Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Mark Henry- World Strongest... Jobber?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

large713markhenry2.jpg

Mark Henry- strongmen, olimpijczyk, wrestler, "WORLD STRONGEST MAN!". Henry był utalentowanym sportowcem, uczestnikiem olimpiady w '92 w Barcelonie, rekordzistą świata (co ciekawe do teraz nikt jego rekordu nie pobił) w przysiadzie ze sztangą (430kg!), zwycięzcą zawodów Arnold classic, weilokrotnym medalista zawodów strongman ale w 1996 zrezygnował z tego wszystkiego by zostać zawodowym wrestlerem. No i został. No i co? Od 14 lat Mark wegetuje w WWE. Ma za sobą pare pamiętnych feudów, przedewszystkim z Undertakerem, był członkiem paru stajni ale nigdy nie odgrywał w żadnej głównej roli, ostatnią stajnią do jakiej należał było MNM z Meliną Mercurym i Nitro(Morrisonem) ale był on tam tylko takim czasowym dodatkiem. Jego jedynem wartym wspomnienia TT jest Collosal Coalicion z Big Daddy V ale nigdy żadnych sukcesów ani z nim ani z nikim innym Henry w TT nie miał. Mało tego że Henry nie odnosił sukcesów w TTach, Henry w ciągu 14letniej kariery nie odnosił żadnych sucesów. W 1999 przez miesiąc był posiadaczem WWF European Championship i 9 lat później w 2008 dostał juz wtedy zupełnie bez wartościowy pas ECW. Więc jak sami widzicie wielkie wyczyny to to nie są. Większość swojej kariery Henry albo jobbuje gdy ktoś musi pokazać że jest dobry a jak lepiej to zrobić niż pokonując najśilniejszego człowieka świata albo trzeba zrobić jakieś eliminacje lub siedzi w lowcardzie w porywach do midcardu. Więc jak się do tego ma jego gimmnick world storngest man'a...?

Co do jego ringowych umiejętności. No nie można powiedzieć że są powalające. Jest wolny, mało ruchawy ale on przecież taki ma być. Wiadomo że nie będzie wykonywach akcji akrobatycznych. Moim zdaniem świetnie spisuje się w roli jaką ma odgrywać. Henry prawdopodobnie nigdy nie dostanie żadnego z głównych pasów ale może te mniejsze? Może jego feud z Mizem po MitB się rozwinie i Henry dostanie chociaż tego US żeby chociaż troche uwiarygodnić jego gimmnick i pozycje? Wiadomo że wszyscy chcieliby teraz by US odebrał Mizowi Evan Bourne ale moim zdaniem Evan jest jeszcze młody i ma czas a Henremu niedługo stuknie 40stka. A może potem feud Henry vs. Bourne?

Jakie jest wasze zdanie na temat tego zawodnika i jego kariery?

Czy uważacie że Mark Henry powinien być bardziej doceniany?

Czy jego gimmnick jest jeszcze wiarogodny po tylu latach jobbowania?

Czy myślicie że jest możliwe by dostał po MitB pusha na pas US i go zdobył i czy chcielibyście żeby tak się stało?

Jak dalej widzicie losy tego zawodnika?

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Łajt

1

• Ulicznik Xeb

1

• Brem

1

• El Gonzalito

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Zdania na jego temat jakiegoś konkretnego nie mam dla mnie w sumie wrestler jak każdy wyróżnia się tylko swoją wagą i nic więcej .

Hm , na docenienie trzeb sobie zasłużyć a czy Mark czymś się w WWE wyróżnia jak dla mnie NIE =)) Walczy raz na jakiś czas gimmnick ma mało ciekawy wyróżniać jakoś specjalnie też się nie wyróżnia co innego gdyby był jedynym takim wrestlerem z takimi gabarytami w federacji , ale tak nie jest jest przecież jeszcze Khali , Show , ale w sumie nie wiem czemu Vince za nim nie przepada bo przecież lubi koksów .

Nie dla mnie ten gimmnick bardziej by pasował Showowi , Mark jest jakiś taki nijaki gimmnick przynajmniej jego jest taki , że powinien się wywyższać a jakoś tego nie widać też mało WWE podkreśla to WSM mogliby na galach robić takie segmenty z nim które by pokazywały to WSM podnoszenia aut itp .

Hm , Nie ja bardziej widzę Marka w roli TT Partnera Jasia Ceny ! Albo nawet stajnie by mogli zrobić jeden i drugi Face i ten uśmiech Marka :D Byłoby to jakieś urozmaicenie . Chociaż , chociaż Miz nie ma w ogóle jakiś porządnych feudów ani rywali o ten pas więc w sumie to też blokuję jego rozwój :t_down: . W sumie ja bym mu dał push na WHC czemu ? Dla mnie ten pas powinien być dla zawodników takich jak Mark , Khali , Henry trochę zmniejszyć kaliber tego pasa dodać jeszcze jeden pas na główny pas SD i cacy .

