Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Zepsucie gimmicku

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Wpadłem na pomysł fajnej dyskusji i chciałbym ją wam przedstawić.

Undertaker-faktycznie Mark William Callaway.W federacji WWE występuje już ponad 20 lat .Zadebiutował na Survivor Series 1990 w matchu tag teamowym( Undertaker & Million Dollar Man vs Hart Foundation).Jego największym osiągnieciem jest jego streak na Wrestlemaniach - 18-0.Od WM 7 do 26 ( jak narazie, ale o tym zaraz).W swojej karierze zagrał wiele wspaniałych matchy:

Helli in the Cell -Undertaker vs Mankind(w gruncie rzeczy cały ich feud był genialny), ostatnie 2 WMki, pierwszy Hell in the Cell z HBK, WM 14 i 20 ze ,,swoim bratem " Kane'em.Oprócz tego był wiele razy mistrzem .Założył Ministry of Darkness , co było przełomowym momentem wtedy na tygodniówkach.Miał wiele wspaniałych segmentów.Od początku swojej kariery używał 2 gimmicków:

American Badd Ass( jako motocyklista, buntownik; wprowadfził wtedy Last Ride)oraz Dead Man .

Właśnie , o tym drugim gimmicku chciałbym z wami podyskutować.

Kiedyś przydomek Dead Man budził lęk i zgrozę.Inni zawodnicy bali się go , ale walczyli z nim do końca.Undertaker nigdy nie okazywał strachu przed innymi.Niestety ostatnimi czasy ten gimmick( nie nadmieniłem już legendarny) jest powiedzmy sobie szczerze chrzaniony.Teraz jest tylko po to , a by zbijać na nim kasę .Możliwe ,że już wkrótce Undertaker przestanie walczyć i zostaną nam tylko złe wspomnienia po końcu jego kariery ( jeżeli chodzi o gimmick).

Do tematu mam dla was następujące pytania :

1)Czy sądzicie ,że wróci jeszcze stary i dobry gimmick Dead Man , taki jak dawniej?

2)Czy Undertaker zgodnie z polityką WWE 4Kids będzie musiał zmienić gimmick?

3)Co ogólnie sądzicie , o marnowaniu tak wspaniałego gimmicku?

4)Jak sądzicie kiedy nadejdzie koniec legendarnego Dead Mana i będzie musiał pożeganać się ze stajnią?( możecie przy tym napisać , np: czy ma szanse jeszcze na pas, czy czeka go jeszcze jedna WMka? itp.).

Zapraszam do tematu!Mam nadzieję ,że się podoba. :)

• Odpowiedzi 10
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SweetChinMusic

2

• undertaker124

2

• przemo14

1

• Ulicznik Xeb

1

1)Czy sądzicie ,że wróci jeszcze stary i dobry gimmick Dead Man , taki jak dawniej?

Hm , jest to raczej nie możliwe jest era 4 kids .. Taker może budzić strach ale już tylko wśród 6 latków tak na to co się stalo nie ma już ratunku :/

Nie sądzę , że do tego już nie dojdzie Taker jako Raper face ? Nie to nie możliwe .. Sądzę, że jest kaska z truposza więc nie będą nic zmieniać ..

No co sądzimy 4 kids is Sucks .. Nie nie można nic innego powiedzieć ..

4)Jak sądzicie kiedy nadejdzie koniec legendarnego Dead Mana i będzie musiał pożeganać się ze stajnią?( możecie przy tym napisać , np: czy ma szanse jeszcze na pas, czy czeka go jeszcze jedna WMka? itp.). Kiedy nadejdzie jego koniec niedługo naprawdę już niedługo .. te kontuzje . . Jeszcze jedna WM'ka będzie na pewno .. Ale z kim ? Z Kane w Tagu ? Na pas chyba ma szansę a jaki WHC ..

1.Mam nadzieję, że jeszcze wróci stary Undertaker.

2.Mam nadzieję, że niebędzie musiał zmieniać gimmicu, ale wszystko zależy od Vinca.

3.Sądze ,że WWE nie powinno marnować tego gimmicku, ponieważ Undertaker jest jednym z najlepszych wrestlerów jacy kiedykolwiek byli i powinien mieć porządny gimmick.

4.Undertaker ma coraz więcej kontuzji i moim zdaniem na Wrestlemani XXVIII gdy wygra walkę, a jego streak będzie wynosił 20-0 zakończy swoją karierę.

