Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

The Legendary HeartBreak Kid

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

2010032901136.jpg

Shawn Michaels

Założyłem ten temat abyście wypowiedzieli się na temat zakończenia kariery przez Shawna Michaelsa. Nie będę opisywał całej jego kariery bo nie starczyłoby mi dnia. Więc przytoczę tylko najważniejsze wydarzenia. W WWE zadebiutował w 1988r. wraz z Martym Jannettym tworząc tag team The Rockers. Na Wrestlemanii X stoczył pierwszy w historii Ladder Match przegrywając z Razorem Ramonem. Na WM XII wygrał godzinny Iron Man Match o pas WWF z Bretem Hartem. Ten pojedynek jest uważany za jeden z najwspanialszych walk w całej historii WWE. Należał do jednej z najwspanialszych stajni w historii WWE czyli D Generation X. Na Wrestlemanii XXIV zakończył karierę "Nature Boya" Rica Flaira. Na WM XXV stoczył wspaniały pojedynek z Undertakerem. Przegrał, ale nie odstawał poziomem od DeadMana. Był o krok od zwycięstwa. Podczas odbierania nagrody Slammy za najlepszy pojedynek roku 2009 ( z Undertakerem WM 25 ) wyzwał go na rewanż na WM 26. 18 stycznia na RAW Undertaker pojawił się i ogłosił, że jeśli Michaels chce walki, musi wygrać Royal Rumble i wykorzystać przywilej zwycięzcy, by zmierzyć się z nim o pas World Heavyweight Championship na WrestleManii 26. Shawn walczył dzielnie, dotrwał do finałowej czwórki, jednak został wyeliminowany przez Batistę. Na gali Elimination Chamber w trakcie Elimination Chamber Matchu o pas World Heavyweight Championship wyszedł spod podłogi klatki, gdzie zaatakował Undertakera, dzięki czemu DeadMan stracił pas na rzecz Chrisa Jericho. Następnej nocy Deadman pojawił się na RAW i poinformował, że zgadza się na walkę na WrestleManii 26, ale jeśli HBK przegra, zakończy karierę. Michaels zgodził się, twierdząc, ze jeśli przegra, nie będzie mieć powodu, by dalej walczyć. Po kapitalnym pojedynku na WM XXVI HBK przegrał ponownie z Takerem, kończąc tym samym ponad 20 lat pełnej emocji karierę. Na RAW po WM Shawn pożegnał się z kibicami w bardzo wzruszającym speechu. Pewnie wielu z was też się zrobił smutno po końcu kariery HBK'a. Zadam wam więc pytania :

Jak zapamiętacie HBK'a Shawna Michaelsa?

Czy wróci jeszcze do WWE? Jeśli tak to w jakiej roli?

Jaki według was był najlepszy pojedynek Shawna w karierze?
DEAD MAN WALKING
  • Odpowiedzi 20
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• undertaker124

2

• SweetChinMusic

1

• Kr3cik

1

• Sandman1674325971

1

Ja zapamiętam go głównie , jako wrestlera , którego niczego się nie bał , nawet utraty swojej kariery.HBK od razu kojarzyć mi się będzie oczywiście w DX , gdzie zawsze dużo pokazywał , ale również umiał rozśmieszyć publiczność.Jest dla mnie legendą i do końca zostanie.Wspaniały wrestler , przyjaciel i przede wszystkim SEXY BOY.

Na pewno pojawi się na rozdaniu nagród Slammy Awards , bo wierzę , że po raz 6 zdobędzie nagrodę w kategorii ,,Match of the Year".Póżniej możliwe , że ujrzymy go na ceremonii Hall of Fame (oczywiście będzie wprowadzany).Mam wielką nadzieję ,że pojawi się jeszcze w ringu i zawalczy , bo na pewno HHH będzie go do tego przekonywał .Miejmy nadzieję , że jeszcze kiedyś zawalczy! 8)

Takich pojedynków było bardzo dużo , bo całe jego 20 lat kariery to same wspaniałe walki , pełne zwrotów akcji i finisherów.Ale mam swoje ulubione trzy pojedynki:

- pierwszy Hell in the Cell HBK vs. Undertaker,

-WM 26 Streak vs. Carrer ,

-WM 22 Vince McMahon vs. HBK i jego fenomentalny skok.

To by było na tyle , ale żeby opisać HBK'a i wszystko co z nim związane potrzeba 1000000000000 słów i jeszcze paru na jego piękną i obfitą w wrażenia kariere.

SHAWN , będziemy tęsknić!

Zapamiętam HBK'a jako gościa, który dążył do swojego celu nawet pomimo przeciwności losu, po trupach, to było coś niesamowitego jak wdarł się do klatki na Elimination Chamber tylko po to, żeby zaatakować Undertakera. Poza tym, zapamiętam go jako wielkiego "wodzireja" że sie tak wyraże. Mam tu na myśli, liczne grupy w, których występował Shawn. Oczywiście DX, NWO, The Rockers...no i oczywiście Sweet Chin Music...niesamowita postać, nigdy nie odejdzie z wrestlingu, zawsze będzie z nami.

To, że wróci jest oczywiste ale w jakiej roli...? Sam nie wiem. Najbardziej chciałbym, żeby powrócił jako wrestler, szkoda, że to niemożliwe...To, że Shawn zostanie wprowadzony do Hall of Fame jest wręcz pewne, przecież to jeden z największych wrestlerów w historii tego sportu, legenda. Chciałbym oglądać Shawna co tydzień na Raw więc mam nadzieje, że powróci do WWE jako komentator u boku Jerrego Lawlera czy tam Michaela Cole'a...

Mam trzy ulubione. Po pierwsze mecz HBK vs HHH Hell in a Cell, świetna walka, obydwaj dali z siebie wszystko, walczyli do końca. Drugie miejsce...tutaj przytoczę mecz z Summerslam 2006 DX vs Vince & Shane McMahon's. Nie dajcie się zwieśc, że to był mecz 2 na 2...kto nie oglądał tej walki niech obejrzy, naprawde warto, Shawn był w tym meczu naprawde świetny. Pierwsze miejsce...nie wiem dlaczego ale umieszczam tutaj walke z ostatniej Wrestlemanii Carrer vs Streak. Samo to, że walka ta była naprawde ważna bo wiadomo...wielka kariera vs praktycznie nieosiągalny wynik na Wrestlemanii, coś musiało się skończyć. Sama walka była świetna no i to zachowanie Undertakera...po prostu super.

Szczerze to za dobrze nie znam jego kariery ale z tego co widziałem to przede wszystkim dobry wrestler , widać że lubił to co robił.To był gość który za wszelką cenę chciał osiągnąć cel ... tym celem był rewanż z Undertakerem i osiągnął to ... z tym ,że przegrał. Ale przede wszystkim to zapamiętam jako sympatycznego i dobrego zawodnika.

Pewnie wróci ale nie wydaje mi się żeby wrócił w takiej roli jak Bret Hart ... w późniejszym czasie pewnie powróci jak Steve Austin jako gość specjalny.

Tak naprawdę mało widziałem pojedynków z jego udziałem. Za jedną z lepszych na pewno uznałbym tą z Wrestlemani 25 z Undertakerem ;)

eddiec.th.jpg

punkem.jpg

Ja zapamiętam tego gościa jako genialnego wrestlera, wrestlera który mimo swojego wieku potrafił wykręcić Walkę roku w 2009.Nigdy nie zapomnę jego genialnego Sweet Chin Music(No wkońcu mam taki nick :D ) Potrafił zrobić zajebiste show.25 lat kariery.Większość ludzi na tym forum nawet tylu lat nie ma.Mr.WrestleMania.Każda walka na WrestleMani z udziałem Shawna była po prostu wspaniała, na każdej WrestleMani Shawn Pokazywał coś nowego.Poprostu perfekcyjny wrestler.Odkąd zainteresowałem się wrestlingiem spodobał mi się jego styl.

Mam taką nadzieję.Moim największym marzeniem jest jeszcze jedna walka Shawna Michaelsa na WrestleMani.Nie ważne która była by to WrestleMania , nie ważne z kim by walczył, ważne żeby wogóle zawalczył.

Myślałem nad 5 pojedynkami.Z Bretem Hartem na WM 12, z Ceną na 23, z Flairem 24 i z Takerem na 25 oraz 26.Potem skreśliłem 3 pojedynki(walkę z Bretem skreśliłem nie dlatego że nie oglądałem lecz dlatego że nie widziałem tej walki na świeżo tylko kilka lat po niej) i zostały mi dwie walki, dwie chyba najważniejsze walki w karierze Shawna.Z Flairem na 24 oraz z Takerem na 26.No i tu miałem dylemat.Po dłuższym zastanowieniu wybrałem..walkę z ..Undertakerem.Emocje podczas tej walki były niesamowite.Parę razy wstałem z krzesła i ręce mi się trzęsły.To było coś niesamowitego.Z Flairem też była dramaturgia ale to jednak chodziło o Karierę Flaira a tu chodziło o karierę Shawna.Cudowna walka.Człowiek który jest po 40 bez problemu zrobi Mounsalta z narożnika na stół komentatorski.To coś cudownego.

Rated-R Superstar !

15855262764b295303a1d20.jpg

Pomijając ostatni pojedynek zapamiętam go jako wirtuoza w ringu i bardzo dobrego przy micu wrestlera. Czyli poprostu geniusz, który potrafił zrobić wspaniałe show w ringu jak i poza nim. Takie momenty jak pchnięcie Martyego Jannetyego na szybe przeszły do historii. Miał on wielkie sukcesy nie tylko jako single wrestler ale także w The Rockers z Janettym albo w DX wspaniałe segmenty i walka na Bad Blood w stypulacji Hell in A Cell z HHH porpsotu legendarne momenty i legendarny wrestler. On był i jest kimś o kim niezapomne, bo zawsze mu kibicowałem. I choć ostatnie dwa lata nie obfitowały w dobre walki z jego udziałem to czasami potrafił zaskoczyć i poprowadzić jakąś walke, w której uczestniczył.

Wróci ale to nie jest zbyt dobre, bo znowu będziemy oglądać cyrki jak z Riciem ale jak wróci to najpewniej zostanie na dłużej jako GM RAW. No w końcu ma doświadczenie był Komisarzem RAW Is War w Erze Attitude i spisywał się świetnie. Jednak nie chciałbym no bo jak zakończył to niech nie zaczyna wszystkiego od początku.

Ladder Match z Bretem Hartem i Iron Man z Bretem to jest poprostu klasyka wrestlingu. Dwa wspaniałe pojedynki i do tego można dodać jeszcze walke z British Bulldogiem no i jakby się uprzeć z Bad Blood 2004 Hell in A Cell HBK vs Triple H. Miał też słabe pojedynki jak z Takerem na ostatniej WM-ce, która była przez 20 minut nudna tylko na koniec się trochę ożywili i to za sprawą Takera ale cóż to w porównaniu z 20 latami wspaniałych pojedynków.

Ogółem mówiąc nigdy go nie zapomne i zawsze będe chętnie oglądal walki z jego udziałem.

No jak zacząłem swoją przygodę z wrestlingiem to uważałem go za zwykłego wrestlera, jego przegrana walka na No Mercy z Chrisem Jericho. Uważałem go za takiego typowego wrestlera ale trzeba było trochę więcej walk pooglądać i wyszło na to, że jest jednym z najlepszych wrestlerów. Dawał sobie radę z każdym, potrawił zaskoczyć. Szczególnie tym świetnym ruchem było jego szybkie podniesienie się się pod koniec walki. Następnie wykonanie latającego łokcia i na na koniec SCM i koniec pojedynku. Jego walki zawsze były emocjonujące. Mogę go zapamiętać jako wrestlera który nigdy się nie poddawał, potrafił zaskoczyć w każdym pojedynku i oczywiście był dobry przy mikrofonie. Świetny zawodnik.

Sądzę, że już nie wróci. Jednak jakby miał wrócić to w takiej osobie jak Ric Flair, czyli byłby zamieszany w jakiś feud ale by nie walczył. ógł by gadać z kimś tam, wykonać mu Sweet Chin Music ale by nie walczył w ringu lub co najważniejsze mógł by wrócić jako guest host Raw. Gdyby on nim był to na Raw było by ciekawie. Wolał bym jednak aby przeszedł do TNA, bo tego wrestlera tam jeszcze nie widziałem.

No nie oglądałem dużo pojedynków w jego wykonaniu ale sądzę, że Iron Man Match z Bretem Hartem. Jak oglądałem historie wojny raw z nitro to tam było coś o tym pojedynku. Mówili, że to był jeden z najlepszych walk w historii WWE/F. Więc z ciekawości wyszukałem go w necie i go ściągnąłem i oczywista, że obejrzałem. Wyśmienita walka i sądzę, że raczej najlepsza z tych co oglądałem, bo te nowsze walki nie są już na takim poziomie jak te stare.

ahfo.png

luba_049.png

Shawn był/jest jedynym i niepowtarzalnym zawodnikiem, jeśli to była jego naprawdę ostatnia walka to moim zdaniem już nigdy nie zobaczymy w ringu zawodnika,który potrafiłby stworzyć takie show jak właśnie Michels. Każde PPV z jego udziałem to było coś wspaniałego. Odniosę się jedynie do jego ostatnich walk 25 WM'ka to była walka, jaką moim zdaniem ciężko byłoby przebić a jednak HBK to zrobił. Na 26 WM uratował całą galę i pokazał i wspiął się na wyżyny swoich umiejętności, dla wielu nigdy nie osiągalne. Jego gest na końcu walki to coś co zapamiętam na bardzo bardzo długo. Jeśli to naprawdę koniec trzeba mu podziękować za wspaniałą karierę i emocje jakie dzięki niemu przeżyliśmy, możemy tylko żałować, bo HBK był jedyny w swoim rodzaju. Zgadzam się, że jego walki z Bretem to szczyt szczytów.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

Shawn był znakomitym wrestlerem-Legendą tej federacji i zasługuje na to, żeby tak o nim mówić. Jego walki były świetne, sweet chin music- uwielbiam to oglądać w jego wykonaniu :) Napewno zapamiętam go, jako kogoś, kto nigdy sie nie poddaje.

Moim zdaniem wróci w takiej roli jak Stone Cold, później napewno zobaczymy go w Hall Of Fame. Może stoczy jeszcze jedną walkę... z Undertakerem^^ ah te marzenia... :)

Takich walk było troche... np. 60minutowy Iron Man match z Bretem Hartem, czy chociażby WM25 czyli walka roku 2009. Ale najlepiej zapamiętam dwie- na WM24 z Rickiem Flairem (zakończenie kariery swojego Idola) te słowa :"I'm sorry. I love you"

Druga walka to na WM26. Spoczątku słaba ale końcówka świetna. Dorównali moim zdaniem walce z poprzedniego roku i... ten gest Undertakera na końcu. W pierwszej chwili, kiedy Deadman ustawiał HBK na linach myślałem, że będzie go dalej okładać, chcąc się zemścić za pas WHC, ale podał mu rękę i w pięknym stylu sie pożegnali, wzruszająca chwila, nigdy tego nie zapomne :)

takersig.gif

[*] Spoczywaj W Pokoju [*]

Ja go zapamiętam najbardziej jako dobrego wrestlera, ponieważ każda walka z jego udziałem przyciągała uwagę i z chęcią je oglądałem. Również będę pamiętał jego występy komicznie, którymi współtwórcą był Triple H. Ogólnie z DXami zawsze było kupa śmiechu, do tego jeszcze przygody z Hornswogglem to już całkiem, przynajmniej dla mnie.

Od kąt pamiętam to zawsze mi się podobało jak Shawn walczył i nigdy jego wali nie były nudne.

Na pewno jest legendą tej federacji i pozostanie w wspomnieniach każdego, kto interesuje się wrestlingiem.

Na pewno HBK zasługuje na szacunek.

Ja mam nadzieje że wróci, ale tylko w roli gościa specjalnego lub tylko z wizytą. Bo mam nadzieje że nie będzie taki jak Hogan czy Frair i jeżeli skończył karierę to nie powróci już do walki. Ja myślę ze kończenie kariery, a później powracanie do walki jest raczej wbrew swoim zasadą chyba że taki ktoś nie ma swojego honoru, czego chyba o Shawnie nie można powiedzieć.

Oj jak wspomniałem wcześniej każdy pojedynek Shawna był godny uwagi, ale najbardziej utkwił mi w pamięci pojedynek z WM25, oczywiście walka z Takerem z tegorocznej WMki moim zdaniem poziomem dorównała pojedynkowi zeszłorocznemu. Najbardziej przykuwała uwagę końcówka tego meczu, noo i oczywiście moment po walce, gdy panowie podali sobie ręce.

Do tego jeszcze walki o których nie będę się rozpisywał to:

- Hell In a Cell HBK- Triple H

- 60 minutowy Iron Match z Bret Hartem

- WM24 walka z Flairem

johncenanexusk.jpg

Hustle Loyalty Respect

Never Give Up

Ja zapamiętałem Shawna jako starego poczciwego Łamacza Serc,który potrafił rozśmieszyć jak i zasmucić publikę.

Moim marzeniem jest to aby powrócił w okolicach Summerslam ale to tylko marzenia .Może powróci jak Guest Host albo Komentator.

Co du dużo pisać WM 25.

IT'S TIME TO PLAY THE GAME

beznazwy1vu.jpg

I HEAR VOICES IN MY HEAD

Jak zapamiętacie HBK'a. Interesuję się wrestlingiem od dawna, ale WWE regularnie oglądam od niespełna roku. Od tamtego czasu HBK był jednym z moich ulubionych wrestlerów. Jego theme jest po prostu świetny, mam go nawet jako budzik. Kiedy zobaczyłem ostatnią walkę Shawna to pękło mi serce. I pęka mi do dziś, ponieważ nie mogę się pogodzić z tym, że to już koniec. Na zawsze zapamiętam HBK'a jako Pana Wrestlemanię, Showstoppera. Zawsze będę pamiętał o Sweet Chin Music.

