Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE z mojego punktu widzenia.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Witam i zapraszam do komentowania i/lub oceniania moich diary. Walki nie będą zbyt długie, ponieważ nie jestem jakimś super bookerem. Wcielę się w szefa federacji wrestlingu WWE... Nie będę prowadził federacji w EWR bądź TEW, ponieważ wtedy mam mniejsze pole manewru jeżeli chodzi o przebieg gali itd.

----------------------------------------

Czerwiec 2008, Tydzień 1, Poniedziałek

Zadzwonił do mnie telefon w którym zostałem poinformowany iż 10 maja mam spotkać się z Vincem McMahonem w sprawię mojego przejęcia WWE. Spotkanie przebiegło po mojej myśli, zostałem prezesem WWE, ale moja prawdziwa praca zaczyna się dopiero od dzisiaj, ponieważ od 10 maja miałem tylko skompletować roster, bookerów, writterów, sztab medyczny, itd. Już jest wszystko pozałatwiane, teraz tylko czekać na dzisiejsze Monday Night RAW. Co do rosteru i innych informacji, już podaję !

7086216

Roster:

Batista

Beth Phoenix

Candice Michelle

Chris Jericho

John Cena

Kofi Kingston

Mickie James

Rey Mysterio

Santino Marella

Kelly Kelly

Ashley

Melina

Trevor Mourdoch

Lance Cade

Chuck Palumbo

William Regal

Cody Rhodes

Hardcore Holly

JBL

Shawn Michaels

Triple H

Randy Orton

Snitsky

Pasy mistrzowskie:

WWE Championship - Randy Orton

Intercontinental Championship - Santino Marella

WWE Divas Championship - Mickie James

General Manager: William Regal

11996200

Roster:

Paul London

Charlie Haas

Kane

JTG

Shad Gaspard

CM Punk

Shelton Benjamin

Undertaker

Khali

MVP

Victoria

Carlito

Big Show

Brian Kendrick

Jeff Hardy

Matt Hardy

Edge

Jesse

Festus

Maria

Michelle McCool

Mr.Kennedy

Jimmy Wang Yang

Pasy mistrzowskie:

WWE World Heavyweight Champion - Edge

WWE United States Champion - Shelton Benjamin

WWE Womens Champion - Michelle McCool

General Manager: Theodore Long

ecw-logo.jpg

Roster:

Finlay

Hornswoggle

Mark Henry

Tommy Dreamer

Big Daddy V

Chavo Guerrero

John Morrison

The Miz

Elijah Burke

Evan Bourne

The Boogeyman

Pasy mistrzowskie:

ECW Championship - Tommy Dreamer

General Manager: Tiffany

----------------------------------

Pasy międzybrandowe:

WWE Unified Tag Team Championship - The Dirt Sheet (Miz i Morrison)

WWE Criuserweight Championship - Chavo Guerrero

Gale PPV:

Styczeń - Royal Rumble

Luty - No Way Out

Marzec - WrestleMania

Kwiecień - Backlash

Maj - Judgment Day

Czerwiec - Extreme Rules & The Bash

Lipiec - Night of Champions

Sierpień - SummerSlam

Wrzesień - Unforgiven

Październik - No Mercy

Listopad - Survivor Series

Grudzień - Armageddon

Podstawowe informacje są już znane, staff zatrudniony. Wszystko pięknie ładnie, teraz tylko czekać na dzisiejszą galę RAW, a potem zobaczyć jaki osiągnęła rating i poczytać opinie na różnych forach jak się podobało. Trwające feudy na RAW to Santino Marella vs Rey Mysterio, Randy Orton vs Batista oraz od dłuższego czasu przeciwko sobie walczą Chris Jericho i Shawn Michaels.

-------------------------------------

Monday Night RAW

Last week...

Segment Highlight Reel prowadzony przez Chrisa Jericho.

Chris Jericho: Shawn Michaels... Co zrobisz jak już przegrasz ze mną na Extreme Rules. Czy pogratulujesz mi zwycięstwa, czy zrobisz to co ci wszyscy hipokryci siedzący na trybunach czyli zaczniesz buczeć i mnie wygwizdywać !?

Shawn Michaels: Jericho, wbij sobie do głowy to, że ja z tobą nie przegram ! Jestem od ceibei lepszy, zrozum to !

