Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rey Mysterio- Po co on komu ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

rey%20mysterio%202.jpg

Dobra, wena dalej jest, więc pomyślałem, czemu by to nie napisać kolejnej już dyskusji. W tym temacie chciałbym opisać, sytuacje byłego world heavyweight Championa Reya Mysterio. Ulubieniec małolatów, no bo chyba tak mogę go spokojnie nazwać, zaczynał w WCW, by w 2002 roku przenieść się do World Wrestling Entertainment. Nie był jakąś super pushowaną postacią, jednak na początku 2003 roku zdobył pasy tag team, ale parę dni później stracił je, na wrestlemanii 19 zawalczył z Mattem Hardym o Cruiseweight Championship, lecz tą walkę przegrał. 2003/2004 rok był batalią o Cruiseweight Championship, w połowie 2003 roku zdobył pas, jednak we wrześniu stracił tytuł. W 2004 znowu zdobył pas, lecz pod koniec go stracił. Jak widzimy wszystko kręciło się w kółko, Mysterio utrzymywał się w mid-cardzie i walczył o mniej ważne tytuły. W 2005 roku rozpoczął feud z Eddie'm Guerrero, by pokonać go na wrestleMani 21. 13 listopada 2005 roku stało się coś strasznego, ponieważ zginął wspaniały wrestler Eddie Guerrero. I od 2006 roku wszystko się zaczęło. Mysterio wygrał Royal Rumble, a na wrestlemani ważąc 70 parę kilo, zdobył World Heavyweight Championship. Od tego momentu Rey Mysterio został ulubieńcem fanów, Rey Mysterio został nadmiernie pushowany, i mimo iż nie zdobył później WHC, to i tak kręcił się wokół tego tytułu. Pokonywał taki gigantów jak Kane, jego postać stała się wręcz nierealistyczna, bo kto mając 168 cm. wzrostu pokonał by 2 metroweg olbrzyma? Gdy na Summer Slam 2009 miał stracić IC Championship, na rzecz Dolpha Zigglera, zaczął rozpaczać przed zarządem, że zbyt krótko trzyma pas, wszystko przestało mu się podobać, a za używanie narkotyków( nie wiem jak to było dokładnie, i co brał nie pamiętam) został zawieszony tylko na 30 dni, a zwykły mid-carder wyleciał by odrazu z federacji. Przestało mu się podobać ile zarabia, jednak to że dzieci nadal go uwielbiały było najważniejsze. Na fatal 4 Way zdobył po raz drugi w karierze World Heavyweight Championship. W prawdzie na MITB pas stracił, ale na SummerSlam i tak zmierzy się z Kane'm. A wy co sądzicie o nadmiernym pushowaniu Mysterio?

-Czy powinien być tak pushowany?

-Dlaczego akurat on?

-Czy ten push jest tylko dlatego, by utrzymać widownie w meksyku?

-Widzielibyście WWE bez niego ?

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI.

ps; nie chce tu żadnych regułek typu, kopiowania pytań i odpowiadania bezpośrednio na nie, są to tylko pytania pomocnicze, przypominam, post: PRZYNAJMNIEJ 3 ZDANIA ZŁOŻONE

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Boogeyman1996

1

• robson619

1

• d3raNg3d

1

• Piledriver1674325991

1

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Czy Rey powinien być pushowany? Moim zdaniem tak ale nie aż tak bardzo, Rey powinien się kręcić koło pasów Tag Teamowych czy może koło pasa US bo Intercontinental to dla niego za dużo, Vince kiedy przejął WCW zapomniał jak pas Interkontynentalny dużo dla niego znaczył i zszedł na psy, choć może to kiedyś wróci, jednak Rey miał z IC Championship taki cienki title run że aż żal było to oglądać. Dlaczego Rey? To proste, po śmierci Eddiego, nie było luchadora w WWE, który mógłby przyciągnąć publikę z meksyku, Vince miał dwa rozwiązania, Chavo albo Rey no i niestety wybrał to gorsze bo Chavo ma o niebo lepsze ring skille od Reya, więc dla mnie była to decyzja niezrozumiała. Push na pewno polega na tym by nie stracić widowni w meksyku, tak samo jak push***ją Baretta czy McIntyre, tak samo jest też Khalim, Vince dobrze wie gdzie może dużo zarobić i dlatego Rey jest w Main Evencie a nie w Midcardzie. Czy widziałbym WWE bez Reya? Ocywiście, dla mnie nie zrobiło by to wielkiej różnicy a może w końcu Chavo zostałby zauważony. Podsumowując, jak dla mnie to Rey mógłby nie pracować w WWE bo mi to nie robi wielkiej różnicy, jednak jest on za bardzo pushowany a główne pasy federacji, co moim zdaniem wpływa źle na widowisko starszych osób, które pamiętają stare dobrze czasy Attitude. To tyle na ten temat.

