Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Tomas Howard - czyli z pamiętnika...cz.2

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Pierwsze dwie części poszły szybko. Następną dodam dopiero w środku, a może nawet pod koniec następnego tygodnia, sam nie wiem, zobaczę jak mi się ułoży w szkole. W tej części dalej nie ma walk itp, jednak jest spis rosteru, posiadacze pasów itp. Na walki chcę poświęcić więcej czasu, miejsca. Miłej lektury życzę. Oczywiście wasze uwagi, propozycje zmian...wszystko mile widziane.

24.05.2010, godz. 09:30, Dzień Trzeci

Kiedy słodko śniłem o Jessice Albie obudził mnie telefon. Szukałem swojej komórki na ślepo ręką po szafeczke nocnej, na której zazwyczaj ją kładę. Okazało się, że miałem swojego "soniaka" w kieszeni. Nawet nie patrzyłem kto dzwoni, tylko od razu odebrałem.

Tomas: Yea...?

...: Pan Howard?

Tomas: Tak...

...: Z tej strony Elizabeth, pana sekretarka. Dziś poniedziałek, jutro odbędzie się pańskie show. Dlaczego nie ma Pana jeszcze w biurze...?

Tomas: O cholera...

Rozłączyłem się, chwyciłem teczkę i nawet nie zmieniając koszuli ruszyłem do budynku. Jasna cholera, jest 9:45...niedobrze. Na mieście okropne korki. W związku z tym do biura dotarłem o 10:30. Na szczęście w drodze do swojego gabinetu nie spotkałem nikogo z zarządu. Pierwszy dzień w pracy i już taka wpadka. Bosko. Kiedy szedłem do swojego pokoiku zza zakrętu wyskoczyła kobieta z teczką dokumentów. Zanim się zaorientowałem wyeliminowałem ją barkiem. Dokumenty się posypały, za to kobieta nie ucierpiała.

Tomas: Wszystko w porządku? Nic się Pani nie stało?

...: Pan Howard?

Tomas: Tak, we własnej osobie. Pomogę Pani.

Po tym jak pomogłem tej milutkiej kobiecie pozbierać dokumenty była tak miła i przedstawiła mi się. Nie była wysoka, wyglądała jak typowa 40-to latka. Urodą też nie zachwycała, ale miała w sobie takie wewnętrzne ciepło. Spodobało mi się to i od razu ją polubiłem.

Tomas: A więc to Ty jesteś Elizabeth? W końcu się poznaliśmy. Mam nadzieje, że będzie nam się dobrze razem pracowało.

Elizabeth: Ja również. Dziękuje za pomoc. Zapoznał się Pan już z rosterem, pasami i tym podobnymi sprawami...?

Tomas: Nie, dopiero wczoraj dostałem tą pracę...

Elizabeth: Bardzo niedobrze. Ma Pan mało czasu. Jutro zaczyna się show. Za chwilę dostarczę Panu dokumenty ze wszystkimi szczegółami dotyczącymi SmackDown, dobrze?

Tomas: Jasne, super. Aha, jestem Tomas.

Po tej krótkiej konwersacji z Elizabeth szybko wszedłem do swojego gabinetu. Powiesiłem marynarkę na wieszaku i usiadłem w fotelu. "Cholera...co tu robić...coraz mniej czasu a już jutro show...niedobrze" . Kiedy tak sobie siedziałem...moim oczom ukazał się schowany w biurku laptop. Fajnie, może znajdę tu jakieś dane. Po zapoznaniu się z podstawowymi dokumentami zapisanymi w komputerze, postanowiłem pograć w pac-mana. Grałem tylko kilka minut gdy pojawiła się Elizabeth z wielką teczką dokumentów...nie wytrzymałem i na głos wypaliłem "Holy shit!!!" na co sekretarka staneła jak wryta. Położyła teczkę na biurku, wtedy też ujrzała, że znalazłem komputer.

Elizabeth: Świetnie! Widzę, że nie mógł się Pan doczekać i szukał informacji na własną rękę...

Tomas: Eeeemm...tak, tak. Dziękuje, Elizabeth.

