Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Mistrz Polski 2010 na żużlu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jako jeden ze znawców żużla, chciałbym się dowiedzieć jakie macie typy na mistrza Polski 2010. Proszę nie mówić o swojej ulubionej drużynie, bądź tej z Twojego miasta. Proszę napisać najsilniejszą drużynę i faworyta do MP. Ja osobiście jako mieszkaniec Bydgoszczy, mimo iż Polonia jest z tego miasta, powiem że jak dla mnie to właśnie ten klub zdobędzie mistrza. Moim zdaniem tacy zawodnicy jak Jonsson, Sajfutdinow, Walasek, Kościecha i Lindback to naprawdę mocny zespół i stać go na mistrza. Jednak oczywiście czekam na play-off'y, bo tam się wszystko okaże. Na końcowy sukces stać też oczywiście Unię Leszno, która również posiada bardzo mocny skład. Czekam na wasze zdanie na ten temat :t_up:

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• pablo modjo

4

• DonCarlos

3

• Zaq123

2

• swiroos1674325948

2

Top użytkownicy w tym temacie

No to ja kolego jako kibic BKS-u i bywalec na stadionie przy sportowej, też chciałbym aby to właśnie Polonia zdobyła mistrza, ale niestety dzisiejszy mecz z Wrocławiem nie napawa mnie optymizmem. W ubiegłym sezonie Falubaz pokazał, ze można zdobyć mistrzostwo z tak naprawdę 3 topowymi zawodnikami, mam na myśli Pepe, Walaska i Fredke. W składzie Bydgoszczy mamy takich zawodników, ale niestety Toninio jezdzi w kratkę i to samo możemy powiedzieć o Kostku. Moim zdaniem faworytami do zdobycia tytułu są ekipy z Leszna i Gorzowa i nie jest to zbyt wesoła perspektywa, bo ostatnie 5 lat mieszkałem w ZG, chodziłem na Falubaz mam tam wielu znajomych i jakoś tych dwóch ekip nie darzę sympatią. Ubiegłoroczne play-offs pokazało jednak, że składy ekip są wyrównane i w tej fazie rozgrywek wiele może zależeć od dyspozycji dnia, przygotowania toru, mam nadzieje, że Polonia będzie jezdziła jak w derby z vibratorem i na koniec to właśnie BKS będzie na szczycie.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

• Reputacja:   6
  • Styl:  Ciemny

Niestety, ale największe chyba szanse ma Mistrza w tym roku mają Gorzowiaki. :P Mam nadzieję, że Falubaz podniesie się jeszcze z kolan i pokaże na co go stać.

16476371734edf391100c30.jpg

Kto w tym roku będzie mistrzem Polski...Oczywiście że CAELUM STAL GORZÓW WLKP:!:.Ludzie wygrali oni wszystkie dotychczasowe Mecze.A nie przepraszam w jednym był remis.Znakomicie jeżdżą panowie Tomasz Gollob oraz Nicki Pedersen A Falubaz :?::!: No właśnie co z Falubazem.Przegrali oni wszystkie możliwe mecze.Są ostatni w tabeli więc jeżeli przegrają jeszcze dwa kolejne spotkania..Spadają do II Ligi :shock: co osobiście bardzo mnie Cieszy :D .Dalej Stal po Mistrzostwo :lol .

paparoach.png

18659.png

jeżeli przegrają jeszcze dwa kolejne spotkania..Spadają do II Ligi

Co Ty pierniczysz? Znasz w ogóle zasady ligi? To nie ekstraklasa :P Poza tym nie ma nawet połowy sezonu to po pierwsze. Po drugie zapomniałeś chyba o punktach bonusowych i o tym co się działo w poprzednim sezonie. Jeszcze KSF podniesie się z kolan. Oby już podczas starcia z dream teamem z Gorzowa.

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Nie unoś się Mjodek :D Falubass nie spadnie bo to by nie było na rękę władzom ligi. Poza tym raczej zaczną jechać swoje i do playoffow się wturlają. Potem raczej nic z tego nie będzie i miejsce 5/6 to będzie koniec. Co do mistrza. Kalelum Polelum co roku coś obiecuje i gówno z tego wychodzi, medal będzie ale nie złoty. Leszno ma całkiem niezły i równy skład i jak dla mnie to również faworyt do medalu. A mistrzem w tym roku powinien zostać UnimilToruń. Poza gigantyczną wpadką w derbach idzie im całkiem nieźle. Jak Jagoda i Miedziak nie będą zawalać to złoto jest na wyciągnięcie ręki.

