Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Przyszłość TNA

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Po trzech miesiącach od przyjścia Hogana do TNA możemy powiedzieć więcej na temat tej federacji więc postanowiłem założyć tą dyskusję.

Jak wiemy od przyjścia Hulka Hogana i Erica Bischoffa TNA stara się rywalizować z WWE. Jak na razie nie wychodzi im to najlepiej ( wskazują na to ratingi ) chociaż większość z was uważa, że TNA jest ciekawsze. Hulk i Dixie Carter stają na głowie i ściągają coraz to nowe i bardziej popularne gwiazdy. Od 4 stycznia do TNA przyszło sporo gwiazd ( Hulk Hogan, Ric Flair, Jeff Hardy,Shanoon Moore, X-Pac, Scott Hall, MR Kennedy, Brian Kendric, RVD, Orlando Jordan, Sean Morley) .

Jak widzimy TNA naprawdę stara się za wszelką cenę dogonić WWE. Ale czy nie robią tego zbyt wściekle i nagle nie zabraknie im funduszy i federacja upadnie czy może dobrze robią ściągają dużo nowych wretlerów. Od pierwszej Monday Night War Impacty mają coraz słabsze ratingi więc zadam wam pytania:

Kogo TNA powinno jeszcze zatrudnić lub kogo na tą chwilę zwolnić?

Po tych dwóch wojnach z WWE jak widzicie przyszłość tej federacji: Jak powinno się dalej poprowadzić tą federację aby szybko nie upadła a zbliżała się ratingami do WWE?

Zapraszam do dyskusji :t_up:

DEAD MAN WALKING
  • Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Boogeyman1996

1

• undertaker124

1

• dirt_diver

1

• swiroos1674325948

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Nie wiem czy ratingi są takie słabe, przy pierwszym Impactie w poniedziałek miał on najlepszy rating w historii, przy drugim było już znacznie słabiej, ale czwartkowa powtórka miała rating praktycznie identyczny co poniedziałkowy pokaz na żywo.

Moim zdaniem stało się to dlatego że w stycznia pokazano dużo nowych twarzy a mało wrestlingu i tak na prawdę Hogan tylko gadał, przez następne tygodnie widzieliśmy co nowa ekipa pokazuje, a Hogan nadal tylko gadał. Nagle mamy drugi pokaz TNA na żywo i w końcu dwóch największych dziadków pokazało co jeszcze potrafi. Większość pewnie sceptycznie podeszła do tematu i wolało obejrzeć Raw niż znowu TNA ale kiedy wyniki poszły w swiat okazuje sie że spora ilość fanów postanowiła obejrzeć i to show.

Dąże do tego iż TNA na razie w tej wojnie zachowuje się chaotycznie, dają dużo gwiazd a jakby zapomniano o tych którzy występują od dawna, TNA ryzykuje sprowadzając dziadków i jak widać sami zaczynają to dostrzegać, Sean Morley to nieporozumienie totalne, mam nadzieję że Orlando Jordan i Brian Kendrick też wylecą, następni do kolejki według mnie powinni być też Nasty Boys. Nie wiem co z formą Stinga i Scoot Hall też niczego nie pokazał od powrotu mimo że go bardzo lubię.

Pozytywnie oceniam przyjście Mr. Andersona, Sixx Paca, RVD i nawet Jeffa Hardy'ego, ci zawodnicy mogą pomóc federacji. Nienajgorzej wyglądała też walka Flaira i Hogana, mimo że dziadki ledwo chodzą to fajnie było się pośmiać z ich ciosów.

Pozytywnie oceniam również jakość feudów, u Vince'a mamy walki nie wiadomo skąd, ot nagle ktoś ma title shota, często o walkach PPV dowiadujemy się na tydzień przed galą, a jak już mamy do czynienia z jakąś dłuższą konfrontacją to są one na żałosnym poziomie. W TNA dostrzegłem natomiast zmianę, feudy są prowadzone coraz lepiej i są coraz dłuższe, nie kończą się na jednej walce i przeważnie kolejne starcia są coraz lepsze.

TNA nie upadnie i nie ma do tego żadnego powodu, potrzeba tylko dojśc do ładu z samum rosterem, fajnie że przychodzą nowe chłopaki, ale co za dużo to niezdrowo. A ratingi będą rosnąć jeżeli publika będzie wiedzieć że każdego następnego tygodnia będzie czekać na nich show na poziomie.

Boję się natomiast przyjścia kolejnych weteranów takich jak Tommy Dreamer czy Al Snow.

Swoją drogą to nie wiem dlaczego TNA z ekipą takich hardkorowców jak Rhino, Abbys, Team 3D, Mick Folley, Raven, Stivie Richards, teraz również Jeff Hardy, RVD a i może Sabu i nawet Dreamer nie wpadli jeszcze na pomysł utworzenia tytułu Hardcore Champion, myślę że taki tytuł to strzał w dziesiątkę dla tej federacji.