Czy jasna cholera moi poprzednicy (TYMEKD i Xeb) mogliby się trochę bardziej wysilić? Bo to co napisaliście to są tylko najkrótsze odpowiedzi na zadane pytania. Proszę was wiemy, że dyskusje to obecnie najsłabszy punkt tego forum, więc jeżeli decydujecie się pisać w dyskusji to pomyślcie te 5 minut dłużej i napiszcie trochę bardziej wyczerpujący post niż te wypociny przede mną. A teraz na temat:

Zacznijmy od tego, że Undertaker od początku swojego pobytu w WWF budził grozę. Niektórzy ludzie dorośli nawet mieli przed nim jako takie obawy. Punktem kulminacyjnym było założenie Ministry of Darkness i Taker w roli tego głównego ministra, lorda ciemności. Te jego wszystkie segmenty (np. ukrzyżowanie Stone Colda, czy też dołączenie do Ministry Dennisa Knighta i ten cały rytuał) były boskie, a także cholernie wbijające w ziemię. Później nastał czas ABA, czyli zupełnie zmiana gimmicku z lorda ciemności na motocyklistę-buntownika. W tym momencie zmniejszyła się ta groza do niego. Następnie znowu powrót do Deadmana, ale już nie takiego strasznego jak kiedyś. Owszem nadal jeszcze budził grozę, ale nie taką jak kiedyś. No i doszliśmy do czasów teraźniejszych, gdzie Takera niestety boją się 6-latki. Owszem Taker nadal budzi respect prawie u wszystkich fanów WWE, ale nie grozę. Dobrym przykładem, utraty uroku jest moment, kiedy podał rękę HBK'owi na WM, a dzień później ukłonił się mu. Mimo, że było to bardzo przyjemny widok, ale stary DeadMan nigdy by tak nie zrobił. To już nie jest to samo. Ja widzę jeden główny powód, który mógł zmienić zachowanie Takera. Jest to oczywiście wprowadzenie przez wszystkich fanów kochanej polityki WWE4Kids. Przecież Vince nie mógł sobie pozwolić na to aby dzieci były przerażone zachowaniami Undertakera. No i tak też zrobił. Ciekawym rozwiązanie tego problemu byłby powrót do American Bad Ass. Oczywiście to też jest niemożliwe, ale warto zawsze pomarzyć. Drugim sposobem byłoby odejściem Vinca, ale to w przeciągu najbliższych 5 lat też jest raczej niemożliwe.Prędzej Taker odejdzie na zasłużoną emeryturę. Więc niestety na zmianę zachowania grabarza do końca jego kariery jest raczej niemożliwe. Pewnie odejdzie gdzieś w okolicach WM 27 na zasłużoną emeryturę z wynikiem 19-0 na Wrestlemaniach. Jednak ja zawsze będę go uważał za najwspanialszego wrestlera pro wrestlingu nie zważając nawet uwagi, że już stracił ten mistyczny urok.Pozostaje powspominać sobie stare dobre czasy Ministry of Darkness i American Badd Assa.

DEAD MAN WALKING

Teraźniejsza polityka WWE i stary gimmnick Takera z czasów Ministry of Darnkess niestety wykluczają się. Obecny jest niby pozornie taki sam ale to zdecydowanie nie jest juz to samo. Momenty wymienione przez Undertaker124 a także wiele innych obecnie są nie do pomyślenia w WWE. Skoro zwalniają ludzi za "zbyt mocne duszenie krawatem" to o scenach np ukrzyżowania w ogóle mozna zapomnieć.

Nie, nie wróci. Może byłaby jakaś malitka szansa że stanie się to po odejściu Vinca ale Taker tego nie doczeka. Taker do końca kariery będzie postrachem przedszkolaków. Powrót do Bad Assa też nie miałby najmniejszego sensu na zakończenie kariery.

Nie. Obecny gimmnick Takera nie gryzie się z erą 4kids. No już nie przesadzajmy, w końcu taker poza mrocznym wejście obecnie nie robi nic co mogłoby byc dla kogokolwiek szokujące. Gdyby chciali zmienić obecny gimmnick takera z powodu ery 4kids to niedługo moglibyśmy się spodziewać samych walczacych teletubisiów.

Tu nie ma się co rozpisywać. To samo co o całej erze 4kids. Tragedia...

4)Jak sądzicie kiedy nadejdzie koniec legendarnego Dead Mana i będzie musiał pożeganać się ze stajnią?( możecie przy tym napisać , np: czy ma szanse jeszcze na pas, czy czeka go jeszcze jedna WMka? itp.).

