Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Najlepszy TLC Match.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Dawno nie było nic zakładane w ankietach( nie licząc - oceń ppv i itp.) więc postanowiłem założyć jedną , aby było się można wypowiedzieć.

Tak , jak w temacie napiszcie , jaki jest waszym zdaniem najfajniejszy Table , ladder and chairs match.Niestety nie ma bardzo dużego wyboru , gdyż odbyło się ich tylko dziewięć.Proszę też ,abyście dokładnie uzasadnili swój wybór.Oto matche pomiędzy , którymi głosujecie:

1.Edge and Christian vs Dudley Boyz vs Hardy Boyz -Summerslam 2000.

2.Edge and Christian vs Dudley Boyz vs Hardy Boyz -Wrestlemania X-Seven.

3.Chris Benoit and Chris Jericho vs Edge and Christian vs Hardy Boyz vs Dudley Boyz -Smackdown!24 maj 2001.

4.Kane vs Christian and Chris Jericho vs Bubba Ray and Spike Dudley vs Jeff Hardy and RVD -Raw 2002.

5.Edge vs Ric Flair -16 styczeń 2006.

6.Edge vs John Cena -Unforgiven 2006.

7.Edge vs Undertaker -One Night Stand 2008.

8.CM Punk vs Jeff Hardy -Summerslam 2009.

9.DX vs JeriShow -TLC 2009.

Zapraszam do udziału w ankiecie!

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• przemo14

2

• T0meq

1

• Hacjend

1

• Duffy

1

Top użytkownicy w tym temacie

Oczywiście mój głos leci na walkę Edge and Christian vs Dudley Boyz vs Hardy Boyz na Wrestlemanii. To co wyprawiali tam ci goście to po prostu magia. Takich walk już nie będzie. Wszystkie trzy pary były siebie warte, wszyscy byli cholernie extremalni, nie bali się ryzyka. Wielka szkoda, że te czasy już mineły i na pewno nie wrócą. Żałuje też, że takie tag teamy jak E&C już nie istnieją...niby nic nie może istnieć wiecznie, ale tak jak patrzę na te walki tag team, które odbywają się teraz to po prostu krew mnie zalewa. Bez wątpienia ten mecz był najlepszym TLC. Na wyróżnienie zasługują też dwie walki. Pierwsza to oczywiście Chris Benoit (Rest in Peace) & Chris Jericho vs Edge & Christian vs Hardy Boyz vs Dudley Boyz. Wspaniała walka, czasami lekko monotonna, ale ogólnie to klasyk. Druga walka, którą wyróżnię to mecz Jeffa Hardy'ego i CM Punka na Summerslam 2009. Ten skok Jeffa z drabiny na leżącego na stole komentatorskim Punka...po prostu mnie zatkało. To było świetne. Cała walka może nie zachwycała, ale ostatnie dziesięć minut...to było coś. No, ale wspomnę też o walce Edge'a i Undertakera bo im się naprawdę udała. Zresztą tej dwójce walki udają się świetnie (weźmy np. Wrestlemanie i ich walkę o pas WHC). Do walk TLC wracam często, gdyż lubię sobie popatrzeć na to jak zawodnicy skaczą na siebie z drabiny, albo rozbijają sobie krzesełka na głowie. Tak jak już powiedziałem, takich walk jakie były kiedyś już po prostu nie będzie. Myślę, że już w ogóle będzie coraz mniej walk tego typu. Powód prosty - nie ma zawodników do tej stypulacji w WWE.

Ostatecznie głos oddaje na pierwszą walkę jaką opisałem (Edge and Christian vs Dudley Boyz vs Hardy Boyz -Wrestlemania X-Seven)

Kane vs Christian and Chris Jericho vs Bubba Ray and Spike Dudley vs Jeff Hardy and RVD -Raw 2002...Oczywiście najlepsza walka TLC wiele zaskakujących akcji mnóstwo emocji i wiele wiele innych wspaniałych ''przeżyć''...

• Styl:  Jasny

Jak dla mnie, na pierwszym miejscu jeśli chodzi o TLC matche, to są dwaj kandydaci:

E&C vs Hardyz vs Dudleyz z SummerSlam 2000 oraz Undertaker vs Edge z ONS 2008.

Pierwszy z tych matchów to najlepszy tag teamowy TLC match w historii - poziomem był znacznie lepszy niż powtórka z WM X7.

Natomiast Edge vs Taker to najlepszy TLC match singlowy. Wielkie ukłony dla Takera - wielu go skreślało, że sobie nie poradzi itp itd. A zrobili rozwałkę z Edgem niesamowitą.

Głos jednak pójdzie na klasykę czyli TLC match z SummerSlam 2000.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Ogólnie nie przepadam z tym rodzajem walk,gdyż wolę czysty hardcore a nie jakieś ograniczenia.Jednak jeśli mam wybrać najlepszy to bez wątpienia jak większość już mówiła to Edge and Christian vs Dudley Boyz vs Hardy Boyz -Summerslam 2000.O ile się nie mylę to było pierwsze TLC i moim zdaniem najlepsze.W walce było dużo efektownych akcji i co najważniejsze wyśmienite show, aż miło było oglądać.Gdyby teraz były takie walki w WWE jak ta to na pewno bym śledził co tydzień federacje Vinca.

