Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Big Show jako face-czy to dobry pomysł?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

f1beztytuuuqp

Wszystko zaczeło się na corocznym drafcie,Big Show został wtedy przeniesiony do Smackdown.Następnie został wybrany przez Teddyego Longa na pierwszego pretendenta do tytułu Heavyweight.Big Show właśnie wtedy zaczął swój face turn.Na właśnie tym Smackdown znokałtował na początku Chrisa Jericho,później Edga a na końcu Jacka Swagerra.Moim zdaniem dobrze że Big Show przeszedł face turn poniważ jako heel już mi się znudził.Ale wracając do tematu zadaje wam pytania

-czy to dobrze żę Big Show przeszedł face turn?

-czy zasługuje na pas?

-czy wiarygodnie odgrywa swoją nową postać?

• Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• lipson93

1

• Piledriver

1

• Alvarez

1

• Brem

1

Top użytkownicy w tym temacie

Big Show w roli heela to coś ciekawego ale on w roli face to już coś bardzo ciekawego. Zawsze go lubiłem choć wiele osób powie, że to drewno to wiem, że to kwestia wieku, bo trochę lat na karku ma, a podczas swojego debiutu w WWF pokazywał bardzo dużo. Pamiętam jak robił Drop Kicki i Crossbody co pokazuje, że potrafił wiele pokazać ale tak samo jak u Reya czy Triple H wiek zrobił swoje i obecnie strasznie drewniany jest w ringu za to jednak mic zawsze miał dosyć dobry i to nie minęło z wiekiem dzięki czemu jego feud ze Swaggerem nieźle się zapowiada choć wolałbym aby został w Teamie z Mizem, bo naprawde ich lubiłem i feud z Hartami mógłbybyć ciekawy i jakiś podkład to odejścia Breta na przykład KO Punch dla Hitmana ale WWE pokazalo jak bardzo zależy im na dobrej dywizji tag team i zlikwidowali jeden z 4 tagów. Wiadome jest, że na Over The Limit przegra ze Swaggerem i tamten zachowa pas po czym może na Fatal Four Way wygra Christian albo właśnie Show co na pewno dodałoby trochę poziomowi tego feudu, bo narazie to nudne to jest i nic nie wnosi. Jak dla mnie to mogliby mu dać feud z Kanem po tym jak skończy rywalizować o WHC, bo z tamtym nic się nie dzieje, a lepiej zobaczć feud Giant vs Giant niż malec (czyt. Mysterio) vs Giant. No według mnie ten face turn to dobra decyzja i na pewno będzie dzięki temu ciekawiej. Co d dawania WHC to ja bym się wstrzymał, bo on z pasem mi nie pasuje. A co do wiarygodności w nowej roli to on poprostu jest stworzony do bycia facem i w tej roli sprawdza się dużo lepiej niż jako heel gdzie poprostu nic nie robi tylko jest ochroniarzem jakiegoś innego heela. No zdecydowanie jedna z lepszych decyzji ostatnio i mam nadzieje nie spieprzą tego i za miesiąc nie zostanie heelem jak to się stalo z Edgem.

Moja wypowiedź nie będzie pewnie tak dobra jak Boogeyman ale.Sam Big Show wiarygodnie odgrywa role Face uśmiechnął się do publiki pomachał itp.W sumie dobrze ze przeszedł na face bo pasuje tak bardzie jest taki yh nie wiem jak opisać tak pasuje mu to.I w sumie zasługuje na pas ponieważ nie jest taki drzewiasty w sumie rzecz biorąc jest dobry nie powiem ze bardzo bo byście się wściekli robił długo za "ochronę" cwaniaków i w końcu dostał okazje na pas.

