Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Shelton Benjamin zwolniony

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

77sheltonbenjamin.jpg

Zawodnik ,ktorego kazdy bardzo dobrze zna. Jest naprawde swietnym zawodnikiem i jak dla mnie byl najlepszym do najwyzszych pasow w WWE...Dlaczego pisze byl...A to dlatego, ze zostal zwolniony jak paru innych wrestlerow jak Kung Fu Naki, Slam Master J i Jimmy Wang Yang. Tych dwoch pierwszych jeszcze bym zrozumial, no i w sumie Jimmy'ego, ktory byl juz na straconej pozycji, ale zeby Sheltona? To juz sie w pale nie miesci. Moze przytocze krotko jego historie...Swoje wystepy zaczal od Ohio Volley Wrestling, gdzie zdobyl cztery razy OVW Southern Tag Team Championship-3 razy z Brockiem Lesnarem i raz z Redd Doggiem. Nastepnie przeniosl sie do WWE, gdzie w grudniu 2002 stworzyl tag team z Charliem Haasem i Kurtem Anglem pod nazwa Angle Team a swoj pierwszy pojedynek odbyli na poczatku roku 2003 przeciwko Edge'owi i Chrisowi Benroitowi. Pozniej pokonali Los Guerreros i zdobyli pasy Tag Teamowe po czym na WrestleMania XIX obronili je wlasnie przeciwko nim. W pojedynku bral jeszcze udzial Tag Team zlozony z Chrisa Benroita i Rhyno'a. Przyszedl czas na Judgment Day, w ktorym to stracili pas na rzecz Eddie'ego i jego uwczesnego partnera Yoshihiro Tajiri'ego. Marca 2004 zostal przedraftowany na RAW po czym zaczal swoj feud z Triple H'em po tym jak go pokonal, co wiazalo sie z feudem z calym Evolution. Wpierw pokonal Rica Flaira na Backlash, po czym nastepny pojedynek przegral na rzecz Randy'ego Ortona, owczesnego wtedy Intercontinental Championa na Bad Blood. Na gali Taboo Tuesday pokonal Chrisa Jericho, zdobywajac wlasnie pas IC. Obronil pare razy ten pas walczac m.in. z Christianem na Survivour Series, z Mavenem na New Year's Revolution czy z Y2J'em na Backlash, lecz stracil go na rzecz Carlito. Znacznie pozniej w Lutym 2005 roku zowu sie mierzyl o owy pas i wygral pokonujac Ricka Flaira. Pozniej przyszedl czas na Tornado Tag Team Match, w ktorym udzial wzieli Intercontinental Champion Rob Van Dam z WWE Championem Johnem Cena przeciwko Ortonowi, Chrisowi Mastersowi i wlasnie niemu. Podczas tej walki przypial Roba i zostal ponownieposaidaczem pasa IC po czym znow go stracil na rzecz Johhny'ego Nitro w Triple Treat Matche'u przeciwko niemu i Carlito. Pozniej przeszedl do ECW. Pokonal Jimmy'ego Wanga Yanga i zakwalifikowal sie do pojedynku Money In The Bank na WM XXIV, ktory wygral CM Punk. Nastepnie odbyl sie draft, po ktorym znow znalazl sie na SmackDown!, po czym na The Great American Bash pokonal uwczesnego US Championa Matta Hardy'ego zdobywajac ten tytul. Po 243 dniach posiadania pasa stracil go na rzecz MVP. Znow wsytapil na XXV w MITB, lecz znow wygral CM Punk. Nastepny przystanek w jego karierze to powrot do ECW, gdzie feudowal z Biolym po czym zostal facem. Zawalczyl na TLC o pas ECW lecz nie pokonal wtedy dzielacego i rzadzacego w ECW Christiana. Przyszedl czas Na WrestleMania XXVI, w ktorej tez przegral, a walizke zdobyl Jack Swagger. I na tym konczy sie jego przygoda z WWE. JAk widac nic nadzwyczajnego nie osiagnal, nigdy nie zostal na tyle doceniony, by zdobyc ktorys z najwazniejszych pasow. Myslalem, ze on jest raczej osoba, ktora ma bezpieczna posade w WWE, lecz sie mylilem. Teraz prawie kazda byla gwazda tej cholernej organizacji przechodzi do TNA i moze powinien on zrobic to samo, choc patrzac na to ile wrestlerow sie tam znajduje, zwazywszy na to, ze maja tylko jedna tygodniowke, moglby nie znalezc tam dla siebie miejsca. Sa jeszcze inne niezalezne organizacje w ktorej moglby zaczac swoje wystepy jak np. RoH, gdzie wlasnie znalazl sie Daniels wypieprzony z TNA. Jest naprawde BARDZO wartosciowym zawodnikiem, byl swietnie wyszkolony technicznie i mial idealne predyspozycje do tego-sila, szybkosc i bedzie szkoda jesli da sobie spokoj z wrestlingiem. Takze kieruje tutaj jedno, proste pytanie: Co dalej?

ps.Jak kazdy wie, WWE ssie 8) .