Moja prywatna sekretarka wyszła. Teraz zostałem sam w praktycznie pustym gabinecie. Nawet nie zdąrzyłem go urządzić. Teraz miałem wybór - teczka pełna nudnych dokumentów, spisanych baaardzo małą czcionką, albo równie nudny pac-man, ewentualnie pasjans. Jeśli znajdę troche czasu zainstaluje tu kilka fajnych naparzanek. Może nawet zamontuje tu xboxa...? To byłoby coś...po chwili zastanowienia schowałem laptop i z wielką niechęcią otworzyłem teczkę. Zacząłem przeglądać jakieś faktury, spisy i tak dalej, i tak dalej. Na dokładne przestudiowanie wszystkich dokumentów, z których nie zrozumiałem kompletnie nic straciłem kilka jakże cennych godzin. Spojrzałem na zegarek. 13:25. Matko...w co ja się wpakowałem. Przejrzałem amerykański kodeks pracy, znalazłem jakieś zdjęcia byłego GM'a Teddy'ego Longa. Nareszcie. Znalazłem - "Zapisy i dane zawodników od roku 2003 do dnia teraźniejszego" . Świetnie. W końcu coś co mnie zainteresowało. Z wielką pasją przejrzałem nazwiska zawodników sprzed kilku lat i na myśl przeszła mi jedna rzecz - " SmackDown to potęga...przynajmniej kiedyś " . Dobrze, aktualne zapiski. Spójrzmy...hmmm...podane w kolejności alfabetycznej...fajnie. Leci tak:

Roster:

- Big Show

- Chavo Guerrero

- CM Punk

- Dolph Ziggler

- Drew McIntyre

- Edge

- Evan Bourne

- Jeff Hardy

- Kane

- Kofi Kingston

- Kurt Hawkins

- Luke Gallows

- Matt Hardy

- Rey Mysterio

- Shelton Benjamin

- The Great Khali

- Triple H

- The Undertaker

- Vance Archer

Divy:

- Beth Phoenix

- Kelly Kelly

- Layla

- Maryse

- Melina

- Michelle McCool

- Natalya

- Serena

- Tiffany

Inne osoby:

- Finlay (opcjonalnie wrestler, manager)

- Hornswoggle (opcjonalnie wrestler, manager) ...gooosh...

- Rosa Mendes (wywiady)

- Todd Grisham (wywiady)

- Vickie Guerrero (manager)

- Charlie Haas (manager, opcjonalnie wrestler)

Komentatorzy:

- Matt Striker

- Jim Ross

- Tony Chimel (spiker, zapowiadający, nie uczestniczy w komentowaniu gal)

Tag Team:

- Vane Archer & Kurt Hawkins

- Jeff Hardy & Matt Hardy

- Undertaker & Kane (opcjonalnie)

- Straight Edge Society (Punk, Gallows, Serena)

Hmm...po kilkukrotnym przeczytaniu tych nazwisk...po prostu nie mogłem uwierzyć. Co ja mam zrobić z niektórymi zawodnikami typu; Chavo Guerrero, Evan Bourne, Khali...? Dla Chavo i Evana znajdę godne zajęcie, ale co z Khalim...? Kiedyś ktoś mądry powiedział mi, jeszcze w Anglii pewną prawdę życiową "W Kanadzie wrestling to tradycja, w Meksyku religia, a w U.S.A czysty biznes" . Teraz widzę, że tak jest naprawdę. No nic, będę się tym martwił później. Przede wszystkim brakuje mi tutaj gośći, którzy mogą tchnąć nową siłę w SmackDown. Roster nie jest zły, ale brakuje mi świeżej krwi, kogoś kto wniesie to show na wyższy poziom. Ci tutaj...większość z nich się po prostu przejadła. Wyleciałem na korytarz, podbiegłem szybko do biurka mojej sekretarki.

Tomas: Elizabeth, potrzebuję wszystkich najnowszych wieści z RoH, TNA i innych tego typu federacji. Chodzi mi w głównej mierze o zwolnienia, wygasające kontrakty...rozumiesz...? Chcę to mieć za...Jest 14:20...masz pół godziny na dostarczenie mi tych informacji. Do tego czasu...będę u siebie.

Powolnym krokiem wróciłem do swojego gabinetu. Złapałem następną kartkę. "Aktualni posiadacze pasów" ...spójrzmy. Poczułem się jak kompletny kretyn. Może jestem kretynem...? Jak tak wielki fan wrestlingu jak Ja może nie wiedzieć kto posiada jakie pasy w najlepszej federacji o tematyce wrestlingu na świecie...? Otrząsnąłem się i zacząłem czytać.

World Heavyweight Championship/Posiadacz - Triple H Tutaj ładnie. Nie mam nic do HHH...a raczej do jego stylu walki. Mimo to widać, że się starzeje...może pora na nowego mistrza...?

10134.jpg

Intercontinetnal Championship/Posiadacz - Shelton Benjamin Świetny technik, jednak widzę tutaj kilku gości, którzy mogą go postraszyć...jedziemy dalej.

WWE_Intercontinental_Championship.jpg

Womens Championship/Posiadaczka - Melina Jedyne na co zwracałem do tej pory uwagę to jej piersi...hmm...czas zmienić nastawienie...a może nie...?