Chris Jericho: Aj, Shawn... Nie zrozumiem tego, że jesteś ode mnie lepszy ponieważ tak nie jest ! To ja jestem najlepszy na świecie w tym co robię !

Jericho przewraca Shawna, seria punchów w parterze. Jericho wstaje, pokazuje, że jest najlepszy, gdy się odwraca otrzymuje... Sweet Chin Music !

------------------------------------------

Wybuchają fajerwerki, gra muzyka, na hali panuje doskonała atmosfera, a przy stoliku komentatorskim siedzi Jim Ross oraz Jerry "The King" Lawler którzy witają się i zaczynają opowiadać, że dzisiaj jako nowy prezes WWE zadebiutuje Mr.Radoslav ! Po chwili usłyszeliśmy piosenkę Alter Bridge - Come to life i na rampie stanął facet w garniturze... Po chwili wszedł na ring i został zapowiedziany jako pochodzący z Polski, nowy WWE Chairman... Mr.Radoslav !

Mr.Radoslav: Witajcie na Monday Night RAW ! General Managerem RAW jest William Regal, ale w każdym momencie on może stracić tą pracę, ponieważ od teraz rządzę tutaj ja ! Nazywam się Mr.Radoslav i pochodzę z polski, mam zamiar zrobić wszystko, aby te RAW i następne, było najlepsze w historii WWE ! Aha, Vince McMahon, jeżeli chcesz przyjść po jakieś twoje stare papiery które były w teraz już moim biurze, to poszukaj ich w ubikacji, ale damskiej !

I hear voices in my head...

Randy Orton: Jeżeli ta gala ma być najlepsza w historii WWE to powinienem w niej walczyć ja ! Legend Killer, WWE Champion, Randy Orton !

Mr.Radoslav: O, kogo ja tutaj widzę ! WWE Champion Randy Orton... Zobaczymy jaki z ciebie Champion Orton... Wiedz, że wrestlerzy ze Smackdown i ECW też są tutaj, są w tym budynku ! Więc może zmierzysz się w Non-Title Matchu z... ? Jeffem Hardym !? Co ty na to Randy ?

Randy Orton: Dobra, w walce wieczoru szybko rozprawię się z Hardym i udowodnię ci, że jestem najlepszym mistrzem WWE wszech czasów !

---------------------------------------------

Singles Match - Kofi Kingston vs Cody Rhodes (w/Hardcore Holly)

Zaczynają od klinczu który wygrywa Cody Rhodes, Cody od razu zakłada bocznego headlocka, gdy widzi, że Kofi prawie się uwolnił wykonuje cios kolanem w brzuch i Snap Marry. Cody odbija się od lin i Low Dropkick dla Kofiego Kingstona. Cody przypina, ale Kofi Kingston niemalże od razu odkopuje. Irish whip od Codiego dla Kofiego Kingstona, Kofi się odbija od lin, Cody kładzie się na ziemie, wstaje i dropkick dla Kofiego. Cody pomaga mu wstać, próba Snap DDT, ale Kofi przewraca rywala i Leg Drop. Kofi Kingston szykuje się do zakończenia walki, odbicie od lin, taunt i Boom Drop ! Kofi klaszcze w dłonie sygnalizując Trouble in Paradise. Cody wstaje i unika Trouble in Paradise po czym wykonuje na Kofim German Suplex.Cody wchodzi na narożnik, Kofi wstaje i otrzymuje Moonsault Attack ! 1...2... Kofi Kingston odkopuje. Cody szybko wstaje, pomaga wstać swojemu rywalowi i Cross Rhodes ! 1...2... Rope Break ! Cody jest wkurzony, okłada punchami swojego przeciwnika, pomaga mu wstać, kopie go w brzuch i ustawia go sobie pod Snap DDT, ale Kofi się uwalnia i Trouble in Paradise z nienacka. 1...2...3... Kofi Kingston wygrywa.