Ja daje mu jeszcze 2-3 lata w zalezności od tego jak będa chciali go pożegnac. Sądze że dojdzie w swoim steaku do okrągłej liczby czyli 20. No i tu powstaje pytanie czy Taker odejdzie jako nie pokonany. Jesli tak to przewiduje koniec kariery po WM28. Jednak jeżeli ktoś maiłby przerwac Streak to stanie się to na WM29. Chociaz nie widze nikogo kto móglby to zrobić z obecnych gwaizd. Może będą chcieli dac mega pusha jakiejś młodej gwieździe dla której coś takiego byłoby potężnym rozpoczęciem wieloletniej kariery. Z obecnych zawodników jedynym który moim zdaniem pasowałby do tego zadania jest Kaval. A jeśli chodzi o okres tych 2-3 lat to Taker raczej będzie występował żadko. Okazyjnie wystapi moze średnio raz w miesiącu plus jeden duży feud rocznie przed WM, może w tym okresie będzie miał jakiś pas do bronienia na WM który po niej szybko straci żeby sie zregenerować.

Undertaker jest jednym z najlepszych wrestlerów jacy kiedykolwiek byli
A niby pod jakim względem Taker jest najlepszy????? Mógłby kolega trochę bardziej wypowiedzieć się w tej sprawie.

A wracając do tematu to obecna polityka WWE nie pozwala na kreowanie nadal Takera jako tego mrocznego grabarza co kiedyś, obecnie Dead Man to jakaś popierdułka nie robi on absolutnie nic co mogło by budzić grozę. Ostatnio nie mieliśmy praktycznie żadnych segmentów z jego udziałem, a jego feud z Michelsem przed WM'kami nie miał w sobie nic mrocznego, nic związanego ze śmiercią, jak to miało miejsce w jego poprzednich feudach zwłaszcza w erze Attitiude.

Takerowi daje jeszcze parę lat, ale jego aktywność, moim zdaniem będzie się ograniczała tylko i wyłącznie do krótkiego czasu przed i po WM'ce. Nie oszukujmy się facet ma swoje lata i emerytura już mu się należy.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

Teraz też nie jest aż taki zły Gimmick Dead Mana.Ale boję się że może nie długo zostać usunięty z powody Ery 4 Kids.Szczerze to wole go w tej roli niż The American Bad Ass.

Mam nadzieje że nie.Ale ta cała polityka potrafi zaskoczyć(Zwolnienie Brayana za zbyt mocne duszenie krawatem :shock: )

Czy ja wiem aż tak go nie marnują.Uważam ze teraz też ma fajny Gimmick.

Daje mu Ostatnią Wrestlemanie XXVII i wtedy odejście w wielkim stylu.

paparoach.png

18659.png

To chyba moje największe marzenie z wrestlingu. Chciałbym, żeby powrócił Undertaker, ale nie jako ABA, tylko jako Deadman, ten prawdziwym niszczycielski, budzący groze demon. Niestety przy obecnej erze 4kids pozostaje sie tylko cieszyć, że w ogóle pozwalają mu na ten gimnick, a ponieważ zbijają na tym niezłą kasę, NIC sie nie zmieni, a więc raczej nie powróci ten prawdziwy deadman :(

2)Co ogólnie sądzicie , o marnowaniu tak wspaniałego gimmicku?

Że to jest najgorsza rzecz, jaką przyniosłą Era WWE4Kids!!! Zawsze powtarzam, że dzięki Undertakerowi polubiłem wrestling i dzięki tej postaci jestem na tym forum i jak widze co z nim teraz robią, to chciałbym, żeby sie to jak najszybciej skonczyło, czyli żeby Deadman zakończył kariere.

The Undertaker kariere zakonczy na Wtestlemani! To jest oczywiste, że ktoś, kogo kariera opiera sie na WrestleManiach musi na jednej z nich zakonczyć kariere. Pytanie tylko na której. Moim zdaniem na WrestleMani 29 z wynikiem 20:0, lub jeszcze pociągną go do jubileuszowej WrestleMani 30. Co do pasów to już dawno pewnie by mial WHC, gdyby nie problemy zdrowotne. Jak sie ustabilizuje i bedzie mógł w miare regularnie występować to pewnie dostanie.

ALe gdzie ty tu widzisz marnowanie gimmiku? Podaj jakiś argument, dlaczego jego gimmik jest chrzaniony to wtedy możemy podyskuwtować. Co z tego, że jest era 4kids? Deadman 3 lata temu był taki sam, jak ten obecny...

ak sądzicie kiedy nadejdzie koniec legendarnego Dead Mana i będzie musiał pożeganać się ze stajnią?
Stajnią? Wy wraz z przebiegiem PG, robicie się coraz głupsi.
No co sądzimy 4 kids is Sucks .. Nie nie można nic innego powiedzieć ..
Trochę już przesadzacie..Sami jesteśmy jeszcze dziećmi więc nam taka polityka powinna odpowiadać. Wolisz oglądać taki wrestling jaki wydaje WWE' date=' czy Marka Henrego posuwanego przez Orlando Jordana?
Hm , jest to raczej nie możliwe jest era 4 kids .. Taker może budzić strach ale już tylko wśród 6 latków tak na to co się stalo nie ma już ratunku :/
Nic sie nie stało, taka moda najeżdżania na WWE. To co pokazuje ostatnio wwe nie jest takie złę, ale wy narzekacie przez całe życie. Powiem jedno- Lekko przesadzacie ;)

Dziękuje za uwagę..

