Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Oceń WrestleMania 26

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ja postawiłem na bardzo dobry z trzech powodów. Ogólnie walki stały na dobrym poziomie, ale jak wspomniałem trzy powody dlaczego wybrałem Bardzo Dobry:

1. Wspaniałe przygotowanie pirotechniczne i dekoracyjne, które przewyższało WM 25. Wspaniale wyglądający stadion w Phoenix i ten okrąg który się nieraz obniżał nad ringiem wyglądały naprawdę fantastycznie.

2. Powrót na ring Breta Harta nieważne w jakim stylu, ale po 10 czy 11 latach nieobecności na ringu ta walka z Vincem budziła wiele pozytywnych emocji.

3 No i chyba jeden z trzech najbardziej oczekiwanych pojedynków na wszystkich Wrestlemaniach( obok Hulk Hogan vs. Andre The Giant i The Rock vs. Hulk Hogan.) Chodzi tu oczywiście o Streak vs. Career Match. Rewanż za wspaniały pojedynek sprzed roku przewyższył poziomem WM 25. Żal Shawn'a bo raczej jako czynny wrestler nie wróci po takim wspaniałym pożegnaniu jakim sprawili mu kibice na WM 26 i RAW dzień po WM.

Ogólnie ta Wrestlemania mogła się podobać i już czekam z niecierpliwościom na WM 27!

DEAD MAN WALKING
  • Odpowiedzi 21
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Luba

2

• Zaqu7

1

• masta

1

• Kofi456

1

Top użytkownicy w tym temacie

WMka była słaba, nawet walka o WHC, która miała być najlepszą walką tej WMki była taka sobie. Ogólnie słabo wyszedł całokształt.

walki stały na dobrym poziomie
=))

11956.png

pfksygna.png

Zeszłoroczna Wrestlemania była o wiele lepsza. Na WM 26 tylko jedyna była godna wystawienia na takim show. Nawet MITB był taki przeciętny, mniej zjawiskowych akcji. Walka o WWE title to totalna porażka, a Vince i Hitman, mimo iż budziła wiele emocji, sprawiła aby te właśnie emocje zgasić. Osobiście nie pojechałbym na tą Wrestlemania, dlatego moja ocena - słaba.

Powiem że Wrestlemania 25 Anniversary była o wiele lepsza. Świetny Triple Threat match o pas WHC. Nie powiem, w tym roku fajna była walka y2j vs Edge, ale to nie to samo. O pas WWe w tamtym roku była słaba walka, ale w tym roku to już kompletne dno - po pierwsze dwa drewna w ringu, po drugie oczywiście musiał wygrać Face i po trzecie słaba dynamika. HBK vs Phenom - walka fajna jednak zerżnięta z tamtego roku. Rok temu to było zaskoczenie, pierwsza taka walka od lat, a teraz to żadne zaskoczenie. MiTB match słaby, w tamtym roku to był najlepszy Money In The Bank Match w historii :). Moja ocena - średnia.

ShawnMichaelsSig.jpg

ICON

Undertaker vs HBK- Bardzo dobra walka, nominuje ja na walke roku.

Randy Orton vs Ted Dibiase vs Cody Rhodes-Tak jak kazdy sadzil RKO wygra.

MITB Ladder Match- Nikt nie myslal ze Jack Swagger wygra. Z jednej strony dobrze bo moze sie wrestler rozwinie.

ShoMiz vs R-Truth & John Morrison- SZkoda mi R-Trutha i Johna Morrisona. Jest to wspanialy duet ale nie udalo sie.

John Cena vs Batista- Wiadomo bylo ze Batista nie obroni tytulu, zreszta nie lubie animala i wolalbym gdyby wygral Jasiek.

Triple H vs Sheamus- Doswiadczenie wygralo nad debiutem

Gdybym ocenił tegoroczną Wrestelmanie jako wspaniałą to to by nie była prawda. Była ona najwyżej Dobra. Całą reputację zepsuło to że walki były bardzo króciutkie, walka się zaczęła a za chwilę już był koniec. Pojedynki były bardzo dobre, szczególnie walki MiTB i Career vs. Streak.

Może zacznijmy od początku.

1. ShowMiz vs. John Morrison & R-Truth - walka była bardzo ciekawa i gdyby nie to że Byk wykonał KO Punch Morisonowi podczas wykonywania Flying Chuck to pewnie by to wygrali bo ich współpraca jest bardzo dobra. Oba dwaj się bardzo dobrze rozumieją i powinni na ER zdobyć pasy.