K1190kicopy_zps3e737bee.png

wce.png

f7afdb0d1f356a3dc6d917539237be7a_original.gif?1367060362

Rey Mysterio jest ulubieńcem dzieci, na pewno nie tylko ja tak sądzę. McMahon nie wyrzuci go bo dobrze wie, że straciłby bardzo dużo fanów, chociaż ma Cene, ale Cena sam nie przyciągnie tyle fanów. Reya mogą pushować, ale nie tak że ma wygrywać z Kanem, Big Showem, Khalim itd. Z Batistą w swoim feudzie powinien nie mieć najmniejszych szans... Jednak on pokonywał Animala prawie za każdym razem, no może tam pare razy przegrał. Mysterio nie powinien być szmacony, ale też nie powinien być pushowany na pas WHC bo nie pasuje do niego. Rey nie powinien także występować w main eventach. No może raz na jakiś czas powinien w ME wystąpić, ale nie cały czas. Są dwa pasy pasujące do Reya, Cruiserweight i Intercontinental... O Cruiserweight title parę razy była mowa. Ten pas się przyda, aby nie szmacić Chavo, przyda się aby Rey nie był mistrzem świata wagi CIĘŻKIEJ, przyda się dla Zigglera, Bournea, itd. Czy widziałbym WWE bez niego ? Jasne, że tak. Jest dobrym HF, a raczej był bo teraz już wykonuje tylko Springboard Crossbody, a z narożnika co ? Seated Senton i Splash... Może czasem jeszcze coś z HF pokarze, ale jego obecna forma nie równa się z tym co pokazywał w WCW. Dobra, pogubiłem się :D Podsumowanie: Rey Mysterio powinien być pushowany, ale nie za bardzo i nie na pas WHC. Powinien występować w ME od czasu do czasu i kręcić się koło IC title, a nie WHC.

Rey Mysterio ulubieniec dzieci, po śmierci Eddiego stał się bardzo pushowany ale tylko dlatego że ma on podtrzymywać widownie meksykańską. Ale czemu on? Przecież WWE ma o wiele lepszego Chavo który jest jobberem. Moim zdaniem WHC nie pasuje do niego i nie powinien się koło niego kręcić. Mam nadzieję że przegra swój pojedynek na SS. WWE bez niego? Nie wiem czy byłby to dobry pomysł i nie widziałbym go gdzieś indziej.

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Jak dla mnie wasza krytyka na Raya nie jest do końca zrozumiała.To prawda Reya lubią dzieci jednak powinniśmy się cieszyć z tego powodu gdyż to dzięki ich funduszom możemy oglądać WWE w HD,co miesiąc PPV i cztery tygodniówki,przecież to wszystko kosztuje.Poza tym moim zdaniem Rey obecnie jest w bardzo dobrej formie co uświadamia na Smackdown.Najpierw świetny feud z CM Punkiem w ciągu którego było mnóstwo świetnych walk i segmentów,potem natomiast mieliśmy Reya jako mistrza wagi ciężkiej i tu wiele osób się zbulwersowało i mówiło "jak to może być że taki karzeł mistrzem wagi ciężkie??".A więc posłuchajcie drogie dzieci, w obecnym WWE słowo mistrz wagi ciężkiej nie mam znaczenia i jest tylko pamiątką po WCW WHC,nawet komentatorzy coraz częściej mówią na ten pas "World Championship".WHC to obecnie główny pas federacji o który walczą najlepsi a nie biorąc pod uwagę wagę.Wiele złych słów na Raya słyszałem podczas jego walk z Kanem,że Rey to mały heros który pokonuje dwu metrowego giganta i tego najbardziej nie rozumiem.Ludzie przecież wrestling a w szczególności ten mainstreamowy zawsze miał na celu zrobienie sensacji,no przecież bywały jeszcze bardziej nienormalne momenty w historii wrestlingu kiedy np: Luger pokonał Yokozune czy Batista pokonał Khaliego a w normalnej walce by nie miał najmniejszych szans.Rey Mysterio jest obecnie jednym z najlepszych wrestlerów Smackdown i nic tego nie zmieni i powiem więcej że jak by taki Mysterio przeszedł do TNA to wszyscy mieli byście z nim avatar w profilu.A wszystkie złe słowa jakie kierujecie to 3/4 z was nie potrafi użyć ani jednego argumentu dla czego Rey jest słaby.Wszystko to wiąże się z głupią modą na forach gdy ktoś usłyszy że jakiś wrestler jest słaby i dadzą mu ksywkę(Ryj,Ryjek i inne tego typu głupstwa), jednak zapominają o jego umiejętnościach jakie bez wątpienia Rey ma i po walczy jeszcze trochę lat dając nam dobre widowisko.Jeśli ktoś uważa że się mylę to niech przedstawi mi swoje argumenty z chęcią podyskutuje na temat tego zawodnika.

