Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

I po co to było ????

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

46493.3.jpg

Pod koniec ubiegłego roku dokładnie 27 grudnia świat wrestlingu zszokowała wydawałby się niemożliwa wiadomość. Największa ikona zawodowego wrestlingu żywa legenda Hulk Hogan, podpisał kontrakt z TNA. Właściciel federacji Dixie Carter ogłosiła wszem i wobec największy sukces w historii federacji, otworzenie nowego rozdziału w historii wrestlingu i nawiązanie walki z największą federacją zawodowego wrestlingu WWE. Przez kilka tygodni po podpisaniu kontraktu współpraca Hogana i TNA była bardzo mocno promowana i reklamowana na całym świecie. Hulk w końcu pojawił się na tygodniówce TNA 4 stycznia 2010 roku a jego osoba została gorąco przyjęta przez fanów. Od samego początku Hulk i jego współpracownik Eric Bishop zapowiedzieli wprowadzenie rewolucyjnych zmian w federacji Dixie. Jak zapowiedzieli tak zrobili, przy całkowitym poparciu pani Carter zrezygnowano z 6 kątnego ringu, wprowadzono rampę która dochodziła do samego kwadratowego pierścienia a po pewnym czasie przeniesiono Impacta na poniedziałek tak aby rywalizować z Raw. To tyle jeżeli chodzi o techniczne sprawy, jeśli chodzi o zawodników to zatrudniono kolejnego weterana Ric'a Flair'a, oprócz niego do federacji przyszli Jeff Hardy, RVD, Mr. Anderson i kilku mniej ważnych zawodników. Wydawało się, że wszystko idzie zgodnie z planem, rantigi rosły a federacja zdobyła nowych fanów. Minęło kilka miesięcy i co pozostało z tego wielkiego boomu jaki był po zatrudnieniu Hogana. Jeśli mówimy o zawodnikach to jedynie RVD i Anderson i w mniejszym stopniu Hardy sprawdzili się w TNA i są ważnymi postaciami w rosterze tej federacji. Jeśli zaś mówimy o szumnie zapowiadanej konfrontacji z WWE to skończyła się ona wcześniej niż można było przypuszczać. TNA szybko zrezygnowała z nadawania gali w poniedziałki i rywalizacji z Raw. Rantigi spadają na łeb na szyję, a federacja pogrąża się w długach. Obecnym pomysłem na podratowanie sytuacji jest zatrudnienie kolejnej fali dziadków, a mianowicie byłych zawodników ECW.

Moim zdaniem od samego początku po przyjściu Hogana Dixie rzuciła swoją federację na zbyt głęboką wodę, próba rywalizacji z WWE w momencie, w którym TNA była całkowicie do tego nie gotowa skazana była na przegraną, przeniesienie Impactu na poniedziałek a potem powrót do czwartkowych transmisji to dla Vince'a jasny sygnał, że w TNA nie ma on wielkiej konkurencji. Obecne działania TNA tylko potwierdzają moja tezę, że Dixie działa trochę po omacku i nie patrzy na rozwój swojej federacji długofalowo, zatrudnienie starego ECW, jest według mnie kolejnym rozwiązaniem na kilka miesięcy, po którym może znowu pozostać jedynie spalona ziemia. Ci zawodnicy są rozwiązaniem na kilka miesięcy i po tym okresie znowu trzeba będzie zaczynać od początku. Szkoda, że z powodu tej polityki w telewizji nie występują młodzi i utalentowani zapaśnicy jak np. Amazing Red czy Generation Me. Paradoksalnie zatrudnienie Hogana, może odbić się TNA czkawką i przynieść wielkie straty.

A jakie jest wasze zdanie na ten temat???

1. Czy federacja zrobiła dobrze zatrudniając Hogana Flair'a i idąc na otwartą wojnę z WWE???

2. Czy TNA będzie miała jeszcze szansę nawiązania wyrównanej walki o widza z WWE i czy wrócą czasy Monday Night Wars???

3. Czy TNA dobrze robi próbując przywrócić stary roster ECW ???

4. Czy nie lepiej byłoby postawić na promocje młodych talentów, zamiast "odgrzewania starych kotletów" ???

5. Czy TNA skończy jak WCW i zostanie wykupione przez McMahona??

Zapraszam do dyskusji. :)

