Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Nowy posiadacz pasa WHC.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Postanowiłem ,że założęto dyskusję ,bo jest o czym pisać.Aż dziwne ,że nikt mnie nie wyprzedził.

Na gali Fatal 4 Way odbył się match właśnie w tej stypulacji o pas World Heavyweight Championship.Do walki o tytuł staneli Rey Mysterio ,Big Show , CM Punk i Jack Swagger z pasem.Ku zaskoczeniu wszystkich walkę i pas wygrał Rey Mysterio.Było to jego drugie zdobycie tego pasa w całej karierze.Ma on już zapowiedzianą walkę na Money in the Bank PPV z Jack'iem Swagger'em.A jakie jest wasze zdanie o tym nowym posiadaczu pasa i całym tym wydarzeniu.Opiszcie swoje zdanie najlepiej opierając się na tych pytaniach :

1) Czy to dobry pomysł , aby Rey był WHC?

2)Jak długo utrzyma pas?

3)Na rzecz kogo go straci?

4)Jakie feudy mogą z tego wyniknąć?

Zapraszam do dyskusji!

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DiiL

1

• JCKD

1

• robson619

1

• mscompany

1

Top użytkownicy w tym temacie

Tak , tak dla mnie to dobry pomysł . Rey jest dobrym zawodnikiem i nie żałuje , że dostał ten pas. Nie chciałbym aby ten pas

miał cm punk czy jack swagger . Takie dwa cwaniaczki a gdyby nie Luke Gallows i Serena to CM Punk by nie istniaj , a jack

potrafi wygrać tylko przez nieuwagę sedziego , DQ drugiej osoby czy tez te jego głupie podstepy . Przypominaja mi on

Orton'a kiedyś. Też właśnie wygrywał przez pomoc The legacy lub nieuwagi sedziów etc. Big show mi własnie pasował na to miejsce

najlepiej , jego waga , sposób walki najlepiej do tego pasa pasują , sama nazwa World Heavyweight Champion , już daje nam do zrozumienia kto powinien mieć ten pas. Rey mysterio może nie pasuje do tego pasa , ja najchetniej widziałbym go z pasem

IC tak jak kiedyś był . I żeby ten pas trzymał jakiś dlugi czas . Bo przy pasie International Champion , United States Champion przeważnie

robią tak , że co gale zmienia on właściciela , a najwyzej na nastepnym PPV powraca , później znowu zmiana i tak co chwile .

2)Jak długo utrzyma pas?

Na MITB na pewno wygra z swaggerem więc przetrzyma pas dłużej . Mam nadzieje , że nie straci go w jakiejś zwykłej walce , tylko

na jakimś ppv , w klatce , czy też innej dobrej stypulacji meczu . Myśle , że dotrzyma pas tak do Summerslam.

Big show , jeśli powróci Undertaker to może i jego . Mam nadzieje , że CM Punka i Jack'a do tego nie będą pchać . Najchętniej

chciałbym aby stracił pas na rzecz Big showa albo osoby która pasa jeszcze nie miała jakaś niespodzianka żeby była .

Rey Mysterio vs CM Punk vs Jack Swagger. Taki feud bedzie . Podejrzewam , że będą walki Rey'a z którymś z nich a po walce wkracza 3 i rozwala tego co wygrał i męczy się nad tym co leży . Coś takiego jak wcześniej było gdy rey prowadził feud z Zigglerem .

Rey z Jack'iem tego feudu możemy spodziewac się na pewno .

1. Sam nie wiem. Rey nie pokazuje teraz zbyt wiele, przynajmniej moim zdaniem. Zresztą nie pasuje do tego pasa. W sumie on już do żadnego pasa według mnie nie pasuje. Pasa nie powinien mieć, dostać go powinien Punk, albo Swagger powinien go utrzymać. Takie moje zdanie. Showa nie trawię, więc wole już Rey'a, ale i tak najlepszy byłby Punk lub Swagger. Myśle, że gdyby nie storyline z Kane'm to pas wygrałby Punk. Rey'owi dali pas tylko dlatego, że dawno nie miał, a jak wiadomo idol dzieci etc. musli mieć pas, chociaż czasem.