#SmartFanZone

W 100% zgadzam się z Yao.Ja osobiście jestem Rey'owi wdzięczny,bo może gdyby nie on to nigdy nie zaczął bym z wrestlingiem.Racja na wielu forach piszą i pewnie będą pisać,że Mysterio jest cienki .Jednak są w błędzie,a robią to tylko po to ,aby się podlizywać i szpanować ,że mogą tego zawodnika obrażać.Jego walki stoją na bardzo dobrym poziomie.Trudno ,zabrali mu pas,ale ciągle ma szanse na inne ,a nawet na WHC.Kane'a nie pokona ,ale walka może nie być najgorsza.Obok Alberto der Rio jest jedynym luchadorem,choć według ,niektórych on już nie jest lucha.Kolejny błąd.Wystepuję na większości tygodniówek i to dzięki niemu są ciekawe i z chęcią je oglądamy.Jak na jego wzrost i masę to w ringu daje sobie świetnie radę.To,że pokonuje jakiś giantów ,jak już wspomniał Yao to tylko sprawa tego,że wrestling jest udawany .Pomyślcie zresztą co oni by mu mogli zrobić w realu.Dzieci nie mogłyby tego oglądać.Push ma odpowiedni ,aby dawać dobre walki.Moja opinia o tym zawodniku zawsze była i będzie ,jak najlepsza.Nigdy nie myślałem o Rey'u ,jako o wrestlerze ,który jest machiną w WWE 4Kids.Jest to zawodnik z sercem .Pewnie kilka osób się ze mną nie zgodzi ,ale to już tylko ich sprawa.

Więc zacznę tak... Rey jest jakąś częścią twarzy WWE - w szczególności SmackDown!. Coś mi się zdaje że Rey może za jakiś czas przechodzić to co dziś przechodzi John Cena. Czyli znienawidzenie wśród starszych fanów. I Jaś będzie miał spokój bo moda gnojenia przejdzie na Rey'a Uważam, że Rey nie potrzyma za długo pasa

przecież ma wrócić The Undertaker i walczyć o pas z Kane'm także to tłumaczy że nie zdobędzie pasa na SS

Ale wszystko się okaże. Myślę, że jeszcze nie teraz powinni go pushować, chyba że tak jak wcześniej wspomniałem, chcą z niego zrobić drugiego Jasia. Myślę, że wrestling w meksyku jest bardzo popularny, lecz WWE w meksyku zarabia naprawdę niezłą kasę. Tak na marginesie. Ja w ogóle podziwiam włochów... że się nie wstydzą za własny kraj. Też WWE źle tak robi, że Marelle tak szmacą... Nie chciałbym, aby jakiś Polak w WWE też tak był szmacony. Wracając do Mysteria. Myślę, że meksyk domagał się pushu dla Rey'a i dlatego ma walki o pas WHC. A tak na marginesie to powinni zmienić nazwę pasa z Mistrza wagi ciężkiej, na mistrza świata - po prostu mistrz świata. Tak jak wcześniej wspomniałem, że Rey jest częścią twarzy WWE i trudno byłoby wyobrazić sobie WWE bez Małego i zwinnego człowieka z maską. A co do tego, że pokonuje olbrzymów tj. Kane, The Undertaker, Big Show, The Great Khali... A może WWE chce pokazać dzieciakom, żeby się nie bały sprzeciwić starszym, wyższym itd. =)) Ale to taka moja opinia :D