PS:A jeszcze jedno, przestańcie co drugie zdanie napierdalać tylko"Bo ErA FoR KiDs"nic nie może być w WWE bo"era for Kids"..Za niedługo powiecie, że na SummerSlam nie będzie dobrych walk bo"Era For Kids" Obejrzałem wszystkie PPV podczas ery Attitude i jedyne co zauważyłem to: WWF, a nie WWE, inni wrestlerzy, większy hardcore.. Walki niczym się nie różnią, a powiem nawet że takie walki jak Jericho vs Bourne są lepsze niż wiele walk podczas Ery Attitude..

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Podaj jakiś argument, dlaczego jego gimmik jest chrzaniony

Chrzaniony to on nie jest. Nadal uważam, że jest to najlepszy gimmick w historii. Jednak porównaj sobie Undertakera z lat 1990-1999, a Takera obecnie. Mimo, że jest to ten sam gimmick to widać lekką metamorfozę. Nie ma już tej magii jaką miał kiedyś. Podam ci dwa przykłady, które zawarłem w swojej wypowiedzi.

Dobrym przykładem, utraty uroku jest moment, kiedy podał rękę HBK'owi na WM, a dzień później ukłonił się mu. Mimo, że było to bardzo przyjemny widok, ale stary DeadMan nigdy by tak nie zrobił

Więc jak widzisz lekka zmiana na gorsze jest.

To co pokazuje ostatnio wwe nie jest takie złę, ale wy narzekacie przez całe życie. Powiem jedno- Lekko przesadzacie ;)

Jednak musisz przyznać, że tak polityka 4Kids niszczy powoli WWE od środka. Podam to na swoim przykładzie. Kiedy zaczynałem oglądać WWE, czyli w lutym 2009 roku była już wprowadzona ta era dzieciaków. Wtedy można powiedzieć byłem jeszcze zielony i ubóstwiałem WWE. Jednak gdzieś na początku tego roku coś się zmieniło. Już tak nie uwielbiałem federacji Vinca jak kiedyś. Zauważyłem, że coś jest nie tak. I jest to właśnie to WWE4Kids. Nadal oglądam WWE i jak na razie nie mam zamiaru przestać, bo to co oni serwują kibicom mi wystarcza. Jednak głównie teraz ekscytuje się TNA, bo tam jest takie WWE tylko w lepszym wydaniu. Zgodzę się z tobą, że aż tak tragicznie nie jest jak mówią inni, ale cudownie też nie. W ciągu roku zdarzają się walki, które trzymają poziom i miło jest je oglądać, ale podczas Attitude było ich znacznie więcej.

DEAD MAN WALKING

Jednak porównaj sobie Undertakera z lat 1990-1999, a Takera obecnie. Mimo, że jest to ten sam gimmick to widać lekką metamorfozę. Nie ma już tej magii jaką miał kiedyś. Podam ci dwa przykłady, które zawarłem w swojej wypowiedzi.

Wątpie by teraz się to przyjęło jak kiedyś. Po ponownym przejściu w Deadmana w 2004 roku bodajże, Taker już był innym deadmanem. Nie było Barrera z tym czymś co go "budziło", a Taker radzi sobię sam.

undertaker124 napisał(a):Dobrym przykładem, utraty uroku jest moment, kiedy podał rękę HBK'owi na WM, a dzień później ukłonił się mu. Mimo, że było to bardzo przyjemny widok, ale stary DeadMan nigdy by tak nie zrobił

Ale to już było tak od siebie. Tym gestem udowodnił że jest wspaniałym wrestlerem. Odeszedł na chwilę od swojego gimmiku by pokazać, że szanuje Shawna MIchaelsa.

ale podczas Attitude było ich znacznie więcej.

Ja bym się tu kłócił. Fakt, walki Mankida z Takerem, HBK z Takerem, The Rocka ze Stone Coldem(WM 17) były cudowne, ale inne walki wcale nie były inne. Era Attitude to nie lepsze walki, tylko przemyślane storyline, większy hardcore(chcecie Hardcoru macie Czw). Pod względem technicznym wcale nie było lepiej. Obejrzałem Wrestlemanie 15,16,17,18, czyli Wuemki podczas Attitude i co? i nic nadzwyczajnego. Jedyna WM odstająca od pozostałych to WrestleMania 17. Nie narzekajcie już tyle...

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg