiewania. Wrestlerzy śpiewają theme'y innych zawodników.

Kickboxing Match - Wiadomo, mecz kickbokserski, dosyć często rozgrywany w Inoki Genome Federation.

Kissing Contest - Konkurs całowania. Ten kto "pocałuje się" najlepiej, wygrywa.

Know Your Pro Challenge - W konkursie uczestniczy rookie wraz ze swoim pro. Prowadzący zadaje pewne pytanie i zarówno rookie jak i pro, muszą odpowiedzieć na nie identycznie.

Last Sumo Standing - Wrestlerzy ubrani są w bardzo grube stroje po to, by przypominali budową zawodnika sumo. By wygrać należy wypchnąć rywala poza wyznaczony okrąg.

Musical Chairs - Na środku ringu ustawione są krzesła. Liczba uczestników zabawy jest zawsze mniejsza o jeden od ilości krzeseł. Puszczana jest muzyka, a zawodnicy krążą wokół krzeseł. Podczas gdy melodia ucichnie, wszyscy muszą zająć miejsce na krześle. Ten kto nie usiądzie z powodu braku miejsca - odpada. Konkurs toczy się do momentu aż zostanie jeden uczestnik zabawy siedzący na stołku.

Name That Tune - Jest to mini "Jaka To Melodia". Zawodnicy odgadują theme innych wrestlerów. Wiadomo kto wygrywa.

Obstacle Course Challenge "3" - I mamy kolejną odmianę toru przeszkód. Najpierw trzeba wrzucić piłkę ping-pongową do jednego z sześciu kubków, potem należy ułożyć drewniane klocki według podanego wzoru, następnie trzeba podbić kubek stojący "normalnie" tak, by stał "do góry nogami". Na końcu zaś należy ułożyć kości do gry w odpowiedniej kolejności, tyle że trzeba tego dokonać za pomocą pałeczek do jedzenia. Oczywiście zawodnik, który wykona zadania w jak najkrótszym czasie, zwycięża.

Power Punch Challenge - Wygrywa ten, kto mocniej uderzy w "Boxer'a". Gdyby ktoś nie wiedział, jest to taka gra. Poprostu trzeba uderzyć jak najmocniej w gruszkę prymocowaną do specjalnej maszyny.

Pull Through Challenge - Zawodnicy stoją na jakgdyby stołkach i trzymają w rękach linę. Na środku owej liny znajduje się mały wyznacznik oznaczony kolorem żółtym. Ten kto przeciągnie wyznacznik do siebie wygrywa. Istnieje również możliwość, iż przeciwnik spadnie ze stołka, wtedy automatycznie następuje jego dyskwalifikacja.

Save Yourself Trivia Challenge - Zawodnicy siadają na stołkach, które stoją w plastikowych pojemnikach. Nad każdym wrestlerem wisi wiadro w którym jest zielona substancja. Prowadzący zadaje pytania w pięciu kategoriach: 80s, 90s, Title History, WrestleMania oraz Divas. W każdej z tych kategorii zadawanych jest po trzy pytania za 100$, 200$ i 300$. Każdy z zawodników wybiera sobie kategorię i stawkę o jaką chce walczyć. Gdy prowadzący zada pytanie, odpowiedzieć na nie może każdy z zawodników, lecz musi się On zgłosić jako pierwszy. Ten kto uzbiera największą ilość wirtualnych pieniędzy, wygrywa.

Slingshot Challenge - Konkurs, który rozgrywany jest w parach. Jeden z zawodników stoi na ringu i wystrzeliwuje ze specjalnie zrobionej procy koszulki. Drugi z uczestników musi złapać koszulki i wrzucać je do kosza. Para, która wrzuci wiekszą ilość koszulek do kosza w czasie 30 sekund, wygrywa.