Jak na moje oko

1. Unimil

2. Kalelum Polelum

3. Byki/Polonia - jeśli Toninio i Kościuch zaczną jeździć swoje

5. Falubaz

6. Tauron

7. Czewa/Betard

Jak Jagoda i Miedziak nie będą zawalać to złoto jest na wyciągnięcie ręki.

Może nie wiesz, ale "Unimil" już od podajżde 2 miechów nie wypłacił kasy tym dwóm zawodnikom. Miedziak pokazał na początku sezonu na co go stać. Teraz z Jagodą mają taki mały "protest", co było widoczne w meczu z Polonią. Więc jeśli Toruń wypłaci pieniądze to powinien sięgnąć po złoto, ale i tak liczę na Polonię :t_up:

Wiesz akurat jeśli idzie o tą dwójkę zawodników to nie podejrzewałbym ich o jakieś protesty. Z Polonią cały Toruń pojechał bardzo słabo, spodziewali się betonu a dostali przyczepny tor. Poza tym i Jagoda i Miedziak wczoraj objechali swoje biegi wręcz wzorowo więc to pokazuje że mecz z Polonią wynikał z błędnych ustawień.

A Polonia. Chciałbym by zrobili niespodziankę na miarę roku... 2005 bodaj gdy ku ogólnemu zdziwieniu ulegli tylko Jaskółką, ale realnie patrząc ich szanse oceniam na półfinały :)

Po drugie zapomniałeś chyba o punktach bonusowych i o tym co się działo w poprzednim sezonie. Jeszcze KSF podniesie się z kolan.

Pablo jak dotychczas to Myszki przegrywają w takim stosunku, że raczej będzie im trudno zdobyć bonusowe punkty. W ubiegłym sezonie mieli chyba z 7 takich w tym, nie wróże im za dużego powodzenia z bonusami.

P.S. vibratora, to bym w przyszłym sezonie w derbach z GTŻ-em chętnie zobaczył.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

47-42 z Toruniem, i 47-43 z Wrocławiem to chyba nie jest problem do odrobienia? Gorzej z Lesznem, ale to też da się zrobić. Wszystko zależy od tego jak Falubaz będzie jeździł na własnym-obcym- torze.

Myślę że mistrzem będzie Stal Gorzów Gollob + Pedersen = mistrz :D

• 4 miesiące temu...

I co cwaniaczki? Falubaz i Leszno w wielkim finale :)

Tak niestety Pablo ma rację :P.Oby tylko nie było powtórki z rozrywki czyli Falubaz Mistrzem Polski 2010 :x .I tak Stal walczyła do upadłego w sensie dosłownym bo kto oglądał to wie o co chodzi.Lecz zielonogórscy kibice mogli zachować się bardziej przyzwoicie.Nie mówię tu o współczuciach lecz odpowiednie zachowanie typu cisza byłoby wręcz wskazane. :|.Dodam jeszcze że Stal jeździła bez Nickiego Pedersena :P.

paparoach.png

18659.png

I co cwaniaczki? Falubaz i Leszno w wielkim finale

Falubasy srebro w tym sezonie - po słabym początku to coś w rodzaju niespodzianki. Choć półfinał ze Spartą wygrany przez duuuuuuużego farta. Gdyby nie sędzia i głupota Wrocławiaków byłoby 46-44 i mecz rewanżowy do najłatwiejszych by nie należał.

Tak czy tak - Byki na swoim torze są nie do przejścia. Jeśli Falubaz u siebie nie zdobędzie prawie 60pkt(co wydaje mi się Miszyn imposoble) to złoto jest nie do ugrania. Graty dla Leszna - co by się nie stało, jest to najlepsza drużyna tego roku.

Polonia zamiast walki o medale walczy o utrzymanie - brak Emila przez 75% sezonu dal się we znaki. Mała przegrana w Czewie jest optymistyczna. AJ, Grzegorz, Kościcuch i juniory powinny uzbierać u siebie tyle punktów ile trzeba - a Gize, Toninio i innym wynalazkom dziękujemy.

Po raz enty zawiodły Gorzowiaki, choć gdyby nie kontuzja Pedersena... Gdybanie ;)