Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Mr. Anderson - Co o nim sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

ken-anderson.jpg

Mr. Kennedy, chyba wszyscy go znamy. Słynny wrestler, który zapowiada sam siebie. Chyba wszyscy lubimy słuchać tego głosu jak mówi: Miiiiiiisssstteeeeeeeerrr Keeeeeneeeeeeddeeejjjjj... Keeeeeeneeeeeeeddeeeejjjjj. Chcę Was spytać co o nim sądzicie jednak, najpierw trochę o nim opowiem: W sierpniu 2005 roku po epizodzie w rozwojówce WWE - OVW zadebiutował w niebieskim brandzie. Podczas pobytu w federacji McMahona wygrał Money In The Bank na 23 Wrestlemanii. Również przez pewien czas był posiadaczem pasa United States. W środku 2009 roku został zwolniony z najsłynniejszej federacji świata, z powodu złego przyjęcia RKO w walce z Randym Ortonem. Długo go nie widzieliśmy. Aż wreszcie 17 stycznia na PPV TNA - Genesis, Abyss "znokautował" przed walką, swojego przeciwnika, Bobby'ego Lashely'a. Po tym wydarzeniu kibice się zastanawiali (niektórzy być może już wiedzieli), kto zastąpi Bobby'ego. Nadszedł czas na tę walkę. Abyss wszedł i oczy wszystkich skierowały się na rampę. Zgasło światło, poleciała znajoma muzyka i słowo Mr., publika oszała, gdy zobaczyła sylwetkę znajomego Kennedy'ego. Jednak podczas mówienia znanych słów nie było już Keeeeeennneedeeeeejjjj, tylko Ennnndeeeerrrrrsoooon. W swoim debiucie pokonał Monstera. Później wygrał walkę kwalifikującą go do 8 Card Stud Tournament. W końcu nadszedł czas Against All Odds i turnieju o title shot. W ćwierćfinale Anderson spotkał się z Kurtem Angle, których feud się co raz bardziej rozwijał i miał się tutaj rozstrzygnąć. Przez początkową fazę walki Kurt przeważał, aż do momentu gdy przy linach, jego rywal zaczął rozcinać mu czoło jakimś naszyjnikiem, później dalej znęcał się nad jego głową. Angle pokazał jeszcze kilka akcji, aż w końcu Anderson zdjął ochraniacz z narożnika i stanął w nim. Angle wstał i uderzył o odkryty narożnik. Anderson dołożył jeszcze Facewash, przypiął i wygrał. W półfinale walczył z tym, którego pokonał w swoim debiucie, czyli z The Monsterem - Abyssem. Walka była trochę monotonna, Anderson starał się atakować nogę Abyssa, a Abyss robić Chockeslam. W końcu skoczył na Monstera z narożnika, ten go złapał do wcześniej wspomnianej akcji, Anderson się wyrwał, wkładając mu chyba palce w oczy, ten nie widząc co robi złapał sędziego za szyję. Anderson kopnął go w nogę i Facewash i znów wygrał. W finale turnieju walczył The Popem, który pokonał Wolfe'a i Matta Morgana. Choć Anderson miotał przeciwnikiem o schody i okładał go poza ringiem, to nie mógł przypiąć tak, aby sędzia doliczył do 3. Na koniec walki podniósł rękę do góry i "przywołał" mikrofon do siebie. Gdy skończył gadać, wykonał po raz kolejny na tej gali Facewash i przypiął. Tym razem po tej akcji nie wygrał, sędzia doliczył tylko do 2. Później wykonał swoją akcję kończącą - Green Bay Plunge i wszedł na narożnik. Gdy skoczył, Pope się odsunął i Anderson uderzył w matę. Pope stał w narożniku, Anderson ruszył w jego stronę, ten się odsunął i Anderson uderzył w narożnik. Pope szybko odbił się od lin i naskoczył na Andersona, ten po chwili padł, Pope przypiął i wygrał, więc Anderson nie wywalczył pojedynku z AJ Stylesem na Lockdown.