---------------------------------------------

Singles Match - John Cena vs Snitsky

Cena próbował zmierzyć się siłowo ze Snitskym w klinczu, ale to Snitsky wygrał. Jest dużo silniejszy od Johna Ceny, od razu zakłada bocznego headlocka, Cena uwalnia się wypychając rywala na liny, ale zostaje powalony Shoulder Blockiem. Snitsky pomaga mu wstać, potężne wejście kolanem w brzuch i Vertical Suplex. Snitsky wstaje, patrzy na publiczność która zaczyna buczeć, on się tym nie przejmuje i wykonuje Elbow Drop. Wstaje i wykonuje kolejny Elbow Drop, po chwili przypina, ale John Cena błyskawicznie odkopuje. Snitsky pomaga wstać Cenie i wyrzuca go za ring. Po chwili wychodzi z ringu i rzuca Cene na barierki, pomaga mu wstać, wynosi go do góry i upuszcza go na stolik komentatorski. Po chwili wrzuca go z powrotem do ringu gdzie wykonuje na nim Big Boota i przypina, 1...2... John Cena odkopuje. Snitsky pomaga mu wstać, irish whip na liny i Corner Clothesline. Snap Marry w wykonaniu Snitsky'ego. Snitsky wchodzi na trzecią linę, Cena wstaje i Diving Clothesline, ale Cena unika i od razu Shoulder Tackle dla rywala, kolejne Shoulder Tackle ! Wyniesienie od tyłu i Protoplex ! I to wszyscy znamy... You can't see me ! Odbicie od lin i Five Knuckle Schuffle ! Cena tauntuje, Snitsky wstaje i wyniesienie na barki i F-U !!! 1...2...3... John Cena wygrywa.

Ustalenie kolejnej walki

Jericho wszedł do gabinetu Williama Regala i zagroził, że jeżeli nie dostanie na dzisiaj walki z Shawnem Michaelsem to wykona na GM'ie RAW (William Regal), Codebreakera. Regal powiedział, że zawalczy on z mistrzem interkontynentalnym, ale w jednej drużynie. Powiedział on, że będzie to tag team match pomiędzy Michaelsem i Reyem Mysterio, ich przeciwnikami będą Jericho i Santino Marella.

--------------------------------------

Tag Team Match - Rey Mysterio & Shawn Michaels vs Santino Marella & Chris Jericho

W ringu został Rey Mysterio oraz Santino Marella. Na początku Marella zebrał parę Leg Kicków, odepchnął Reya na liny, Mysterio się odbił i uniknął Big Boota po czym wykonał dropkicka na Santino Marelli. Rey pomógł mu wstać, odbicie od lin, ale jest już Arm Drag Takedown w wykonaniu Santino, Rey długo męczył się aby wydostać sie z tego submission holdu i udało mu się, uwolnił się paroma kopnięciami w głowę Santino. Marella pomógł wstać Reyowi, kopnięcie w brzuch i Suplex. Marella zmienia się z Chrisem Jericho który zakłada Headlock Takedown czyli headlocka w parterze. Do tego jeszcze te chamskie odzywki Chrisa Jericho typu "Come on Mysterio, come on six one nine" itd. Jericho po chwili wyniósł Reya i posadził go na narożnik, wszedł na ten sam narożnik i chciał zdjąć maskę Reya Mysterio, ale ten paroma ciosami łokciem się uwolnił i zrzucił Chrisa z narożnika po czym wykonał na nim Seated Senton. Mysterio podszedł do lin, gdy Chris Jericho wstał, otrzymał Springboard Crossbody, ale skontrował je na Powerslam. Jericho pomaga wstać Reyowi, irish whip do narożnika i próba Springboard Enziguri, ale Mysterio unika. Jericho ląduje na macie i otrzymuje Leg Dropa, Rey pomaga wstać Chrisowi, seria leg kicków, na koniec dropkick. Mysterio odbija się od lin i hurricanrana. Jericho wylatuje z ringu, a Rey zmienia się z Shawnem Michaelsem. Santino wbiega do ringu, ale Shawn wyrzuca go. Po chwili Shawn i Rey wykonali akcję tag teamową. Mysterio odbija się od lin, Shawn Back Body Dropem wyrzuca go z ringu, Mysterio robi salto wylatując za ring i ustawia się pod crossbody którym przewraca Santino i Chrisa. Shawn wrzucił Chrisa do ringu, tam go okładał, seria ciosów i na koniec piękny clothesline z miejsca. Shawn tauntował lecz zaatakował go Santino Marella, seria ciosów, ale w końcu pojawił się Rey Mysterio który wyrzucił Santino z ringu. Shawn wykonał na Chrisie Jericho Body Slam i następnie Sweet Chin Music. 1...2...3... Shawn Michaels i Rey Mysterio wygrywają.

