Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

ECW Orginals powraca do TNA??-Prawda czy fikcja???

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

2ym92za.png

Ostatnimi czasy w federacji Dixie Carter dochodzi do wielu zmian, jedne są większe a drugie mniejsze.Przez ten rok do TNA przybyło wielu wrestlerów,a kilku odeszło.Jednak niewątpliwie największym z transferów(jeśli tak to można nazwać) do TNA było pozyskanie Mr.ECW Roba Van Dama.RVD nie trzeba chyba nikomu przedstawiać.RVD szybko zyskał uznanie w oczach bookerów TNA którzy 19 marca zbookowali mu walkę o pretendenta do mistrza wagi ciężkiej TNA.W tej walce RVD zmierzył się z Jeffem Hardym,walkę tą wygrał i tej samej nocy zdobył mistrzostwo TNA pokonując w świetnym stylu AJ'a Stylesa.Jednak w "świecie" wrestlingu coraz częściej się mówi o powrocie stajni "ECW Orginals" do TNA.Pomysł wydaje się mało realny i wzięty z kosmosu,jednak ostatnimi czasy,te przypuszczenia coraz bardziej zaczynają się potwierdzać i sklejać się w jedną całość.Gdyż całkiem nie dawno na gali TNA Slammiversary,poznaliśmy nowego członka rodziny TNA.Zaskoczenie było wielki gdy podczas walki Brothera Rey'a z Jessem Nealem na trybunach pojawiła się jedna z największych legend ECW, oczywiście chodzi o Tommego Dreamera.A więc mamy już Roba i Tommego jednak do kompletu brakuje jeszcze jednej osoby.Chodzi oczywiście o Sabu.Sabu już był raz w TNA i chyba każdy fan tej federacji miło wspomina jego walki.Miał on wiele wspaniałych występów,jednak chyba w jednym został najbardziej zapamiętany,chodzi oczywiście o walkę w drucie kolczastym z Abyssem,która to już przeszła do klasyki TNA.A więc teraz pomyślmy gdy już w federacji będziemy mieli to trio to podstawowym ruchem TNA będzie stworzenie stajni, dlaczego??To chyba oczywiste, założę się że co najmniej 1/4 fanów TNA to byli fani ECW,a więc założenie stajni na pewno by ich bardzo ucieszyło i co z tym idzie nie szczędzili by kasy na koszulki,bandany i inne gadżety z tą stajnią związane.Poza tym z ostaniach wiadomości wynika że TNA ciągle prowadzi ciągłe negocjacje z Paul Heyman'em który jak każdy wie był bardzo związany z ECW,gdyż pełnił tam rolę GM aż od 1996 roku do 2001 roku.A więc wcale bym się nie zdziwił gdyby to właśnie Heyman miał stworzyć tą stajnie i być jej mentorem czy menagerem.Oczywiście to tylko przypuszczenia ale musicie przyznać że prawdopodobne.Jednak teraz wypadało by się zastanowić co by się stało gdy taka stajnia powstanie, gdyż mogliśmy już się przekonać że nie każdy klasyk da się odrodzić(czyt.NwO).Jedni by na pewno zyskali,oczywiście najwięcej na tym by zarobiło TNA gdyż tak jak już wcześniej muwiłem pieniądze z gadżetów by ostro leciały,jednak nie tylko.Stworzenie stajni dało by jeszcze sprowadzenie nowych fanów dla federacji,gdyż nie wierzę że prawdziwy fan klasycznego ECW,po usłyszeniu informacji o powrocie najlepszej stajni nie sprawdzi chociaż jednego iMPACT!'a, jak wiadomo fani są najważniejsi dla TNA gdyż fani=rating.Niestety są i minusy tej sytuacji gdyż na pewno zabraknie dużo czasu na galach dla młodszych wrestlerów czy teamów jak MCMG,Generation Me czy Amazing Red, wielu fanów na pewno będzie niedowolnych przez to .Jednak wszystkiego mieć nie można.Ale jest jeszcze jeden ważny szczegół, jeżeli "Ecw Orginals" powstaną to z kim będą feudować.Moim zdaniem najlepszym a zarazem najbardziej szalonym pomysłem by było zrobienie feudu ECW vs TNA, był by to niewątpliwie hit który przyniósł by ogromne zyski.Ale no cóż zobaczymy co TNA wymyśli i czy wogóle będzie takie coś jak powrót "ECW Orginals".A więc zapraszam do dyskusji i waszych odczuć w tej sprawie,która bez wątpienia jest interesująca i nawet trochę zagadkowa.

