Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

The Nexus ..

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

The Nexus .. Czyli uczestniczy NxT sezonu 1 ! Zwycięzca : Wade Barret i reszta : Justin Gabriel , Skip Sheffield . Michael Tarver , David Otunga , Darren Young , Heath Sleater i już zwolniony obecny Indy Superstars Daniel Bryan .

Pewnego bodajże specjalnego RAW wbijają aby zaatakować John'a Cene a przy okazji jego rywala . Wszystko ok , tylko co potem demolka z tygodnia na tydzień coraz większa i to wszystkich nie tylko zawodników . Ich celem jest John oraz pas mistrzowski . Rookie są nie do opanowania w sumie za to ich polubiłem ,ale wszystko się musi kiedyś kończyć . Więc pierwsze moje pytanie kiedy koniec Nexus ? W jaki sposób ?

ja myślę, że tak jak większość tagów , stajni po prostu po zdobyciu wszystkiego pokłócą się i rozpadną , ale w tym wypadku może być wiele ciekawych opcji co dalej z rozdzielonymi Nexus ? Co dalej z Wadem ? Dyskusja jest ciekawa i jakże bieżąca bo w każdej chwili może się to zdarzyć . Czekam na wasze propozycje dalszej historii NEXUS !

• Odpowiedzi 9
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Ulicznik Xeb

2

• TeCktoN

1

• swiroos1674325948

1

• Brem

1

Top użytkownicy w tym temacie

Mi się wydaje tak , ze teraz cale raw bedzie chciało ich zniszczyc.. Nawet jak ostatnio mozna było zobaczyc Sheamus pomogl Cenie. Bedzie tak , ze wejda NEXUS kiedys zaatakuja johna , a wpadnie raw i ich rozwali . Po tym jakos znowu beda urządzać demolki az wkoncu barett zdobedzie pas. Po zdobyciu pasa wlasnie beda kłotnie miedzy nimi i z czasem nexus sie rozleci zostanie tylko barett , dojda ataki od zawodnikow z raw i po tygodniu straci pas jesli wczesniej go zdobedzie .

No tak , ale co zresztą Rookie ? A jak myślicie rozwiążą to na jakimś PPV Nexus vs Raw ? Extreme Rules Match dla mnie byłoby to wymarzone zakończenie może na SS ? Barret może i zdobędzie pas , ale szybko go straci tylko zaczyna być denerwujące , że raz gwiazdy Raw pomagają przy takach Nexus a raz nie mogliby się określić .

Według mnie jest głośno, że dostaną jakiegoś lidera więc tak szybko się nie rozpadną. Poniszczą sobie jeszcze trochę, aż w końcu dostaną porządnego lidera. Po pewnym czasie, jak nie prędzej, Barret będzie miał swój mecz o pas i nie wiadomo czy wygra, aż w końcu za parę miesięcy pokłócą się z tym kto będzie ich prowadził i będą feud'ować z nim. W końcu rozpadną się na face'ów i heel'i i pewnie porobią z nich tag team'y . Co wyjdzie na dobre dla WWE, bo TT ostatni cienko chodzą. Pewnie powoli zaczną dostawać niektórzy pasy, a inna część będzie może jak będą mieli szczęście występować w segmentach z Santino, bo nie będzie miejsca. Skoro prawdopodobnie jeszcze 8 przyjdzie z tego NXT i pewnie będzie następne. Jeżeli nie zrobią żadnego nowego rosteru( np. zamiast Superstars) to tylko nie liczni będą mieli okazję się wybić do póki Tryplak, Taker czy inni nie odejdą. To jest moje zdanie może nie optymistyczne, ale chyba prawdziwe.