2. Radny Orton vs. Ted DiBiase vs. Cody Rhodas - ogólnie przez całą walkę miałem nadzieje że wygra Orton, a Cody z Tedem będą ze sobą rywalizować kto ma przypiąć Randiego, a to przez sytuację z Raw przed WMką jak Cody powiedział że po WMce to on będzie na szczycie czy coś takiego.

3. Money In The Bank - przyszedł czas na jedną z lepszych walk z tej gali, cała walka była dobra tylko ten moment, w którym Swagger odpinał walizkę przez dość długi czas a żaden z jego przeciwników nie zdążył mu przeszkodzić, to był jakiś obłęd, miałem takie przeczucie że to Kofi dostanie szansę na walizkę, albo Christian bo od czasu pasa ECW nie posiadał żadnego.

4. Sheamus vs. Triple H - myślałem że to będzie jedna z lepszych walk na tym PPV, ale jak się okazało aż tak bardzo nie zachwyciła, było dużo dobrych akcji, jednak nic szczególnego się nie działo.

5. CM Punk - Rey Mysterio - tutaj wynik był chyba pewny, bo raczej Rey nie zgodził by się na przystąpienie do SES, a po drugie WWE chyba by nie poświęciło takiego dobrego faca, najbardziej z tej walki podobały mi się kontry Reya np. ta w której przy wykonywaniu GTS przez Punka pchnoł go prosto w brzuch Luka, wykonał 619, Springboard Splash i pin, walka bardzo dobra.

6. Bret "The Hitman" Hart vs. Vince McMahon - to była totalna porażka, tyle osób na jednego, ale Vince jak najbardziej sobie na to zasłużył, cieszy mnie to że Bret wygrał i wyrolował Vinca ale jako walka to to było dno.

7. Chris Jericho vs. Edge - na początku byłem już przekonany że że Edge wygra tę walkę i zdobędzie pas, a tu niespodzianka i Chris pas obronił, a ten spear na barkierki był bezcenny, w każdym razie Edge przyczynił się do odebrania Y2Jowi pasa, a teraz szykuję się nam się jakiś pojedynek 3 albo 4 osobowy.

8. Team Beth vs. Them Michelle - połowa ekipy z którą oglądałem WMke na żywo czekała na walkę div, a oni zrobili scenariusz na taką słabą walkę, to było po prostu nudne, walka trwała pare minut i do tego ten pin Vicki - masakra - a że żadna diva nie zdążyła by interweniować to w to nie wieżę.

9. John Cena vs. Batista - wynik nie był zadziwiający, jak wiadomo Batista chcę trochę odpocząć i wygrana Ceny to była tylko formalność, ale podobało mi się to że Cena doprowadził do tego że Batista odklepał, zrobli scenariusz, w którym Wielki Dave po wyzywaniu i kozaczeniu, odklepuję po założeniu STF

10. Main Event Shawn Michaels vs. The Undertaker - nie powiem nic co nie jest oczywiste, prawie cała walka był nudna, aż w końcu zaczęło się coś dziać, walka była ciekawa przez wykonywanie tych wszystkich finisherów, w końcówce miałem nadzieję że jednak HBK skończy passe Takera na Wrestelmani, ale tak się nie stało i Shawn zakończył karierę, a gest Takera to było dopiero coś.

johncenanexusk.jpg

Hustle Loyalty Respect

Never Give Up

Wg mnie była dobra bądź średnia. Najlepiej wyszła walka Chrisa z Edgem; tak dobrze walczącego Chrisa dawno nie widziałem, więc zaskoczenie. Co do Tag Teamów to walka była zbyt krótka; wynik walki drugiej był zbyt oczywisty; money in the bank sobie odpuściłem; następnie nienajgorsza walka między Sheamusem a Triple - doświadczenie wzięło górę; CM Punk - Rey Mysterio, jak SES mogło to przegrać to nie wiem, trzech na jednego i do tego Punk, który sam sobie powinien poradzić w tej walce; maltretowanie Vincea nie było złe, choć za mało realistyczne dorzuciłbym krew oplucie i szał Breta; divy - increase speed; i dwie ostatnie walki w których zwycięzców widziałbym innych, fajnie wyszło gdy HBK się odgrażał The Undertakerowi. Podsumowując z ośmiu walk, które oglądałem: 1 bardzo dobra (Chris - Edge) 3 dobre (Shawn - Undertaker, Sheamus - Triple H, John Cena - Batista) 3 średnie (Tag Teamy, CM Punk - Rey, Bret Hart - Vince), 1 słaba (Randy - Ted i Cody)