Żeby łatwiej było odpowiedzieć, przygotowałem pomocnicze pytania:

Co sądzicie o Mr. Andersonie?

Myślicie, że zasługuje na jakiś pas?

Woleliście go jak walczył w WWE czy wolicie jego postać w TNA?

Jest to moja pierwsza dyskusja, więc proszę o wyrozumiałość.

Artx7.png

Były moderator (6 maja - 21 września 2010)

• Odpowiedzi 12
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Stuner

1

• Artx1674325948

1

• df10

1

• lokerr

1

Top użytkownicy w tym temacie

Co sądzicie o Mr. Andersonie ? Dobry wrestler, chociaż bardziej znam go z WWE, na AAO zrobił dobrą walkę z Kurtem. moim zdaniem lepiej mu w imieniu Anderson niż Kennedy. :D

Myślicie, że zasługuje na jakiś pas ? W TNA jeszcze za wcześniej na jakiś pas. Nie zasługuje na razie na TNA Heavywight Championship, a w X-Division nie walczy. Gdyby był w WWE, powinien moim zdaniem walczyć o pas Interkontynentalny. To jest właśnie wada TNA, brak mid-cardu, ale gdyby takowy zrobili, mógłby o niego spokojnie walczyć.

Woleliście go jak walczył w WWE czy wolicie jego posatać w TNA ? Wole, żeby był w TNA, bo w WWE pewnie nie walczyłby nawet w mid-cardzie. Wprawdzie miał kiedyś US Championa, ale pewnie więcej by się to nie powtórzyło i skończyłby jako jobber, a w TNA dobrze go wykorzystają i myślę, że za jakiś czas będzie walczył o pas.

jameswoot.png

Co sądzicie o Mr. Andersonie? Jeden z najlepszych wrestlerów jeśli chodzi o charyzmę i umiejętności z mikrofonem, ale w ringu nie jest już tak różowo. Na pewno ma większa technika od Johna C. oraz kilku drewien w WWE. W TNA może pokazać swoje prawdziwe umiejętności.

Myślicie, że zasługuje na jakiś pas? Przyszłości tak, na dzień dzisiejszy nie. Nawet jeśli dostanie pas to może go szybko stracić bo Ken lubi łapać kontuzje.

Woleliście go jak walczył w WWE czy wolicie jego postać w TNA? Zdecydowanie tak. Widać że dostał więcej swobody co do budowania swojego gimmicku i jego odgrywania. To zdecydowany plus. Do tego jest urodzonym heelem a nie facem jakim go nam chciało sprzedać WWE przed zwolnieniem.

Czasami droga do nieba wiedzie przez piekło...

19475336534b92c6a93ca7f.gif

Według mnie to świetny zawodnik, jego mic skile ssą na wysokim poziomie,a jego głos, aż chce się słuchać. Aktualnie przy mikrofonie to chyba on najlepiej gada. Potrafi zrobić naprawdę dobre walki. Na początek nie pasowało mi Anderosn ale już się przyzwyczaiłem i dobrze to brzmi.

Myślicie, że zasługuje na jakiś pas?

A no zasługuje na pas. Oczywiście chodzi mi o pas Global chamiponship, bo WHC jeszcze nie może być. Narazie nie widzę go jako takiego mistrza tej federacji. Gość musi się za klimatyzować. Dajmy mu na to 3-4 miesiące, podczas nich będzie posiadaczem pasa Global. Następnie go straci i będzie miał feud z jakimś WHC. No i oczywista wygra ten pas i powitamy nowego mistrza wagi ciężkiej Mr. Anderson. :P

Woleliście go jak walczył w WWE czy wolicie jego postać w TNA?