Smash & Grab Challenge - Około dwa metry nad ringiem zawieszony jest okrągły worek wypełniony pieniędzmi. Celem wygranej jest strącenie tego worka za pomocą pałki kendo. Dodatkowo zawodnik ma utrudnienie ponieważ ma zawiązane oczy, ale za to jego "partner" nakierowywuje Go, więc nie wydaje się być to trudne. Zadanie trwa minutę, ten kto zdoła wziąć ze sobą większą sumę pieniędzy, zwycięża. Pieniądze można przenieść jedynie rękami, a nie w worku lub bluzie.

Song And Dance Match - W konkursie bierze udział dwóch "partnerów". Jeden z ich śpiewa, a drugi tańczy. Para, która wykona zadanie lepiej, odnosi zwycięstwo.

Superstar Password Challenge - Są to tak jakby kalambury. Jeden z zawodników ma napisane na kartce nazwisko pewnego wrestlera, a jego "partner" musi odgadnąć o kogo chodzi. Para, która poradzi sobie z tym najlepiej w ciągu 30 sekund, odnosi zwycięstwo.

Talent Show - Można powiedzieć że jest to taki mini "Mam Talent". Zawodnicy pokazują jakąś swoją umiejętność. Ten kto wypadnie najlepiej - wygrywa.

Trivia Challenge - Konkurs wiedzy, oczywiście dotyczącej historii wrestlingu. Zadaje się kilka pytań, ten kto odpowie na większą ich ilość, zwycięża. Są dwie rundy. W pierwszej za poprawną odpowiedz uzyskuje się 100 punktów, a w drugiej 200.

Wedding Gift Scramble - Na stole leży cały stos ładnie zapakowanych paczek. Tylko w jednej z nich znajduje się flaga, którą trzeba znaleść. Ten kto tego dokona wygrywa.

Wheelbarrow Challenge - Zawodnicy wożą kogoś lub coś na taczce. Muszą okrążyć ring, a następnie przekroczyć wyznaczoną linię mety. Ten kto zrobi to najszybciej, odnosi zwycięstwo.

Who's That Body - Pokazywana jest część ciała danego zawodnka/zawodniczki (raczej brzuch). Żeby wygrać należy odgadnąć do kogo dane ciało należy.

WWESHOP.COM Challenge - Zawodnicy typują ile kosztuje dany produkt w sklepie internetowym WWE. Ten kto wytypuje cenę, która jest najbardziej zbliżona do rzeczywistej, zwycięża.

W razie jakichkolwiek pytań jestem otwarty na pomoc, mogę nawet polecić jakieś gale w których odbywa się dany mecz czy nawet dać namiar do pobrania tego. Mam nadzieję, że jak niebiosa pozwolą to za rok ujrzycie kolejną aktualizację.

Nie życzę sobie by ktoś wykorzystywał ten artykuł w innych miejscach, więc proszę tego nie kopiować, w innym przypadku może być niewesoło

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Droops ten artykuł jest genialny. Mimo iż oglądam praktycznie to co ty(a nawet więcej :lol ) to o wielu stypulacjach pierwsze słyszę. A swoją drogą ty lepiej rób audycje a nie oglądasz mi tu Naked Revolution Matche :x . Jednak dzięki za artykuł gdyż wiem jak długo pisze się coś takiego ;) Repu leci(oczywiście za który liczę na podpowiedzi w Quzie na Audycji :waving: )

#SmartFanZone

Nie mam pojęcia skąd ty to wszystko wiesz albo skąd masz informacje ale wiem jedno że twój artykuł wymiata. O wielu meczach słyszę

po raz pierwszy a najdziwniejszy mecz to chyba ten w którym zawodnicy typują ile kosztuje dany produkt. Dzięki wielkie za artykuł a w

nagrodę masz ode mnie reputa :)

53232759957468997232.png

rko_04.gif

User Miesiąca Wrzesień 2013

Bardzo dobry artykuł ,dużo meczy znałem dużo nie.A pro po deathmachy założę się że można by było ich nawciskać do okrągłego tysiaka.W każdym razie dzięki i czekam na następne aktualizacje :)