Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

1. Match

Intercontinental Championship:

Kofi Kingston pokonal Drewa McIntyre ©

Nowy Intercontinental Champion: Kofi Kingston

2. Match

R-Truth pokonal Teda DiBiase (w/ Virgil)

3. Match

S.E.S. Pledge vs. Hair Match

Rey Mysterio pokonal CM Punka

4. Match

Unified WWE Tag Team Championship:

The Hart Dynasty: David Hart Smith & Tyson Kidd (w/ Natalya) © pokonali Chrisa Jericho & The Miza

5. Match

Edge vs. Randy Orton zakonczyl sie Double Count Out (Viper prawdopodobnie doznal kontuzjii, Nie wygladalo to najlepiej)

6. Match

World Heavyweight Championship:

The Big Show pokonal Jacka Swaggera © przez DQ

7. Match

WWE Divas Championship:

Eve © pokonala Maryse

8. Match

I Quit Match

WWE Heavyweight Championship:

John Cena © pokonal Batiste

MichelleMcCool01.gif

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szymix96

1

• ldzierzkowski

1

• Lil Myself

1

• Brem

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

Bardzo ciekawa gala :D Cieszę się, że Kofi wygrał. Ciekawe jaką minę ma Vince :twisted: Zgodnie z oczekiwaniami R-Truth wygrał. Rey Mysterio musiał wygrać ten mecz i sprostał oczekiwaniom Z Hart Dynasty wynik był oczywisty. Edge vs Orton............ :thinking: szkoda trochę tej walki, że tak wyszło. Szkoda też meczu o WHC :| Divas Championship match przyzwoity:) I Quit Match bardzo udany.

Ogólnie, ocana gali: Ciekawa, nowa gala Daję 8/10

Gala naprawdę na poziomie.

W końcu zmiana mistrza IC po 6 miesiącach;] Brawo Kofi

R truth i DiBiase do przewidzenia.

Co do walki Edge vs. Orton to nie zawiodłem się na niej nawet bo podwójnej dyskwalifikacji, najwyższy poziom pomimo kontuzji Vipera.

Walka grubcia z ol amerikanem amerikanem po prostu ssała, wiec nie mam zamiaru jej komentować.

Cena vs. Batista - To właśnie tej walki najbardziej sie obawiałem, pomimo moich obaw była niezła, powiem więcej dobra!;] Końcówka mogła by być inna( troche przekombinowana i dziecinna) ;] Chociaż pomysł z Attitude Adjustment był niezły. Od razu przypomniała mi się walka Ortona z Takerem na No Mercy 2005.

Wszystkie niedociągnięcia gali ( a było ich mało ) rekompensuje walka Reya z CM Punkiem. Chwila grozy po zderzeniu z fotelem;] I jak zwykle do lekko zakrwawionego zjeżdża się pół szpitala -.-

Gale ocenie na 8/10

14355673994c6b0adce2c5a.png

Don't make me spear you out !

Ogólnie gala jedna z lepszych ostatnio. 1 walka trochę denna ale wynik naprawił to. 2 walka to było do przewidzenia kto wygra. 3 walka jedna z lepszych jeżeli nie najlepsza walk na tej gali szkoda tylko że gdy trochę krwawił Punk to odrazu było pucu pucu :D:D . 4 walka średnia i z wyniku też się nie cieszyłem. 5 walka szkoda że tak wyszło bo mogła być to bardzo dobra walka. 6 walka beznadziejne zakończenie myślałem że Jack wygra innym sposobem, ale wynik był do przewidzenia. 7 walka przewinąłem. 7 walka też dobra początek może trochę drewniasty, ale później się rozkręciło i też u Ceny odrazy pucu pucu, końcówka cudowna.

Moim zdaniem najlepsza gala w tym roku. Sporo zaskoczeń, sporo naprawde efektownych akcji no i jak na WWEilośc krwi była ogromna.