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• swiroos1674325948

2

• undertaker124

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Zależy jak na to patrzeć: czy jako osoba, która szuka jakiejś alternatywy dla WWE (chodzi głownie o to, że ta osoba chce walki między TNA, a WWE), czy jako osoba, która zupełnie nie chcę tej walki. Ja jestem tą pierwszą osobą. Cały czas łudzę sie, że w końcu TNA zagrozi federacji Vinca. Dla tej drugiej osoby przyjście Hogana i Bischoffa jest fatalnym rozwiązaniem. Ja jednak sądzę, że był to dobry pomysł. Ich przyjście wiele poprawiło w tej federacji. Poziom walk jest może trochę słabszy niż był, ale i tak jest dużo lepszy niż u Vince'a. Lepsze segmenty, lepsza oprawa wizualna. Dzięki właśnie tym czynnikom obecnie TNA miażdży na głowę WWE( niestety ratingi tego nie potwierdzają). Do tego dojdzie ściągnięcie gwiazd światowego wrestlingu, które pomogą TNA w zdobywaniu większych ratingów. Właśnie to co opisałem wydarzyło się dzięki tej dwójce. Wiele osób pewnie mi powie, że w tym momencie TNA i WWE to to samo. Ja jednak widzę trochę różnic między tymi federacjami. A na pewno jeżeli byłoby to samo, to TNA robi to w lepszym wykonaniu. Jednak Dixie wraz z Hogan'em nie rozważnie na początku swojej współpracy prowadzili tą federację co ciągnie się aż do dzisiaj. Po cholerę była ta walka z WWE i przeniesienie Impactu na poniedziałek jak i tak było wiadomo, że w tym momencie nie mają najmniejszych szans. Następnie, po co było ściągnięcie grubych Nasty Boys i Shane'a Morley'a jeżeli oni zaraz zostali zwolnieni. Te właśnie niepotrzebne działania wprowadziły miedzy innymi w kłopoty finansowe TNA. Jeżeli chodzi o roster ECW. Tu znowu można podzielić na dwie grupy: pierwsza, która szalała za starym ECW, lub nie miała okazji wcześniej oglądać ECW będzie zadowolona z tego powrotu, druga natomiast też lubiła stare ECW, ale nie chcą już kolejnej reaktywacji. Znowu zaliczam sie do tej pierwszej grupy :) . Nie miałem okazji bliżej spotkać się z Extreme Championship Wrestling i cholernie ciekawi mnie to jak dalej potoczą się losy TNA. Sadzę jednak, że więcej kibiców zalicza się do tej pierwszej grupy, więc jest to szansa dla TNA, aby chociaż trochę zbliżyć się ratingami do WWE. Jedna rzecz mnie tylko martwi. Jeżeli w jakis sposób ten storyline z ECW będzie porażką to TNA popadnie w takie kłopoty finansowe, że się już z nich nie wyciągnie. Mówisz Swiroos, że TNA myśli krótkotrwale, kilka miesięcy do przodu. Absolutnie sie z tym zgadzam, ale myślę, że nawet jeżeli myślą 3 miesiące do przodu to i tak spokojnie wystarczy do prowadzenia taką federacją. WWE przecież też nie wie jeszcze co będzie na WM 27, wiec oni też myślą z 4 miesięcznym wyprzedzeniem. Promowanie młodych na pewno jest gorsze niż w WWE. Tutaj musze przyznać honor Vincowi, który bardzo odświeżył ME. W TNA też nie jest źle, ale gorzej niż w WWE.

utalentowani zapaśnicy jak np. Amazing Red czy Generation Me

Na pewno są utalentowani, ale nie wiem czy się nadają do pushu. Powód jest prosty. Oni nie mają za grosz charyzmy. a jak wiadomo bez charyzmy w TV sukcesu sie nie osiągnie.

Podsumowując moją wypowiedź: jeżeli patrzeć z mojego poglądu to przyjście Hogana, Bischoffa i Flera jest dobrym posunięciem, ale tylko wtedy kiedy ci trzej panowie nie będą myśleć tylko o sobie, tylko całym wysiłkiem i poświeceniem będą robić wszystko, aby być rywalem dla WWE. I jeżeli wspólnie z Dixie Carter rozsądnie będą prowadzić tą federację, nie spontanicznie to jest szans na doścignięcie WWE. Przecież WCW też nie od razy doścignęło WWF w ratingach :roll: . W przeciwnym wypadku możemy spodziewać się najgorszego.

5. Czy TNA skończy jak WCW i zostanie wykupione przez McMahona?? - Oby nie. Załamał bym się :(

DEAD MAN WALKING

ale myślę, że nawet jeżeli myślą 3 miesiące do przodu to i tak spokojnie wystarczy do prowadzenia taką federacją. WWE przecież też nie wie jeszcze co będzie na WM 27, wiec oni też myślą z 4 miesięcznym wyprzedzeniem

Wiesz tutaj bardziej miałem na myśli, nie fakt że WWE wie co będzie działo się w federacji za powiedzmy rok, ale mają z grubsza nakreślony plan i pomysł na to może się stać. WWE ma kilku młodych wciąż jeszcze nie pushowanych mocno zawodników jak np. John Morrison czy młody DiBiasie i możemy przypuszczać, że to oni prędzej czy pózniej wskoczą do ME. Chodzi mi również o sprowadzanie nowych zawodników i tutaj działania TNA mnie nie przekonują sprowadzają dziadków, zgrane karty i ich transfery mogą być oceniane nie jednoznacznie. WWE ma w tej chwili te przewagę, że kontraktuje młodych perspektywicznych zawodników z dużymi szansami na rozwój, jeśli któryś z nich się sprawdzi to pozostanie w WWE na lata. W przypadku TNA nowi zawodnicy są już zaawansowani wiekowo i dlatego uważam to za rozwiązanie krótkotrwałe.

Jeśli mówimy o ECW, to ja podobnie jak ty czekam z entuzjazmem na to co się wydarzy po przyjściu tych zawodników, ale obawiam się że może się to odbić czkawką jeśli ci zawodnicy nie będą prezentowali takiego poziomu jaki oczekują fani. I myślę, że to może niestety przyczynić się do upadku TNA, obym się mylił :)

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