No jak pojebberuje trochę może dostanie jakiś pas w co wątpię choć trochę go żal , ale długo już go nie pooglądamy chyba , że widzi swoją przyszłość jako promotor czy coś takiego ?

Mark jest dość dobrym wrestlerem , ale trudno wymagać od niego zbyt dużo przy takiej budowie ciała , ale jest napewno bardzo silny , ale jako face jest do niczego tzn. jest dość przeciętny już lepiej żeby przeszedł heel turn.

No za taki staż jaki ma w WWE to powinni mu się odwdzięczyć chociaż tym pasem US bo jeśli tego nie zrobią to Mark zakończy kariere z bardzo skromnymi sukcesami ten pas ECW to zdecydowanie za mało.

World Strongest Man gimmick napewno pasuje do niego , ale nie w roli face'a , jako heel spisywał się dużo lepiej , a teraz tak nim pomiatają. Przypominam sobie , że pod koniec 2009 roku miał walke o pas US z Mizem i przegrał więc widać , że już nie doceniają go prawie wcale.

Czy myślicie że jest możliwe by dostał po MitB pusha na pas US i go zdobył i czy chcielibyście żeby tak się stało?

Szczerze mówiąc to chciałbym ,żeby dostał wkońcu chociaż ten pas , bo za samo to ile jest w WWE mu się on należy , ale z kim miałby potem o niego feudować ? No napewno nie z Evanem to nie ta waga , zresztą mieli już ze sobą feud w ECW i było to tak , że Mark wygrywał , a jak przegrał to przez DQ.

Jeśli nie dostatnie żadnego pushu i nie przejdzie heel turnu to napewno nic nie zdobędzie . Mam nadzieje , że przejdzie jak najszybciej ten heel turn bo jako face jest trochę ośmieszany przy swoim gimmicku.

312uw4g.png

49238945.png

nvcncv.png

hdfh.png

Mark jest dość dobrym wrestlerem

Przesadziłeś. Co jest takiego w Marku Henrym, że uważasz go za dobrego wrestlera. przecież on jest: a) powolny b) zna może z 6 ruchów c) przez 13 lat kariery nie pokazał w ringu ani jednej walki, którą można by uznać za naprawdę dobrą... Mark Henry od zawsze był słabym wrestlerem, więc jeśli ktoś chce oczekiwać czegoś od Marka Henryego to tylko tego, żeby w ogóle co kolwiek pokazał...

No za taki staż jaki ma w WWE to powinni mu się odwdzięczyć chociaż tym pasem US bo jeśli tego nie zrobią to Mark zakończy kariere z bardzo skromnymi sukcesami ten pas ECW to zdecydowanie za mało.

Albo za dużo... Zdobył jeszcze bodajże 2 razy European Championship w okolicach 1999 czy 2000 roku. Pas ECW dostał w nagrodę za rasistowskie odzywki w jego kierunku ze strony bookera SmackDown (już chyba nim nie jest) Michaela Hays'a. Mark Henry wsławił się jedynie tym, że... w WWE jest 13 lat. Całe te 13 lat nic mu nie dało, bo nie pokazywał niemalże zawsze niczego ciekawego...

Przypominam sobie , że pod koniec 2009 roku miał walke o pas US z Mizem i przegrał więc widać , że już nie doceniają go prawie wcale.

A w 2007 roku walczył o WHC oraz feudował z Takerem. So what? Nic, bo nawet wtedy Henryk ssał pałę niemiłosiernie mocno...

bo za samo to ile jest w WWE mu się on należy , ale z kim miałby potem o niego feudować ?

Jak za samą obecność, to może feudowac z Goldustem, który w WWE jest od roku 1995, a formę ma chyba ;lepszą niż w początkach kariery i 265 tysięcy razy lepszą niż Mark Henry...

Henry hmm.. Jak dla mnie jego kariera kiedyś była dobra , fajnie pokazywał w ringu ten tytuł "World Strongest Man" , ale to było kiedyś .. Teraz to juz nie bedziemy sie oszukiwać podchodzi pod 40 , jest wolny , a co mu pozostało to tylko siła .. Teraz jego kariera juz upadła stał się postacią 2 planową do upychania walk..

Jak dla mnie pasuje on tylko do pasu WHC . Fajnie bym widział walke WHC Henry vs Show vs Khali vs Kane . Te osoby pasują do tego pasu.. Chociaz walka była by jak typowe "drewna" zero akrobatyki , to i tak dla mnie ta walka była by dobra z powodu , ze ten pas chyba tylko do nich pasuje z powodu nazwy . Nic innego nie pasuje do henrego , a wwe nie ma na niego pomyslu bo dadzą go z jakimś słabszym zawodnikiem to samą siła wygra , a gdyby przegrał byłoby to nie wiarygodne . Dzadzą go z monsterem to walka jest nudna.. Dlatego jest do zapychania gal .

Jak dla mnie jest wiarygodny , ale nie tak jak kiedyś.Mógłby go lepiej pokazywać.

Nie , nie tak się nie stanie .. Henry i US ? Są teraz młode gwiazdy , które wwe promuje dla kasy . A nie chciałbym nawet zeby Henry mial pas , a na pewno nie US .