IC Championship

Walka słabiutka, spodziewałem się troche więcej ze strony Kofiego, no ale z drugiej strony jeden zawodnik widowisko nie stworzy. Drew jeszcze raz pokazał że jego umiejętności są co najwytżej mierne. Wynik na szczęście zrekompensował kiepską walke. Należało się Kofiemu oby jak najdłużej utrzymał pas. Tylko co teraz będzie robił Drew? Wątpie żeby odzyskał pas więc pewnie kontynuacja feudu z Hardym.

DiBiase vs. Truth

Walka całkiem dobra. R Truth od początku dominował chociaz spodziewałem się że jednak wygra Ted. Zwłaszcza po interwencji Virgila byłem pewien że po ataku od tyłu Truth juz się nie podniesie. Wynik walki pozytywne zaskoczenie natomiast sama walka taka sobie. Ciekawe czy Virgil dalej pozostanie przy Tedzie czy to było takie jednorazowe.

C.M. Punk vs Rey

Wielki ukłon dla obu zawodników. Potwierdzili nasze przypuszczenia że gdy dostaną odpowiednią ilść czasu i walka będzie się toczyć na sensownych zasadach mogą zrobić świetne widowisko. Moim zdaniem walka ma szanse conajmniej być nominowana do slammy awords a Rey może dostać statuetke za obcięcie Punka. No ale na takie gdybania jeszcze raczej zdecydowanie za wczesnie. Walka rewelacyjna, mnóstwo zwrotów, akcji wysokiego ryzyka, no i ta krew byla sporym zaskoczeniem. Scena po walce jak zakrwawiony Punk miotał się przypięty kajdankami a Rey z obłędem w oczach prawie rwał mu te włosy bardzo mnie zaskoczyła pozytywnie. W końcu jak to tak? Taka brutalnośc i tyle krwi w erze 4kids? Najlpesza walka wieczoru.

Tag team championship

Druga najlepsza walka wieczoru. Sporo akcji które mogłyby być finisherami a nie były, walka szybka i efektowna. Tylko wynik mi nie pasuje. Miałem nadzieje że Harty dostały pasy tylko dlatego że ktoś musiał na czas rozpadu showmiz a teraz ktoś godniejszy je dostanie. Harty sa słabymi mistrzami i pasy dużo bardziej pasowałyby do Miza i Jericho. Ale poza wynikiem walka bardzo dobra. 2 miejsce gali.

Edge vs Orton

No i tu mam problem. Po pierwsze oglądałem ta walke bez żadnych emocji. A to dlatego że lubie i Ortona i Edga i średnio mi robiło kto ją wygra. Zdecydoawanie powinni jakoś urozmaicić ten feud żeby był ciekawszy bo narazie jest mi obojętny. No i bardzo zastanawiające zakończenie. Uszkodzenie ręki przy waleniu w ring? WTF?! Wyglądało to w sumie jakby Ortonowi naprawde się coś stało i w sumie myśle że tak było po pierwsze pomysł z kontuzją w ten sposób byłby szczytem głupoty po drugie po tym miałem wrażenie że zawodnicy jakby improwizowali. Orton bardzo dziwnie się zachowywał z tą ręką, szedł z nia tak mega nie naturalnie że aż trudno uwierzyć że tak miało być. W sumie bardzo dziwny wynik i trudno powiedzieć coś o tym. Zobaczymy co będzie dalej, obawiam się że kontuzja Ortona nie była udawana.

Swagger vs Big Show

Saa walka całkiem fajna. Swagger fajnie odegrał postać mniejszego bezradnie wijącego się wokół chodzącej góry kolesia któremu brak pomysłu. A Big Show w roli góry tez jest świetny. Rozśmieszył mnie moment jak po próbie przypięcia Big Show odepchnał Jacka tak że ten wyleciał nad drugą liną :P Ale za to zakończenie beznadziejne... Naprawde liczyłem że wymyślą coś lepszego... Ogólnie uważam że ta zasada jest mega bez sensu no ale to juz inna sprawa. Liczyłem na zwycięstwo Swaggera ale sposób bardzo mnie zawiódł.

Divy

Słabo... Stwoierdziełem że Divy ze SD robią dużo lepsze walki i są zdolniejsze niż te z Raw. Wynik też był do przewidzenia.