Po poście montany zrobiłem przerwe na odetchniecie. Po pierwsze Rey i wielkie serce to źle dobrana para, bo mógłby przyjąć z pokorą, że czas na młodszych, a nie blokować ich jeszcze. Niewątpliwe, gdyby nie Mysterio to Ziggler w tej chwili byłby w ME. Ten aspekt wlasnie daje mi dużo do myślenia, Cene trzeba jednak szanować, bo pomaga młodym zamiast ich blokować. A inne kloce taker, orton i Mysterio obecnie nic nie pokazują tylko wciskają się na siłę do me i blokują młodszych. Ale wracając do tematu Reya to obecnie już formą sięgnął dna. Już parę miesięcy temu podczas feudu z Punkiem było widać, to tamten podtrzymuje poziom walk ale mitb pokazało mi, że on obecnie nic nie pokazuje, bo Swagger wycisnął z siebie ile się dało żeby ta walka była chociaż średnia. Danie pasa to już przesada, bo za skontuzjowanie przeciwnika należy się raczej kara, nagroda w postaci pasa jest śmieszna. Inny został by za to wyrzucony ale widać system równych i równiejszych dziala jak zawsze. Pozatym jeśli WWE chce zawodnika to Chavo, który jest 20 razy lepszy w ringu od Reya, a miciem nie traci. Jednak on jobbuje aż się Eddy w grobie przewraca. Jak dla mnie to powinni za te fochy go wywalić, bo chyba jeszcze nie było takiego wrestlera, który gó**o robił, a tak na wszystko narzekał. PS. Proszę o nie pisanie, że padłem ofiarą mody na najeżdżanie na reya, bo niedlugo dowiemy się, że najeżdżanie na Khaliego to tylko moda, a tak naprawde to jest świetny indyjski high flyer!

Obejrzałem posty Montany i Boogeymana i niestety jestem bardziej po stronie Bugiego . Rey miażdzy WWE swoim żałosnym High - Fly'em . Jest beznadziejny w ringu . Jego walki może stoją na wysokim poziomie ale to dlatego że często trafia na przeciwników lepszych od siebie jak np. CM Punk, Dolph Ziggler czy nawet Kane . On pokazuje nic . WWE nie zatrudnia go już jako utalentowanego zawodnika lecz już jako maszynke do robienia pieniędzy . Taka jest prawda . Przykra prawda . Za skontuzjowanie Undertakera należałaby mu sie kara a nie nagroda w postaci pasa WHC . Taki Ziggler to by był ukarany jobbowaniem albo nawet zwolnieniem . A Reyuś prosze . Najważniejszy pas Smackdown . Jak dla mnie najważniejszy pas WWE . Jak ludzie go nazywają luchadorem to mi sie śmiać chce . To może John Cena : Spec od UltraViolentu.

Jak gdybym był luchadorem i porównywano by mnie do Mysterio to chyba bym tego człowieka pobił albo wybluzgał . No ludzie . Czy wy nie widzicie :?: Zostawie was z tą myślą.

canadiandestroyerani.gifth_ththswanton1vz0.gif

9178.png

24669.png

8806.gif

8791.png

-Czy powinien być tak pushowany?

Według mnie powinien mieć push ale nie aż taki. Na pewno gdyby w WWE było więcej osób z maskami Rey nie był by już taki super. Jak Vince chce żeby dzieciaki bardziej lubiły WWE to niech kupi paru zawodników z Lucha.

-Dlaczego akurat on?

Maska,Meksyk,High Fly...

-Czy ten push jest tylko dlatego, by utrzymać widownie w meksyku?

Raczej nie meksykaninie raczej wolą Luchę. Rey Mysterio dostaje push ponieważ dzieci go uwielbiają(i nie tylko). Rey Mysterio dostaje też push ponieważ wszystkim podobają się zawodnicy w maskach.

-Widzielibyście WWE bez niego ?