67837583.png

Myślę, że face turn Big Showa to dobry ruch ze strony kierownictwa WWE. Już od wielu lat Big Show był kojarzony przede wszystkim jako heel, jako ochroniarz cwaniaczków, z którymi tworzy tag teamy. Po epizodach z "JeriShow" i "ShoMiz" face turn i solowa karierą są jak najbardziej odpowiednim ruchem. Czy zasługuje na pas...dobre pytanie. Czy zasługuje nie wiem, ale chciałbym żeby dostał ten pas i został mistrzem Wagi Ciężkiej. Za długo siedział w Tag Teamach z mniejszymi od niego kozakami i mam nadzieję, że jednak uda mu się prędzej czy później zdobyć upragniony pas. Może i jest wolny, może i jest z niego kawał drewna (ale porównajcie go do Khaliego. Przy Khalim, Big Show to sprinter), ale widzę go w roli Championa SmackDown. No bo kto inny jak nie on? Po drafcie na SD! zostało tylko kilka prawdziwych gwiazd. Z ważniejszych to Rey, Undertaker, Punk, Christian, właśnie Big Show...i tyle. Tylko tych widzę jako posiadaczy pasa WHC. Każdy może mieć inne zdanie co do tego ale ja właśnie tą czwórkę uważam za największe gwiazdy SD! obecnie. Reszta to goście z cienia. Z jednej strony to dobrze, może WWE chce promować takich gości jak Rhodes, Ziggler...? Nie miałbym nic przeciwko, ale wróćmy do tematu. Reasumując - mam nadzieje, że Big Show zdobędzie pas WHC, uważam, że na niego zasługuje. Została jeszcze kwestia czy sprawdza się jako face...pytanie nie na miejscu bo wszyscy widzieliśmy jak reaguje na niego publiczność. Oklaski, brawa, skandowanie...nic więcej nie trzeba dodawać, to urodzony face.

Bardzo dobrze bym nawet powiedział. Szcerze moim zdaniem nigdy nie był przekonujący jako heel. On w sumie tylko stał. Njapierw stał za Jericho potem stał za Mizem no i w obu przypadkach prawie nic nie mówił i prawie samodzielnie wygrywał walki czysto lub nie czysto. W roli face'a i to indywidualnego ma szanse zdecydowanie bardziej się wykazać. Na poprzednim SD jak tak sobie chodził po tym zapleczu, żuł coś i tak od niechcenia se nokautował wszystkich to było piękne po prostu. Pasuje mu ta rola dużo bardziej.

-czy zasługuje na pas?

Hmmm. Ogólnie widziałbym go z pasem ale jeszcze nie teraz. Może po fatal4. Bo w sumie jest dokłądnie tak jak napisał T0meq, kto jak nie on? Zgadzam się że na SD teraz zsoatło niewiele gwiazd mogących nosić ten pas, tylko ja z tego co wymieniłeś zastąpiłbym Chrisiana Swaggerem który jeszcze nie jest gwiazdą na poziomie Reya Showa czy Punka ale moim zdaniem Christiana już przewyższył mimo o miliard mniejszego stażu. Ale nie o tym... Więc tak, widziałbym Big Showa z pasem za pare miesięcy.

No o tym w sumie się już rozpisałem przy pierwszym pytaniu więc nie będę się rozpisywał drugi raz. Tak, wiarygodnie :P

Moim zdaniem to dobrze bo już miałem dosyć oglądania go jako hell`a.

-czy zasługuje na pas?

Zdecydowanie nie zasługujęna ten pas a napewno nie teraz.

Moim zdaniem Big Show odgrywa swoją nową postać Bardzo wiarygodnie. :thumb:

-czy to dobrze że Big Show przeszedł face turn?

Moim zdaniem to był strzał w 10tkę. Publiczności się to podoba i samemu też mam uśmiech na twarzy :D

-czy zasługuje na pas?

Uważam że tak. To doświadczony wrestler o dość ciekawej karierze, która powinna zostać okraszona pasem mistrzowskim.

No raczej nie inaczej :D Uśmiechnięty olbrzym robi dobre wrażenie :D

P.S. Również uważam, że Big Show vs Kane byłoby świetnym rozwiązaniem :twisted:

Zdecydowanie zgadzam się z Boogim, ze Big Show to przede wszystkim bardzo dobry zapaśnik. Pamiętam go jeszcze z czasów WCW,potem debiutu w WWE i zawsze darzyłem go sympatią, ot taki sympatyczny duży grubasek. Co do bycia facem przez Showa to moim zdaniem w obecnej erze 4 kids jest to jeden z bardziej trafionych pomysłów taki jak wyżej wspomniałem sympatyczny, okrąglutki Show może być idealną maszynka do zarabiania pieniędzy, dzieciaki przecież lubią olbrzymów. Co do pasa, to jestem przekonany, że byłby to całkiem dobry pomysł Show walczy dość długo i jego gimnick największego na świecie atlety można by idealnie dopasować do pasa WHC. Czy wiarygodnie odgrywa swoją rolę, myślę że tak mi zawsze wydawał się sympatycznym gościem, nawet oglądając go parę razy w reality show Hogana, był tam uśmiechnięty i ogólnie spoko.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