Singles Match - Big Show (smackdown) vs Triple H (raw)

Triple H wściekły rzucił się na Big Showa, seria ciosów, byle jakich ciosów, ważne żeby ogłuszyć Big Showa. Big Show jednak z tych ciosów nic sobie nie robił, potężny headbutt, mocne wejście kolanem i na koniec Big Boot. Big Show pomaga wstać Hunterowi i wyrzuca go z ringu. Po chwili wychodzi po niego za ring, ale otrzymuje serię ciosów w twarz. To musiało boleć, Triple H kopie go parę razy w brzuch i wejście kolanem ! Triple H wraca do ringu, Big Show także. Hunter pomaga wstać olbrzymowi, seria ciosów, kopnięć, gdy Big Show się schylił, Hunter odbił się od lin i wykonał Triple H Smash czyli Facebustera na kolano ! Następnie Hunter odbija się od lin i dokłada jeszcze Jumping Knee Attack... Kopnięcie w brzuch i próba Pedigree, ale Big Show wykonuje Back Body Drop, pomaga wstać Triple H'owi i wykonuje KO Punch ! 1...2... Rope Break, Big Show wkurzony wstaje, unosi rękę, HHH wstaje i otrzymuje Chokeslam. 1...2...3... Big Show wygrywa.

--------------------------------------

Wkurzone, dzikie zwierze...

Batista łaził po korytarzu.

Batista: Radoslav frajerze !

Po chwili podszedł do niego prezes WWE.

Radoslav: Zamknij ryj... Czego się drzesz na całą halę ? Obiadu w zoo nie dali ?

Batista: Nie o to chodzi. Czemu z Ortonem walczy jakiś żałosny Hardy, a nie ja ?

Radoslav: Bo najwidoczniej tak mi się podoba, co... Chcesz przegrać i trafić do szpitala ?

Batista: Nie, prędzej to Orton by trafił do szpitala jak to ja bym go zmasakrował podczas walki i to też zrobię.

Radoslav: No i co ? Po to darłeś się na mnie ?

Batista jest wkurzony i wykonuje Spinebuster na Mr.Radoslavie, po chwili pomaga mu wstać i rzuca go na ścianę. Po chwili dołącza do niego Vince McMahon.

McMahon: Dobrze Batista... Nasz następny cel to Orton, a z Radoslavem się jeszcze spotkamy.

McMahon kopie w głowę leżącego Mr.Radoslava, którego chwilę potem odwozi karetka. Po chwili gdy McMahon odszedł Batista kierował się w stronę swojej szatni. Otworzył drzwi, zamknął je, a za nimi stał Randy Orton. Batista o tym nie wiedział, odwraca się i RKO !

--------------------------------------------

Jericho chce się zemścić.

Chris Jericho: Michaels... Tym razem ci się udało, ale nie licz na to, że na Extreme Rules z tobą przegram.

Shawn Michaels: Tym razem mi się udało ? Nie rozśmieszaj mnie ! Udaje mi się za każdym razem, cały czas cie pokonuję, cały czas pokonuję tego który ma zamiar ze mną walczyć. Na extreme rules ciebie pokonam, na następnym ppv pokonam kogo innego...

Chris Jericho: Shawn, w jakim ty świecie żyjesz ? Jesteś żałosny, jesteś zakłamanym hipokrytą ! Po Extreme Rules jest draft, jak odejdę z RAW to te show będzie niczym, kibice będą musieli oglądać żałosnego dziada... Shaw...

Shawn Michaels: Zamknij ryj ! Pokazałeś jaki jesteś dobry przegrywając ze mną, ale w walce tag teamowej. Przegrasz poraz kolejny na Extreme Ru...

Codebreaker w wykonaniu Chrisa Jericho !

Chris Jericho: Na extreme rules przegrasz ty !