Rated R Superstar

Moim zdaniem kilka decyzji Hogana było delikatnie mówiąc kontrowersyjnych. Zatrudnienie dziadków jak Hall, a przede wszystkim Flair uważam za spory błąd, z całym szacunkiem dla Nature Boya jego walka na ostatnim Impactie była żenująca staruszek ma problemy z poruszaniem a całą walkę prowadził go po ringu jego własny wielki brzuch. Pomysł na heel turna AJ również uważam za pomyłkę, sorry ale Styles w tej roli jest równie wiarygodny co...nie przymierzając Santino jako pogromca Takera na WM. Zgadzam się z przedmówcą, że TNA zachowuję się bardzo jak dziecko we mgle ich działania wydają się bardzo chaotyczne. Nie podoba mi się również rezygnacja z 6 kątnego ringu, który był synonimem tej federacji. Zawodnikami, którzy podnieśli lub podniosą poziom federacji sa na pewno Anderson, RVD oraz Jeff. Kogo powinni zatrudnić szczerze mówiąc nie mam konkretnych typów, ale na pewno nie powinni to być kolejni dziadkowie, no chyba że chcemy zmienić TNA w dom spokojnej starości.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

wg mnie rozwija się trochę TNA co jest dobrą rzeczą Hogan trochę umoczył wg mnie z kilkoma decyzjami jak np. zmiana Potęgi TNA czyli 6 kątnego Oryginalnego Ringu a normalny .. ale to jeszcze nic..minusem TNA są np. walki jak na ostatnim Impact'cie Hogan vs Flair żałosne przecież oni ledwo się już ruszają .. mam do nich szacunek ale no niech lepiej nie niszczą show bo to co się działo poprostu niesmaczne;/ Plusem jest napewno zatrudnienie Jeffa,RVD i Kennedy'ego(wolę tak na niego mówić;p) oni rozruszają sądzę trochę TNA co jest dla nich potrzebne :) jeśli miałbym być szefem TNA w tym momencie to napewno bym zrobił 1 rzecz ..jak WCW ;p zrobiłbym dłuższe show załóżmy 2 godzinne przynajmniej i wypuszczałbym każdego prawie zawodnika żeby każdy miał swoje 5 minut.. co robi Raven? co robi w tym momencie Samoa Joe? każdy zawodnik by u mnie walczył i odrazu lepsze show by wychodziło.. ale to oczywiście tylko moja opinia..

Chris_Jericho_Banner_by_Cre5po.jpg

O ciekawa dyskusja. No to na pewno TNA powinno zatrudnić jeszcze Matt'a Hardego żeby powrócił stary Tag Team oraz Tommy'iego Dreamer'a który by wprowadził do TNA jeszcze parę krwawych walk. :) Jak już przy hardcoru jesteśmy to pokusić się moglibyśmy o Sabu oraz Sandman'a. Wtedy cały pack ECW Orginals byłby w TNA , ale to na razie tylko marzenia. Zwolnić powinni Doktora Steve'a nic ciekawego nie pokazuje i wogule go nie lubię. xD Jeszcze bym zwolnił całe British Invasion, mają pasy ale jacy to są mistrzowie. Żadnej walki godnej uwagi nie umieją wykombinować. To chyba na tyle tego wykopywania. No na pewno co do drugiego pytania, powinni dawać sporo szokujących wydarzeń, godnych uwagi. Nie chodzi mi już o jakieś super transfery, tylko chodzi o ciekawy poziom na baskstage'u. Fajne wywiady oraz ciekawe segmenty. Powinni też pokazywać fajne walki, sporo krwi tak jak w tamten poniedziałek oraz długie ciekawe walki. Najlepiej żeby przecinków dobrze wybierali. To chyba tyle. :P

ahfo.png

luba_049.png

Flair i Hogan ledwo się ruszają What the Fuck?! Widział ktoś ich walkę z Hulkamanii pare miesięcy temu? To że im trochę nie wyszła nic nie znaczy, a pozatym tak fatalnie nie było. Co do zmian w TNA no to złe one nie są gdyby tylko usunęli ten most i zwiększyli wymiary ringu. Co do tych, którzy przyszli to tylko hamburgery z Nasty są nie trafione. Przyjście takich perełek jak RVD czy Anderson na pewno im pomoże. Także przyjście Jeffa na wielki plus. Przyciągnie sporo widzów, a i w ringu coś może pokaże. Hall też sprowadzi wielu widzów, Waltman ściągnie fanów lucha, GM fanów RoH. Dla Bucksów mam nadzieje po feudzie z MCMG szykowane są pasy. Co do tych, których powinni sprowadzić to Sabu, Sandman i Dreamer i wtedy originalsi w pełnym składzie. No do tego Helms i Noble na pewno by się nadali. Ogólnie to zmiany w TNA narazie są dobre i przemyślane oby tak dalej.