Raczej nie tak samo jak byś powiedział dżem truskawkowy bez truskawek. Rey jeszcze długo będzie dominował i może powstała by nowa stajnia gdyby Homicide i Hernandez doszli by do WWE kto wie.;)

themizv2.jpg

Ja tam jestem za postem Boogeymana bo jak zwykle sypie brutalną prawdą... Szczerze, nigdy nie lubiłem Reya. Nawet jak myślałem, że wrestling jest prawdziwy i oglądałem Jego walke z jakimś olbrzymem i widziałem, jak jest brutalnie i bezlitośnie okładany, a po każdej walce wstaje i na końcu sześćsetdziewietnaście i koniec walki... brutalnie sie wtedy przekonałem o tym, że wrestling jest udawany. Oglądałem na YT Jego stare walki z Sabu i już wtedy Sabu ciągnął walke, teraz rey jest znacznie gorszy niż wtedy. Poza 619, hurricanraną ew. tornado DDT żadnej innej ładnej akcji nie wykonuje, a zazwyczaj podobnie jak John ciągle obrywa by wykonać, zresztą nie zawsze dobrze swój flagowy cios i wygrać. Najbardziej mnie w nim denerwuje jak już to Boogeyman napisał, że blokuje młodych i za bardzo sie "rządzi". Narzekam na Ortona, ale rey jest pod tym względem gorszy. Ogólnie do mnie to jest niezrozumiałe- jak za skontuzjowanie jednego z najważniejszych zadowników w federacji można "za kare" dostać najważniejszy pas federacji, grożąc "fochem"???

Teraz do pytań.

Rey sie świetnie sprzedaje i to jest główny powód. Na stronie WWE można kupić nie tylko maski, ale i całe stroje reya, więc zyski ogromne na nim są. No i... świetnie pasuje do ery WWE 4 Kids pokazując dzieciom, że "nie liczą sie wymiary fizyczne, lecz serce do walki" itp. itd. Pewnie pochodzenie też ma coś do rzeczy, ale zdecydowanie mniej, gdyż w meksyku jest wielu znacznie lepszych od pana "619" i meksykanie są tego świadomi.

Co do tego czy widziałbym WWE bez niego- Ere Attitude tak, ale ery WWE 4 Kids NIE. On jest po prostu do niej stworzony, tak jak The Rock i Stone Cold byli stworzeni do Ery Attitude.

2f78f3ef4e4c.png

339rkwo.png

2ep0e1v.png

Rey jako ulubieniec dzieci ściąga fanów, których swoją drogą jest sporo w wieku 6-11 lat, więc jakiś tam skromny push dla niego musi byc. Poza tym, bez przesady on nie ma takiego wielkiego pushu, przynajmniej teraz. World Wrestling Entertaiment wybralo go tylko bo miał coś co dzieci lubią, i za co dobrze zapłacą - Maskę. Jeszcze to witanie się maskami przez co dzieci namawiają rodziców żeby wybulali kupę kasy za stanie w pierwszym rzędzie i ten "zaszczyt" żeby 619 pociągnąl ci z bańki :P Moim zdaniem to "on' ze względu na maskę. Tacy ludzie to muszą być skończeni idioci. Ja np. oglądam RoH i mogę szczerze powiedzieć że ta fedka jest zajezajefajna ale gdyby np. pojawił się tam Adam Polak i był zwykłym Jobberem to raczej bym nie przestał tego oglądać. Dlatego na to pytanie nie odpowiem. WWE bez niego? Owszem, ale dość ciężko to sobie wyobrazić ale nikt nie mówi że się nie da. Moim zdaniem Vince zatrudnił by jakiegoś luchadora który ma kłopoty finansowe oferując mu mnóstwo $$$ za zderzanie się maskami tak jak to robił 619. Mysterio, co można zauważyć stracił formę, niby High Flyer te zarombiste Springboard Crossbody czy Seated Senton i 619. Co do 619 mam powody przypuszczać że już nie umie go poprawnie zrobić. Poza tym straciłem do niego respekt kiedy po straceniu w WCW maski pojawil się z nią ponownie w WWE. Złamał zasadę, maski, o którą przegrasz pojedynek nigdy już nie zakładasz. Ja już go nie traktuję jako Luchadora tylko jako zwyklego zawodnika. Oglądałem jego walkę z Chavo na Vintage Collection no i wielka różnica. Przecież on nawet już Monkey Flip nie wykonuje. Poza tym chyba już sobie zwyczajnie odpuszcza bo wiadomo że Vince zrobi wszystko żeby go zatrzymać w WWE i dalej czerpać $$$ z masek.