Myślę, że predyspozycja w ringu Showa (oprócz wieku), to również kwiestia brzucha... Za czasów swojego debiutu, gdy przedstawiany był jeszcze jako "The Giant", to był z niego bardzo dobry zapaśnik. Potem nabrał brzucha, no i zdecydowanie zwolnił obroty... Ale wracając do tematu - Show pochodził już długo jako heel, w jednym czy drugim tagu, jak i dużo dużo wcześniej, więc należy mu się też coś od życia. Ja tam czekam na jakieś segmenty z nim i Swaggerem, bo Show'a stać na dowcip, jak się postara. Czy zasługuje na pas? Niby tak, niby nie, nie umiem odpowiedzieć na to pytanie, ale fakt faktem, że od dawna pasa WHC nie nosił...

PS feud Show vs Kane to naprawdę dobry pomysł, bo temu drugiemu push należy się jak nikomu innemu...

• Reputacja:   1
  • Styl:  Jasny

Moim zdaniem Big Show jest dobrym zapaśnikiem, ale tak jak napisał Daimon ma predyspozycje ale wiek no i brzuszek. Big Show był prezentowany w WCW jako The Giant i bardzo dobrze mu to szło. po przejściu do WWF był już Big Showem i był chyba nawet mistrzem WWF, ale to inna bajka. Od kiedy pamiętam to Big Show był heel'em i prowadził dobre feud np. z The Rockiem. Show ma predyspozycje aby być mistrzem i w mojej opinii zrobienie z niego Face'a to bardzo ale to bardzo dobry po tak jak wspomniał Swiroos, jest on taki okrąglutkim człowieczkiem a dzieci takich lubią i w moim mniemaniu Big Show może zarobić więcej kasy niż nawet Cena. Big Show zasługuje na pas, bo ostatnio to tylko Tag Team z Jericho i Mizem i w sumie gdyby nie Show to nie zdobyliby tych pasów. Boogeyman wspomniał że jak skończy rywalizować o pas WHC to może mieć feudasa z Kane'm, a ja widzę inny scenariusz. Show wygrywa ze Swaggerem. Potem przegrywa z Kane o pas, Kane jest mistrz do tego wtrąca się Christian. Na Summerslam Triple Threat Eliminatiom Match o WHC pomiedzy Showem, Kanem © i Christianem. Show odpada jako pierwszy i później próbuje pomóc Kane, lecz nie udaje mu się chłopaki się godzą i mamy dobry Tag Team, ktróy może powalczyć o TT Championships. No ale to moje marzenia. Odpowiadając na te pytania to powiem Tak to dobry pomysł aby Show był Face'm i zasługuje na ten pas bo jest w tej federacji bardzo długo. Pozostaje jedno pytanie czy wiarygodnie odgrywa swoją postać? Jako Heel na pewno, jednak nie wiadomo jak to będzie z Face'm lecz z tego co wiem to bardzo miły gościu a i przy micu jest też dobry więc powinno być bardzo dobrze.

K1190kicopy_zps3e737bee.png

wce.png

f7afdb0d1f356a3dc6d917539237be7a_original.gif?1367060362

Moim zdaniem WWE postąpiło bardzo słusznie. Big Show jako heel nudził się widzą. Dobrze że teraz odgrywa rolę face. Na pewno jest to dobry ruch ze strony WWE. Big Show ma potencjał, ale moim zdaniem jeszcze nie zasłużył na pas wagi ciężkiej. Powinien się kręcić koło pasa IC. Lub znowu znaleźć sobie TT partnera i walczyć o pasy Tag Teamowe. Raczej jednak do tej opcji nie dojdzie, bo to jest troszkę nudne. Myślę jednak, że Show ma dużą szansę na tytuł. Dlaczego. Ostatnio dostał duży Push i dlatego może zostać mistrzem wagi ciężkiej.

bdo4kj.jpg

1932570044b9ba1121f410.jpg

• 2 tygodnie później...

Dla mnie big show zasluguje na pas .

Sama nazwa Heavyweight pasuje juz do niego .

Taki pas to powinien posiadac ktos taki jak :

big show , mark henry chodzi mi tutaj o wage , wzrost ogolnie o budowe.

international title - taki pas powinien posiadac ktos taki jak mysterio,morrison,truth .

a tutaj sa takie mieszanki . Rey napewno nie pasuje do Heavyweight title .