#SmartFanZone
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Yao

1

• Zaqu7

1

• swiroos1674325948

1

• El Gonzalito

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Odpowiedź na pytanie "czy to dobry pomysł by stworzyć stajnię ECW(przy założeniu, że wróci Sabu)" nie może być jednoznaczna. Tak jak wspomniałeś mnóstwo fanów TNA(i nie tylko) kibicowało ECW, poza tym panowie mogliby tworzyć wyśmienite starcia jeśli by jeszcze wprowadzono Hardcore Championship. Obecnie w TNA jest przynajmniej kilku zawodników, którzy świetnie radziliby sobie w tego typu walkach, co zapewniłoby dodatkową rozrywkę ludziom nie pamiętającym ECW. Według mnie wypadliby dobrze, w przeciwieństwie do The Band, którzy z różnych powodów nie zabłysnęli w federacji Dixie, z uwagi na dyspozycję w jakiej się znajdują. Spokojnie mogliby kręcić grube walki(RVD robi to nawet bez hardcorowych stypulacji). Ale problem pojawia się w kwestii MCMG czy Generation Me. Czasu dla nich pewnie by zabrakło. Uważam, że nie warto wprowadzać takich zmian kosztem X-Division. Mówię tak nie tylko jako fan High-Flyerów. Po prostu nie powinno się zbytnio zaburzać proporcji. Już teraz jest ona zachwiana. Jak często ostatnimi czasy pojawia się np Amazig Red? Co innego gdyby powstała druga tygodniówka (jak dla mnie tylko dla X-Division 8) )ale to pozostaje póki co w sferze marzeń.

A co do ewentualnego feudu gdyby takowa stajnia powstała, to podoba mi się twoja rozkmina czyli: ECW Origins vs TNA. Panowie byliby wystarczająco silni by realizować właśnie taki scenariusz. Chociaż imo lepszą opcją byłoby: ECW vs 3D,. Sami eksperci do spraw hardcore match'ów.

Reasumując, pomysł na tego typu stajnie jest świetny, ale nie kosztem młodszych. Najlepiej byłoby zastąpić nimi Flaira :D . Nie żebym miał coś do Jego segmentów czy uformowanej stajni, ale powrót do walk to przegięcie. Pozostaje mieć nadzieję, ze Dixie podejmie dobrą decyzję, zarówno dla firmy jak i dla nas, fanów ;)

Na pewno każdy fan starego dobrego ECW tak jak wspomniałeś bardzo się ucieszył jakby do TNA powstało "ECW Orginals".To był by olbrzymi krok do konkurowania z WWE bo jak na razie idzie im to miernie.Mamy już Rob Van Dama niedługo Dreamera mam nadzieje bo jego pojawianie się wśród publiczności i nic nie robienie robi się już nudne.W federacji jest jeszcze Rhino i Reven ale co z nimi.Kto ostatnio widział te osoby walczące w ringu.Ja na pewno bardzo dawno i już powoli zaczyna mnie to irytować.Boże jakby do TNA doszedł Sabu dziękowałbym Bogu na kolanach za ten kontrakt.Ale jak wiemy jest on od trzech lat w meksykańskiej federacji AAA.Tylko po co pytam się.W Total NonStop Action byłby bardziej widoczny niż w jakimś AAA.Z tym tagiem też niezły pomysł.Mogli by zrobić doskonały feud miedzy "ECW Orginals" w który skład by wchodził Dreamer Sabu oraz RVD jak i drużyna Abyssa która reprezentowałaby TNA w składzie właśnie Abyss Jeff Hardy oraz Mick Foley który odszedł z nie wiadomo jakich przyczyn.Szkoda.Jeżeli do tego wszystko doszedłby pas Hardcore Championship..Nie mielibyśmy żadnych wątpliwości co do powrotu "ECW Orginals".Ale jak na razie tego pasa nie widać.Zamiast niego widzimy walki o żałosny Global który nie ma charakterystycznej stypulacji co innego X Division czy właśnie Hardcore.Podsumowując myślę wprowadzenie takich zmian jak podpisanie kontraktów z dawnymi członkami "ECW Orginals" świetnie pomysły na feudy utworzenie jednej wielkiej stajni "ECW Orginals" oraz zmiana pasów Global na Hardcore zapoczątkowałoby nową Erę TNA.Była to by Era Hardcoru brutalności i najwyższej przemocy i są to cechy za co fani po prostu kochają i wielbią dawne ECW.