Gdyby ich jeszcze trochę przetrzymali to na SS mógłby być match:Team Barret(Nexus)vs Team Cena.Jednak wątpię,że tak będzie.Więc zacznę od początku.Po pierwszym ataku to nawet mi się to podobało.Cena dostał w dupę i tyle.Choć to zniszczyło trochę idee NXT.W końcu miał wygrać tylko jeden zawodnik i tylko on miał dostać kontrakt.Wszystko było dla mnie ok do czasu F4W.Gdy zobaczyłem co zrobili z Hartem poprostu ich znienawidziłem.Wbili swój gwóżdz do trumny atakując Dragona i kilka innych gwiazd.Mam nadzieję ,że ich ataki i niby rządy na Raw wkrótce się skończą.W końcu Barret wykorzysta swój title shot na pas.Możliwe ,że wtedy reszta (choć wogóle nie rozumiem po co oni mają kontrakty)skłóci się ,bo myśleli ,że Wade nie chce wykorzystywać tego shota,gdyż chce być z nimi równy.Wade zdobędzie pas ,a oni zaczną go atakować.W końcu pokłócą się i cała ten szajs się rozejdzie.Na pewno jeszcze trochę razem pobędę ,gdyż tworzą silną grupę .Zresztą wiedzą,że pojedyńczo nie mają żadnych szans.Gdy poznamy nowego GM myślę ,że sytacja się trochę wyrówna.Przed ich rozpadem mam nadzieję na jakąś walkę w style elimination na SS.Ogólnie podobają mi się silne i dominujące stajnie.Jednak tej mam już dość i liczę na ich jak najszybszy rozpad(oczywiście przedtem muszą dostać porządnie w dupę,jeżeli GM zdejmie swój zakaz).

Ja osobiście myślę że Nexus to taki powiew świeżości na Raw ale to trwa już za długo. Powinni coś innego wprowadzić do tych ataków. Jeśli dobrze rozumuję to Wade Barrett jest chwilowym przywódcą Nexus. Więc, no nie wiem David Otunga mógłby się zacząć czepiac czego to on jest liderem itp. aż w końcu Nexus byłoby podzielone. Ci za Otungą i ci za Barrett'em. W końcu byłaby walka o miano lidera Nexus na SS na przykład i fajny feud gotowy. Moim zdaniem Nexus obecnie powinni walczyć też pojedynczo w końcu są w rosterze, a to nie wygląda naturalnie, że zawsze wkraczają razem. Moim zdaniem powinni jakoś bardziej zaznaczyć że Gabriel, Otunga, Tarver, Skip i inni są w rosterze. O Barrecie nie mówię gdyż jest on zwycięzcą NXT i moim zdaniem to wystarczająco zaznaczyło że jest teraz oficjalnie w rosterze Monday Night Raw

Taak zdecydowanie powiew swiezosci, powiem wam ze przypadli mi do gustu :) Na Raw brakowalo od jakigos czasu roz :censored: olu, wiec mam nadzieje ze nie odpuszcza conajmniej do Summerslam, na ktorym mogliby stoczyc 14 man fouls count anywhere match lub cos podobnego. Wiem ze przesadzam ale w koncu to SS :D Wade pewnie zdobedzie jakis pas, po ktorym uczucia innych wrestlerow z nexusa stana sie rozne. Co z tego wyniknie ? Moze jakis feud, moze poprosta rozpad stajni.

14355673994c6b0adce2c5a.png

Don't make me spear you out !

Fajnie by było ich 6 wpuścić na Nexus Money In The Bank Match, Wade wchodzący na drabinę i tu się pojawia problem, bo inni też tu są, a on sam nie jest... Wade przy ich pomocy chce zgarnąć coś dla siebie ale reszta też chyba ma jakieś ambicje. Moim zdaniem, zbiorą sie wszyscy pobici przez Nexus na PPV MitB, CM Punk w/SES, Tatsu, Morisson, Bourne czy Regal który też pomagał oraz Orton, Hart Dynasty, Sheamus, który przejrzał na oczy, Edge, który został pociśnięty przez Jericho , Ci którym leży los RAW, co widzieliśmy pod koniec 5czerwca czyli Mark Henry, Kozlov, Khali, Goldust, SANTINO (xD), a także parę osób wywałkowanych ostatnio podczas NXT, Zack Ryder, Cody Rhodes, Miz, MVP, Kofi Kingston i wydaje mi się że zrobią to taktyką nexus, czyli kilku na jednego się wezmą. Mam nadzieje że tak albo podobnie i w miarę szybko to się skończy bo to było fajne, emocjonujące i w ogóle cool ale to już nie jest żadna nowość i się powtarza, jest strasznie przewidywalne. W sumię myślę że po tym jak dostali by baty, mogli by być dalej stajnią, ale nie nawalać wszystkich dookoła po nauczce. Lub niech dobiorą się w tag teamy bo ich strasznie mało ostatnio i raczej są wymarłym gatunkiem w WWE.