Powalczy tak jak teraz przez 2-3 lata jako drugoplanowy wrestler , a pozniej odejdzie albo zwolnia go z powodu młodych gwiazd oraz braku pomysłu.

Jako strongman, trójboista i sztangista był podobno dobry, ale do wrestlingu nie pasuje (mniej więcej tak jak Pudzian lub Akebono w MMA). Henry jest wolny itd, itp, a ponadto ma chyba za krótkie kończyny w stosunku do reszty ciała i dlatego bardzo śmiesznie wygląda clothesline w jego wykonaniu. Ciekawi mnie to dlaczego zmienił swą profesję z strong man na wrestling, przecież z dzwigania ciężarów miałby chyba większą frajdę i korzyści. Podsumowując - kariera długa, a sukcesów mało.

Myślę że nie, ale jak mają zamiar Go trzymac w WWE to mogliby mu dac pas US, tak na pocieszenie.

Zdecydowanie nie :!: Jakby chociaż pokazywali że traktują ten gimmick poważnie to napewno byłby wiarygodny - ale nie jest.

Wątpię i to bardzo. WWE nie pomyśli raczej o Marku, ale jak wiemy Vince lubi zaskakiwac no bo któż kiedyś spodziewałby się że jeszcze większe drewno niż Henry czyli Khali zostanie mistrzem wagi ciężkiej?

No ja jednak chciałbym, aby dostał na chwilkę pas mistrza US. Świetlanej przyszłości jednak mu nie wróżę. Pewnie będzie uczestniczył w jakichś zabawnych segmentach wraz z wrestlerami typu Marella, Kozlov itd.

1.Ogólnie do Mark'a nic nie mam.Jednak jest tylko przeciętnym zawodnikiem.Sądzę,że WWE stworzyło jego gimmick ,ale bookerzy o tym zapominają.Nigdy nie dał super walki,nawet dobrej.Jest bardzo silny ,ale jednym mocnym atakiem można go załatwić.Tyle lat w WWE ,a ssie ,jak niewiem.Nawte feud z Takerem nie podnióśł jego morali.Potężniejszy od Show'a ,a nawet Sheamus do pokonał.Jego kariera wogóle nie zadziwia.Wręcz przeciwnie jest bardzo nudna,zawiera może z jeden ciekawy wątek.

2.Też uważam ,że z niego już WWE nic nie wyciągnie.Jest tylu lepszych zawodników.On nie potrzebuje pushu ,bo i tak go schrzani.Wystarczy ,że WWE da mu wygrać walkę ,raz na jakiś czas i niech nie robią z niego chudziny,bo mógłby w ringu roznosić przeciwników.

3.Ten gimmick ,tak jak powiedziałem został zapomniany.Już nic (oprócz wyglądu) nie wskauzje ,że jest WSM.Choć raz na jakiś czas WWE ,mogłoby sobie o nim przypomnieć.Jak na razie jego gimmick jest bardzo niewiarygodny.

4.Pas US jest raczej dla młodych i sprawnych zawodników.I tak długo by z nim nie posiedział.Już jest kilku zawodników do pushu (szczególnie na Raw).On pewnie siedzi na samym końcu listy.On mi jakoś do tego pasa nie pasi.Przy jego masie to tylko i wyłącznie WHC ( ale jego na pewno nie zdobędzie).

5.Droops dobrze mówi.Choć nie chcę ,aby dostawał jakiś pas.Segmenty z kolegami z ECW i tyle.No może czasami jakaś walka .Jak dla mnie może mieć walki nawet częściej ,byleby coś pokazał.

1. Jak dla mnie to co zdobył Mark jest i tak sporym osiągnięciem jak na jego umiejętności, w federacjach bardziej stawiających na wrestling a nie na rozrywkę jak WWE Henry nie miałby nawet szans na zaistnienie. Od 13 lat ma ciepłą posadkę w federacji McMahona i poza mid card nie powinien podskoczyć jobbowanie to wszystko na co go stać.

2. Według mnie nie bo niby za co???? Za sam staż w federacji, nie żartujmy!!!! Według mnie idealnie nadaje się on do takiej roli jaką obecnie mają Kozlov czy Khali. Nie oszukujmy się nie nadają się oni do niczego innego jak robienie z siebie durnia, ewentualnie do wspierania karzełka.

3. WSM, no i co z tego skoro leją go wszyscy jak popadnie i to w taki sposób, że zapawa to o kpinę. Ostatnio to nawet sam siebie eliminuje z walk, nie ma prezentacji jego siły, tylko w kółko wypowiadana regułka, która wszystkim już pewnie spowszedniała i wielu przestało na to zwracać uwagę.

4. Skoro 13 lat nie dostał pushu, to nie chce mi się wierzyć żeby teraz go otrzymał. Osobiście nie chciałbym aby tak się stało bo to słaby zawodnik.

5. Ma jeszcze kilka lat jobbowania przed sobą i nic poza tym.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