ZAPRASZAM DO DYSKUSJI!

f9740146ef2299a7841b514be93ac59a.png

bxdsfcb.png

49238945.png

wce.png

84995216.png

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• CMxPUNKxOLA

1

• przemo14

1

• Kacpios

1

• erykoski5

1

Top użytkownicy w tym temacie

Zwolnienie jego z WWE, to dla mnie wielkie nieporozumienie. Jak można wyrzucić z federacji kogoś tak utalentowanego jak on? Mógłby walczyć o główny pas WWE z Johnem Ceną, tymczasem był szmacony. Walcząc w ECW to jeszcze mógł coś pokazać, albo ta świetna walka z Christianem o pas swojego brandu na TLC. Także na Money In The Bank na dwóch ostatnich Wrestlemaniach, pokazywał wiele. Patrząc na jego skoki z drabin to potrafi więcej niż taki Jeff Hardy, chociaż niektórzy w tej kwestii będą się sprzeczać. W federacji Vinca McMahona nie był postacią pierwszo czy drugoplanową, ale jego zwolnienia nigdy bym się nie spodziewał. Tymczasem patrzę do SB, a tam że między innymi on i Mickie James zostali zwolnieni, na początku myślałem, że to jakiś żart. Potem wchodzę na oficjalną ich stronę, a tam ta wiadomość potwierdzona... Moim zdaniem to dla Sheltona nawet lepiej, bo może przejść do TNA czy ROH, a tam pokazywałby wszystkie swoje umiejętności. Z tym talentem i poziomem techniki na pewno będą go tam chcieli, teraz tylko wybrać jedną z tych dwóch federacji. W ciągu miesiąca/dwóch pewnie go znowu zobaczymy w akcji. Jego przyszłość wygląda jak najlepiej.

Artx7.png

Były moderator (6 maja - 21 września 2010)

On jest bardzo utalentowanym wrestlerem, ale tylko my to dostrzegamy, pan McMahon chyba jest ślepy. Nie wiem kto nasuwa mu takie pomysły, aby zwalniać takie gwiazdy jak Shelton Benjamin czy Mickie James ? Rozumiem Kung Fu Naki, Slam Master J, ale czemu Shelton Benjamin ? Nie lepiej już usunąć Carlito, albo Barette czy Crofta ? Usunięcie Sheltona było złym posunięciem, oby władze TNA przyjęły go w swoje progi i oby pokazał na co go stać tyle, że w TNA, a nie WWE.

No i to kolejny błąd szanownego Mr. McMahon'a... . Z jakiej racji trafiło na Sheltona, bo nie zarabiał na nim? Również rozumiem zwolnienie Slam Mastera J i Jimmy Wang Yanga. Mike Knox ciągle przegrywał z Rey'em na SD. Kolejną głupotą jest Mickie James. Ale wracając do Sheltona, mógł mu napisać jakieś line story, po tym jak na ostatnim ECW porozumiał się z Kozlovem. Mogliby razem wprowadzić "brudną grę" na Raw i wziąć odwet na Regalu i w późniejszym czasie na Ezekielu Jacksonie. WWE sporo straci na zwolnieniu Benjamina, chyba Bret Hart na WM'ce za mocno przywalił McMahon'owi i temu coś się z głową stało. No i co teraz? Kolejny Rhodes, czy może kto inny obdarzony talentem? Co tu robi Masters, lub Primo. TNA, lub RoH dużo zyskają na zakontraktowaniu takiego zawodnika jak Shelton.

Niespodziewałem sie że on kiedykolwiek odejdzie z WWE czekałem kiedy wypromuja go na gwiazde a tu taki szok,miejmy nadzieje że TNA ściągnie Banjamina do swojego rosteru i zbliży się do WWE tworząc prawdize Monday Night WARS, bo to co wyczynia McMahon to po prostu jakieś jaja są

Byłem wręcz zaskoczony nagłym zwolnieniem Sheltona Benjamina z WWE.Przecież to koleś który poprostu zjada umiejętnościami ringowymi Cene,Batiste.Ale to fakt że prawdopodobnie nie było na niego pomysłu i cóż wyleciał.