paparoach.png

18659.png

To niech TNA zatrudni jeszcze braci Funk i zmieni oficjalnie nazwę na dom spokojnej starości :P. Według mnie nie można w nie skończoność serwować fanom ciągle tych samych odgrzewanych kotletów, prędzej czy pózniej zacznie się po prostu zwracać takim produktem. Mogę po części zgodzić się, że mogłoby to posunięcie przynieść całkiem spore zyski Dixie, ale jej działanie byłoby krótko trwałe. Pamiętamy Tomka Marzyciela ostatnimi czasy z WWE to już nie ta szybkość, zryw, po prostu nie te lata i umiejętności co w dawnym ECW. RVD ok trzyma się i mógłby być liderem tej stajni, ale ciekaw jestem co prezentowałby sobą Sabu. Pamiętajmy, że nie wszyscy dziadkowie, którzy kiedyś wymiatali na ringu potrafią teraz stworzyć coś dobrego, przykład z The Band jest doskonały. Dodatkowo jak przedmówcy zauważyli dziadki zabraliby miejsce wielu młodym zawodnikom i ja się pytam po co????? W bliższej perspektywie Dixie będzie musiała ich zwolnić i co wtedy, znowu bedzie praktycznie od zera zaczynała ich promocję????? Moim zdanie nie byłoby to dobre posunięcie i TNA powinno postawić w bardziej zdecydowany sposób na młodych zawodników., bo to oni są przyszłością federacji i światowego wrestlingu.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

Czy w TNA zobaczymy reaktywacje stajni ECW Orginals? To jest coraz częściej zadawane pytanie , a czemu? TNA chcę mieć coraz więcej fanów i za każdym razem chcę sie zbliżać może nie dużymi , ale małymi kroczkami do WWE , które na chwilę obecną ma ratingi ponad 3 , ale stoja one w miejscu. Wracając do tematu to uważam tak jak Swiroos , że starsi zawodnicy zajmują miejsce młodych , utalentowanych wrestlerów takich jak Amazing Red , którego teraz widuję raz na miesiąc , czy też Generation Me , których ostatnią walkę widziałem na Destination X , a nie przepraszam potem jeszcze raz ich widziałem podczas tygodniówki . Bardzo rzadko teraz widujemy tych młodych zawodników , a serwują , a raczej serwowali nam The Band , które się rozpadło za sprawą zwolnienia Halla , który nic nie pokazał swoją obecnością od początku swojego pobytu czyli dokładnie od 4 stycznia tego roku , a to w jaki sposób zdobyli pasy tag teamowe to było poprostu żenujące i jeszcze wygrali na Sacrafice z Ink Inc ( Jesse Neal & Shannon Moore ). Nie oglądałem ostatniego Impactu z czwartku , ale jak jeśli się nie myle , to teraz Nash będzie miał te pasy , a jego tag team partnerem będzie Eric Young , oczywiście to jest dużo lepiej niż ten Hall. Jednak wrócę do głównego tematu mojej wypowiedzi sądze , że ta stajnia mogłaby być , ale nie kosztem takich zawodników jak Shelley , Sabin , Amazing Red czy Generation Me bo to wkońcu oni są przyszłością tej federacji , a Dreamer , Sabu czy też RVD mogą być , ale raczej jako przyciągacze większej ilości fanów do TNA , którzy kiedyś byli fanami statego dobrego ECW o , którym wolę nie pisać bo to co się stało po wykupieniu przez nie Vinca McMahona to jest naprawdę nie do pomyślenia , że ta federacja tak skończy zeszmacona , gdzie nie było prawie żadnych walk jak wcześniej , aż wkońcu ECW przestało istnieć kosztem NXT i to kiedyś byłoby nie do pomyślenia , że ECW może przestać istnieć , a jednak tak się stało. Jeśli stajnia ECW Orginals ma powrócić to najpier musi być jeszcze Sabu , choć chętnie zobaczyłbym jeszcze innego hardcora , a mianowicie mówię tu o Sandmanie , którego zapewne każdy fan ECW pamięta wtedy TNA miałoby zawodników do walk Hardcorowych , wliczając w to jeszcze Abyssa i Raven'a , a nawet Dr.Stea'viego. Tylko może TNA zatrudniając tylu zawodników powinno mieć 2 tygodniówkę , albo może inaczej , powinno robić dłuższe tygodniówki powiedzmy 3 godzinne , tak żeby Ci młodzi mieli okazje sie wykazać , bo z przyjemnością ogląda się walki zawodników dywizji X , szczególnie Amazing Reda i MCMG.

312uw4g.png

49238945.png

nvcncv.png

hdfh.png