I quit

Moim zdaniem najlepsza walka spośród trzech w wykonaniu tych panów. Troche mnie denerwował sędzie w kółko biegający z tym mikrofonem i tragiczny był moment biegania po trybunach, moim zdaniem było to kompletnie nie potrzebne. Upadek Batisty na ludzi okropny. Natomiast końcówka bardzo fajna. Fajny pomysł z AA z dachu samochodu, zaskok jak Batista zrobił dziure w podłodze. Tylko troche słabo wyszedł moment rozjechania Ceny, komentatorzy zrobili wielkie poruszenie "gdzie on się podział? zniknął? jest!! jak on to zrobił?! gdzie się podział?!" a Cena się po prostu odsunął w bok... No i po naprawde oryginalnym i efektownym zakończenie bogboot od Sheamusa był jakiś taki zbyt pospolity.

Ogólnie gala 8/10, najlepsza gala roku. Była dużo bardziej extreme niz extreme rules.

A jeszcze wracając do ery 4kids. Troche nie pasuje do niej scena praktycznie tortur zakrwionego i obezwładnionego CM Punka no i próba rozjechania człowieka samochodem też może się źle odbić na psychice naszych małych fanów. Czyżby WWE szykowało chociaż delikatną zmiane na lepsze?

Gala 8/10? Z całym szacunkiem, ale taka ocena może być prawidłowa tylko jeśli założymy, że WWE jest jedyną federacją na świecie i nie będziemy robić porównań do przeszłości. Czemu tak myślę? Słaby ME, bo prawda jest taka, że nie było żadnej porządnej, zaskakującej akcji, ot kilka chair shotów, taki średni motyw z samochodem. Jeśli to jest dobra walka wieczoru to widocznie nie rozumiem znaczenia tego słowa, a dla oceniania ME innych federacji po prostu brakuje skali :D . A gorszego rozwiązania walki o WHC już rozkiminić się nie dało. Jeśli chcieli by Jack obronił pas, to mogli mu dać innego rywala, na tle którego nie wyglądałby tak żałośnie. Dyskwalifikacja po czym potwierdzenie, że Show jest silniejszy. Dno... Następny minus to Edge vs Orton. Pomijając fakt braku stypulacji to sam przebieg walki był po prostu nudny. Już nie mówię o rozstrzygnięciu, bo kontuzja Rendy'ego to w sumie nie Jego wina, ale można było skończyć jakimś Spear'em wykonanym w nietypowym miejscu, bez double count out.

Praktycznie jedyne plusy gali to walki Rey vs Punk i Hart Dynasty vs Miz i Jericho. Walka o UTTC prezentowała przyzwoity poziom, całkiem akceptowalny. A co do walki Mysterio vs Punk to bardzo rzadko możemy oglądać takie starcia. Było jak najbardziej dobrze, tylko oczywiście pojawił się zasadniczy minus- walka była o dobre 10 minut za krótka. Popatrzcie o ile więcej akcji dane by nam było oglądać gdyby walczyli nie 15 a 25-35 minut. Ale zrekompensował mi to widok ścinania włosów Punka 8) . Nie sądziłem, że WWE stać na taki "Hardcore" :D:D . Walka o IC również nic sobą nie wniosła, podobnie jak i Divy.

Reasumując jeśli miałbym wystawić ocenę w skali 1-10 to wybieram: 5 -przy czym +1 za obcięcie Punka. Tak więc Vince potwierdza swój brak szacunku dla ambitniejszych fanów, którzy po prostu chcieliby dobrego Wrestlingu, a nie super bohaterów pokonujących zło :evil: .

Bardzo fajna gala, najlepsza w roku (oczywiscie w WWE). Najlepsze mecze to oczywiście Punk vs Rey, jednak byłbym bardziej zadowolony z wygrany CM Punka. No i będziemy mieli feud Kane vs SES? Podobała mi się też walka o UTTC, dla mnie Hart Dynasty jak najbardziej pasują na mistrzów. Zaskoczyła mnie pozytywnie walka Ceny i Batisty, jednak z poprzednich postów ktoś, kto nie oglądał gali może wyciągną wnioski że WWE serwowało na Over The Limit ultraviolent. Niesety nie rozpędzajmy się, może był to jakiś wyskok w porównaniu do poprzednich miesięcy, jednak na Fatal 4 Way najprawdopodobniej znów będziemy mieli stare, dobre 4kids.