Następnie myśle że pojawi się w federacji TNA i tam będzie miał do pokazania sie. ;)

Po prostu wielka rozpacz on był moim ulubieńcem w WWE na ringu wymiata naprawdę będzie mi go brakować, cóż niestety kasa i tam rządzi.

Shelton żegnaj ale mam nadzieje że pojawi się w innej federacji jak wspomniał kolega wyżej. ;)

Nie wiem w ogóle dlaczego go zwolnili. Shelton był bardzo utalentowany i gdyby został trochę bardziej doceniony może zdobyłby jakiś ważniejszy pas federacji (WHC albo nawet WWE). Ale oczywiście nie, bo Vince stawia na tych których lubią dzieci w wieku do 10 lat, czyli Mysterio, Jaś Paragon i Tryplak. I to nie tylko Shelton był zaniedbywany. Wiele innych gwiazd również miało ten problem, np. Matt Hardy, Yoshi Tatsu, Chavo Guerrero itd.

batista.png

Zdecydowanie, wielki talent, niestety, niespełniony talent. Shelton Benjamin to zawodnik wysokiej klasy, a WWE traktowało go jako Mid Cardera(przepraszam jeśli źle napisałam), lub nawet był dla nich Jobberem. Tym zwolnieniem zostałam zaskoczona, jak większość użytkowników BGZ. Zarząd tej federacji popełnił wielki błąd zwalniając tak znakomitego zawodnika. Myślę, że TNA to dla niego świetny kierunek. Tam napewno Go nie zaniedbają. Czekam już na wiadomość o tym, że TNA zaproponowało Sheltonowi kontrakt.

Szkoda Sheltona , bo tak jak to powiedział Oliz miał wielki talent.WWE powinno dać mu choć raz wygraną na MITB , bo był tam tyle razy ,że należała mu się nagroda.Gdyby zwolnili inne osoby , a nie jego napewno dostawał by jakies walki .Jednak jest szansa i to dość duża ,że dostanie się w szeregi TNA.Tam na 100% pokażą na co go stać .Będzie mógł pokazywać swoje akcje w locie i wogóle.W TNA widzę u niego świetną przyszłość( możliwe nawet walki o pas). :D

Edytowane przez Gość

Vince popełnił jeden wielki błąd zwalniając Sheltona Benjamina.Jest to utalentowany zawodnik .który mógłby jeszcze sporo namieszać w WWE.Co dalej?Jak każdy.Powinien nie poddawać się i przejść do Total Nonstop Action.Myślę też że Hulk Hogan dowiedziwaszy się o Zwolnieniu Sheltona od razu pomyślał o jego zatrudnieniu.Uważam że Shelton powinien dojść do TNA nie tylko z powodu jego umiejętności ale również i z zemsty, z zemsty na Vince McMahona oraz całej federacji WWE.

paparoach.png

18659.png

• Urządzenie:  Android

Robił świetne walki przed przejściem do ECW gdzi zeszmacili go feudem z Vance Archer.Mam wielki talent.Jak był mistrzem Intercontinental to był tak pięknie.Ten pas miał bardzo długo 244 dni ,to świadczy że jest zawodnikiem co najmniej dobrym.

TNA na niego czeka tam może być mistrzem!!!!!!

Sheltona benjamina zobaczyłem niedawno szkoda chciałbym zobaczyć jeszcze kilka jego walk.mcmahon znowu popełnił błąd to samo z bretem hitmanem hartem przez trzy tygodnie walki nie można był o obejrzeć bo w kółko tylko powtarzali jak to bret wyrolował breta.A co do wyrzucenia carlita to się nie zgodzę

Co to wogóle jest ?!Jak mogli go zwolnić to niezrozumiam nigdy.Shelton Benjamin jest naprawde bardzo dobrym wrestlerem .Ale z drugiej strony chciałbym zobaczyć go w TNA .To było by lepsze wyjście dla niego niż zostać w WWE bo w federacji Vince`a był niedoceniany.

• 3 tygodnie później...

Ja powiem jasno. Najgłupsza rzecz zrobiona przez WWE w 2010 roku. On miał taki potencjał, dziwie się czemu nie był ECW Championem. Powinni dać mu Pusha na ITC lub Nawet WHC. A nie zwalniać go. Czekam kiedy zobacze go w TNA.