W WWE słabo go znałem i według mnie tam on był kiepskim zawodnikiem. Nic ciekawego nie pokazywał, ogólnie mało jego walk widziałem, ale WWE nie było dla niego. W TNA on zasługuje na to żeby być ME i walczyć z najlepszymi. Podsumowując wolę go w TNA.

ahfo.png

luba_049.png

Trudno pisać o swoim ulubionym zawodniku, no ale spróbujmy ;)

Co sądze o Mr. Andersonie/Kennedym...sądze, że jest świetnym wrestlerem. Potrafi wyjść z trudnych sytuacji, bardzo żałuje, że w WWE był tak właściwie na drugim planie...o co mi chodzi? Chodzi mi o to, że Kennedy nie był do końca doceniany. No powiedzmy sobie szczerze, co to jest jednokrotne zdobycie pasa U.S czy tam zwycięstwo w Money in the Bank? Ktoś powie " Miał pas U.S , wygrał Money in the Bank, jak na takiego wrestlera to wystarczająco " . Otóż nie! Kennedy ze swoimi umiejętnościami zasługiwał nawet na WWE Championship. Był czas kiedy dysponował naprawde dobrą formą, i serio widziałem go jako WWE Championa...co prawda otrzymał też szanse walki z Batistą o WHC w 2007 roku, niestety przegrał po wyrównanej walce. Co o zapowiadaniu sie...powiem krótko: klasa, no i ma tą charyzme, której niektórym zawodnikom dzisiejszej WWE niestety brakuje...Czy zasługuje na pas...oczywiście, że tak! Ale tak jak napisałł kolega wyżej narazie Global Championship, bo na WHC...no jeszcze nie nadszedł czas. W WWE potrafił prowadzić długie i ciekawe feudy (np. z Undertakerem) oraz stoczył kilka walk, które zostały mi w pamięci min. walka z Regalem o pozostanie w federacji (Kennedy wygrał xp ) , a jeszcze wcześniej za sprawą Regala wraz z Triple H walczyli z całym ECW, ktore było wtedy bardzo mocne (powiem tylko, że był to środek 2008 roku, sami zobaczcie kto wtedy był w ECW ;) ) aż wreszcie walka z Undertakerem na No Mercy...Kennedy ponownie wygrał (może nie do końca zgodnie z zasadami wrestlingu ale...ale zawsze) . Niestety nie ogląłem jeszcze żadnej gali TNA z jego udziałem (wiem, wiem, zgrzeszyłem) więc nie stwierdze gdzie wolałem go bardziej czy w TNA czy w WWE...

Wspaniały jeżeli chodzi o mic skille, wyrobił sobie za mikrofonem swój charakterystyczny styl moimi zdaniem jeden z niewielu, który na micu mógłby stanąć do walki z The Rockiem. Jako zawodnik moim zdanie nie wykorzystany w WWE, gdzie spełniał raczej rolę mid cardera niż głównej atrakcji wieczoru. Jeżelo chodzi o TNA to może być dla niego idealne miejsce, tam bardziej stawia się na wrestling a Anderson na ostatnim PPV pokazał, że w ringu sporo potrafi. Czekam jak rozwinie się jego feud z Kurtem, bo według mnie obaj będą mogli skroić świetne walki. Na pas przyjdzie pora.

http://www.youtube.com/watch?v=vswZ73WETpc

a70061070009c1784bf77973

BKS POLONIA BYDGOSZCZ

Według mnie to jeden z lepszych wrestlerów. Cieszę się że jest w TNA, pokaże na co go stać i będzie Global Championem w przeciągu 2-3 miechów. Umiejętności z mikrofonem mu nie brak i dodam że jest jedną z postaci nie grających fair którą lubię.