Main Event, Normal Match - Randy Orton vs Jeff Hardy

Zaczęli od klinczu, praktycznie tak zaczyna się każda walka. Hardy wepchnął Ortona w narożnik i tam okładał go różnymi kopnięciami, po chwili irish whip do drugiego narożnika, ale Orton kontruje. Teraz Hardy jest okładany przy narożniku, Snap Marry w wykonaniu Ortona, Randy odbija się od lin i potężny Knee Strike ! Orton ponownie odbija się od lin i Knee Drop... 1... Jeff Hardy odkopuje. Orton pomaga mu wstać, irish whip na liny, ale jest clothesline w wykonaniu Jeffa Hardyego. Hardy pomaga wstać Ortonowi, wchodzi na drugą linę i Tornado DDT. Jeff szybko wstaje, odbicie od lin i Leg Drop. Hardy na drugiej linie i Diving Leg Drop ! 1...2... Randy Orton odkopuje ! Hardy wyrzuca Ortona z ringu, po chwili tauntuje i wyskakuje z ringu na Ortona pieknym Slinghsot Crossbody. Obaj lądują przy barierkach. Hardy ustawia przed Ortonem schody i wykonuje Poety in Motion ! Schody są zmiast Matta Hardyego. Jeff wraca z Ortonem do ringu. Tam wykonuje na nim Atomic Drop, następnie przewraca go i wykonuje Extreme Leg Drop. Hardy ustawia Ortona przy linach, wychodzi za liny i próbuje wskoczyć z nich na Ortona, ale ten szybko wstaje, kopnięcie i Rope Hung DDT. Orton przypina, 1...2... Hardy odkopuje. Orton pomaga mu wstać, przechodzi za jego plecy i Inverted Headlock Backbreaker ! Orton powoli wstaje, odbicie od lin i Jumping Knee Drop ! Randy pomaga wstać Hardyemu, ale otrzymuje Sit-Out Suplex Slam ! Hardy szybko wstaje, pomaga wstać Ortonowi i Jumping Back Kick ! Hardy pomaga wstać Ortonowi irish whip do narożnika, ale jest kontra i Whisper in the Wind ! Hardy przypina, 1...2... kickout by Randy Orton. Hardy pomaga wstać Ortonowi, ale otrzymuje Powerslam ! Orton szykuje się pod RKO, Hardy wstaje i RKO, nie ! Hardy wypycha Ortona na liny, kopniak w brzuch i Twist of Fate ! Hardy na trzeciej linie i Swanton Bomb ! Cover, 1...2...3... Jeff Hardy wygrywa !

MONDAY NIGHT RAW SCHODZI Z ANTENY !

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Mr.Radoslav

2

• Luks

2

• TeCktoN

1

Top użytkownicy w tym temacie

Bardzo fajne Diary :D Dużo backstage i fajne walki. Jak na diary dość długie, ale według mnie to raczej dobrze. 9/10 8)

ksgj.png

Bardzo mi się podoba .

Jest tylko jeden minus. Co chwilę jest powtórzenie ,,x pomaga wstać y"

gdzie x to 1 wrestler y drugi .

Ale ogólnie bardzo mi się podoba ;)

Pozdrawiam .:)

Dzięki za komentarze

Czerwiec 2008, Tydzień 1, Wtorek

Wstałem wcześnie rano, od razu jechałem samochodem do Stamford gdzie jest siedziba WWE. Tam czekały na mnie dobre wieści, rating wczorajszego RAW wyniósł 3.1, to chyba nie tak źle, ale też nie najlepiej. Cieszyłem się z wyniku... Włączyłem laptopa i wszedłem na pierwsze lepsze forum o wrestlingu i czytałem opinię użytkowników.

JohnCenaFan1999: Juhu dżon sina wygrał !

Anonim: Big Shoł wygrał, ale szajs...

thehardyz: Bardzo fajna gala. Dużo backstage i fajne walki. 9/10

Eeee... Widzę, że lubią moje gale, dzisiejsze ECW będzie równie dobre. Za chwilę jadę na halę aby sprawdzić jak trwają przygotowania. Właściwie to nic nie trzeba zmieniać oprócz kolorów itd. na hali bo dzisiaj zamiast RAW na tej samej hali będzie ECW. ECW transmitowane jest na SyFy, ale to się zmieni. Być może będzie transmitowane na USA Network tak samo jak RAW albo na FOX 8 tak jak Smackdown, ale to nie jest jeszcze pewne. ECW praktycznie nikogo nie interesuje, walki są słabe itd. Mam zamiar wprowadzić coś bardziej ekstremalnego tak jak było to zanim Vince przejął ECW. Wszedłem na stronę www.wwe.com i dodałem zdjęcie zakrwawionego zawodnika na jednej z gali dawnego ECW po czym napisałem - Stare ECW powraca ! - to był temat, niżej było wszystko dokładnie opisane, gale będą zaczynały się o 22:30 i będą transmitowane na SyFy, nadal na SyFy... Wstęp na galę będzie od 16 lat, będą akcje wysokiego ryzyka, ciosy różnego rodzaju przedmiotami oraz brutalne ataki na backstage. Trudno, tracę kibiców, ale co mi tam... To jest ECW ! Przyjazd na halę do Miami. Dobra, przyjechaliśmy do Miami, wszedłem na halę... Wszystko gotowe, teraz należy tylko czekać na rozpoczęcie gali ECW, jest to ostatnia gala spod znaku WWE ECW, teraz już będzie ECW... Bez WWE. To będzie stare ECW, takie jak było kiedyś.

-----------------------------------------------------------------------

WWE ECW on SyFy

-----------------------------------------------------------------------

Last week...

Dreamer Driver na stół ! Tommy Dreamer wygrywa i odbiera pas mistrzowski ECW Markowi Henryemu. OMG ! To Finlay... Celtic Cross by Dave Finlay...

Finlay: Za tydzień na ECW zmierzysz się ze mną o pas ECW ! Rozumiesz !?

Spod ringu z mini drabiną wychodzi Hornswoggle ! Ustawia ją przed Tommym Dreamerem i Frog Splash ! Finlay i Hornswoggle odchodzą.

-----------------------------------------------------------

Galę otworzył pokaz fajerwerk, theme song ECW oraz intro wyświetlane na titantronie. Nie zabrakło także kibiców którzy głośno skandowali ECW ! ECW ! ECW ! Po chwili kamera przeniosła się przed stolik komentatorski. Siedzieli przy nim Taz oraz Todd Grisham. Opowiedzieli oni o tym, że jest to ostatni odcinek spod znaku WWE ECW, za tydzień będzie już stare, ekstremalne ECW ! Na ring wszedł Tommy Dreamer, w ręce trzymał pas ECW.

Tommy Dreamer: Witam, tydzień temu pokonując Marka Henryego zostałem nowym mistrzem ECW, w tables matchu wykonałem na nim Dreamer Driver na stół i zostałem nowym posiadaczem tego pasa. Tommy podnosi prawą rękę w której trzyma pas. Chwilę potem na ring wbiegł Finlay który wykonał na mnie Celtic Cross, nie zabrakło także tego pajaca który ma 135 cm czy ileś tam. Hornswoggle, jeżeli jesteś taki cwany to wyjdź na ring i zmierz się ze mną... Eeee ? Czekam na ciebie knypku !

Hornswoggle od tyłu atakuje leg kickami Tommyego Dreamera, po chwili odbija się od lin i Low Dropkick. Hornswoggle dalej kopie dużo większego od siebie Dreamera, ale ten wynosi go i Dreamer Driver na pas mistrzowski ECW ! My name is Finlay and I'm love the fight ! Wkurzony Finlay wbiega na ring ! Seria ciosów tą mini pałką czy co on tam ma, na koniec próba Celtic Cross, ale Tommy się uwalnia i German Suplex ! Dreamer wychodzi z ringu, wraca z krzesłem i seria Chairshootów ! Następnie Dreamer DDT na krzesło.

---------------------------------------------------------------

Singles Match for #1 Contender to ECW Championship - Evan Bourne vs Elijah Burke

Zaczynają od klinczu, Bourne szybko przechodzi za Burka, ale ten także przechodzi za niego i rzuca go German Suplexem. Burke podnosi Evana, kopnięcie w brzuch i irish whip do narożnika, ale Bourne wskakuje na narożnik, odwraca się i Missile Dropkick ! Evan pomaga wstać Elijahowi, seria kopnięć, na koniec High Kick, ale Elijah unika, irish whip na liny i Shoulder Block. Burke pomaga wstać przeciwnikowi, irish whip na liny i próba Back Body Drop, ale Bourne ląduje na nogach, Burke się odwraca i Frankensteiner ! Świetna "hurricanrana" z wyskoku... Burke wypada z ringu, Evan tauntuje, Elijah wstaje... Evan odbija się od lin i wyskakuje z ringu ponad trzecią liną i wskakuje na Burke'a świetnym Crossbody. Obaj leżą poza ringiem, sędzia zaczyna odliczać, ale gdy dolicza do sześciu to obaj wracają do ringu. Już w ringu Evan wskakuje na trzecią linę i Air Bourne ! Aj, Evan nadziewa się na kolana rywala. Elijah Burke przypina, 1...2...2,9... Evan Bourne odkopuje ! OMG... Ale emocje. Gore ! Gore ! Gore ! OMG ! To Rhino... Rhino wbiega na ring, Elijah od razu go atakuje, ale on nic sobie z tego nie robi, Suplex ! Evan wstaje, ale otrzymuje Gore ! Spear tylko Gore to inna nazwa. Elijach wpycha Rhino w narożnik i Elijah Express ! One of a kind ! Hey, hey, hey ! OMG... Kolejna legenda ECW. Rob Van Dam ! Oh My... Spinning Back Kick dla Elijah Burka, RVD na trzeciej linie i Five Star Frog Splash ! W ECW mamy już dwie legendy... Czyżby powrót na ring Tazza, Sabu i Sandmana ? To by była jazda ! Walka oczywiście zakańcza się bez rozstrzygnięcia.

-------------------------------------------------------------

W szatni widzimy siedzącego Tommyego Dreamera. Lekarz zakłada mu opatrunek...

Tommy Dreamer: Finlay atakuje tylko z zaskoczenia i od tyłu. No cóż, nie wiem czy będę w stanie dzisiaj walczyć. Bardzo boli mnie prawa ręka, a więc proponuję walkę w której Finlay będzie miał zawiązaną jedną rękę.

Nagle do szatni Tommyego wchodzi Finlay.

Finlay: Dreamer, skończ już tą żałosną gadkę. Po prostu boisz się walczyć ze mną... Daj mi pas za darmo i będzie po sprawie, zaoszczędzisz sobie bólu.

Tommy Dreamer: Dobra, nie boję się ciebie ! Udowodnię ci kto jest prawdziwym mistrzem ECW. Mimo iż mam kontuzję ręki to zawalczę z tobą na zasadach Falls Count Anywhere.

Finlay: Zgadzam się ! Dostaniesz Celtic Cross z ciężarówki i zostaniesz odliczony, albo poddasz się gdy zacznę topić cie w jakiejś rzece czy coś.

Tommy Dreamer: Ty mi chcesz wykonać Celtic Cross z ciężarówki ? Ty nawet nie wdrapiesz się na drabinę...

Finlay: Zobaczymy !

--------------------------------------------------------------

Tag Team No-Title Match - The Dirt Sheet (John Morrison & The Miz) vs ???

Na ringu są już Morrison i Miz, czas teraz na nieznany tag team... Rozbrzmiewa nieznany theme song, starzy fani ECW wiedzą co to za muzyka ! Na rampie pojawia się Sabu ! Po chwili dochodzi do niego Sandman ! OMG... Kolejne legendy ECW ! Sandman wbiega na ring i okłada Miza i Morrisona swoim kijem ! Po chwili Sabu wyjmuje spod ringu krzesło owinięte kolczastym drutem. Na hali są dzieci ! OMG... Światło gaśnie. Po chwili zapala się i Morrison i Miz leżą na ringu zakrwawieni. Walkę wygrywają Dirt Sheet poprzez DQ.

--------------------------------------------------------------

Na ring wszedł niezadowolony Mr.Radoslav...

Mr.Radoslav: Zatrudniłem do WWE takie gwiazdy jak Rob Van Dam, Sandman, Sabu, Rhino, ale po to aby walczyli, a nie po to aby zakańczali szybko walki i to jeszcze przez DQ. Jeżeli dalej będziecie się tak zachowali to zwolnię was z WWE.

Nagle na ring wbiega ECW Originals, tak nazywa się nowa stajnia w której są same legendy ECW. Sabu okłada Mr.Radoslava swoim krzesłem z drutem kolczastym, Sandman częstuje go ciosami kijem, Taz wykonuje Vertical Suplex, RVD dokłada Five Star Frog Splash, a Tommy Dreamer wykonuje Dreamer DDT na krzesło obwinięte drutem. ECW Originals odchodzą z areny... Przychodzi sztab medyczny, ale Batista wykonuje Spear na jednym z lekarzy, reszta stara się zatrzymać Batiste, ale zostają wyrzuceni z ringu przez Vincea McMahona. Batista wykonuje Spinebuster na Mr.Radoslavie, na koniec wyniesienie i Batista Bomb. Vince McMahon pomaga wstać Radoslavowi, pokazuje mu środkowy palec i wykonuje Stunnera. Po chwili jednak rozbrzmiewa znana wszystkim muzyka ! Na ring wbiega teksański grzechotnik ! Stone Cold Steve Austin. Patrzy się na McMahona, następnie kopniak w brzuch i Stone Cold Stunner ! Batista rzuca się na niego z serią punchy, ale wbiega na ring Randy Orton i RKO ! RKO by Orton... Na dzisiejszym ECW jest zamieszanie.

------------------------------------------------------------------

Main Event, Falls Count Anywhere Match for ECW Championship - Tommy Dreamer vs Finlay

Dreamer okłada na początku Finlaya który ledwo co wszedł na ring. Seria punchy, irish whip na liny i clothesline, odbicie od lin i kolejne clothesline w wykonaniu Tommyego Dreamera. ECW Champion wychodzi z ringu i wraca ze swoim pasem mistrzowskim. Potężny cios pasem mistrzowskim ! Dreamer pomaga wstać rywalowi i irish whip do narożnika, następnie Snap Marry... Tommy Dreamer wchodzi na trzecią linę, Finlay wstaje i Diving Clothesline. Dreamer wychodzi za ring i wyjmuje krzesło którym masakruje twarz Finlaya. Wychodzi znowu za ring, schyla się i próbuje wyjąć kolejny przedmiot, ale zostaje zaatakowany przez Hornsawoggla. Seria dropkicków na twarz schylonego Dreamera ! Tommy powalony, karzeł wchodzi na stół komentatorski i Frog Splash. Hornswoggle ucieka z areny, a Finlay powoli wychodzi za ring. Za ringiem rzuca Tommyego w barierki, wyjmuje spod ringu kosz na śmieci. Zakłada go na głowę Tommy'ego i potężny leg drop ! Finlay wysypuje worek szkła i wynosi Tommyego Dreamera pod Celtic Cross. OMG ! ECW Originals wpadają na ring. Wszyscy rzucają się na Finlaya ! Seria ciosów krzesłem od Sabu, krzesłem obwiniętym drutem kolczastym ! Ciosy kijem od Sandmana, Taz wychodzi ze stolika komentatorskiego i wykonuje na Finlayu Tazzmission ! Finlay nieprzytomny, a RVD rozkłada drabinę i stół. Stół kładzie na stole komentatorskim. Tazz wrzuca Finlaya na ten stół który jest na stole komentatorskim. RVD wchodzi na szczyt najwyższej drabiny i Five Star Frog Splash ! OMG... Tommy Dreamer bierze Roba i odsuwa go, po chwili wysypuje na ruiny stołów i na Finlaya szpilki i kładzie drut kolczasty po czym potężny cios krzesłem ! Tommy przypina, a sędzia spokojnie dolicza do trzech. Tommy Dreamer wygrywa !

ECW on SyFy schodzi z anteny.

----------------------------------------------------------------

Czerwiec 2008, Tydzień 1, Środa

Ale się działo na wczorajszym ECW. Rating wyniósł 2.3... Nie jestem z tego zadowolony. Po chwili zadzwonił do mnie telefon. Rozmawiałem z Paulem Heymanem który nie gadał pierdół tylko przeszedł do konkretów. Powiedział, że chce wykupić ode mnie ECW, chce aby ECW było znowu federacją, a nie brandem WWE. Zgodziłem się, tak zyskałem parę milionów, straciłem parę tysięcy fanów itd. Ale nie chcę tracić kasy na ECW. ECW Originals, wraz z Tazzem przeszli do ECW. Bourne przeszedł na RAW, Miz i Morrison na SmackDown, Mark Henry na RAW, Chavo na RAW, Finlay i Hornswoggle przeszli na Smackdown. The Boogeyman, Elijah Burke, Tommy Dreamer, Big Daddy V zostali zwolnieni. Oni idą do ECW... Filnay ma kontuzję po wczorajszej demolce, a ja jestem obolały bo te stare dziady chyba nie wiedzą już że wrestling jest udawany i mnie nieźle poobijali. W piątek jest gala SmackDown... Muszę przygotować coś ciekawego.

Poraz kolejny bardzo fajne Diary. Tym razem dam 9,8/10.

ksgj.png