41DbZTg3rRL._SL500_AA280_.jpg

Po zapoznaniu się z pasami i ich posiadaczami...chwila moment...mam tutaj Zigglera, Kofi Kingstona, Chavo Guerrero, Reya Mysterio, Evana Bourne...chyba już wiem z czym mam uderzyć do Vince'a. Poza tym Tag Team Archera i Hawkinsa...chyba muszę poznać tych gości osobiście. Wydaje mi się, że mogą stworzyć dobre show. Rozmyślenia przerwało mi pukanie do drzwi. To była ponownie moja sekretarka. Bez słowa i z uśmiechem na ustach położyła mi kilka gazet na biórku. Gazety...? Na makulature z tym, a nie do mnie...chociaż zaraz...a tak. Breaking News, The Times...przyda się. Zwolnienia w TNA, nagłówek "AJ Styles zwolniony!!!" ...Ja chyba śnie, zwolnili swoją największą gwiazdę, swoją legende?! Odłożyłem tą stronę na bok. Dalej..."Kurt Angle negocjuje warunki kontraktu z TNA, pierwsza próba ze strony zarządu wypadła niepomyślnie" ...świetnie. Kurt Angle. Tego gościa mi brakowało. Kolejna strona położona na bok. Gdybym miał AJ i Kurta u siebie...wszystko wyglądałoby inaczej. Dobra, szukamy dalej...kilka gazet wyrzuciłem do śmietnika. W TNA nie znalazłem już nic ciekawego. Spójrzmy na inne federacje. Co my tu mamy...Ring of Honor...Eric Stevens, Necro Butcher...kończą im się kontrakty. Ci goście kompletnie nie pasują do mojej koncepcji. Wpadło mi w oko jedno nazwisko. Tyler Black. Młody, 24-letni zawodnik, ważący 91kg, obecny mistrz świata. On może być strzałem w dziesiątke...muszę go wziąść pod uwagę. Narazie priorytetem jest ściągnięcie Kurta i AJ'a, ale jeśli coś pójdzie nie tak...nie zawaham się zrobić wszystkiego, żeby przekonać Vince'a do zakontraktowania Tylera. Poza tym na fajny styl, publiczność go polubi. Przejrzenie tych gazet zajeło mi dwie godziny. 16:50...a Ja już czuję się wykończony. Do mojego gabinetu weszła Elizabeth.

Elizabeth: Panie Howard, za chwilę kończe pracę. Czy mogę pomóc w czymś jeszcze...?

Tomas: Tak. Zrób mi proszę cały dzbanek kawy. Czeka mnie długa noc...

Elizabeth: Oczywiście.

Elizabeth wyszła a ja pogrążyłem się w myślach. Dobrze, że przynajmniej jutrzejsza gala jest zabookowana. Pomimo zmęczenia chciałem się natychmiast zabrać za sprawę Kurta Angle, AJ Stylesa i Tylera Blacka. Wyszedłem z gabinetu. Po drodze poprosiłem Elizabeth o zostawienie kawy w moim pokoiku, a sam wsiadłem do windy i pojechałem na najwyższe piętro budynku. Poszedłem na sam koniec korytarza, w stronę gabinetu Pana McMahona. Katy, jego sekretarka już szykowała się do wyjścia.

Tomas: Jest szef...?

Katy: Pan McMahon? Tak, jest, ale prosił żeby mu nie przeszkadzać.

Nie zwracając uwagi na sekretarkę zapukałem kilka razy w drzwi i wszedłem do gabinetu szefa. To co tam ujrzałem przeszło moje najśmielsze wyobrażenia. Stary trzymał w ręku kij golfowy...bynajmniej, nie grał w golfa. Z nudów przesuwał szklankę tym właśnie kijem. Zatkało mnie. Podczas gdy Ja przeszukuje jakieś pismaki, przeglądam zapiski rosterów...nieważne.

Vince: Czy Ja powiedziałem "proszę" ? Chyba nie. Pamiętaj, że jesteś tutaj na stażu...

Tomas: Szefie. Roster SmackDown wymaga remontu. Sporych zmian. Jest kilku gości, którzy mogliby pomóc.

Vince: No umieram z ciekawości. Móm bo robi się późno.

Tomas: AJ Styles. Fantastyczny zawodnik typu hight-fly, niesamowicie zwinny, po prostu świetny. Bardzo by mi się przydał. Jest bez kontraktu i pewnie przyjmie propozycję z naszej strony z pocałowaniem ręki.

Vince: Tak, słyszałem o nim...może to rzeczywiście jest rozwiązanie...

Tomas: To nie wszystko. Kurt Angle negocjuje kontrakt z TNA. Pierwsza próba się nie udała...może i my wysuniemy do niego zapytanie? Myślę, że po tylu latach wróci do WWE, przecież wciąż ma tu swoich fanów...

Vince: Hmm...

Tomas: To jeszcze nie koniec. Tyler Black. Facet jest młody, ma 24 lata, występuje w Ring of Honor, z sukcesami. Jest obecnym mistrzem świata w tej federacji. Jeśli dobrze go wypromować, możemy mieć prawdziwą perłe...

Vince: Zobaczę co da się zrobić. Jeśli jednak ten twój Black nie przyjmie mojej ofetry teraz...może zapomnieć o WWE. Ja dwa razy nie daję szansy, chyba, że jest to ktoś naprawdę wyjątkowy. To wszystko? Postaram się załatwić sprawę z tą trójką. A teraz, żegnam.

Wyszedłem z gabinetu Vince'a z mieszanymi uczuciami. Z jednej strony będzie negocjował z "Phenomentalem" i Kurtem Angle ale nie był przekonany co do Tylera. Jak mówiłem o dwójce z TNA wydawał się zadowolony, ale co z Blackiem? Z jednej strony powiedział, że się z nim skontaktuje, ale...Mam nadzieje, że wszystko pójdzie dobrze. W budynku już nikogo nie było. Wszedłem do windy i zjechałem na swoje piętro. Elizabeth już nie było na miejscu pracy. Wszedłem do swojego gabinetu. Dzbanek z kawą stał gdzie miał stać. Świetnie. Cholera...w pewnym momencie przypomniałem sobie, że nie poruszyłem tematu pasa Cruserweight, który chciałem spowrotem wprowadzić. Niech to...mam nadzieje, że będzie jeszcze okazja.

Czas płynął nieubłaganie. Zanim się obejrzałem było już po 20-tej. Wyjrzałem przez okno. Miasto wyglądało pięknie nocą. Jutro zadebiutuję na SmackDown jako nowy General Manager. Wszystko dzieje się tak szybko, nie spotkałem się jeszcze nawet z zawodnikami. No nic, zobaczymy jak wyjdzie show. Jutro o dziesiątej mam zapoznać się ze swoim scenariuszem. Może będę miał mocne wejście? Może kogoś pobiję? W końcu trenowałem wrestling...a może zgaszę kogoś błyskotliwą gadką...? Następne SD! będzie już przygotowane i zabookowane przeze mnie. Mam też nadzieje, że na następnym zadebiutują Angle i AJ. No nic, pożyjemy, zobaczymy. Nalałem sobie kawy i dalej przeglądałem nudne akta dotyczące mojego show...jak dobrze, że jutrzejsze SmackDown będzie kręcone właśnie tutaj w Stamford...

• Odpowiedzi 6
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• T0meq

3

• SweetChinMusic

2

• elo3856

1

• mickel619

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

No i jest bardzo dobrze. Na prawdę mi się to podoba. Jedyne do czego mogę się przyczepić to fakt, że AJ został tak nagle zwolniony z TNA ale niech będzie :D

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Wiesz stary, kryzys dotyka każdego, nawet TNA :D a tak na poważnie...w dalszych "odcinkach" sytuacja z Aj'em się trochę skomplikuje, ale nie będę zdradzał swoich pomysłów przed wydaniem następnej części. Dziękuje za komentarz SCM.

Bardzo fajne diary, nieźle się czyta. Może jak napiszesz wszystkie to zbierz i wydaj książke? :) Naprawdę masz talent. No i ja też bym się przyczepił, że troche za różowo masz, bo TNA w tej samej chwili nie dała by odejść dwóm wielkim gwiazdom

No może troszkę przesadziłem z tymi zwolnieniami. Dzięki, na przyszłość będę bardziej "realnie" dobierał ludzi do federacji. Nie martwcie się jednak, na SmackDown nie będę miał samych wielkich gwiazd. Mam na oku jeszcze jednego gościa z Ring of Honor, ale postaram się go wcisnąć w późniejsze etapy pamiętnika. Oczywiście nazwiska tego gościa nie zdradzę :) ...

Dop: Nie SCM, to nie Aries :D

Edytowane przez Gość

Mam na oku jeszcze jednego gościa z Ring of Honor, ale postaram się go wcisnąć w późniejsze etapy pamiętnika. Oczywiście nazwiska tego gościa nie zdradzę :)

I tak wszyscy wiemy że to Austin Aries :P

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Powiem tak: Jest to bardzo ciekawe. Dobrze mi się to czyta. Ciekawi mnie AJ :D. Jak TNA mogło zwolnić taką supergwiazdę? On jest w TNA od (według moich informacji) początku. Mam nadzieje, że ten arsenał pomysłów na tym nie zakończy takiego hitu

+ Ciekawa fabuła

+ Zabawne fragmenty

+ Interesujące dialogi

OCENA:10/10