2. Długo pasa nie potrzyma. Na MitB wygra ze Swagger'em, ale niedługo po tym, ten kto wygra walizkę na WHC odbierze mu pas. Mam nadzieję, że to Punk wygra walizkę, i że to on odbierze Rey'owi pas. Z drugiej strony Taker miał po powrocie mieć feud ze Swagger'em o pas, więc może to on wygra z Rey'em na MitB, potem feud z Taker'em, Deadman odbiera mu pas, a zwycięzca walizki z SD! wykorzystuje ją na Takerze. Taki scenariusz też jest dobry.

3. Według mnie są tylko dwie opcje. Punk, który moim zdaniem wygra MitB albo Swagger, który wygra z nim na tej samej gali. Innych opcji nie widzę, choć może Kane? .. Nie WWE nie da mu tytułu.

4. Do MitB będzie feud z Jack'iem, potem mam nadzieję to Jack będzie z kimś feudował, a jeśli nie, to feud Mysterio ze zwycięzcą MitB o WHC. Ewentualnie jeszcze feud z Big Show'em, bo z Punkiem przed MitB na pewno nie, bo on będzie miał stroyline'a z Kane'm.

jameswoot.png

Myślę że tak.W sumie Rey nie ma zbyt dużo osiągnięć.Ostatnio ciągle prowadził feudy z Batistą CM Punkiem.Żaden jednak pas mu nie towarzyszył.Niech go sobie trochę potrzyma ;) .

2)Jak długo utrzyma pas?

Myślę że do SummerSlam powinien utrzymać pas.

Chciałbym żeby to Undertaker po jego powrocie zdobył World Heavyweight Championship.

Myślę że to będzie albo Undetaker albo CM Punk.Ewentualnie może to być Jack Swagger.

Feud z Cm Punkiem według mnie im wyszedł.Ze Swaggerem :?: Obawiam się że może to być jedna wielka klapa.Undertaker :?: Wolałbym aby Deadman zaczął feudować ze swoim "bratem" Kanem :t_up: .

paparoach.png

18659.png

1. Abosolutnie nie ! to co zrobiło WWE to żenada. Nie powinno sie dawać pasów takim zawdnikom jak Mysterio . Pas interkontynentalny moge jeszcze przeboleć . Ale WHC ?!

Najważniejszy pas SmackDown ?! Jak dla mnie najważniejszy pas WWE ! no nie teraz to WWE poleciało . miejmy nadzieje że jak najszybciej go straci, bo przez ten mały problemik wogóle nie moge SmackDown oglądać .

2. Ja bym chciał żeby już na MITB go stracił ale nie na rzecz Swaggera lecz zwycięzce walki Money In The Bank , SmackDown . Ewentualnie na Summerslam, bo dłużej nie wytrzymam .

3. No ja to bym chciał żeby na rzecz CM Punka oczywiście, no ale nie jestem tego pewien . Myśle że znowu Undertaker dostanie pas . Oczywiście po powrocie .

4. Bym odpowiedział staropolskim przysłowiem ale bym ostrzenie dostał. Więc odpowiem : Nie mam pojęcia .

canadiandestroyerani.gifth_ththswanton1vz0.gif

9178.png

24669.png

8806.gif

8791.png

Sorry, ale jakoś lepiej się czuję w wolnej wypowiedzi niż odpowiadając na pytania...

Rey już tyle lat walczy dla tej federacji, zrobił dla niej już tyle kasy. Ludzie, którzy wrestling ledwo co kojarzą, zapytani jakich znają wrestlerów wymieniają najczęściej Takera, Cenę i Reya. Nie da się ukryć, że są to twarze federacji, przynajmniej jeśli chodzi o marketing. Podsumowując Mysterio zrobił niesamowicie dużo dla WWE.

I teraz tak - wiadomo, że jeden z dwóch głównych pasów nie zdobywają raczej osoby przypadkowe, trochę się trzeba napracować żeby zostać tak docenionym (pewnie, że są wyjątki, jak np. Sheamus, ale wyjątki od reguł zawsze będą). Rey mistrzem był tylko raz. Co prawda zdobył go w niebyle jakich okolicznościach, bo w Main Evencie na Wrestlemanii (większego honoru chyba nie ma) i to przeciwko nie byle komu, no ale było to tylko raz.

Stąd mój wniosek - wydaje mi się, że WWE chciało po prostu uhonorować tego zawodnika za jego wybitne zasługi, powierzając mu ten pas. A czemu akurat teraz? Co jakiś czas pojawiają się informacje na tym forum - a to że Rey nie może wywalczyć sobie podwyżki, a to że ma długo pauzować z powodu operacji. Zdaje się, że niewykluczone jest rozstanie federacji z wrestlerem, przynajmniej na jakiś czas. Może chciano, by Rey odszedł z mocnym akcentem. Dodatkowo należy pamiętać, że decyzja o przekazaniu mu tytułu zapadła w ostatniej chwili, bo pierwotnie nawet nie był przewidziany do tej walki. Udział w niej zawdzięcza tylko kontuzji Undertakera, do której zresztą sam się przyczynił.

Don't sing it! Bring it!

Pomysł taki sobie . Swager był dobrym mistrzem , szkoda że stracił pas .Cm Punk byłby dużo lepszym mistrzem no ale trudno .

2)Jak długo utrzyma pas?

Góra 2 - 3 miesiące . Do powrotu Undetekera .

Zdobywcy MITB albo powracającego Undertekera .

Różne np z Swagerem . Kiedy powróci DeadMean może zacząć z nim feudować . CT ma bardzo dużo możliwości .

Rey nie pasuje do tego pasa z wielu powodow m.in ze wzgledu na nazwe tego pasa czyli world heavyweight championship,ktory powinien byc w posiadaniu kogos wiekszego.Po 2.WHC jest wg mnie najwazniejszym pasem WWE,na ktory rey nie zasluguje-wszyscy wiemy ze rey jest juz troche podstarzalym wrestlerem i walki z jego udzialem nie wygladaja juz jak kiedys,i w dodatku 619 ktore wykonuje przynosi kontuzje innym zawodnikom - jak wiemy precyzja i technika u reya juz nie jest taka dobra.Widze go raczej jako US Championa lub ewentualnie IC Championa

2)Jak długo utrzyma pas?

Wiadomo ze Rey jest ulubiencem tych wszystkich dzieciakow dzieki ktorym WWE zarabia coraz wiecej,wiec nie ma mowy o krotkim trzymaniu pasa.Moze to sie stac po powroci Takera.Wg mnie moze to bedzie to po MiTB,gdy walczyl by Mysterio z Takerem lub Swaggerem ipo walce wpadl by zwyciesca MiTB z walizka

Tu krotko-zdobywca MiTB lub Swagger

Tu znowu krotko-Narazie moze byc to feud z Swaggerem ktory bedzie zadal rewanzu.

Dobra czas sie wypowiedzieć, bo se tak czekałem, aż ktoś napiszę że Mysterio nie zasługuje na mistrza.

Rey nie pasuje do tego pasa z wielu powodow m.in ze wzgledu na nazwe tego pasa czyli world heavyweight championship,ktory powinien byc w posiadaniu kogos wiekszego.Po 2.WHC jest wg mnie najwazniejszym pasem WWE,na ktory rey nie zasluguje-wszyscy wiemy ze rey jest juz troche podstarzalym wrestlerem i walki z jego udzialem nie wygladaja juz jak kiedys,i w dodatku 619 ktore wykonuje przynosi kontuzje innym zawodnikom - jak wiemy precyzja i technika u reya juz nie jest taka dobra.Widze go raczej jako US Championa lub ewentualnie IC Championa

Tak samo można powiedzieć o Hardym który był Cruiseweight Championem, a pasuję do tego pasa nie? Świętej Pamięci Chris Benoit był WH Championem, a pasował do pasa nie? Nie przepadam za Mysterio, ale zapracował on sobie na ten tytuł, przynosi zyski, dzieci go lubią, a jak dostanie do walki takiego Morrisona, Punka czy Jericho, to mamy zajebistą walkę. Mysterio bez formy jest lepszy od niektórych wrestlerów z WWE z wybitną formą. Walczy w WWE już długo i pracował by pas zdobyć, a wcześniej miał go tylko raz i to wiadomo z jakich przyczyn.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

• Styl:  Jasny

Pas to World Heavyweight Champ., ale zwróćcie uwagę, że WWE coraz częściej pomija wyraz Heavyweight i nazywa go po prostu World Champ.

W walce Fatal 4 Way był moim 2. typem. Na pierwszym miejscu oczywiście CM Punk. Swagger mi się przejadł jako mistrz, a Big Show po prostu na niego nie zasługuje.

2)Jak długo utrzyma pas?

Max 2 tygodnie po MitB. Myślę, że jego zwycięzca nie będzie dłużej czekał.

Nie znam jeszcze składu MitB Smackdown, więc mogę zgadywać: CM Punk, Christian lub może ( o zgrozo!) Drew.

Na pewno z mistrzem, może dołączyć się do tego skład Fatal 4 Way. Jeśli pojawi się Punk, to namieszać może Kane. Ale byleby do Summerslam i Casket Matchu z braciszkiem. :)

Według mnie tak, ponieważ z całej 4 był najlepszy( bo Punk ma kontuzje). I zrobili najlepiej, bo Swagger trochę już miał do tego były nudne rozwiązania, Punk ma kontuzje, a Show jakoś mi tak nie podchodzi.

2)Jak długo utrzyma pas?

Mam nadzieję, że przynajmniej kilka miesięcy, i żeby nie zrobili, że po tygodniu od razu walizeczka w ruch i nowy mistrz. Tylko trochę potrzymają.

Trudno powiedzieć, ale mam nadzieję, że nie straci od razu w rewanżu z Swagger'em, tylko może z deadmen'em albo z kimś zupełnie innym. Ciężko przewidzieć co się stanie za miesiąc lub dwa.

Jak już mamy to z Swagger'em, może Kane, Umdertaker, lub zdobywca walizki mitb.

Liczę, że utrzyma pas i później będzie feud Kane'a z Undertaker'em i się w to włączy Rey ze swoim tytułem.

1) Fatalny pomysł. Zakończenie świetnego Title Reignu Swaggera, który spisywał się w roli mistrza na rzecz Reya, który do tego tytułu nie pasuje porpsotu. A do tego sam sobie utorował drogę do walki, bo przez niego undertaker był kontuzjowany. Gdyby nie to nie byłoby go w walce, a Swagger zatrzymał by pas i feudował z Takerem.

2) Jeśli nie straci tytułu na MitB to ja tracę wiarę w sprawiedliwość, bo Rey co jak co ale mistrzem jest średnim, a Swagger świetnie się spisuje pozatym przypuszczam, że zabrali mu pas tylko po to aby coś się z tytułem działo do powrotu Takera. Jack odbierze tytuł i potem wróci na Summerslam Taker. Chyba nie zdąży pojawić się przed galą ale możliwe, że zobaczymy walkę Kane vs Swagger o pas i Taker wchodzi i atakuje brata za to, że go zaatakował.

3) No to już powiedziałem Swagger na MitB, a jak jakimś cudem ktoś z Creative Teamu wymyśli wygraną Reya to po pierwsze gratuluje mózgu, a po drugie i tak straci go po SummerSlam czyli na Night of Champions.

4) Ze Swaggerem i może Kanem.

2)Jak długo utrzyma pas?

1. Zacznijmy od tego, iz Rey ma ten pas tylko dlatego, ze byl niezadowolony z kasy, jaka dostaje, a zarzad nie chcialby stracic jednego z najwiekszych baby face'ow, wiec by mu morde zamknac dali pas...Oczywiscie taki obrot spraw mi nie odpowiada, gdyz nie dosc, ze nie moge zniesc tego idiotycznego krzyku dzieciakow "Six One Nine",to jeszcze taki wrestler pokroju Swaggera, traci pas na rzecz niezadowolonego karla...Do tego on jest dupa, a nie heavyweight, nie pasuje do pasa i tyle...Aczkolwiek jakby spojrzec z drugiej strony to trzeba przyznac, iz ma ten kontakt z publika i tak naprawde tylko to go ratuje...No i jeszcze uda mu sie wykrecic w miare niezla walke, ale tylko do czasu jak nie wykona 619 i splash...