Na micu świetny,kiedyś mówiono że następca Rocka ale to nie ta liga,ale i tak jest jednym z lepszych obecnie wrestlerów przy mikrofonie,za to w ringu przeciętny troche często zdarzają mu się drobne lub poważniejsze urazy. Dostał na starcie feud z Kurtem i zobaczymy jak się zakończy,napewno będzię się kręcił koło głownego pasa. Szkoda że nie zdobtł pasa global,bo walki z Kurtem o ten pas mogłyby podniesc range tego tytułu,bo jak narazie tylko jeden pas liczy się w tej federacji,a TNA na gwałt potrzebuje drugiego równie prestiżowego.

Nigdy za gościem nie przepadałem , dobrze że nie musze go oglądać już w WWE . Jedyne co jest w nim fajne jka dla mnie to jgo Miiiiiissssssssssssteeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrr Kenneeeeeeeeeeeeeedddddddddddddyyyyyyyyyyyyy

I fajne ma finishery

:)

Pasy niech lepiej nie zdobywa.. A i lepszy moim zdaniem był w WWE

P.S chyba zdominuję Total Nonstop Action

Gość j.hardy94

Nie znam dobrze tego zawodnika. Widziałem tylko kilka walk w jego wykonaniu i nie zrobił na mnie powalającego wrażenia. Aczkolwiek to nie drewno typu Great Khali. Myślę, że dobrze iż walczy dla TNA bo tam zawodnicy mają wieksze szanse na pokazanie swoich prawdziwych mozliwości.

Pasy niech lepiej nie zdobywa

Jeżeli uważasz, że jeden z najlepszych obecnie zawodników w TNA ma nie zdobywać żadnych pasów to weź się zastanów. Może byś wolał aby pasy zdobywali cały czas staruszki Hogan i Flair?

Dobra co do tematu. Mr. Anderson zrobił bardzo dobrze podpisując kontrakt z TNA. Taki zawodnik jak on bardzo pomoże TNA w jako takiej walce z WWE. Koleś jest niezły w ringu, ma genialne mic-skille ( bliskie The Rockowi ). Jest obecnie najlepszym heelem tej federacji.

Jeżeli chodzi o pasy to w 100% zgadzam się z Lubą. Dajmy mu na początek Global Title a za ok. 3-4 miesiącwe kiedy "dojrzeje" w tej federacji niech zostanie WHC bo na no zasługuje.

Czy wolałem go w WWE?

Raczej nie bo widziałem go może ze pięć razy w akcji i za wiele nie mogę wywnioskować. Jednak w WWE nie odgrywał wielkiej roli poza zdobyciem MITB ( zresztą nie wykożystał) i pasem US. W TNA podoba mi się i to bardzo i niech zostanie tak na najbliższe kilka lat.

DEAD MAN WALKING
  • 2 miesiące temu...

W WWE go praktycznie nie znałem i z tego co pamiętam (te kilka jego wystąpień) trochę mnie drażnił... W TNA to zupełnie inna sprawa. To tutaj rozwinął skrzydła i to tutaj staje się jednym z main event federacji a dla mnie już plasuje się jako jeden z ulubionych. Świetny z mikrofonem (ale to, z tego co widzę, chyba każdy słyszy) bardzo dobry w ringu. Jeżeli wszystko będzie szło tak jak teraz, to pas jest tylko kwestią czasu. Podoba mi się, że dostał feud z Jeffem Hardy(przypadkiem ale lepsze to niż nic). Jak to można wywnioskować ze zdania trzeciego, oczywiście, że TNA to najlepsza federacja dla niego.

ey yo2 z tego co wiem to był tylko mini feud z Hardym teraz będą razem walczyć na następnym ppv jak tag team przeciwko beer money

jak dla mnie to anderson jest teraz jednym z lepszych wrestlerów w federacji dixi.

Napewno dostanie swoja szanse na pasy pewnie ejszcze w tym roku ( taką mam Nadzieje chociaż wolał bym żeby pas trafił do jeffa ale to taki mały oftop :P ).

Moim zdaniem w tna będzie mu o wiele lepiej niż w cukierkowym wwe