• Styl:  Jasny

No i po kolejnym PPV spod znaku WWE. Moim bardzo skromnym zdaniem OTL nie zachwyciło, a nawet nie wstydzę się powiedziec, ża było zdecydowanie poniżej oczekiwań.

Kofi vs Drewno - po początku myślałem, ze będzie ciekawa walka, a tu taki zonk. No nie było źle, ale trudno oczekiwac, żeby sam Kofi coś zdziałał - McIntyre do zwolnienia!!!!!!! :evil::evil:

Truth vs DiBiase - Obu panów stac na dużo, ale że zawodnicy w WWE są ograniczani było widac po tej walce, która była po prostu słaba. Po tej walce Ted dostał wstrząśnienia mózgu, może dlatego tak się zakończyło. Nie zmienia to faktu, że było słabo.

Rey vs Punk - ta walka uratowała całą galę. Świetna, choc stanowczo za krótka walka. Dostali niecałe 15 min czasu :t_down: jak by walka potrwała z 10min dłużej, to jestem pewien,że byłoby jeszcze lepiej. Zajebisty moment był jak Punk miotał Reyem, i rzucenie go w fotel też dobre. Walka super, chociaż szkoda, że ten feud się kończy. Były plany, aby ciągnąc go do SummerSlam, ale widocznie plany wzięły w łeb :D Łysy Punk - zobaczymy jak będzie wyglądał na SD!

UTTC match - nudy!!!! chociaż ostatnie 5 min bardzo podciągają ogólną ocenę walki. Jericho do głównego tytułu, a nie jakieś tag teamy z dupy wzięte!!!!

Edge vs Orton - największe rozczarowanie tego PPV. Wielu się spodziewało (w tym i ja), że walka może byc show stealerem, a wyszła po prostu jednostajna kupa!!!! Noi jeszcze Orton sam się zkontuzjował =)) no WTF :shock: wielkie rozczarownie :t_down:

Big Show vs Swagger - spodziewałem się tutaj mega kupy, a nie wyszło tak bardzo źle jak na tą dwójkę, choc zakończenie wybrali najgorsze z możliwych. Tyle o tej walce.

Maryse vs Eve - laski przed ME - k***a brawo :censored::censored: no comment!!!

Cena vs Batista - no nie powiem, najlepsza walka obu panów tym całym feudzie, chociaż nie ukrywajmy - no wiało nudą z ringu jak nie wiem co. Dopiero poza ringiem było nieco lepiej. Ładny running power slam na stół komentatorski (rewanż za AA na Extreme Rules) oraz AA z dachu samochodu, ale to zdecydowanie za mało. Fakt, że teraz wymagac hardcoru jak z "I Quit" matchu JBL'a i Ceny z Jugdment Day 2005 nie możemy, bo Vince ma to w dupie, no ale powinny byc emocje których tu zdecydowanie brakowało. No i znowu ten Jasiek niezniszczalny. k***a Dave wali go krzesłem chyba z 10 razy w plecy, sędzia sie pyta czy chce zrezygnowac, a John sobie na lajcie odpowiada NO, po Dave'ie widac chociaż było to zaangażowanie, te krzyki - to mi się podobało.

Ogółem nie ma się nad czym znowu tak zachwycac. PPV było po prostu słabe. Oceniam je na słabe 3óję, a to tylko przez walkę Reya z Punkiem, poniewż tylko ta walka naprawdę trzymała poziom, a z reszty w której z dwóch walk mogły się podobac tylko końcówki to słabiutko. Gorzej w tym roku spod szyldu WWE wypadło tylko Extreme Rules, a poziomem gala może się równac z tegorocznym Royal Rumble. Tyle w temacie.

Nie ma żadnego Dobra, ani żadnego Zła

Jest tylko Ciało i wzór jaki Nim wypełniamy

10044082184e92e55ee9063.jpg