#SmartFanZone

Po dłuższym namyśle wybrałem pojedynek z WM XVII pomiędzy Dudley Boyz , Hardy Boyz i Edgem i Christinem . To co się wtedy działo to już raczej nigdy nie powróci walka była genialna , to co teraz oglądamy na RAW czy SD , albo na galach to jest nic w porównaniu z tym co się działo parę lat temu no nawet więcej niż pare lat. TLC matchów niestety nie było za dużo przez te ostatnie 10 lat , a dokładnie było ich tylko 9 , ostatni na gali TLC , która odbyła się w grudniu powszedniego roku , ale ta walka nie mogła się równać z tą z WM XVII , ale napewno wyróżniała się spośród innych walk podczas tej gali ( chodzi mi o gale TLC jakby co). Więc mój głos leci na TLC Match z WM X-seven.

312uw4g.png

49238945.png

nvcncv.png

hdfh.png

Ja oddałem głos na TLC z Wrestlemani X-7. Moim zdaniem był to najlepszy mecz tego typu. Po głowie ciągle buszuje mi ten Spear. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś zobaczę takie hardcorowe akcje.

Głos oczywiście na Dudley Boyz , Hardy Boyz i Edge i Christina.Walka zajebista ciągła akcja wszystkie elementy użyte stoły drabiny krzesła.Akcje Tag Teamowe Braci Hardych Dudleyów i Edge&Christiana wgniatały w ziemie.Takiego meczu TLC raczej już nie zobaczymy.Co ja mówię..na pewno nie zobaczymy.

paparoach.png

18659.png

Ja swój głos oddałem na TLC Match z WMki X-seven.Zastanawiałem się też nad walką Edge'a z Takerem na ONS 2008 ,ale postanowiłem wybrać to pierwsze.Wiele wspaniałych momentów, których parę wymienię.Szczególnie podobał mi się lot 2 wrestlerów na cztery stoły za ringiem( dlatego też wybrałem to ,a nie lecącego Takera na ONS ).Oprócz tego przybycie Rhino , chyba DDP i Lity przez co rozwalenie kilku stołów.W tym matchu był bardzo dobry dobór wrestlerów.W tej walce było tak dużo ekstremalnych momentów ,że nawet komentatorzy nie podniecali się tak bardzo Swantom Bombem Jeff'a na 2 zawodników na stołach( trochę tak , ale bez przesady;teraz w WWE chyba by się pozabijali z podniety).Szkoda ,że takie matche się już nie odbywają .Teraz zawodnicy już tak bardzo nie ryzykują , jak ,np Hardy Boyz podczas tego TLC.Aż trudno ochłonąć , gdy widzi się tak świetny match , jak tamten.Więc na koniec w skrócie:było wszystko co tworzy genialny technicznie i jednocześnie hardcorowo match, zawodnicy nie dawali się ,aż do końca i używali wszystko z wielką siłą ,aby zatrzymać swoich rywali.Teraz tylko marzyć o takim czymś.

Ja głosuję na Edge vs Cena. Jeśli chodzi o samą widowiskowość walki, to może pierwsze dwie TLC ją przebijają, ale Main Event z Unforgiven 2006 zapadł mi najbardziej w pamięć z trzech powodów:

- niesamowita akcja na zakończenie, kiedy Edge leci przez dwa stoły po F.U. ze szczytu drabiny

- ta walka była zwieńczeniem całkiem dobrego i długiego feudu

- niesamowita atmosfera tej walki. Odbyła się w Toronto i trzeba przyznać, że w tamtym czasie to było chyba jedyne miejsce na ziemi gdzie Edge mógł być tak wspierany, a Cena dostać takie buczenie. O ile pamiętam to gorzej potraktowany był tylko na ECW przeciwko RVD. I tylko szkoda, że Edge to przegrał... A nawiasem mówiąc to John w tamtym czasie też jeszcze całkiem dawał radę jeśli chodzi o poziom w porównaniu do tego co dzisiaj pokazuje.

Don't sing it! Bring it!

• 2 miesiące temu...

Mój typ to :

Edge vs. Undertaker One Night Stand 2008

Doskonały był moment, gdy Edge zwalił Takera na cztery stoły. To było niezłe. Większość walk nie oglądałam.

mariakopia.png
  • 3 tygodnie później...

Ja swój głos oddałam na walke CM Punk vs Jeff Hardy z gali Summer Slam 2009. Poprostu bardzo przypadła mi do gustu i nie mówcie , że się nie znam bo np. najlepszy był TLC Match z Wrestlemanii 17 ( można się domyślić po głosach ) , ale mi akurat bardziej podobały się pojedynki typu one vs one. ;) Więc spośród tych wybrałam najlepszy według mnie. :)

laylau.jpg