Ogolnie w wwe teraz to sam syf...

Kiedys walki to byl poziom co walka to krew , wszystko dozwolone , a jak byla walka np triple h to mlot byl zawsze w uzyciu..

Brakuje mi starego raw teraz to tylko ida na zarobek na nic wiecej

Big Show strasznie pasuje do roli face'a :) Jakby nie było jest pocieszny, a i publika go lubi. Bardzo mi się podobały jego wstawki na ostatnim SD. Taki naprawdę pocieszny grubasek mówi jak to nie załatwiał Swaggera i jeszcze ten uśmieszek... Dobrze, że przeszedł ten face turn.

Co do pasa... Jakoś Swagger mi nie do końca pasuje na WHC... Wolałbym, żeby Big Show został WHC, a potem na Fatal 4 może taki cudowny meczyk: Show vs Taker vs Kane vs Swagger :) Trzech kolosów i Swagger, który od razu zostaje wywalony z ringu :D Ale to tak w marzeniach raczej... Jeszcze ciekawiej byłoby jakby w tym 4way zamiast Jacka był Khali, bo takich czterech kolosów w jednym ringu mogłoby ciekawie wyglądać. Ale już jawnie było powiedziane, że Khaliego i Showa razem nie dadzą ze względu na gymmic Showa - największy atleta świata... A w końcu Khali większy... Taki mały offtop na temat pasa.

Ale ogólnie dobrze, że Show przeszedł face turn :t_up:

1.Czy to dobrze żę Big Show przeszedł face turn?

Moim zdaniem bardzo dobrze. Big Show nie pasował mi jako heel. Przecież będąc w TT czy to z Y2J'em, czy to z Mizem on był zdecydowanie pozytywniejszą postacią, niż ww. Np. jak usiadł na kolanach świętego mikołaja. Albo gdy załatwiał bilety Y2J, czy też gdy się żegnali. Tak samo było w TT z Mizem. Big Show mimo wszystko nie wyglądał groźnie. Ratował Miza, min. przed Sharpshooterem od Davida Hart Smitha, czy Tyson Kidda. Poza tym Show nie był chamski w stosunku do publiczności. A na spotkaniach zawsze robił za takiego "miśka". Cieszę się, że mogę go zobaczyć w roli face'a.

2.Czy zasługuje na pas?

Zdecydowanie tak. Waga ciężka to jak najbardziej jego waga. A to, że bardzo chce zdobyć pas już udowodnił. W historii WWE nie był jeszcze mistrzem heavyweight, a patrząc na jego gabaryty powinien być. Przez ostatni czas Big Show był trochę w cieni, ale dzięki tej roli znowu jest na szczycie.

Jednak gdzieś czytałem, że na lato, bodaj SS jest szykowana walka o pas HW Swagger vs Taker. Więc to jakby przekreśla szansę Showa na dłuższe posiadanie tego pasa

3.Czy wiarygodnie odgrywa swoją nową postać?

Tak. Będąc heelem cały czas chodził smutny, poza tym nie pasowało to zbytnio do niego. Teraz jako face w końcu zyskał sympatię osób. Dzięki temu może czuć się swobodnie, co pomaga mu w byciu wiarygodnym.

Musze przyznac, ze zaciekawil mnie Big Show, od kiedy zostal ulubiencem publicznosci. Jako heel byl calkiem niezly, lecz to nie to samo, kiedy lud wiwatuje, jak slyszy jego theme, kiedy powie cos fajnego, lub kiedy zakonczy swoj pojedynek jako zwyciezca. Generalnie ludzie go uwielbiaja, wiec zmiana jego "nastawienia" byla bardzo dobrym pomyslem i przy okazji ma szanse sie jeszcze nacieszyc wsparciem fanow. Jesli chodzi o pas, to teraz nie jestem tego pewien. Kiedys byl swietnym gigantem, sadzil dropkicki, dal sie zsuperplexowac, by rozwalic ring, lecz teraz, kiedy to wiek zrobil swoje, Show nabral troche ciala i juz nie jest to samo, co kiedys. Szczerze, nie pogniewalbym sie bardzo, gdyby zaliczyl przystanek z pasem, poniewaz, jak kilka osob wspomnialo, nie mial go od dlugiego czasu,, lecz to jest tylko jeden powod dlaczego by mi w miare pasowal taki obrot sprawy, bo poza tym raczej nie widze powodu, by dac mu WHC belt...

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png