Czy wróci jeszcze do WWE. Oglądając to jak Shawn schodził z ringu na Wmce i to jak żegnał się na RAW myślę, że niestety to już jest koniec. Sam podkreślał, że nie chce już wracać. Że będzie chciał, ale musi się zająć rodziną, że zrobi wszystko, aby walka z Takerem była jego ostatnią walką. Pewnie, że kiedyś wróci do WWE, ale nie sądzę, żeby stale pojawiał się na galach.

Ulubiona walka? Są dwie

WM 26, a poza tym Rated RKO vs DX. Ah to była walka

Zapamiętam go jako legende tego sportu i wspaniałego wrestlera , który w swojej długiej i pięknej karierze osiągnął bardzo dużo walczył aż na 17-stu WM (jeśli się nie myle), jego team z Triple H zawsze był dobry bo także umieli rozbawić publiczność:)

Napewno wróci , ale napewno nie jako czynny wrestler może Guest Host , ale General Manager na RAW :) , być może jako manager jakiegoś młodego i utalentowanego zawodnika , zobaczymy jak to wszystko się potoczy narazie Shawn musi zrobić sobie dużą przerwę od wrestlingu

Według mnie 3 ostatnie wrestlemanie w wykonaniu Shawna były naprawdę znakomite pomimo iż przegrał z Undertakerem 2 razy na WM XXV i XXVI , zakończył kariere Rica Flaira , na WM XXV i to chyba najlepsza walka w jego karierze pomimo przegranej z Undertakerem , była to walka w której nie brakowało nam emocji i zwrotów akcji , a walka na WM XXVI w wykonaniu HBK'a także była piękna . Szkoda , że zakończył kariere , ale po walce widzieliśmy jak sam Undertaker go uszanował i tym pięknym gestem bardzo mnie miło zaskoczył :)

cmpunkg.png

WCE Continental Champion 30.06.2010 - 18.08.2010 ( Evan Bourne )

WCE Unifield Tag Team Champion 26.02.2010 - xx.xx.xxxx ( Joey Mercury )

Pora, abym ja coś napisał w swoim temacie.

Zapamiętam HBK'a jako legendę wrestlingu, człowieka który poświęcił większość swojego życia dla tego sportu. Podczas swojej długiej i wspaniałej kariery osiągnął dużo, ale według mnie za to poświęcenie dla WWF/E powinien zdobyć więcej. Ciężko mi w to uwierzyć, że on zakończył karierę. Jeszcze przed pojedynkiem z WM 26 wiedziałem, że niezależnie od wyniku pewna część historii się zakończy i będzie mi żal. Może i liczyłem na DeadMana, ale i tak jest mi bardzo smutno bo HBK był na drugim miejscu na mojej liście ulubionych wrestlerów. Podsumowując nigdy nie zapomnę Shawna Michaelsa, Headlinera, Showstoppera, Main Event i MR. Wrestlemanię. No i oczywiście nigdy nie zapomnę o wspaniałym SweetChinMusic i o najlepszym tag teamie w historii czyli DX.

Wrócić do WWE na pewno wróci. Tylko nie jako wrestler ( chociaż jakby wrócił na jedną walkę na WM by było bardzo miło), mimo że przed walką z Undertakerem myślałem, że odejdzie i wróci w okolicach SummerSlam, ale kiedy zobaczyłem pożegnanie na RAW to jestem prawie pewny, że to już definitywny koniec. Wrócić może jako GM RAW, może jako komentator. Sam HBK musi to przemyśleć.

Shawn Michaels miał wiele genialnych pojedynków więc trudno jest wybrać tą jedną najlepszą, ale mi w pamięć zapadły pojedynki z trzech ostatnich Wrestlemanii ( Ric Flair, Undertaker, Undertaker ) i genialny Iron Man Match z Bretem Hartem z WM 12

DEAD MAN WALKING
  • 1 miesiąc temu...

Ja zapamiętam go jako legendę WWE i jednego z najlepszych wrestlerów w historii tego sportu. :waving::waving::censored:

Może jako GM.

Shawn Michaels miał wiele genialnych pojedynków więc trudno jest wybrać tą jedną najlepszą, ale mi w pamięć zapadły pojedynki z trzech ostatnich Wrestlemanii ( Ric Flair, Undertaker, Undertaker ) i genialny Iron Man Match z Bretem Hartem z WM 12