2. Doputy utrzyma pas, dopoki odechce mu sie narzekan na kapuszke...Jestem niemalze pewny, ze na MitB go nie straci, ale pozniej to kto wie...

3. Mam nadzieje, ze na rzecz Swaggera, ktory powinien zaczac feud z Takerem.

4. Narazie Rey vs Swagger...

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

Rey nie pasuje do tego pasa z wielu powodow m.in ze wzgledu na nazwe tego pasa czyli world heavyweight championship,ktory powinien byc w posiadaniu kogos wiekszego.

Może i tak, ale obecnie w WWE nie ma oddzielnej dywizji dla Cruiserów tak jak jest w TNA, dawniej w WWE, czy WCW. Obecnie wszyscy zawodnicy podlegają pod Heavyweight. Założę się, że jakby nagle z nieba spadł ogromny push dla Hornswoggla to też starałby się o ten pas.

Boogey i ta jego nienawiść do Mysterio - bezcenne :twisted:

Jednak w jednym aspekcie muszę się z tobą zgodzić. Mysterio dostał wspaniałą nagrodę za skontuzjowanie Underakera. Gdyby nie to, to nigdy nie wystąpiłby w tej walce. Zupełne nie spodziewałem się zwycięstwa akurat tego zawodnika. Może i masz rację Edged mówiąc, że dostał pas, dlatego że był niezadowolony z kasy, jaką dostaje, a zarząd nie chciałby stracić jednego z największych baby face'ów. Osobiście mi jego panowanie na SD! nie przeszkadza. Po pierwsze cały czas mam do niego respect za to co robił dawniej w WCW, ECW czy WWF. Może już nie jest w takiej formie jak dawniej, ale nie można przecież walczyć przez całą swoją karierę na 100%. A i teraz nie pokazuje się z jakiejś fatalnej strony. Większość osób, które znam, nienawidzi Mysteria, ponieważ jest ulubieńcem dzieciaków. Mnie to też przeszkadza, te ciągłe wrzeszczenie dzieciaków "Six One Nine", ale nie ma to znaczenia w tym czy go lubię, czy nie. Takiemu zawodnikowi, z takimi osiągnięciami należy się posiadać chociaż 2 razy w całej swojej karierze tak wartościowy pas, który i tak stracił dużo na wartości przez ostatnie lata. Jak długo utrzyma pas? Nie mam pojęcia. Raczej nie straci go na MITB, a później zobaczy się z kim będzie feudował dalej i wtedy będzie można coś więcej powiedzieć. Na rzecz kogo go straci? Znowu nie mam pojęcia. Na pewno nie straci go na rzecz Swaggera. Taker raczej też odpada, bo nie dawno mieli już feud, CM Punk podobnie. Pozostaje chyba tylko Christian z tych możliwych rozwiązań, ale znowu trzeba poczekać na dalszy obrót spraw. Jakie feudy mogą z tego wyniknąć? Ach trudne pytania zadajesz. Jak na razie ze Szwagierem, a później chciałbym żeby z Kane'em. Tutaj też trzeba trochę poczekać :thinking:

DEAD MAN WALKING

Boogey, nie tylko ty myślisz i jesteś przekonany, że Mysterio wziął udział w walce bo wyeliminował Undertakera bo źle wykonał 619 itd. itp. Ja też tak myślałem, jednak od niedawna trzymam się wersji która jest mało prawdopodobna, ale dla mnie jest prawdopodobna. Chodzi mi o to, że wg. mnie to było specjalnie zrobione, chodzi mi o udział Reya w tym F4W matchu. Czemu tak myślę ? Ponieważ były dwa feudy Swagger - Big Show oraz Mysterio - Punk, a więc to najbardziej nadawało się na F4W Match o WHC i być może takie mieli zamiary, a Undertakera tam dali tak dla zabawy, aby pierwszą walkę po powrocie wygrał, a akurat tak się złożyło, że ta walka była o pretendenta.