Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Co zrobić aby zostać wrestlerem?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Dla ciebie to może nie ma sensu. Dla mnie to marzenie i jak powiadają: Marzenia trzeba spełniać!!!! :D

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Turej

13

• Boogeyman1996

4

• Dante

4

• Tuptuś

2

Top użytkownicy w tym temacie

Żeby być wrestlerem, trzeba się z tym urodzić. A wyjazd do szkółki w Niemczech, do szkółki WWE, będzie spokojnie kosztować 2tyg./5/10tyś zł, jak nie więcej. Żeby trafić do main streamu, trzeba być oryginalnym, trenować nie mma, a wrestling od 7 roku życia i mieć j. ang. w małym palcu.

ps. mając 9 lat zacząłeś chodzić na treningi mma. ?

Tak miałem 9 lat jak zacząłem. Nie przesadzajcie że to aż tak wygląda........ Jest jeszcze dużo czasu. Może się coś w Polsce pojawi.

Shawn Michaels podobno zainteresował się wrestlingiem gdy miał 16 lat - pózno, a jednak się udało. Trzeba miec marzenia i wielką wiarę w siebie. Trzeba włożyc wiele wysiłku, aby byc kimś w wrestlingu. Nie można nikogo skreślac... A wręcz przeciwnie. Potrzebny jest doping i motywacja. Nie wolno się poddawac. Jeżeli ktoś ma chęc by zostac wrestlerem ja zawsze będę za Niego trzymac kciuki. Jeżeli jednak komuś coś się nie uda to przecież może zawsze występowac przed małą publicznością i dawac z siebie wszystko, chocby dla zabawy. Przecież jak ktoś dobrze umie język angielski to może zostac komentatorem lub spikerem. Zawsze to coś.

Mieszkam w wiosce w której jest około 1200 osób. Tylko prawdopodobnie dwie osoby oglądają wrestling - ja i mój kolega. Moi rówieśnicy jarają się tylko MMA. Mowią, że wrestling to gó***. Ja jednak się nie poddaję nie wstydzę się tego, że oglądam wrestling. Więc pomimo takich przeszkód próbuję jakoś zachęcic młodsze dzieciaki do oglądania wrestlingu i myślę, że za kilka lat ludzie będą bardziej szanowac wrestling.

Po co to mówię?

Jeżeli nie mogę zostac wrestlerem to próbuję wszystkiego co się da aby wspólnie z innymi ludzmi cieszyc się tym sportem.

A może jakiś dzieciak, któremu pokazałem wrestling będzie na tyle ambitny aby coś podziałac w kierunku zostania wrestlerem.

A więc turek trzymam kciuki. Walcz do samego końca nie poddawaj się. Bo przecież chyba chcielibyśmy polskiego wrestlera w WWE ;) .

A więc turek trzymam kciuki. Walcz do samego końca nie poddawaj się. Bo przecież chyba chcielibyśmy polskiego wrestlera w WWE ;)

Tutaj troche grubo przesadziłeś ? Aby być WWE, potrzebna jest wspaniała charyzma, brak spięcia, nikogo za przeproszeniem z ulicy nie wezmą (chodzi mi tu o wrestlerach, którzy nie są znani i nie mają mic/ring skilla). Potrzebne jest wspaniałe operowanie językiem angielskim i wiele innych. Żeby zostać wrestlerem trzeba po prostu urodzić się w USA, albo Kanadzie, bo zawodnicy z krajów europejskich, nawet z wielkim talentem, mało kiedy witani są w main streamie, a tak to jedynie walczą w Europie, w jakiś tam DDW, TBW itp.

Ej no.... Vladimir Kozlov jest z Rosji xD i jest w WWE :D Droops - Dzięki za zmotywowanie. Jest jeszcze dużo czasu. Postaram się. Obiecuje!!!!!! :D

Trenuj dalej MMA i zapisz się na jakieś kółko teatralne. W MMA może odniesiesz jakieś większe sukcesy i będziesz bardziej rozpoznawalny przez co łatwiej będzie ci się dostać do jakiejś lepszej federacji...no może nie od razu do takiego np.RoH ale jakiejś lepszej od np.DDW. A kółko teatralne zwiększy twoje doświadczenie występowania przed publicznością...nauczysz się choć trochę grać.Ale jak wyżej wspomniał Wiurek nie masz raczej szans by trafić do jakiejś federacji pokroju chociażby RoH. Bo:

potrzebna jest wspaniała charyzma, brak spięcia, nikogo za przeproszeniem z ulicy nie wezmą (chodzi mi tu o wrestlerach, którzy nie są znani i nie mają mic/ring skilla). Potrzebne jest wspaniałe operowanie językiem angielskim i wiele innych. Żeby zostać wrestlerem trzeba po prostu urodzić się w USA, albo Kanadzie, bo zawodnicy z krajów europejskich, nawet z wielkim talentem, mało kiedy witani są w main streamie, a tak to jedynie walczą w Europie, w jakiś tam DDW, TBW itp.

I to tyle ode mnie...nie chce oczywiście ci tego odradzać bo możesz spróbować. Ale większych szans na bycie super-hiper-mega-ultra wrestlerem nie masz. Amen :)

Więc tak, słyszałem, że gdzieś w okolicach Radomia, wysłannik WWE, ten cały Laurintius, czy jak to się piszę, założył szkołę wrestlingo. Oczywiście nie przerażaj się takimi komentarzami, że wrestling trzeba trenować od 7 roku życia. 3/4 zapaśników WWE zaczęło po 13, np.: Mr. Kennedy zaczął trenować wrestling w wieku 16 lat, The Undertaker chciał być bardziej koszykarzem niż wrestlerem. Musisz dużo ćwiczyć na siłowni, żeby nabrać masy. A gdy już osiągniesz pewną masę, zacznij ćwiczyć power movesy. Póki co ucz się podstaw: Headlock, sleeperhold, ułożenie w ringu, jakieś clothesline. Nie bierz się póki co za SSP, czy jakies inne moonsaulty.

A jeśli chodzi o szkołę: Mój ulubiony zapaśnik, Raven, ukończył wyższe studia, należał do elitarnego bractwa, ma IQ ok. 143, a został zapaśnikiem. W każdym razie polecam ci szkołę, która da ci poczciwe życie, jeśli nawet( :D) nie zostaniesz zapaśnikiem. Nie wiem, jakas informatyka czy cuś, jak gadałeś. Aha, i z tego co się orientuje, to w Polsce nie otwarto jeszcze studiów na wydziale wrestling czy wrestlingologia. A żeby się zapisać do DDW, możesz być zwykłym tłukiem, bo tam przyjmują do treningu niezależnie od profesji wyuczonej.

A gdy już będziesz wiedział, że potrafisz naprawdę dużo, wyślij filmik do WWE. To naprawdę skutkuje. Nie wiem, czy wiesz, ale Mick Foley zyskał sławę, która zaprowadziła go aż do WCW, ECW i WWF, dzięki amatorskiemu nagraniu, w którym skacze z dachu domu na kolegów oraz wykonuje podobne karkołomne akcje. Ćwicz, Ćwicz, Ćwicz, a może dostaniesz się do WWE, TNA, czy ROH, byle tylko się udało. Naprawdę w ciebie wierzę. Pozdrawiam :P

Musisz dużo ćwiczyć na siłowni, żeby nabrać masy. A gdy już osiągniesz pewną masę, zacznij ćwiczyć power movesy.

Dlaczego akurat siłownia? Przecież może sobie ćwiczyć gimnastykę przez co będzie lepszym wrestlerem jak np.Bourne niż takim jak Cena. Masz wybór.Siłownia albo gimnastyka. Musisz sam wybrać. Łajt chyba specjalnie napisał że masz iść na siłownię bo do WWE łatwiej dostać się napakowanym gościom. I tylko tacy osiągają tam jakieś większe sukcesy ;)

-.-

Chodziło mi bardziej o to, że nawet taki Bourne musi mieć troszkę mięśni i siły. Ale łatwiej jest opierać się na Power movesach, bo do high flyingu potrzeba niebywałego talentu. Ale jeśli uważasz,że taki masz, to zawsze możesz próbować. Ale siłownia zawsze się przyda :P

1ey3q.jpg

Później jeden telefon do Arkadiusza WeeMana Pawłowskiego, zapisujesz się do DDW i jesteś wrestler.

Na MMA mamy też ćwiczenia gimnastyczne. Salta w przód i tył. Tzw. Sprężynka czyli szybkie wstanie z podłogi (dokładnie to co robi Shawn Michaels) Rozciąganie (szpagat) Jak padać na ziemię aby nic się nie stało..... także myślę że jakąś część podstawa potrafię :D

Stosuj się takich rad jakich Ci powiedział Łajt ;). Tata czasem do mnie mówi jak oglądam wrestling to czy kiedyś nim nie zostanę. Może to i uznać za prawdę i żart, ale kiedy ma się marzenia to należy je spełniać. Ja chcę iść, w kierunku czegoś naukowego typu prawnik no, i też informatyka czy coś. Wrestling mogę uprawiać, ale tak dla zabawy nie tam profesjonalnie. Trenuj, i jeszcze raz trenuj, ale się nie przemęczaj ;). Jak trenujesz MMA to dobrze, ale kółko teatralne Ci się przyda do wyrobienia gadki etc. Pawłowski Cię z chęcią przyjmie i zobaczy jak sobie radzisz. Może kto wie wkrótce będziesz, w WWE czy TNA. Najpierw jakbyś zaczął od DDW, później może ROH czy FCW i wybić się do WWE. Tak jak pisałem skoro masz marzenia to je spełniaj ;). Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że sobie poradzisz. Pozdrawiam ;).

Chodziło mi bardziej o to, że nawet taki Bourne musi mieć troszkę mięśni i siły. Ale łatwiej jest opierać się na Power movesach, bo do high flyingu potrzeba niebywałego talentu. Ale jeśli uważasz,że taki masz, to zawsze możesz próbować. Ale siłownia zawsze się przyda

No tak...ale "troszkę mięśni i siły". Te troszkę to oczywiście tak. Zawsze trochę siły każdemu się przyda. Ale myślałem że chodzi ci o totalne na koksowanie się :P

Nie lubię kółek teatralnych. A do publiczności to jestem przyzwyczajony..... :D Tylko czy opłaca mi się robić Akademie Wychowania Fizycznego? Bo jak nie wyjdzie z wrestlingiem (oby wyszło :D ) To chce jakąś szkółkę założyć sztuk walki.