Ewentualnie druga opcja Cena będzie eliminował ich po kolei tak jak Younga...

30616.gif18466.jpg

7680.jpg7697.gif

30771.png39739.png

A ja to widze tak. Dostają lidera, najlepiej by pasował Jericho ale to chyba nie wchodzi w gre nistety więc może też być HHH i z liderem ich działania są jakies takie bardziej sensowne i uporządkowane. Bo jak narazie oni chyba sami nie wiedzą co chcą osiągnąc tymi atakami i po co to robią, na początku chcieli dostac kontrakty no więc dostali a teraz o co chodzi to nikt nie wie. Barrett wykurzystuje swój shot na pas i mają mistrza, może do tego dojdzie pas TT. No i sobie tak są jakiś czas a potem dzieje się to na co najbadziej czekam czyli się rozpadają. Najbardziej denerwuje mnie w nich bezosobowość poszczególnych zawodników. Nie istnieją w ogóle osobno a to bardzo źle i już dawno jesy nudne. Otunge widze jako tego który wznieca bunt i powoduje rozpad może najpierw jak ktoś wyżej napisał na dwa obozy Otungi i Barretta tylko niewiem jak do tego ustosunkuje się ich lider. Feudują jakiś czas 4 vs 3 lub z liderem 4 vs 4 po czym ozchodzą się całkiem i zaczynają singlowe lub tagteamowe kariery.

Generalnie bardzo dobrze że do Raw dołączyło aż 7 nowych zawodników bo moim zdaniem rostery WWE mają ich za mało. Zawodnicy z 2 edycji NXT powinni dołączyć do SD, nie wszyscy ale Ci wartościowi czyli Kaval, Riley, Harris, McGillicutty. Podsumowując bardzo dobrze że młodzi i świezi zawodnicy dołączają do rosteru ale ciekawie się zrobi dopiero jak się rozpadna bo narazie w sumie funkcjonują jako 1 a każdy mółgby odegrać jakąś role osobno. Wade idzie do ME i feuduje o pas WWE który zdobywa, Tarver idealnie pasuje na nowego Virgila przy DiBiase, Sheffielda jak najbardziej bym widział za pasem US. Otunga może też próbowac się pchać do pasa WWE a Gabriel z Youngiem ktorzy zostali TT albo ze sobą albo ze starymi gwiazdami. Albo 2-3 mogłoby zostać z liderem i byc juz taką mniejszą stajnią.

Tak to zdecydowanie powiew świeżości wprowadzili sporo rozpieruchy, postawili się w opozycji do całego Raw jak kiedyś NWO przeciw WCW. Jak dla mnie na razie są zle prowadzeni w walce z Ceną pojedynczo nie zaprezentowali nic co zyskałoby na szacunek. W tej chwili są mocni tylko w grupie, a mogliby prezentować większe indywidualne umiejętności dzięki czemu grupa byłaby jeszcze silniejsza. Jestem ciekaw kiedy w końcu dojdzie do starcia z Ceną na PPV o pas. Chętnie w roli ich opiekuna widziałbym nowego GM'a Raw, spowodowałoby to że zółtodzioby urosłyby zdecydowanie w siłe. Poza Wade'm któryś z nich mógłby zdobyć pas niższej rangi co pozwoliłoby na bardzo ciekawe rozwinięcie sie zawodników z tej grupy.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